30 nap alatt Kína körül - egyéni körutazás

Nyaralás azonosító szám: 42659
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  30 nap alatt Kína körül: Kína – Tibet – Hongkong egyéni körutazás helyi angol idegenvezetéssel

  Útvonal: Peking – kínai nagy fal - Xian – Lhásza – Chengdu – Lijiang – Tali – Kunming – Guilin – Yangshuo – Hongkong – Sanghaj - Zhujiajiao – Suzhou – Peking
  Minimum létszám: 2 fő.
  Kínát egyszer az életben látni kell! A méreteiben és látnivalóiban egyaránt hihetetlen országban az ötezer éves múlt és az újabb és újabb dimenziókba mutató jövő képe egymás mellett él. A világ egyik legősibb civilizációja a császárok városainak örökségével, a természet legszebb csodáival, apró, konzerválódott falvakkal, felhőkarcolóktól nyüzsgő nagyvárosokkal és hatalmas kontrasztjaival egyedülálló utazást tartogat. Aki az ország alaposabb megismerésére vágyik, annak az egy hónapos kínai körutazás remek lehetőséget nyújt, hogy elmélyedjen Kína múltjában, jelenében, különleges ízeiben és élményeiben, s hogy nagy utazók és híres dinasztiák nyomdokain haladva fedezze fel ezt a lenyűgöző és csodálatos országot. Körutazásunkat egyéni utasainknak, angol idegenvezetéssel ajánljuk. A programra érdeklődés esetén készítünk árajánlatot. Forduljon bizalommal munkatársainkhoz, kérje árajánlatunkat! 4-6 fő utazása esetén kérje kedvezményes árainkat! A tényleges utazási időpontban rendelkezésre álló kapacitás és a létszám függvényében a részvételi díj változhat.

  Szállás leírása

  3 éjszaka Pekingben, 1 éjszaka négyágyas hálókocsis vonaton, 2 éjszaka Xianban, 4 éjszaka Lhászában, 3 éjszaka Chengduban, 2 éjszaka Lijiangban, 2 éjszaka Taliban, 1 éjszaka Kunmingban, 3 éjszaka Guilinben, 1 éjszaka Yangshuo-ban, 3 éjszaka Hongkongban, 4 éjszaka Sanghajban, 1 éjszaka Suzhou-ban, helyi négycsillagos szállodák kétágyas, zuhanyzós szobáiban.

  Program

  1. nap

  Érkezés Pekingbe a reggeli órákban menetrend szerinti járattal. Transzfer a szállodába, bejelentkezés és a szoba elfoglalása, amennyiben rendelkezésre áll. A Tiananmen tér és a Menny Templomának meglátogatása helyi idegenvezetővel. Este pekingi kacsavacsora egy helyi étteremben. Szállás Pekingben.

  2. nap

  Reggeli a szállodában. Egész napos pekingi városnézés helyi idegenvezetővel: Nyári Palota, Gyöngy manufaktúra, Tiltott Város, majd ebéd egy helyi étteremben. Látogatás egy tradicionális teaházban, részvétel egy tea ceremónián. Este vacsora, majd fakultatív programlehetőség: egy kungfu show megtekintése. Szállás Pekingben.

  3. nap

  Reggeli a szállodában. Egész napos városnézés helyi idegenvezetővel, mely során utazás a kínai nagy fal Yu Yong-hágó felőli részéhez. Visszaúton a Madárfészek olimpiai stadion és a Vizeskocka (nemzeti vízi központ) megtekintése kívülről, megálló fényképezésre, majd részvétel egy kínai akrobatikus show-n. Út közben ebéd egy helyi étteremben. Szállás Pekingben.

  4. nap

  Reggeli a szállodában. Hutong túra helyi riksákkal és idegenvezetővel, majd vásárlási lehetőség: Láma templom, Selyem utca, Wangfujing sétálóutca, Liulichang antik utca, Qianmen utca. Út közben ebéd. Transzfer az állomásra, elutazás Xian városába hálókocsis vonaton, négy fős hálókabinban. Éjszaka a vonaton.

  5. nap

  Érkezés vonattal Xian városába a reggeli órákban. Transzfer a szállodába, ahol reggeli. Városnézés Xianban helyi idegenvezetővel: Nagy Vadlúd Palota, Jáde manufaktúra, Shanxi Történeti Múzeum. Út közben ebéd. Délután fakultatív program: Tang dinasztia tánc-és zenés show. Szállás Xian-ben.

  6. nap

  Reggeli a szállodában, majd a híres terrakotta agyaghadsereg, a régi városfal és a muszlim negyed megtekintése, út közben ebéddel egy helyi étteremben. Szállás Xian-ban.

  7. nap

  Transzfer a repülőtérre, elutazás Lhászába, Tibet fővárosába helyi repülőjárattal. A megérkezést követően transzfer a szállodába. Pihenés a szállodában, akklimatizálódás világ egyik legmagasabban fekvő (3650 m) városának magassági régiójához. Vacsora helyi étteremben. Szállás Lhászában.

  8. nap

  Reggeli a szállodában, majd városnézés Lhászában helyi idegenvezetővel: a vöröslő sziklatömbre épült Potala Palota megtekintése, mely 1959-ig volt a Dalai láma téli rezidenciája, majd látogatás Tibet legszentebb templománál, a Jokhang templomnál és az azt körülvevő ősi Barkhor utcában. Szállás Lhászában.

  9. nap

  Reggeli a szállodában. Kirándulás helyi idegenvezetővel: először utazás a türkizkék Yamdrok Tso tóhoz, majd a Norbulinka palota megtekintése, mely egykoron a Dalai lámák nyári rezidenciája volt. Vacsora a szállodában, szállás Lhászában.

  10. nap

  Reggeli a szállodában, majd a híres tibeti vezető és vallási filozófus Congapa által a XIV. században alapított sárga kalapos gelukpa rendhez tartozó Sera és Drepung kolostorok meglátogatása helyi idegenvezetővel. Ebéd egy helyi étteremben. Szállás Lhászában.

  11. nap

  Reggeli a szállodában, majd utazás helyi repülőjárattal Chengdu városába, Szecsuan tartomány székhelyére. A megérkezés függvényében városnézés: People's park, Széles és keskeny utca. Vacsora és szállás Chengduban.

  12. nap

  Reggeli a szállodában, majd látogatás a leshani óriás Buddha szobornál, hajókázással egybekötve. A világ legnagyobb faragott Buddha szobra több mint 90 évig készült, a Tang dinasztia idején egy szerzetes kezdte el kivésni egy folyóparti szikla oldalából. Ebéd, majd Huanglongxi, az ókori város felfedezése. Szállás Chengduban.

  13. nap

  Reggeli a szállodában. Látogatás a világ legszínvonalasabb pandatenyésztő- és kutatóközpontjában, a chengdui Panda Központban, ahol természetes környezetükben óriás és vörös pandák láthatók. Délután séta a híres Jinli utcán, Chengdu „Váci utcáján”. Este egy jellegzetes szecsuani hot-pot vacsora, mely során a híres helyi konyha ízei is felfedezhetők. Szállás Chengduban.

  14. nap

  Reggeli a szállodában. Transzfer a repülőtérre, elutazás helyi repülőjárattal Lijiangba. A megérkezést követően séta a festői belvárosban. Yunnan tartomány ékszerdoboz városkájának óvárosa tökéletesen konzervált utcái és épületei miatt került fel a UNESCO kulturális világörökségeinek listájára. Szállás Lijiangban.

  15. nap

  Reggeli a szállodában. Egész napos szabadprogram a 2400 méteres magasságban fekvő festői Lijiangban.

  16. nap

  Reggeli a szállodában. Városnézés Lijiangban: a Jáde Sárkány hegy siklóval, a Yufeng templom és a Baisha falu. Útközben ebéd. Késő délután utazás gépkocsival Taliba, Jünnan tartomány észak-nyugati részére. Az út kb. 2,5-3 órás. Megérkezés után a szállás elfoglalása Taliban.

  17. nap

  Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program. Tali (más néven Dali) óvárosa a modern városrésztől mintegy egy órára található és szépségének, gazdag történelmi és kulturális örökségének köszönhetően Jünnan egyik legnépszerűbb látnivalója. Szállás Taliban.

  18. nap

  Reggeli a szállodában, majd városnézés: a Chong Sheng három pagoda és az ősi városrész megtekintése. Ebéd után elutazás gépkocsival Kunmingba, az út kb.5 órás. Szállás Kunmingban.

  19. nap

  Reggeli a szállodában, majd kirándulás a Kőerdőbe, ahol a Dél-kínai karszt csodálatos természet alkotta állat-, növény-, ember alakú sziklaformációi láthatók. Ebéd, majd délután transzfer a repülőtérre és elutazás Guilin városába helyi repülőjárattal. A megérkezést követően transzfer a repülőtérre, szállás Guilinben.

  20. nap

  Reggeli a szállodában, majd utazás a Nádfuvola-cseppkőbarlang természetes mészkőbarlangjához és az Elefántormány hegyhez, végül séta a tavaknál. Út közben ebéd. Szállás Guilinben.

  21. nap

  Reggeli a szállodában, majd transzfer a Li-folyóhoz, utazás hajóval a mesés Yangshou-ba, Útközben a tűhegyek és sziklaformációk látványa lélegzetelállító szépségű. Yangshou-ba megérkezve szabadidő a város legrégebbi utcáján, a Nyugati utcán. Út közben ebéd. Este fakultatív program: “Liu Sanjie” fény-és hangjáték a világ legnagyobb természeti színházában. Szállás Yangshuo-ban.

  22. nap

  Reggeli a szállodában, majd szabad program Yangshou-ban. Délután visszautazás gépkocsival Guilinbe, ahol a megérkezés után a szálláshely elfoglalása. Vacsora és szállás Guilinben.

  23. nap

  Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás menetrend szerinti repülőjárattal Hongkongba. Transzfer a szállodába, szabadidő. Szállás Hongkongban.

  24. nap

  Reggeli a szállodában. Félnapos városnézés helyi idegenvezetővel: a Viktória csúcs, a Repulse öböl, a Stanley piac és az Aberdeen halászfalu megtekintése. Ebéd után szabadidő Hongkong további felfedezésére. Este érdemes megnézni a híres „Symphony of lights” fényjátékot, vagy részt venni egy hajókiránduláson a Victoria Harbour öbölben. Szállás Hongkongban.

  25. nap

  Reggeli a szállodában. Egész napos szabadidő és vásárlási lehetőség Hongkongban. A szabad nap remek alkalom az alig több mint egyórás kompútra lévő egykori portugál gyarmat, Makaó koloniális emlékeinek és modern kaszinóinak felfedezésére is. Szállás Hongkongban.

  26. nap

  Reggeli a szállodában, transzfer a repülőtérre. Elutazás menetrend szerinti járattal Sanghajba. A megérkezést követően városnézés: ismerkedés a Bunddal és a Nanjing úttal. Szállás Sanghajban.

  27. nap

  Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézés helyi idegenvezetővel: a Ming dinasztia idején épült Örömök (Yu Yuan) Kertje, a Tianzifang művésznegyede, a Xin Tian Di sétálóutca modern és shikumen épületei kerülnek meglátogatásra. Útközben ebéd. Esti hajókázás a Huangpu folyón. Szállás Sanghajban.

  28. nap

  Reggeli a szállodában, majd folytatódik Sanghaj felfedezése helyi idegenvezetővel. Délelőtt Sanghaj Múzeum, Pudong kerület és Zhujiajiao, a híres legyező alakú ősi vízi falu meglátogatása, ahol ebéd. Délután utazás vissza Sanghajba, ahol szállás.

  29. nap

  Reggeli a szállodában, egész nap szabadidő Sanghaj további felfedezésére. Szállás Sanghajban.

  30. nap

  Reggeli a szállodában. Utazás gépkocsival Suzhou-ba, Jiangsu tartomány délkeleti részébe. A 6-7 ezeréves múltú város megtekintése: a Szerény Hivatalnok kertje, a Hálók mesterének kertje, vásárlási lehetőség a selyemüzemben, séta a Guanqian utcán. Szállás Suzhou-ban.

  31. nap

  Reggeli a szállodában, majd transzfer a vasútállomásra. Elutazás vonattal Suzhou-ból Pekingbe. A megérkezés után transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal.

  Az ár tartalmazza

  • transzferek a körutazás alatt légkondicionált gépkocsival, valamint légkondicionált vonattal Suzhou és Peking között másodosztályú ülőkocsiban
  • 29 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodákban, valamint 1 éjszaka négyágyas hálókocsis vonaton Peking-Xian között
  • reggeli ellátás, valamint további étkezések a program szerint
  • a programban leírt kirándulások és városnézések belépőjeggyel
  • helyi angolul beszélő idegenvezetővel

  Az ár nem tartalmazza

  • menetrend szerinti repülőjegy ára Budapest - Peking – Budapest útvonalon és belső repülőjegyek ára Xian – Lhásza – Chengdu – Kunming – Guilin – Hongkong - Sanghaj útvonalon, melyre irodáink készséggel adnak árajánlatot
  • vízumdíj Kínába (27 000 Ft) és Tibetbe (95 USD)
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • fakultatív programok, melyek ára min.2 fő esetén:
   Peking / Kungfu show: 14 000 Ft/fő
   Xian / Tang Dinasztia táncos és zenés műsor: 16 000 Ft/fő
   Yangshuo / Liu Sanije fény- és hangjáték: 25 000 Ft/fő
  Nyaralás azonosító száma: 42659

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!