A Maja Mexikó - Mini Körutazás Üdüléssel

Nyaralás azonosító szám: 32517
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Szállás leírása

  Szilveszteri időpontban:

  3 éjszakai szállás Cancunban és Meridában középkategóriájú (helyi négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban reggelivel, 4 éjszakai szállás négy-, vagy ötcsillagos szálloda kétágyas szobáiban all inclusive ellátással

  2023. évi időpontokban:

  1 éjszakai szállás Cancunban, 2 éjszakai szállás Meridában középkategóriájú (helyi négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban reggelivel, 6 éjszakai szállás négy-, vagy ötcsillagos szálloda kétágyas szobáiban all inclusive ellátással
   

  A maja Mexikó – mini körutazás és all inclusive üdülés a Yucatán-félszigeten magyar idegenvezetéssel
  Cancún – Rio Lagartos – Ek Balam – Valladolid – Mérida – Uxmal – Izamal – Chitzén Itza – Maya Riviéra

  Időpontok:
  2022. december 25. – 2023. január 2. (9 nap / 7 éjszaka) Bécsi indulással
  2023. január 12-22., február 26. - március 8., március 12-22. (11 nap / 9 éjszaka) Budapesti indulással
  A varázslatos Mexikó Közép-Amerika történelmi és kulturális látnivalókban egyik leggazdagabb országa, ahol a természet is igazán bőkezűen osztotta szét kincseit. A Yucatán–félsziget egzotikus üdülőhelyein egyedülálló a vakítóan fehér homok és a már szinte elképzelhetetlen türkiz színű óceán kombinációja. Az ország páratlan régészeti lelőhelyei, az északi maja indiánok egykori főhadiszállásának emlékei is csak karnyújtásnyira fekszenek. Így a Yucatán-félsziget tökéletes helyszíne egy látni- és felfedezni valókban bővelkedő körutazásnak, mely tengerparti üdüléssel egészül ki a fantasztikus all inclusive szállodák egyikében. A helyszínen a kirándulások és programok alatt magyarul beszélő idegenvezetés biztosított. A repülős utazás egyénileg történik.
  1. nap
  Megérkezés Cancúnba menetrend szerinti járatokkal, transzfer a szállodába. Szállás Cancún városban.
  2. nap
  Amerikai reggeli a szállodában. Korai reggeli indulás Cancúnból a Yucatán-félsziget közepe felé. Az út ősi kis mexikói falvakon át vezet, ahol az igazi Mexikó mindennapi életébe nyerhet bepillantást az utazó. Érkezés a Rio Lagartos természetvédelmi területhez, ahol hajóra szállva kirándulás a lagúnán. A békés út során a csodálatos helyi állatvilág, ősi madárfajok, rózsaszín flamingó kolóniák is megcsodálhatók. Frissítő fürdő egy természetes forrásnál, majd továbbutazás Ek Balam különleges régészeti lelőhelye felé. A Cancúntól 240 km-re fekvő maja romvárost 1997-ben tárták fel, nevének jelentése maja nyelven: fekete jaguár. A régészeti kutatások szerint Ek Balam fontos és befolyásos város volt, virágkorát Kr. után 700 – 1000 között élte. A látogatás után utazás Valladolid gyarmati városa felé. Az 1543-ban alapított város épségben megmaradt koloniális épületei szemet gyönyörködtetőek, középkori erőd-szerű épületével közülük is kiemelkedik Sienai Szent Bernardin ferences temploma és volt kolostora. Utazás Mérida felé, ahol szállás.
  3. nap
  Amerikai reggeli a szállodában. Elutazás Uxmalba, a Yucatán-félsziget egyik híres régészeti lelőhelyére. A maják alapította lenyűgöző romváros 1996 óta része az UNESCO Világörökségének. Máig is rejtély, miért építettek itt várost, hiszen nincsenek, s nem is voltak folyók vagy helyi vízforrások a környéken. Uxmal egyik legkiemelkedőbb látnivalói a chultun-ok, azok a ciszternák, melyekben az esővizet felfogták és tárolták a lakosság számára. A víz további jelentőségét mutatja a számos szobor és faragvány, mely Chaac-ot, az esőistent ábrázolja.
  Uxmal után a Kakaómúzeum megtekintése, majd utazás egy színes maja kisvárosba, ahol a helyi piac meglátogatása. Visszautazás Méridába, ahol szállás.
  4. nap
  Amerikai reggeli a szállodában. Elutazás Chichen Itzába, a maja civilizáció legjelentősebb romvárosába, mely az UNESCO Világöröksége és 2007-től a világ hét új csodájának egyike. Útközben a varázslatos város, Izamal megtekintése, mely az ősi időkben a legmagasabb maja isten, Itzamná és a napisten, Kinich-Kakmó imádásának központja volt. A lenyűgöző Chichen Itzába érve az ősi maja és a tolték idők emlékeinek felfedezése. Chichén Itzát, a legismertebb maja várost különös kettősség jellemzi: egyrészt a trópusi rengetegben megbújó romváros az évezredes maja civilizáció dicsőségét hirdeti, másrészt az itt található építészeti mesterművek egykor kegyetlen emberáldozatok helyszínéül szolgáltak. A Kukulcan (Tollaskígyó) piramis és a Labdajáték tér megtekintése, majd érkezés a tengerpartra, ahol szállás a választható szállodák egyikében, Playa del Carmenen (****) vagy a Riviera Mayán (*****), all inclusive ellátással.
  5-7. nap / Szilveszteri időpont
  Pihenés és all inclusive ellátás a választott szállodában, a mexikói Yucatán-félsziget hófehér homokú, mesés tengerpartján.
  8. nap / Szilveszteri időpont
  Reggeli a szállodában. Kijelentkezés és transzfer a cancúni repülőtérre.
  9. nap / Szilveszteri időpont
  Megérkezés Bécsbe a menetrend függvényében.
   
  5-9. nap / 2023. évi időpontok
  Pihenés és all inclusive ellátás a választott szállodában, a mexikói Yucatán-félsziget hófehér homokú, mesés tengerpartján.
  10. nap / 2023. évi időpontok
  Reggeli a szállodában. Kijelentkezés és transzfer a cancúni repülőtérre.
  11. nap / 2023. évi időpontok
  Megérkezés Budapestre a menetrend függvényében.
  Fakultatív kirándulások magyarul beszélő asszisztenciával:
  • Egész napos kirándulás Cobá és Cenotes ebéddel
   Kirándulás a dzsungelben megbújó Cobá ásatási területére, majd hagyományos maja stílusú menüs ebéd és ismerkedés a maják mindennapi életével. Délután látogatás Cenotesbe, amely egyedülálló szépségű, földalatti folyók táplálta természetes kútjáról híres.
    
  • Egész napos kirándulás Tulum - Xel Ha, ebéddel
   Ezt a kirándulást azoknak javasoljuk, akik kombinálnák a maja történelmi látnivalókat egy kellemes strandolással. Tulum, a maja romváros szépségét elsősorban fekvése adja: egy gyönyörű tengerparti sziklafalra épült. Délután pedig a Xel Ha vízi parkban fürdőzhetnek all inclusive ellátással, amely tartalmazza az étkezéseket, korlátlan alkoholmentes italfogyasztást, snorkeling felszerelést és személyenként egy törölközőt, valamint öltözőszekrényt.
    
  • Egész napos kirándulás Xcaret, ebéddel
   Xcaret egy festői tengerparton fekvő eco-park, kizárólag a félszigeten őshonos állatokkal és növényekkel, édes vízű barlangfolyóval, búvárkodási lehetőséggel. A nap csúcspontja este az ősi maja labdajáték bemutatója, illetve a folklór műsor egy 6000 fős színházban. A program tartalmaz egyszeri büféétkezést és öltözőszekrényt. Gyermeknek a vízi parkban az minősül, aki magasabb mint 100 cm, de alacsonyabb, mint 140 cm. Amennyiben a gyermek magasabb akkor felnőtt ár fizetendő. Ha alacsonyabb a gyermek belépése ingyenes.

  Figyelem! Az utazás egyénileg történik az repülőút alkalmával csoportkísérő nem áll rendelkezésre. Helyi, magyarul beszélő idegenvezetőnk Cancún-ba érkezéskor a repülőtéren várja utasainkat.
  Minimum létszám: 10 fő

  Az ár tartalmazza

  Szilveszteri időpontban
  • utazás közvetlen repülőjárattal Bécsből, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált minibusszal
    
  • 3 éjszakai szállás Cancunban és Meridában középkategóriájú (helyi négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban reggelivel, 4 éjszakai szállás négy-, vagy ötcsillagos szálloda kétágyas szobáiban all inclusive ellátással
    
  • bécsi repülőtéri parkolókártya fedetlen parkolóban 8 napra
    
  • a leírás szerinti programok belépőkkel
    
  • magyar idegenvezetés

  A részvételi díj a következő
  szolgáltatásokat tartalmazza 
  2023. évi időpontokban
  • retúr repülőjegy Budapest – Cancún – Budapest útvonalon, turistaosztályon, átszállással, illetékek, személyenként 1 db feladott poggyász, a körutazás alatt légkondicionált minibusszal
    
  • 1 éjszakai szállás Cancunban, 2 éjszakai szállás Meridában középkategóriájú (helyi négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban reggelivel, 6 éjszakai szállás négy-, vagy ötcsillagos szálloda kétágyas szobáiban all inclusive ellátással
    
  • a leírás szerinti programok belépőkkel
    
  • magyar idegenvezetés

   

  Az ár nem tartalmazza

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
    
  • útlemondási biztosítás
  • Szilveszteri időpontban: Prémium Economy repülőjegy felára: 260 000 Ft/fő (korlátozott számban foglalható)
    
  • fakultatív programok (
   Minimum létszám: 10 fő)
   Egész napos kirándulás Cobá és Cenotes ebéddel
   Egész napos kirándulás Tulum - Xel Ha, ebéddel
   Egész napos kirándulás Xcaret, ebéddel

  Nyaralás azonosító száma: 32517

  Mexikó, Mexikó körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 84 92

  Kérdése van? Hívjon most!