Isztambultól Antalyáig körutazás

Nyaralás azonosító szám: 35293
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Utazás időtartama

  8 nap/7 éjszaka 2023. VI.14., VII.25., IX.5.

  Utazás

  A Turkish Airlines menetrendszerinti járatával

  Isztambultól Antályáig elhelyezés

  4*-os szállodákban, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban.

  Isztambultól Antályáig ellátás

  Félpanzió TERVEZETT MENETREND: TK1036 Budapest-Isztambul 09,05-12,15 TK2437 Antalya-Isztambul 09,25-10,55, TK1033 Isztambul-Budapest 12,15-13,10 Figyelem! a menetrendváltozás jogát fenntartjuk!

  1. nap

  Elutazás közvetlen já¬ra¬ttal Isztambulba, Törökország leg¬na¬gyobb nem¬zet¬kö¬zi repülőterére. Transzfer a szállo¬dá¬ba, a környék felfedezése után vacsora a hotelben.

  2. nap

  Isztambul a világ egyetlen városa, amely két föld¬ré¬szen épült. Különlegessége azonban nem csak ebből ered, hanem gazdag múltjából is: Konstanti¬nápolyt a Bizánci Császárság, majd az Osz¬mán Birodalom fénykorában a világ köldökeként emle¬get¬ték. A vá¬ros¬né¬zés során megtekintjük az Aya Sofia templomot (1400 éve a keresztény világ leg¬na¬gyobb temploma volt), a fényűzően berendezett Dolma-bahce palotát (az utolsó török szultánok egy¬kori rezidenciája), a Sultanahmet Mecsetet (a híres Kék Mecset a 6 minaretjével), valamint a Fűszerbazárt. A nap folyamán lehetőség lesz fakultatív hajókirándulásra az Európát Ázsiától elválasztó tengerszoroson, a Boszporuszon, helyszíni fizetéssel. Szállás, vacsora Isztambulban.

  3. nap

  A Márvány-tenger mentén utazás Rodostó felé. Rodostóban töltötte életének utolsó 15 évét szám-űze¬tésben II. Rákóczi Ferenc és a többi buj¬do¬só. A Rákóczi-ház és em¬lék¬mú¬ze¬um meg¬lá¬to¬ga¬tása. Át¬ke¬lés az Európát Ázsiától el¬vá¬lasz¬tó ten¬ger¬szo¬ro¬son, a Dardanellákon. Trója romjainak meg¬te¬kin¬té¬se. A romok közt sétálva életre kelnek az ókori világ istenei és hősei. Trójában látható a le¬gen¬dás faló óriá¬si másolata is. Szállás és vacsora egy üdülővárosban az Égei-tengernél.

  4. nap

  Délelőtt Pergamon ősi városának meg¬te¬kin¬té¬se. A 300 méteres magasságban épült Akropolisz már el¬he¬lyez¬ke¬dése folytán is ámulatba ejti a látogatót. To¬vább ¬uta¬zás Izmir érintésével Ephesos felé. Törökország egyik legfontosabb régészeti nevezetességének, Ephesosnak, az antik világ legjelentősebb kereskedelmi és kulturális központjának megtekintése, ahol eredeti ókori utcákon sétálhatunk. Szent Pál apostol is éveket tartózkodott itt harmadik missziós útja során. Szállás és vacsora Kusadasi környékén.

  5. nap

  A következő két napot Pamukkaléban töltjük, amely az UNESCO Világörökség része. A 35 fokos gyógyvíznek köszönhetően festői szépségű hófehér mészkőteraszok alakultak ki, amelyek vakító fehérsége kiemeli a bennük megálló víz türkizkékjét. Ez a lenyűgöző természeti csoda már az ókorban vonzotta az embereket gyógyító ereje miatt. Különösen jó hatással van az asztmára és a reumára. Lehetőségük lesz fürdésre a hotel híres termálvizében. Szállás és vacsora Pamukkaléban.

  6. nap

  Ezen a napon a pamukkalei mészkőteraszok felett húzódó, fénykorát a Római Birodalomban élő Hierapolis város fenséges romjait tekintjük meg. Utunk során Antalya felé áthaladunk a festői szépségű Taurus-hegységen. Útközben meglátogatunk egy szőnyeggyárat, ahol megismerheti a török szőnyegszövés egész folyamatát. Szállás és vacsora Antalya környékén.

  7. nap

  Körutazásunk végén Antalyába látogatunk, amely a Török Riviéra egyik legszebb városa. A Taurus –hegység gyönyörű csúcsai és a régióra jellemző buja növényzet csodálatos látványt nyújtanak. Megnézzük a város szimbólumait, többek között a rovátkolt Yivli Minaretet, az óratornyot és a régi városfalat. A séta folyamán lehetőségük lesz vásárolni. Ezen kívül alkalmuk nyílik meglátogatni egy ékszer-és egy bőrmanufaktúrát, ahol kedvező áron juthatnak a török kézművesipar remekeihez. A kirándulás fénypontja a Karpuzkaldiran vízesés megtekintése. Szállás és vacsora Antalya környékén.

  8. nap

  A busz a repülőgép indulási idejének függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre, utazás Budapestre isztambuli átszállással. A díjon felül a helyszínen kötelezően fizetendő: szervizdíj 15 EURfő A díjon felül – igény szerint - fizethető: belépőjegy árak 105 EUR, az egyéb italfogyasztás, a fakultatív kirándulások és személyre szabott szolgáltatások árai, sztornó biztosítás (mértéke a teljes díj 2,5%-a), valamint utasbiztosítás. A díj a feladott poggyász árát tartalmazza. A múzeumok, nevezetességek nyitvatartásának függvényében a programok sorrendje változhat!

  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 35293

  Törökország, Török körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  90.8 %-os elégedettség 2 vélemény alapján! Hotel értékeléseket utasok írták, ezekért a véleményekért az iroda nem vállal felelősséget.
  4.5
  2 értékelés alapján
  Ár-érték arány
  4.5
  Szálloda elhelyezkedése
  4.5
  Ellátás
  4.5
  Szoba elhelyezkedése
  4.5
  Szoba felszereltsége
  5.0
  Tisztaság
  5.0
  Szolgáltatások minősége
  4.0
  További értékelések
  Értékelések

  Szállodáról vélemények, értékelések

  Red Sea Hotelek vélemények, értékelések
  "Az idegenvezető (Hussein Kargili) szenzációsan jó volt. Rengeteg hasznos és érdekes információval látott el mindenkit, emellett szuper jó a humora. A körút várakozáson felül jól sikerült."
  nan
  Írta: Melcsi | Mikor járt itt? 2022.09.13 - 2022.09.20 | Értékelése: nan% | Részletes értékelés megtekintése
  Red Sea Hotelek vélemények, értékelések
  "Rendben volt az összes szálloda, igaz mindegyikben érzékelhető volt még az előszezoni készülődés. Félpanziós svédasztalos ellátás ízletes bár nem túl változatos volt. "
  4.5
  Írta: Nagy | Mikor járt itt? 2019.04.19 - 2019.04.26 | Értékelése: 90.8% | Részletes értékelés megtekintése

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  +36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!