Athéni Csoportos Városlátogatás

Nyaralás azonosító szám: 45153
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Utazás leírása

  Athént, az európai kultúra bölcsőjét személyesen is megismerni életre szóló élmény, az ókori városállam fennmaradt páratlan értékű műemlékeit bejárni felér egy időutazással. A görög főváros másik arca a modernkor nyüzsgő, kozmopolita nagyvárosa, mely takaros parkjaival, megújult metróhálózatával méretei ellenére egy élhető város. Athén tavasszal kellemes kirándulóidővel örvendezteti meg látogatóit.

  Szállás leírása

  4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban.

  Program

  1. nap

  Elutazás Budapestről Athénba közvetlen repülőjárattal a délelőtti órákban. Az érkezést követően transzfer a szállodába, bejelentkezés. Szállás és fakultatív vacsora Athénban.

  2. nap

  Reggelit követően egész napos (6 órás) panoráma városnézés a görög fővárosban, melynek főbb látnivalói: a fehér márványból épült Panathnaiko Stadion, ahol 1896-ban az első újkori Olimpiai Játékokat tartották, a Zappeion és az Olümpiai Zeusz temploma, a neoklasszicista Venizelos sugárút - ahol az Akadémia, a Nemzeti könyvtár és az Egyetem található - a Hadriánusz Diadalív, a Parlament, és az ismeretlen katona sírja. Majd a város fölé magasodó fellegvár, az Akropolisz megtekintése során látogatás Athéné Niké templománál, az Erekhtheion szentélynél, majd Pallasz Athéné temploma, a Parthenon megtekintése mely máig a görög civilizáció szimbolikus jelképének számít. Szállás és fakultatív vacsora Athénban.

  3. nap

  Reggeli a szállodában, majd szabad program. Fakultatív programlehetőség: egész napos kirándulás az ókori világ központjába, Delphoi-ba. A Pharnasszosz-hegy lábánál épült híres, ókori jóshelyen látogatás az Apollón templom maradványainál, valamint a múzeumban és a kincstárban. Szállás és fakultatív vacsora Athénban.

  4. nap

  Reggeli a szállodában, majd szabad program. Fakultatív programlehetőség: Félnapos (4 órás) kirándulás a Sounion-fokhoz: másfél órás autóút során a tengerpart mentén, a Szaróni öböl hangulatos falucskáin áthaladva érkezés az Attika félsziget legdélibb pontjához, az V. században épült Posszeidon templomhoz. Épen maradt dór oszlopai több költőt, köztük Lord Byront is megihlette. Szállás és fakultatív vacsora Athénban.

  5. nap

  Korai reggeli után kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, hazautazás a délelőtti órákban menetrend szerinti repülőjárattal.

  Minimum létszám: 20 fő

  Az ár tartalmazza

  • repülőjegy Budapest – Athén – Budapest útvonalon, turista osztályon
  • transzferek légkondicionált autóbusszal
  • 4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban
  • reggelis ellátás
  • egész napos athéni városnézés belépővel az Akropoliszba
  • magyar idegenvezető

  Az ár nem tartalmazza

  • félpanzió felára
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • fakultatív programok (minimum létszám: 20 fő)
   - Egész napos kirándulás Delphoi-ba
   - Félnapos kirándulás Sounion-fokhoz
  Nyaralás azonosító száma: 45153

  Görögország, Athén nyaralás városlátogatás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!