Ausztria Élménytúra körút

Nyaralás azonosító szám: 22815
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Utazás leírása

  Időtartam
  5 nap/4 éj.
  Időpontok
  2016. jún. 16-20.
  Részvételi díj
  69.900,-Ft.
  4 vacsora felár
  17.900,-Ft (kötelező).
  Szobák
  2 éj Salzburg környéki 3*-os fogadóban, 2 éj tipikus alpesi stílusú, hagyományőrző fogadóban (3* Gasthof).
  1 ágyas felár
  15.900,-Ft.
  Ellátás
  Gazdag büféreggeli, 3 háromfogásos vacsora.
  Utazás
  Összkomfortos, légkondis autóbusszal (videó, büfé, WC), magyar idegenvezető az út során végig.

  A körutazás leírása

  1. nap: Steyr - Traunkirchen - Mondsee
  Első megállónk Felső-Ausztria legszebb folyóparti műemlékvárosa, Steyr látványos piactérrel, házsorokkal. Hamarosan már a Salzkammerguti tavaknál haladunk: a festői szépségű Traunsee partján pihenés az idilli Traunkirchen városkában (kastély, templomdomb). Innen hegyi úton érkezünk a Mondsee partjára; séta az azonos nevű hangulatos, tóparti kisvárosban. Szállás Salzburg közelében /2 éj/.
  2. nap: Saltkammergut II. - Salzburg
  A tóvidék legszebbnek tartott tavának partján utazunk; fotószünet a Wolfgangsee pihenőhelyein, St. Wolfgang. Utunk egyik csúcspontja Halstatt: bejárjuk az azonos nevű tó partja főlé magasodó festői óvárost, amely gazdagságát a korabeli só kereskedelemből nyerte (templom, csodás tavi panoráma). Felkeressük a híres sóbányát Hallein-ben; élmény a kisvasutazás a bányába. D.u. városnézés a tartomány méltán világhírű fővárosában, Salzburg-ban: Dóm és a folyóparti óváros, a Fellegvár érdekes kiállításaival és páratlan panorámájával lenyűgözi az utazót.  
  3. nap: Werfen - Zell am See - Grossglockner-út
  Megtekintjük Salzburg tartomány középkori látványos várát Werfen-ben. Zell am See - séta a Zeller See partján fekvő hangulatos kisvárosban: várostornyok, főtemplom, stb. Programunk leglátványosabb alpesi szakasza következik: a Grossglockner panorámaúton haladva háromezres csúcsok közt érkezünk a Franz Joseph kilátóponthoz; innen lélegzetelállító kilátás nyílik Ausztria legmagasabb csúcsára és a hegyoldalba kúszó gleccserre. Szállás a festői Gail-völgy egyik apró falvában (Goderschach) /2 éj/.
  4. nap: Lienz - Milstatt és tava - Ossiachersee
  Felkeressük Osttirol csodálatos fővárosát, a Magas-Tauern és a Lienz-i Dolomitok fenséges hegykaréjai  által övezett Lienz-et: virágos, műemléki főtér, városháza, Bruck-vár. A hosszan elnyúló Millstättersee-ben gyönyörködünk, majd séta Milstatt tóparti műemlékvárosban: kolostor, díszsétány. Meseszép alpesi úton vezet utunk az Afritzersee partján fotószünettel. A szépségéről méltán híres Ossiachersee-nél megtekintjük a tó fölé magasodó középkori Landskron várat.
  5. nap: Maria Wörth - Minimundus - Klagenfurt
  A Möltall-ban utazunk kifelé a Magas-Alpokból. Végighaladunk a hírneves Wörthi-tó déli parti panorámaútján; pihenés a Maria Wörth-i búcsújáró templomnál. Felkeressük Európa egyik legérdekesebb miniatűr városát: a Minimundus-ban az egész világ a lábunk előtt hever. Karintia fővárosában, Klagenfurt-ban megtekintjük a Tartományi Palotát, és a főteret a híres díszkúttal. Indulás haza késő d.u., érkezés a késő esti órákban.

  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 22815

  Ausztria, Ausztria körutazások, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  +36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!