Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Útvonal: Denpasar - Ubud - Besakih - Penglipuran (Bangli) - Batur hegy - Tampaksiring - (Ubud) - Kemenuh - Betubullan - Uluwatu - Nusa Dua / Tanjung Benoa - Tanah Lot - Beratan-tó - (Nusa Dua / Tanjung Benoa) - Denpasar.

Aki Bali igazi arcára kíváncsi, annak kihagyhatatlan helyszín Ubud. A varázslatos falut az „Ízek, imák, szerelmek” című hollywoodi film tette híressé, ám szerencsére a turisták élénkebb jelenléte ellenére őrzi a kulturális és képzőművészeti hagyományokat és az autentikus balinéz hangulatot. Illatozó virágok, bársonyos rizsföldek, kecses templomok kísérik itt az utazók lépteit a művészeket is gyakran inspiráló misztikus környezetben. Az itt eltöltött napok során a hindu szentélyek mellett számos természeti szépség, sőt egy fűszerpark és a Fiatalság Szent Forrása is felfedi titkait. A körutazás végén tengerparti pihenés és feltöltődés vár az utazókra kitűnő színvonalú, választható négy- vagy ötcsillagos szállodában.

Minimum létszám: 20 fő

Szállás leírása

3 éjszakai szállás Ubudban, a helyi besorolás szerinti ötcsillagos szállodában, 5 éjszakai szállás a Nikko Bali négycsillagos kétágyas szobáiban.

Program

1. nap Budapest - Denpasar

Elutazás Budapestről az esti órákban átszállással Denpasarba. Éjszaka a repülőgépen.

2. nap Denpasar - Ubud

Érkezés Balira helyi idő szerint az esti órákban. Transzfer Ubudba, ahol bejelentkezés a szállodába. Útközben vacsora egy helyi étteremben.

3. nap Ubud

Reggeli a szállodában. Délelőtt szabad program. Délután látogatás a helyi piacon, majd a 11. századi Goa Gajah, sziklába vájt templom meglátogatása, mely nevét a bejárat fölé faragott elefántfejekről kapta. Visszautazás a szállodába, útközben megálló a rizsföldek között.
Szállás Ubudban.

4. nap Besakih – Penglipuran (Bangli) – Batur hegy - Tampaksiring

Reggeli a szállodában. Egész napos kirándulás, mely során látogatás a Besakih templomban, Bali legnagyobb templom komplexumában. A hindu vallás legfontosabb temploma, a sziget szent vulkánja, a Mount Agung oldalában helyezkedik el. Továbbutazás egy 16. században alapított faluba, mely még ma is őrzi a több száz éves építészeti és kulturális hagyományokat. A település legfőbb látnivalóját a bambuszból készült épületek, és a helyiek vendégszeretete adja. Ebéd egy helyi étteremben, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Batur hegyre. Délután látogatás egy fűszerparkban, ahol többek között kávét, kakaót és vaníliát termesztenek. Lehetőség nyílik a világ egyik legritkább és legdrágább kávéjának, a luwak kávé kóstolására is.
Továbbutazás a Fiatalság Szent Forrásához, majd visszautazás a szállodába ahol fakultatív vacsora és szállás az Ubudban.

5. nap Kemenuh – Batubullan – Uluwatu - Nusa Dua / Tanjung Benoa

Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés. Utazás a sziget deli része felé: útközben látogatás a fafaragásairól ismert Kemenuh faluban, majd a híres indonéz batikművészetről ismert Betubullan faluban. Délután az Uluwatu, egy sziklaszirtre épült templom megtekintése, mely a XI. században épült az úgynevezett “tengeri iránytemplomok” egyikeként, amelyek Balit hivatottak megvédeni a gonosz démonoktól. Egy helyi tradicionális táncelőadás megtekintése, mely Ramayana hercegnő történetét meséli el ritmusos tánccal, „cak-cak” szavakat kántálva, a háttérben a naplemente látványával. Transzfer a tengerparti szállodába Tanjung Benoán.

6. nap Nusa Dua vagy Tanjung Benoa

Reggeli után szabad program a tengerparti szállodában.
A szilveszteri időpontban szilveszteri vacsora a szállodában.

7. nap Tanah Lot – Beratan-tó

Reggeli után szabad program a választott tengerparti szállodában.

8. nap Nusa Dua vagy Tanjung Benoa

Reggeli a szállodában. Délelőtt kirándulás a XVII. században épült Tanah Lot sziklatemplomhoz, mely csak apály idején megközelíthető gyalogosan. Látogatás az Alas Kedaton templomot őrző majmok élőhelyén, a Majomerdőben, ahol egészen közelről, természetes környezetükben lehet megfigyelni a bolondos és vidám állatokat. Majd a Beratan tó partján, csodálatos hegyvidéki környezetben épült híres úszó templom, az Ulun Danu Beratan megtekintése. Ebéd egy helyi étteremben, majd kirándulás az 1740-ben alapított Mengwi királyi család főtemplomához (Taman Ayun). Visszautazás a tengerparti szállodába.

9. nap Nusa Dua vagy Tanjung Benoa

Reggeli után szabad program a választott tengerparti szállodában.
Fakultatív programlehetőség: reggeli után transzfer a kikötőbe, ahonnan hajótranszfer a korallszigeteiről ismert Nusa Lembogan szigetére, ahol a program egész napos tengerparti pihenés a szigeten egy beach clubban, ahol napágyak, medence, snorkeling lehetőség, banánozás, üvegfenekű hajó áll a vendégek rendelkezésére (előre megadott időpontokban vehetők igénybe). Látogatás a Lembogan faluban, ahol egy helyi előadás megtekintése, BBQ ebéd a szigeten (ital nélkül). Visszautazás Balira hajóval.

10. nap Denpasar-Budapest

Reggeli után szabad program a választott tengerparti szállodában. Késői kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre az esti órákban. Hazautazás Budapestre átszállással.

11. nap Budapest

Hazaérkezés helyi idő szerint a reggeli órákban.

Az ár tartalmazza

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest – Denpasar – Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon, 1 db (20 kg) feladott poggyásszal
 • illetékek
 • 3 éjszakai szállás Ubudban, a helyi besorolás szerinti ötcsillagos szállodában, 5 éjszakai szállás a Nikko Bali négycsillagos kétágyas szobáiban (10. napon késői kijelentkezéssel)
 • reggelis ellátás
 • 1 vacsora és 2 ebéd, szilveszteri vacsora a szilveszteri időpontban
 • repülőtéri transzferek autóbusszal
 • a megadott programok autóbusszal, belépővel
 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

 • fakultatív programok
 • borravalók
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás


Nyaralás azonosító száma: 45232

Indonézia, Indonézia körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

+36 1 785 8492

Kérdése van? Hívjon most!