Búvártanfolyam

Búvártanfolyam

A búvártanfolyamok  tanfolyamok egymásra épülnek

A búvárkodásnál nem az a lényeg, hogy egymást követően minél több tanfolyamot megcsináljunk, levizsgázzunk és utána bezsebeljük a kártyákat és azokat mutogassuk. Sajnos találkoztunk már olyan "magasan" képzett búvárral, akinek a tudása még arra sem volt elegendő, hogy a felszerelés neveit ismerje és amikor lemerültünk akkor viszont egyből kiderült, hogy ő ezeket a kártyákat pénzért megvette, de tudás meg nincs mögötte. Van egy jó mondás: A tengerből csak azt hozzuk ki, amit előtt bevittünk, de azt viszont hozzuk ki. Gondoljon itt első sorban az emberre!

Miért nem a vizsgák száma a fontos?

Először is a vízbiztonságot, a biztonságos merülést kell elsajátítanunk, azaz először az alapokkal kell kezdeni. Majd ezután: Merülni, merülni és merülni. Ennél a sportnál a gyakorlat a fontos.

Természetesen a különféle merülésekhez, különféle vizsgák nélkülözhetetlenek. Hogyan kezdjük?
Búvártanfolyam, Búvárkodás
OWD - Open Water Diver - Alapfokú búvárvizsga
Ez az első lépés, hogy jogosultságot szerezzen a búvárkodásra. A tanfolyam elvégzését követően a világon bárhol merülhet, ha felmutatja a minősítést igazoló kártyáját.

A tanfolyam a három fő részből áll: a tantermi, majd a védett- és a nyíltvízi oktatásból.

A tanfolyamra való beiratkozás előtt javasoljuk, hogy mindenképp végezzen el egy bemutató, azaz intró merülést . Ezalatt egy oktató kezeli az Ön felszerelését, tehát ez a lépés nem is a technikai oldala miatt lényeges, hanem azért, ekkor eldöntheti, valóban szeretné-e a dolgot, illetve, hogy nem jelentkezik-e valamilyen előre be nem kalkulált probléma, pl. klausztrofóbia. Ennek az is előnye, hogy még a tanfolyam megkezdése előtt lesz róla fogalma, hogy milyen a víz alatti világ, és egyáltalán: hogy milyen érzés odalent.

Ha tehát megtetszett a víz alatti világ, - amire nagyobb esélye van egy intró merülés közben, amikor először erre tudsz odafigyelni, és nem a félig-meddig idegen felszerelések kezelésére, - akkor belevághatnak az elméletbe. Az oktatás magyar nyelven, és magyar nyelvű tankönyvek segítségével zajlik. Az elméleti tudásról egy teszt alkalmával kell számot adnia. De ne izguljon, ha odafigyel oktatás közben, akkor a tesztet pikk-pakk ki fogja tudni tölteni.

Búvár tanfolyama védett vízi merülések sekély és nyugodt vízben zajlanak - de a tengerben!
Sokkal szebb, és életszerűbb, ha már eleve ebben a közegben teszi meg az első uszonycsapásokat.

Amennyiben már jól mennek a gyakorlatok, és magabiztossá válik, irány a nyílt Víz, annak minden csodájával együtt.

Itt is vár Önre még néhány feladat, de amint úgy látjuk, hogy ezentúl képes az oktató felügyelete nélkül, egy tetszőleges merülőpárral merülni a világ bármelyik bázisán - nos, ekkor van vége a tanfolyamnak. A kezdő tanfolyam célja olyan elméleti és gyakorlati tudás megszerzése, amelyet bátran vállalhat, amellyel biztonságosan merülhet, és amire építkezhet a további tanfolyamok során.

Feltételek
2 db személyigazolvány-kép, kiváló egészség és orvosi alkalmassági igazolás, úszni tudás, betöltött 12. életév. (Fiatalabbak számára is van tanfolyam, bizonyos megkötésekkel.) Időtartam: 1 + 3 nap
Búvárkodás, búvár tanfolyam
AOWD - Haladó búvár tanfolyam
Haladó tanfolyamot csak tengeren lehet elvégezni, mivel Magyarországon nincs olyan nyílt víz, az elképesztően hideg hegyeshalmi bányató kivételével, amely megfelelő mélységű lenne.
A haladó tanfolyam fejleszti a víz alatti jártasságot és ízelítőt nyújt a speciális merülési tevékenységekből.

Ráadásul vannak olyan feladatok is, amelyeket Ön választhat ki, aszerint, hogy mi érdekeli a legjobban - hiszen Ön már rendelkezik alapfokú búvárminősítéssel, látott ezt-azt, és tudja, hogy mi vonzza igazán a víz alá.

A tanfolyam tehát merülésekből áll, és ezek előtt mi elmondjuk a speciális tudnivalókat, azonban a jó hír: itt nincs teszt! :-)

A merülésekről: lesz éjszakai merülés (először mindenki tart tőle, aztán meg imádja), mélymerülés (28-30 méter környékén), hajóról merülés (ezzel még senkinek sem volt gondja), áramlásban merülés (ne hajólétrába kapaszkodós, különben messze elsodródós merülésre gondoljon!). Emellett még választható a tájékozódás, a kutatást és keresés, a szárazruhás merülés és hasonlók. Attól függően, hogy mi tetszik Önnek.

Feltételek
2 db személyigazolvány-kép, orvosi alkalmassági, betöltött 15 éves kor, minimum 10 igazolt merülés, alapfokú búvárminősítést igazoló kártya.
Időtartam: 3 nap

Mivel ez egy utazási irodás honlap, ezért a többi búvártanfolyamról -helyhiány miatt - nem írunk.
További búvártanfolyamokról érdeklődjön nálunk, szívesen segítünk, hiszen irodánk minden munkatársa képzett búvár, akik imádják a búvárkodást.