Ciprus - Csillagtúra a napfény és a szerelem szigetén

Nyaralás azonosító szám: 49928
További indulási időpontok »

Program

1. nap: Utazás Ciprusra

Repülés Budapestről Ciprusra. A helyszínen magyarul beszélő idegenvezetőnk üdvözli Önt és elkíséri a szállodába. Szállás: Hotel Maricas Boutique Hotel vagy hasonló.

2. nap: Tradícionális Paphos - félnapos

Idegenvezetőnk információs megbeszélést tart. Majd félnapos Paphos kirándulás vár ránk. Paphos városát Kr. e. 1400-ban alapították. A legenda szerint itt született Aphrodité. A szerelem, a szépség istennője világra jövetelekor a tenger hullámaiból emelkedett ki. Itt képet kaphatunk arról, hogy készülnek a híres fazekas remekművek, melyről a régió híres, illetve az ínycsiklandó ciprusi édesség, a lokum. Meglátogatjuk a sziget legjelentősebb templomai közé tartozó Agia Paraskevit, mely a 9. századból származik. A séta közben lehetőség lesz megcsodálni a városközpontot, és a város régi iskoláit.

3. nap: Nicosia - egész napos - Kultúra- és vacsoracsomag része

Azoknak, akik kérték Kultúra-és vacsoracsomagunkat: Nicosia-kirándulás. Nicosia a világ utolsó, jelenleg is kettéosztott fővárosa: egyik része görög, másik török fennhatóság alá tartozik. A város két részét az ún. Zöld Vonal választja el. Nicosia kozmopolita, nyüzsgő, pezsgő vonásaival, gazdag történelmi, kulturális hátterével bűvöli el a látogatókat. Az óvárost impozáns velencei falak ölelik körbe, és számos múzeum, vallási és történelmi nevezetesség volt itt szemtanúja a mediterrán sziget évszázadainak. Felkeressük az Agios Ioannis katedrálist, és a Leventis Múzeumot, mely Nicosia fejlődését mutatja be a rézkorszaktól napjainkig. Meglátogatjuk az óvárost (Laiki Geitonia), melynek falait a velenceiek építették a 16. században. Sétálunk a híres Ledra utcán, odáig, ahol az átkelőhely található. A nap folyamán szabadidő keretében lesz alkalmunk szuvenírek vásárlására, kávézásra.

4. nap: A Tródosz-hegység varázsa - egész napos - Kultúra- és vacsoracsomag része

Azoknak, akik kérték Kultúra-és vacsoracsomagunkat: A Tródosz-hegység varázsa. Ezen a kiránduláson Ciprus zöld szíve felé indulunk. Minél magasabbra visz fel utunk, annál frissebbé válik a fenyőillatú levegő. A Tródosz-hegység felé megállunk egy kávészünet erejéig Panayia falucskánál. Itt született Makarios érsek, Ciprus első elnöke. Következő állomásunk a 11. században alapított Kykkos kolostor, mely 1318 méter magasan található, egy hegycsúcson, és Ciprus egyik legjelentősebb kolostoraként tartják számon. Lukács apostol ikonja, és a bámulatos freskók díszítik falait. A Marathassa-völgy egyik kis falucskájában ebédszünetet tartunk. Itt megtekinthetjük az UNESCO-Világörökség részét képező egyik jellegzetes templomot, melynek teteje pajtára hasonlít, és elképesztő freskókkal büszkélkedhet. Délután Omodos felé tartunk, mely Ciprus egyik legszebb borfaluja. Igazi felüdülést jelent ráfeledkezni a békés, festői vidéki tájra, és bóklászni a szűk utcácskákon. A Timios Stavros templom a környék egyik kiemelkedő nevezetessége. Alkalmunk nyílik egy borkóstolás keretében megismerkedni a régió nedűivel.

5. nap: Szabadidő vagy helyszínen foglalható fakultatív programok

Élvezze a szabadidőt, pihenjen kedvére, vagy válassza helyszínen foglalható fakultatív programjainkat, hogy még jobban megismerhesse Ciprust!

6. nap: Hazautazás Magyarországra

A busz az indulás függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre. Életre szóló élményekkel gazdagodva érkezünk haza Budapestre.

Beutazási tudnivalók és fontos információk

A teljeskörűen beoltottak korlátozás nélkül utazhatnak be (minden oltást elfogadnak). A kétadagos oltóanyaggal beoltottak oltási igazolását a második oltás napjától, míg az egyadagos J&J védőoltás esetében a vakcina felvételétől számított 14 nap után fogadják el. A kétoldalú megállapodás értelmében az oltottságot igazoló, magyar hatóság által kiállított érvényes védettségi igazolvánnyal is be lehet utazni (FIGYELEM - betegségen átesés miatti védettségi igazolással nem lehet beutazni!). Az EU-s igazolást vigyük magunkkal. Aki nincs teljesen beoltva, annak 72 óránál nem régebbi PCR teszt kell indulás előtt + a helyszínen, érkezéskor még egy PCR tesztet végeznek (az utas költségére), ennek eredménye kb. 2 óra múlva megvan, sms-ben küldik.
Mindenkinek kötelező az online regisztráció 48 órával indulás előtt, egyénileg: CyprusFlightPass oldalon. (Ehhez küldünk majd segédletet).
Bővebb információ: kattintson ide!
Az utazáshoz olyan útlevél, vagy személyi igazolvány szükséges, mely min. az utazás utolsó napjáig érvényes.
Min csoportlétszám: 20 fő.
A kirándulások sorrendje változhat!
Fakultatív program vásárlása a helyszínen.
Igyekszünk a fent említett hotelben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelben biztosítunk elhelyezést.

Az ár tartalmazza

Repülőjegy oda-vissza
Repülőtéri illeték
Feladott-és kézipoggyász
Transzferek
Minőségi szállás, középkategóriájú hotelben
Reggeli
Magyar nyelvű idegenvezetés
Tradícionális Paphos kirándulás

Amit az ár nem tartalmaz 

Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 29.990 Ft/fő
Amiket ajánlunk Önnek
Kultúra-és vacsoracsomag: Nicosia - kirándulás, A Tródosz-hegység varázsa-kirándulás, 5 vacsora: 69.990 Ft
Baleset- és poggyászbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Kiegészítő fakultatív programok a helyszínen foglalhatóak
Nyaralás azonosító száma: 49928

Ciprus, Ciprus nyaralás körutazás, éves átlaghőmérséklet

89.2 %-os elégedettség 3 vélemény alapján! Hotel értékeléseket utasok írták, ezekért a véleményekért az iroda nem vállal felelősséget.
4.5
3 értékelés alapján
Ár-érték arány
4.8
Szálloda elhelyezkedése
4.8
Ellátás
4.0
Szoba elhelyezkedése
4.7
Szoba felszereltsége
4.5
Tisztaság
4.3
Szolgáltatások minősége
3.7
További értékelések
Értékelések

Szállodáról vélemények, értékelések

Red Sea Hotelek vélemények, értékelések
"Az első szálloda Crystal Rock nagyon szép környezetben, elég jó szinvonaló szálloda. Amit egy kicsit kifogásolok a TV müködtetésére nem volt leírás, továbbá nem volt telefonjegyzék sem PL. nem lehetett tudni a recepció számát.A második szálló(Kyreniában) Jasmin Court Hotel az előzötöl eltéröen tipikus városi előkelő szálloda (látszólag), de sok apró és bosszantó hibával: a TV rosszulbeállitott, nézhetetlen, a "kulcs" egy mágneses lapocska nem müködött, háromszor kellett kicseréltetni, a folyosón nem müködött a világítás, hab a tortán az utolsó éjjel a felsö szobából beáztam, nekem kellett törölközökkel felitatni a vizet, a szemetet nem vitték el stb. Az első szállodát ajánlanám, a másodikat nem."
4.5
Írta: Antal | Mikor járt itt? 2017.11.13 - 2017.11.20 | Értékelése: 89.2% | Részletes értékelés megtekintése
Red Sea Hotelek vélemények, értékelések
"Két szálloda volt, az egyik az ADA BEACH HOTEL ez közel sem hasonlítható össze a második szállodával amiben voltunk (mint ellátásban, mint szolgáltatásban elmarad a másiktól), ez pedig a KAYA ARTEMIS HOTEL ÉS CASINO. Az értékelésem a második szállodára vonatkozik."
4.3
Írta: PJ | Mikor járt itt? 2017.10.10 - 2017.10.17 | Értékelése: 85.0% | Részletes értékelés megtekintése
Red Sea Hotelek vélemények, értékelések
"Igazából nem mérvadó az értékelésem, hiszen körutazásról volt szó, így a szállodáról nem volt túl sok előzetes információ, de teljesen meg voltunk elégedve az ekkor elvárhatóhot képest! Köszönjük!"
4.7
Írta: Éva | Mikor járt itt? 2017.10.03 - 2017.10.10 | Értékelése: 93.3% | Részletes értékelés megtekintése

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

+ 36 1 785 8492

Kérdése van? Hívjon most!