Famagusta Karpaz-félsziget Kantara körút

Nyaralás azonosító szám: 27507
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Ciprus Körutazás Észak- és Dél- Cipruson 7 éj Középkategóriájú Szállodákban

  1. nap
  Utazás Ciprusra

  Utazás repülővel Budapestről. Idegenvezetőnk az Ercan reptéren fogadja Önt.
  Transzfer a hotelbe, Famagustába, mely a második legnagyobb város a török fennhatóság alatt álló Észak-Cipruson. Szállás: Famagusta.

  2. nap
  Famagusta

  A gyönyörű kikötőváros mediterrán stílusú épületeivel, meseszép tengerpartjával az utazók kedvelt célpontja. Felkeressük a történelmi óvárost, melyet a 16. századból származó falak vesznek körbe.
  A feltételezések szerint Shakespeare halhatatlan művének színhelyéül szolgáló citadella, az Othello-torony a kikötőre pompás kilátást nyújt. A Szent Miklós-templomot Lala Mustafa néven mecsetté alakították át a török hódítás során, de gótikus ívei ma is felismerhetőek. Szabadidő keretében is ismerkedhetünk Famagusta szépségeivel.
  Szállás: Famagusta.

  3. nap
  Karpaz-félsziget, Kantara

  Mai állomásunk a sziget észak-keleti részén elnyúló Karpaz-félsziget. Az érintetlen környezet, a különleges növény- és állatvilág (például a helyi vad szamarak) miatt ezt a területet természetvédelmi körzetnek nyilvánították.
  A Szent András-kolostor a görög ortodox hívek egyik legjelentősebb zarándokhelye.
  Utunkat idilli tájon folytatjuk a Kantaravárig, mely 630 méteres magasságból őrzi a vidéket, és fenséges panorámával ajándékoz meg minket. A keresztes lovagvárat a középkorban alapították. Visszatérés a hotelbe.
  Szállás: Famagusta.

  4. nap
  Szalamisz – Szent Barnabás kolostor – Kyrenia

  Elsőként a Szent Barnabás-kolostor vár ránk. Ez a szentély emléket állít a ciprusi ortodox egyház megalapítójának. Az ikonok, az Archeológiai Múzeum, és Szent Barnabás sírja a múltról mesélnek. Szalamisz, az ókori városállam neve Homérosszal is összefonódott, lehetséges szülővárosaként jegyzik.
  Jó állapotban megmaradt emlékei – a tornacsarnok, a színház és egyéb római épületek – bepillantást engednek egy lenyűgöző korszak letűnt világába. Délután használják ki a lehetőséget, hogy helyi termékeket vásároljanak (szőnyeg- és bőráruk). Utazás Kyreniába.
  Szállás: Kyrenia.

  5. nap
  Paphos – Tróodosz, Dél-Ciprus

  Szabadidő, vagy válasszák FAKULTATÍV programunkat (ebéddel). Ciprus déli részére, Nicosia felé indulunk. A fővárost a közelmúlt politikai viharai megtépázták és ketté is szakították, ugyanúgy, ahogy magát Ciprus szigetét is: déli része görög, északi része török fennhatóság alá tartozik. A törökök független államot kiáltottak ki Észak-Cipruson 1974-ben, de ezt a nemzetközi jog nem ismeri el. A várost az ún. Zöld Vonal osztja ketté. A tűzszüneti vonalat ENSZ békefenntartók felügyelik. Mi is átlépjük ezt a sávot.
  A Tróodosz-hegységen keresztülutazunk tovább. Paphos városát Kr. e. 1400-ban alapították. A legenda szerint itt született Aphrodité. A szerelem, a szépség istennője világra jövetelekor a tenger hullámaiból emelkedett ki.
  Meglátogatjuk a sziget legjelentősebb templomai közé tartozó Agia Paraskevit.
  Megtekintjük a mozaikokat, és a 4. századból származó királysírokat is. Ebéd egy helyi étteremben. Délután szabadidő keretében bóklásszon kedvére Kryreniába.
  Szállás: Kyrenia.

  6. nap
  Kyrenia

  Kyreniát Ciprus gyöngyszemének is becézik. A Szent Hilarion fellegvár, mely a három keresztes vár közül a legjobb állapotban maradt fenn, elképesztő kilátást kínál az északi partvonalra. Walt Disney mesevilágába is beépítette Szent Hillariont, inspirációként használta fel a Hófehérke és a hét törpe című alkotásában.
  Az Ötujj-hegységben 713 méter magasan megbúvó Bellapais apátság gótikus romjai a földközi- tengeri térség legszebb ilyen jellegű maradványai közé tartoznak. Kyrenia kikötőjében fellelhető vár és a Hajóroncs Múzeum érdekes élményt ígér. Szabadidő keretében fedezze fel Ön is a hangulatos óvárost! Emellett alkalmunk adódik ékszerek vásárlásra is, melyek szintén Ciprus megbecsült termékei közé tartoznak. Visszatérés a hotelbe.
  Szállás: Kyrenia.

  7. nap
  Nikosia

  Szabadidő, vagy válasszák fakultatív programunkat (ebéddel). Nikosia karakterének egyik legjellegzetesebb vonása az a tény, miszerint Nikosia a világ utolsó kettéosztott fővárosa. A történelmi városközponton átsétálva megérint minket a megelevenedő keleti varázs. A Kyrenia-kapu, a velencei falak, az oszmán karavánszeráj, a Hagia Sophia-katedrális, az Arab Ahmet mecset a város sokarcúságának egy-egy újabb árnyalatát rajzolják meg. A szabadidő során a Büyük Han és a Kurmarcilar Han különleges hangulatát élvezhetjük. Ebéd egy helyi étteremben. A legfontosabb látványosságok felkeresése után barangoljon kedvére a város mindkét oldalán (görög és török). Visszatérés a hotelbe.
  Szállás: Kyrenia.

  8. nap
  Hazautazás

  Transzfer a repülőtérre, majd hazautazás.

  Fontos információk
  Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak Ciprusra. Fontos, hogy útlevelük a visszaérkezéstől számítva még 6 hónapig érvényes legyen!
  Fakultatív program vásárlása a helyszínen.
  A hotelváltoztatás jogát fenntartjuk. Ez esetben az itt ismertetett komfortfokozatnak megfelelő szállodában kapnak elhelyezést.
  A kirándulások sorrendje változhat! Előfordulhat, hogy szervezési okok miatt fordított sorrendben kerül sor rájuk.

  Tervezett fakultatív programok
  • Nikosia kirándulás (ebéddel) - 39 euró/fő
  • Paphos/Troódosz/Dél-Ciprus (ebéddel) - 79 euró/fő
  • Ciprusi est - 49 euró/fő
  • Lawrence Durrel nyomában – félnapos kirándulás - 30 euró/fő : A híres angol író, a Keserű citromok szerzője Bellapais-ban élt. Itt a szerző házát, a kis utcák nyüzsgését, és a természet szépségeit is élvezhetjük. Ozanköy faluban a kis templomot, a hallumi sajt előállítását, és a helyi kézműves termékeket is megcsodálhatjuk.

  Amit az ár tartalmaz

  • Repülőjegyet oda -vissza, ismert légitársasággal 
  • Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat
   • Feladott poggyász, kézipoggyász, repülőtéri check-in.
  • Transzfereket
   • Modern, légkondicionált buszokkal.
  • Szállást
   • Stílusos, minőségi, középkategóriájú hotelekben.
  • Kirándulásokat
   • Famagusta, Karpaz-félsziget/Kantara, Szalamisz, Kyrenia.
  • Reggelit
  • Magyar nyelvű idegenvezetést
   • A körutazás alatt kollégánk mindenben készséggel áll rendelkezésükre.


  Amit az ár nem tartalmaz

  • Foglalási díj: 2.900 Ft/fő
  • Repülőtéri illeték: 36.400 Ft/fő
  • Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): október 15-től november 5-ig: 6.900 Ft/fő/éj, november 12-től november 19-ig: 5.900 Ft/fő/éj, november 26-tól december 3-ig: 4.600 Ft/fő/éj


  Amiket ajánlunk Önnek

  • Vacsora: 28.700 Ft/fő
  • Baleset- és poggyászbiztosítás: 4.400 Ft/fő/hét
  • Útlemondási biztosítás: A teljes részvételi díj 1,5%-a
  Nyaralás azonosító száma: 27507

  Ciprus, Ciprus nyaralás körutazás, Famagusta Karpaz-félsziget Kantara körút térképe

  Ciprus, Ciprus nyaralás körutazás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!