Ciprusi Barangolások - Htl. Henipa

Nyaralás azonosító szám: 24871
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Utazás leírása

  Kultúrális örökség és természeti csodák nyomában. Egyaránt nevezik a napfény és a szerelem szigetének - Aphrodité szülőhelye. A napfényes órák számában meghaladja a mediterrán térség bármely szigetét: a nyári szezon májustól október végéig tart. A kultúrák sokszínű keveredése, a csodálatos, homokos tengeröblök, a magas hegyek és mélykék tenger éles kontrasztja, értékes ikonokat rejtő ortodox kolostorok és hosszú minaretek látványa, a lugasos tavernák hangulata helyi ínycsiklandozó specialitásokkal, mind-mind rabul ejti a turistát.
  Időpontok
  Júni. 14-21., jún. 28 - júl. 05*; szept. 20-27*; okt. 4-11.
  Részvételi díj
  185.900,-Ft    * 189.900,-Ft.
  Reptéri illeték
  35.800,-Ft.
  Fakultatív programok
  Hajókirándulás (Cape Greco) Észak-Ciprus + Nicosia: kb. 75,- EUR.
  Ellátás
  7 büfé reggeli, 7 büfé vacsora.
  Utazás
  Wizzair menetrendszerinti járattal Cipruson légkondícionál, komfortos busszal.
  Poggyászinfó
  Az ár tartalmaz egy fedélzetre felvihető utazótáskát 10 kg-ig (56 x 45 x 25 cm).
  Fizetendő feladható bőrönd igény szerint.

  Utazás programja

  1. nap
  Elutazás Larnaca reptérre. Szállás elfoglalása után pihenés a tengerparton, szabadidő.
  2. nap: Larnaca - Lefkara
  Félnapos kirándulásunk délután indul, hogy a délelőttöt mindenki strandolással, fürdőzéssel, pihenéssel tudja tölteni. Larnacában megnézzük az 1112 éves Szt. Lázár templomot, sétálunk egyet a Promenádon, majd a Sóstó felé vesszük az irányt és megtekintjük a híres búcsújáró-helyet, a Hala Szultán Tekkét. Ezután a Kiti nevű falucskában csodaszép másfél ezer éves templommal, a "Panagia Angeloktiszti"-vel ismerkedünk meg, majd Lefkarába buszozunk. Itt megcsodálhatjuk a helyi asszonyok gyönyörű hímzéseit és az ezüstkovács férjeik által készített remek ékszereket, használati tárgyakat. Igény esetén a teveparkot is meglátogatjuk (a tevegelés egyénileg fizetendő!).
  3. nap: Szabadidő
  Szabadidő, strandolási lehetőség.
  Fak. Nicosia kirándulás.
  4. nap: Limassol - Courium - Afrodité sziklája - Paphos
  Korai reggeli után Limassolba indulunk, ahol sétálunk egyet a bűbájos óvárosban. Ezután a Courium nevű ókori görög városállam maradványt látogatjuk meg, majd fényképezés, fürdőzés következik Afrodité Istennő születési helyén. Paphosba érkezve meglátogatjuk a Dionűszosz-házat a csodaszép mozaikokkal, a Szt. Páloszlopotés a Szt. Szolomoni barlangtemplomot. Ugyanitt szabadidő ebéd/vásárlási lehetőség.
  5. nap: Hajókirándulás (fakultatív)
  A kirándulóhajó az agia napai kikötőből indul, megkerüli Európa legdélkeletibb csücskét a "Görög-fok"-ot, majd több csodaszép öbölnél is kiköt, ahol fürdőzési, fényképezési lehetőséget kapnak az utasok. A hajóról pár km távolságból lehet látni a "halott várost" Famagustát is .
  Az ár tartalmazza a hajón szervírozott meleg ebédet!
  6. nap: Troodos-hegység - Kykko monostor
  Korai reggeli után indulunk Nicosia külső kerületeinek érintésével az egzotikus Troodos-hegyláncra. Első megállóhelyünk Kakopetria falucska, melynek ódon középkori báját kényelmes séta közben élvezhetjük. Ugyanitt meglátogatjuk az ezer éves Szt. Miklós templomot (UNESCO-Világörökség). Ezután a Kykko-monostorhoz buszozunk, ami csodálatos gazdagságával kápráztat el bennünket. Megtekintjük Makariosz érsek-elnök sírját is. Szabadidő és ebédelési lehetőség, majd gyönyörű fenyőerdők övezte úton Lania falucskába érkezünk, ahol elkészíthetjük tipikus mediterrán hegyi-falus felvételeinket a falu bűbájos házairól, utcáiról.
  7. nap: Körutazás a török részre és a fővárosba (fakultatív)
  Korai reggeli után indulás Nicosiába. Az óváros megtekintése után rövid szabadidő, majd átkelünk a török Nicosiába és folytatjuk a fővárossal való ismerkedést az 1572-ben épült csodaszép fogadóval, az AgiaSofia templommal, a piaccal és a bazárral. Szabadidő, majd Kyrenia városkába buszozunk, amit a nagy utazók méltán neveznek a Földközi-tenger gyöngyszemének. Megnézzük az ezer éves erődben a hajómúzeumot, ami a világ legrégibb (i.e.IV.sz-i) víz alatt talált fahajóját rejti magában. Szabadidő sétára, ebédelésre, majd a meseszép Bella Pais falu felé vesszük az irányt, ahol 8 évszázados koragótikus apátságban gyönyörködhetünk és megszemlélhetjük a Lawrence Durell által oly sokszor emlegetett semmittevés fáját. Ezután Famagustába utazunk, ahol a középkori óváros páratlan gótikus és velencei épületeit fényképezhetjük le. (a Szt. Miklós Katedrális, a velencei városfal az Othello toronnyal). Kirándulásunkat szomorú nevezetességgel zárjuk: a "halott város" megtekintésével.
  8. nap
  A menetrendtől függően utazás Bp.-re.

  A programok sorrendje felcserélődhet!

  Az ár tartalmazza

  - Repülőjegyet,
  - 7 éj szállást reggelivel és vacsorával,
  - reptéri transzfereket,
  - feltüntetett 3 autóbuszos kirándulást helyi magyar idegenvezetéssel, belépőkkel,
  - magyar asszisztenciát a reptéren és a szállodában.

  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 24871

  Ciprus, Ciprus nyaralás körutazás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  +36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!