Cseh körutazás Császári és Királyi Városok

Nyaralás azonosító szám: 42963
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Utazás leírása, információk

  Utazás időtartama: 3 nap/2 éjszaka.
  Időpontok: április 10., június 12., augusztus 7., október 23.
  Utazás: Légkondicionált autóbusszal.
  Felszállási lehetőségek: Budapest, Tatabánya, Győr.
  Minimum létszám: 30 fő.
  Helyszínen fizetendő belépőjegyek: 25 EUR.

  Elhelyezés

  Eské Budjovicen, 3*-os szálloda, 2 ágyas, zuhany/WC-s szobáiban.

  Ellátás

  Reggeli. Vacsora felár ellenében előzetesen kérhető.

  Program

  1. nap

  Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazás Rusovcén át Pozsonyba, Szlovákia fővárosába, mely több évszázadon keresztül Magyarország fővárosa volt. Elsőként a Várhoz látogatunk. Besétálunk a gyönyörűen felújított várudvarba, és innen fentről megtekintjük az óváros és a Duna látképét. Majd buszunkkal a Duna partra érkezünk, és belvárosi sétára indulunk a Duna parttól a Mihály kapuig. Az óvároson keresztül megtekintjük a Nemzeti Színház épületét, a Hviezdoslav teret, a Szent Márton székesegyházat, ahol egykor közel 300 éven keresztül a magyar királyokat koronázták, a főnemesek palotáit, az Academia Istropolitanat, Közép-Európa legrégibb egyetemének épületét, a Fő teret, a Prímás Palotát. A látnivalók közül nem maradhatnak ki a híres pozsonyi szoborfigurák sem. Rövid szabadidő után tovább utazás Dél- Csehország fővárosába, a Moldva és a Male összefolyásánál fekvő, hangulatos kisvárosba, Eské Budjovicebe.
  Szálláshely elfoglalása, fakultatív vacsora a szállodában.

  2. nap

  Reggeli után utazás Prágába. A Cseh fővárost száztornyú városként vagy arany városként is szokták emlegetni. Óvárosa 1992 óta a Világörökség része. Panorámás és gyalogos városnézés a kilenc dombra épült, Moldva partján fekvő városban Hradzsin (vár), a szépen felújított, hangulatos Aranyművesek utcája, ahol egykor a mesteremberek dolgoztak, a hatalmas Szent Vitus Katedrális, Királyi palota, Szent György Bazilika. Séta a hangulatos, fenséges barokk szobrok által díszített Károly hídon, majd az óváros, főtér következik, ahol a híres óra (Orjol) található. Rövid ebédszünet során megkóstolhatjuk a jellegzetes cseh ételeket és megízlelhetjük a híres cseh söröket. Városnézés folytatása az Óratoronytól a Vencel térig, mely a cseh történelemben többször is fontos szerepet játszott.
  Rövid belvárosi szabad idő után visszatérés Eské Budjovicebe, szállás, fakultatív vacsora.

  3. nap

  Reggeli után utunk az osztrák fővárosba, Bécsbe vezet. Érkezés a Schönbrunni kastélyhoz, mely egykor a császári család nyári lakhelyéül szolgált, napjainkban pedig Bécs egyik fő nevezetessége. Séta a gyönyörű kastélyparkban. Fakultatív kastélylátogatási lehetőség. Itt található a világ legrégibb állatkertje, mely 1752 óta létezik. Majd közös városnéző sétára indulunk. A 4,5 km hosszú sugárút, a Ringstrasse az UNESCO Világörökség része. A sugárút mentén Bécs gyönyörű, patinás épületei sorakoznak, köztük az Operaház és a Parlament. A Hofburg negyed központi épületegyüttese a hajdani császári lakhely, maga a Hofburg, az egykori császárok és feleségeik lakosztályait, múzeumokat, meghitt kápolnákat, egy templomot, az Osztrák Nemzeti Könyvtárat, a Spanyol Lovasiskolát öleli fel. Bécs leghíresebb múzeuma a Kunsthistorisches Múzeum. A Földön legnagyobb becsben tartott nyomat-, grafikai és akvarell gyűjteményét őrzi az Albertina. A Stephansdom Bécs fő vallási épülete, a város egyik szimbóluma, és egyben Ausztria legjelentősebb gótikus épülete. A Duna-sziget a bécsiek egyik pihenőövezete. A Bécset ketté osztó rendezett, hangulatos, és szép szigeten bárok, éttermek, és éjszakai szórakozóhelyek sora található.
  Rövid belvárosi szabadidő után hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 42963

  Csehország, Cseh körutazás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  +36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!