Dél-Irán és a Perzsa-öböl körutazás

Nyaralás azonosító szám: 49653
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Bevezető

  A közelmúltban Irán déli részén több, fantasztikus régészeti lelőhely is felkerült az UNESCO Világörökség listájára. A program során elrepülünk a Perzsa-öbölbe, továbbá Qeshm és Hormoza szigetét is meglátogatjuk.

  Az utazás programja

  1. nap Budapest > Teherán
  Indulás Budapestről a déli órákban, isztambuli átszállás után érkezés Teheránba éjfél körül. Transzfer a szállodába.
  Szállás: Teherán (1 éj)

  2.nap Teherán > Qeshm
  Félnapos városnézés Észak-Teheránban, ahol a város kevéssé ismert arcaival ismerkedünk meg: Száadabad palotaegyüttes (Zöld palota, Fehér palota, Asraf Pahlavi palotája, királyi konyha) Tadzsrís bazár, esetleg időtől függően: Reza Abbászi múzeum, majd este repülés Qeshm szigetére.
  Szállás: Qeshm (2 éj)

  3. nap Qeshm
  Qeshm Irán legnagyobb ökológiai paradicsoma, egy sokoldalú idilli sziget a Perzsa-öbölben: egész napos kirándulás Qeshm szigetén. A Hara erdők mangrove labirintusával kezdjük túránkat, majd pedig a csodálatos Namakdán sóbarlang, Qeshm leghíresebb látványossága, világhírű geológiai érdekessége következik. Közben megcsodálhatjuk a sziget madárvilágát, szinte érintetlen tengerpartját. Ezt követően megtekintjük a qeshmi portugál erőd maradványait és Csáhkúh völgyéjének különleges homokkő-alakzatait. Koraeste megpihenünk a tengerparton.
  Szállás: Qeshm

  4.nap Qeshm > Hormoz-sziget > Síráz
  Kora reggel átkompozunk Qeshmről a Hormozi-szoros leghíresebb szigetére, Hormozra, a szivárványos szigetre , a Perzsa-öböl másik varázslatos szigetére. Megtekintjük a 16. század elején épült gótikus stílusú portugál erődöt, azután a szivárvány színű hegyek és dombok között barangolunk, a Szivárvány völgy megtekintése, ahol megismerkedünk a sziget geológiai érdekességeivel, a vörös tengerpartot és a nagy sziklahasadékot sem hagyjuk ki. Pihenés a tengerparton. Találkozunk a sziget őshonos arab etnikai csoportjával is, és megtekintjük a helyi hagyományokból építkező színpompás Nadalian művészeti múzeumot is. Délután visszakompozunk Qesmre, majd este Sírázba repülünk.
  Szállás: Síráz (3 éj)

  5. nap Síráz > Naqs-e Rosztam
  Félnapos régészeti kalandtúra Dél-Iránban! Reggel látogatás az Eram parkban, délelőtti indulással a nap fénypontjaként Perszepolisz (Világörökség), a leghíresebb ókori iráni régészeti terület meglátogatásával folytatódik a program, a Kr.e. 6-4. századi fantasztikus óperzsa palotaváros és környéke. Utunkat Naqs-e Rosztamban (Világörökség) folytatjuk, ahol I. Dareiosz és utódainak óperzsa királysírjait tekintjük meg, emellett pedig gigantikus elámi és szászánida domborművek sokaságát láthatjuk. Kora este visszatérés Sírázba, megállás a Korán kapunál este.
  Szállás: Síráz

  6. nap Síráz
  Reggel látogatás a Naszir al-Molk mecsetben (Rózsaszín mecset), utána a Nárandzsesztán palota 19. századi eleganciáját csodáljuk meg és kertjében pihenünk egy pohár gránátalma mellett. Háfiz sírja és ligete a legnagyobb perzsa költő világával ismertet meg, délutánunkat a sírázi belvárosban töltjük: Vakil erőd és mecset és a 18. századi Síráz dicsősége Karím Khán Zand uralkodása idején, este séta és szabadprogram a hangulatos sírázi bazárban.
  Szállás: Síráz

  7. nap Síráz > Bisápur > Ahváz
  Korai indulás busszal Bisápurba, átkelés a déli Zagrosz-hegység lenyűgöző vonulatai között. Dél körül érkezés Bisápúr városába (Világörökség), az I. Sápúr szászánida király parancsára a Kr. u. 3. században szíriai hadifoglyok által emelt késő antik és muszlim településre, látogatás a bisápúri múzeumban, a város romjainak (Anáhita szentély, bújida mecset és fürdők, I. Sápúr palotája); Tange-je Csougán szászánida sziklareliefjei Bisápúr mellett, a szászánida-római háborúk monumentális emlékei Dél-Iránból, továbbutazás busszal a Zagrosz hegységen át, este érkezés Délnyugat-Iránba, Khuzisztán tartományba, a legnagyobb iráni olajmezők és ősi kultúrák vidékére.
  Szállás: Ahváz (2 éj)

  8. nap Ahváz > Íze > Ahváz
  Reggel utazás Ízébe, a Zagrosz hegység lábához, a jelentős elámi, óperzsa, párthus és szászánida régészeti leletegyüttesek városába, amely a khuzisztáni alföld és a Zagrosz-hegység festői találkozó pontján fekszik és ahol bakhtijári törzsbeli etnikai kisebbségiek laknak. Íze környékén az alábbi fontos helyszíneket keressük fel: Askaft-e Salman barlang, Kol Farah, Khongazsdár: ismerkedés az elámi és a párthus domborművek világával, a közép-és új elámi valamint az iráni párthus régészet egyik legfontosabb helyszínét látogatjuk meg. Este visszautazás Ahvázba, kora este visszaérkezés Ahváz városába, séta és szabadprogram az ahvázi bazárban és a Kárun folyó partján.
  Szállás: Ahváz

  9. nap Szúza > Csoga Zanbil > Sústar > Teherán
  Kora reggel utazás Szúzába, ahol megtekintjük híres ókori elámi és iráni főváros régészeti parkját (Világörökség), a helyi régészeti múzeumot és a bibliai Dániel próféta sírját; ezt követően meglátogatjuk Csoga Zanbíl Kr.e. 13. században épült elámi zikkuratját (lépcsős templomát), mely ebben a formájában az egyetlen látogatható zikkurat ma az egész világon (Világörökség); majd továbbutazás Sústarba, ahol meglátogatjuk a Kárún folyó híres vízeséseit és középkori vizimalmait (Világörökség), a Kr. u. 3. században idehurcolt római hadifoglyok által emelt gigantikus hidat (Világörökség), kora este visszaérkezés Ahváz városába, indulás a reptérre, majd repülünk Teheránba.
  Szállás: Teherán (1 éj)

  10. nap Teherán > Budapest
  Reggeli indulás Teheránból, érkezés isztambuli átszállás után Budapestre a kora délutáni órákban.  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 49653
  10 napos körutazás Iránban

  Ár & Jelentkezés

  Alapár tartalmazza:

  Légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során
  Elhelyezés 3* szállodákban
  Belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
  Reggeli
  Magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő A részvételi díj minimum 12 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén az árak módosulnak.
  A programban feltüntetett árak 1Euró = 330 Ft árfolyamig érvényesek

  Alapár nem tartalmazza:

  Nemzetközi repülőjegyek + illetékek kb. 190.000 Ft
  3 db belső repülőjegy+illetékek kb. 135.000 Ft
  Félpanzió 44.000 Ft
  Vízum, ügyintézéssel 30.000 Ft
  Storno biztosítás
  Baleset, beteg -és poggyászbi biztosítás (BBP)
  Személyes kiadások, borravalók

  Költőpénz szükséglet leírása:

  Igények szerint változó.

  Előleg:

  A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
  Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

  Egyéb részletek

  Kiutazás:

  Menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest-Isztambul-Teherán; Teherán-Isztambul-Budapest útvonalon, átszállással.

  Vízum:

  A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!