Dél-Korea Felfedezése körutazás

Nyaralás azonosító szám: 45161
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Dél-Korea felfedezése - Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

  Útvonal: Szöul - DMZ (demilitarizált övezet) - Gyeongju - Yangsan - Busan - Szöul

  Dél-Korea, ez a különleges távol-keleti ország nem mindennapi látnivalókkal kecsegtet. Hazánknál alig nagyobb területét égbe szökő, festői hegyek uralják. Míg Szöul felhőkarcolóival a XXI. századi ázsiai nagyvárosokat testesíti meg, Gyeongju-ban a több mint ezer évig uralkodott Silla Királyság palotamaradványainak, templomainak, erődjeinek, királyi sírjainak szabadtéri múzeumában maga a múlt és a történelem kel életre. Dél-Korea egy minden porcikájában izgalmas, varázslatos úti cél, mely újdonságként szerepel 2020-ban induló csoportos körutazásaink között.

  Szállás leírása

  Helyi besorolás szerint háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban.

  Program

  1. nap: Budapest - Szöul

  Elutazás reggel Budapestről Szöulba menetrend szerinti közvetlen járatokkal.

  2. nap: Szöul

  Megérkezés a reggeli órákban Szöulba. Érkezést követően transzfer a szállodába. Felfrissülés után hajókázás majd a szöuli panoráma megtekintése az N Seoul Tower tetejéről.
  Szállás Szöulban.

  3. nap: Szöul

  Egész napos városnézés Szöulban: városháza, a Cheonggye tér, a Gwandghwamun, a Gyeongbokgung Palota, a Nemzeti Néprajzi Múzeum, az Insadong művészeti negyed, valamint a Namdaemun piac megtekintése.
  Szállás Szöulban.

  4. nap: DMZ (demilitarizált övezet)

  Egész napos kirándulás az észak-koreai határ mentén húzódó demilitarizált övezetbe (DMZ). A nap során a koreai háborúval foglakozó emlékhelyek meglátogatása: az Imjingak Park, a Dorasan Observatory kilátója, valamint a több mint 1,6 km hosszú alagút megtekintése, melyet az északi katonák ástak, hogy észrevétlenül juthassanak át Dél-Koreába.
  Szállás Szöulban.

  5. nap: Szöul - Gyeongju

  Reggeli után utazás Korea szuperexpresszével, a KTX-el Gyeongjuba a Silla Királyság egykori fővárosába majd transzfer Yangdong faluba. A világörökségi védelem alá vont falut a XV. században alapították, a hagyományos koreai faluépítés egyik utolsó fennmaradt példája.
  Szállás Gyeongjuban.

  6. nap: Gyeongju

  Reggeli után látogatás a Gyeongju Történelmi Körzetbe. A világ egyik legnagyobb szabadtéri múzeuma a Silla Királyság korából fennmaradt paloták, templomok maradványait foglalja magában. Látogatás a Seokguram sziklatemplomba, amely Dél-Korea egyik leghíresebb és legcsodálatosabb buddhista emlékműve. A sziklatemplomban egy gránitból kifaragott hatalmas ülő Buddha szobor található. Ezt követően a közeli UNESCO világörökségi helyszín, a Bulguksa templom megtekintése. Látogatás a Gyeongju Nemzeti Múzeumban, majd a 600-as években épült gránittorony, a Cheomseongdae megtekintése, melyet a csillagok vizsgálatára használtak.
  Szállás Gyeongjuban.

  7. nap: Gyeongju - Yangsan - Busan

  Reggeli után utazás Dél-Korea második legnagyobb városába, Busanba. Útközben az ország legnagyobb temploma, a Tongdosa-szentély megtekintése. Busanban városnézés: Haenduae tengerpart, Gwangan-híd, Dongbaek-sziget, Centrum City bevásárlóközpont.
  Szállás Busanban.

  8. nap: Szöul

  Reggeli után a városlátogatás folytatása: ENSZ temető, Yongdusan Park, Busan torony, Gwangbokro utca, Jagalchi halpiac. Délután gyorsvonattal visszautazás Szöulba.
  Szállás Szöulban.

  9. nap: Budapest

  Transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

  Minimum létszám: 20 fő.

  Az ár tartalmazza

  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest - Szöul - Budapest útvonalon turista osztályon
  • a körutazás alatt utazás légkondicionált autóbusszal, Szöul - Gyeongju között szuperexpressz vonattal, Busan - Szöul között gyorsvonattal,
  • illetékek
  • 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerint háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • félpanzió
  • programok belépőkkel
  • magyar idegenvezető

  Az ár nem tartalmazza

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  Nyaralás azonosító száma: 45161

  Dél-Korea, Korea körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!