Körutazás Etiópiában - Abesszínia, Afrika Kánaánja

Nyaralás azonosító szám: 42892
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Körutazás információk

  Utazás menetrend szerinti repülőjárattal Bécsből, Bécsig autóbusszal, elhelyezés helyi 3-4*-os szállodák kétágyas fürdőszobás szobáiban, félpanziós ellátással (reggeli és vacsora, italok nélkül).

  Miért ez az út?
  1. Afrika egyik legrégebbi folyamatos kultúrával rendelkező országa számtalan különlegességgel, mind az épített mind a természeti örökségek terén.

  2. Mert Etiópiát látni kell, hogy megértsük és csodálni tudjuk értékeit és kincseit.

  3. Mert itt ringott az emberiség egyik bölcsője, Lucy-t látni kell!

  Kis létszámú csoport, max. 20 fő! UNESCO Világörökségi helyszínek.

  Körutazás leírása

  1. nap: Budapest - Bécs – Addisz-Abeba

  Indulás Budapestről autóbusszal Bécsbe. Utazás Bécsből közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal Etiópiába, Addisz-Abebába. Éjszaka a repülő fedélzetén.

  2. nap: Addisz-Abeba

  Érkezés után városnézés Etiópia fővárosában Addisz-Abebában. Városnézésünk során megnézzük az egyetem épületében, a korábbi uralkodói palotában található Néprajzi Múzeumban, ahol az etiópiai néppel és annak kultúrájával ismerkedhetünk meg. Ezt követően felkeressük a piacot, amely Afrika egyik legnagyobb szabadtéri piaca. Majd ellátogatunk a Szentháromság Székesegyházba, ahol Haillé Szelasszié császár és feleéségnek a sírja is található. Napunkat a város fölé magasodó, szép panorámával bíró Entoto hegyen zárjuk.
  Szállás Addisz-Abebában (1 éj). Szállás: Addissinia Hotel 4*

  3. nap: Bahir Dar

  Kora reggel transzfer a repülőtérre és elutazás az ország észak-nyugati részére, Bahir Darba. Érkezés után látogatás a helyi piacon, majd csónakba szállunk és a Tana-tavon - ahonnan a Kék-Nílus ered - utazva megismerkedünk a szigeteken, félszigeteken található kolostorokkal, egyet közülük fel is keresünk. A tavon 37 sziget található és 30 szigeten keresztény kolostor van, a legendák szerint ezek egyikében őrizték a Frigyládát is.
  Szállás Bahir Darban (1 éj). Szállás: Abay Minch Lodge 4*

  4. nap: Bahir Dar - Gondar

  Délelőtt megnézzük a Kék-Nílus vízesését (túra program, túracipő, bot javasolt), majd 4 órás utazás autóbusszal Gondarba, „Juda oroszlánjának”, Bazilidész császárnak a városába. Útközben megállunk Awra Amba faluban. A falu egy „hippi-jellegű” közösség. Elveik szerint a közösségen belül nincs hangos szó, nincs agresszió, hanem tanács, útmutatás és egyenjogúság van. Az itt lakók büszkeségei közé tartozik a két könyvtár, a saját építésű szövöde, a környéket is kiszolgáló malom és az általános iskola és az óvoda. A falu közössége idősotthont is fenntart. Látogatásunk során megismerkedhetünk a falu mindennapjaival, életével.
  Szállás Gondarban (2 éj). Szállás: Goha New Hotel 4*

  5. nap: Gondar

  Reggeli után látogatás az UNESCO Világörökség részét képező, XVI. században épült palota komplexumban, amelyet 900 méteres fal vesz körbe. A Királyi Körzetből az etióp uralkodók több évszázadon át irányították az országot. Legfontosabb épületei: Bazilidész kastélya, Józsua palotája, Dávid csarnoka, Díszterem, Mentewab császárnő kastélya, a kancellária, a könyvtár és három templom. Az épületegyüttes túlélt számtalan háborút és támadást, ideértve a II. Világháború légitámadásait is. A nap végén felkeressük a Debre Birhan Selassie (Szentháromság Fénye) templomot is.

  6. nap: Simien Nemzeti Park

  Reggeli után folytatjuk utunkat a Világörökség részét képező Simien Nemzeti Parkba. A 3 órás utazás közben többször megállunk különböző kilátópontoknál, ismerkedünk a helyi állatvilággal és a csak Etiópiában élő dzseláda páviánokkal. A nap végén a bátrabbak egy könnyű gyalogtúrán is részt vehetnek (túra program, túracipő, bot javasolt, csak lefelé halad a túra, visszaút autóbusszal).
  Szállás a Simien hegységben 3200 magasan lévő lodge-ban. (1 éj). Szállás: Simien Lodge 3*

  7. nap: Simien hegység - Axum

  A mai napon elhagyjuk a Simien Nemzeti Parkot, és egy 7 órás utazás vár ránk, Axumba indulunk. Axum az ókori Axumite birodalom fővárosa volt, melynek emlékei, ma szintén a világörökség részét képezik. A város Sába királynőjének a székhelye és az afrikai birodalmak egyik legrégebbi központja volt.
  Szállás Axumban (2 éj). Szállás: Sabean Hotel 3*

  8. nap: Axum

  Reggeli után séta a hatalmas ókori, 2000 éve itt álló sztélék között, majd látogatás a Régészeti múzeumban. Megnézzük a Sioni Szűz Mária templomot, amely a legfőbb etióp ortodox egyházi méltóság székhelye. Az idő függvényében, régészeti feltárásokat és ősi sírokat is felkeresünk.

  9. nap: Axum - Lalibela

  Reggeli után transzfer a repülőtérre és az Etióp Légitársaság járatával a 700 km-re lévő Lalibelába utazunk. Érkezés után ellátogatunk a 11 monolit és fél monolit templomot magába foglaló 800 éves sziklába vájt épületkomplexumba, itt található a világ 5 legnagyobb monolit temploma. Ezek közül a legismertebb a Szent György templom. A templomokat, alagutak és járatok kötik össze, gyönyörű díszítések, kőfaragások és ikonok díszítik. Ezen a napon a templomok első csoportját keressük fel.
  Szállás Lalibelában (2 éj). Szállás: Panoramic View Hotel 3*

  10. nap: Lalibela

  Reggel időben indulva autóbusszal a Yemrehanna Kristos templomhoz utazunk, amelyhez az út kis falvakon keresztül vezet, betekintést adva az etiópiai vidéki élet hétköznapjaiba is. A templomhoz egy kb. 20 perces emelkedő, gyalogos túra után érünk fel. A program végeztével visszatérünk Lalibelába és további templomokat keresünk fel.
  Szállás Lalibelában.

  11. nap: Lalibela – Addisz-Abeba - Bécs - Budapest

  Reggeli után visszautazás repülővel a fővárosba. Érkezés után a Nemzeti Múzeumban teszünk látogatást, ahol megtekintjük a 3,2 millió éves előember, „Lucy” maradványait, amelyet Etiópiában találtak a régészek. Rövid szabad program, vásárlási lehetőség után tánc előadással és zenével színesített búcsúvacsora (helyi ételek) egy tradicionális etióp étteremben. Ezt követően transzfer a repülőtérre és utazás Bécsbe közvetlen menetrend szerinti járattal, majd autóbusszal továbbutazás Budapestre.

  A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!
  UNESCO Világörökségi helyszínek: Gondar Simien Nemzeti Park (természeti), Axum Lalibela sziklatemplomai.

  Programok

  A körutazáshoz nem tartozik fakultatív program, de van elő- vagy utó tartózkodási lehetőség.

  Danakil – mélyföld program általános információk

  Időtartam

  7 nap / 5 éjszaka.
  A Danakil - mélyföld kiegészítés nem átlagos körutas program, ez egy különleges út, a világ egyik legkülönlegesebb sarkába. A Danakil kiegészítő túra alatt teljes ellátást kapnak a résztvevők és természetesen szállást is, a részletek az alábbiak elhelyezés pont alatt.

  Fontos

  A program való részvétel komoly fizikai igénybevételt (magas nappali hőmérséklet, éjszakai túrázás), teljesítményt jelent, tehát jelentkezéskor ezt szíveskedjenek mérlegelni. A programok sorrendje, a túravezető döntése alapján felcserélhető.

  Elhelyezés

  Kétágyas szobákban (2 éj) illetve táborban (3 éj). Fontos a tábori elhelyezés esetében, matracon alvás, igény, ill. célszerűség (hőmérséklet) miatt a szabad ég alatt, a táborozás alatt fekvőhely, matrac, biztosítva. A táborozás alatt, nincs vezetékes víz, zuhanyzás és garantált fürdési lehetőség.

  Utazás

  Repülővel, majd a helyszínen Mekeleből terepjárókkal (a földi utazás alatt ablak melletti ülés garantált, (4 ill 6 személy).

  Ellátás

  Teljes ellátás (reggeli, ebéd, vacsora, a táborozás alatt helyben készült ételek a helyi viszonyoknak, lehetőségeknek megfelelően) + 4 l víz/nap/fő a táborokban alvás alatt.

  Kísérők, helyi idegenvezetők

  Végig az út során, Afar körzetében fegyveres kíséret.

  Ár: 570.000 Ft/fő (min. 6 fő esetén).
  Egyágyas felár: 210.000 Ft/fő

  Az ár tartalmazza

  - szállást a megadott szálláshelyeken,
  - ellátást (reggeli, ebéd, vacsora),
  - belépőket,
  - közlekedést, transzfereket,
  - helyi idegenvezetőt és magyar csoport kísérőt.

  Külön fizetendő

  - biztosítások (BBP, stornó),
  - fényképezés és videó jegyek,
  - borravalók.

  Danakil - mélyföld program

  1. nap

  Indulás Bécsből, Addisz Abeba-ba az Etióp légitársaság menetrend szerinti járatával.

  2. nap

  Érkezés a kora reggeli órákban. A mai napon külön program keretében kirándulást teszünk a Kék-Nílus kanyonba, útközben megnézzük a Debre Libanos kolostort. Éjszaka Addisz Abeba-ban.
  Szállás: Friendship International Hotel

  3. nap

  Délután repülőgéppel utazunk az Addisz Abebától 650 km-re északra található Mekelébe, Tigray tartomány fővárosába. Érkezés után a szálláshely elfoglalása, a helyi piac meglátogatása és készülődés a másnapi Afar túrára
  Szállás: Planet Hotel

  4. nap

  Reggeli után találkozó és terepjárókkal utazunk Berhaile-n keresztül Ahmed Ela-ba,. Érkezés után tábort verünk, és a naplemente alatt megnézzük a só szállító tevekaravánokat.
  Szállás: a táborhelyen

  5. nap

  Reggel felkeressük az Asale – tavat, és megnézzük a munkásokat hogyan vágják ki a tó kiszáradt medréből a só téglákat. A kitermelt só téglákat teve karavánok szállítják el a felföldre értékesítésre. A Földünk egyik legmelegebb pontja, Dallol felé folytatjuk az utunkat tovább. Dalol 116 méterre a tengerszint alatt található, az állandó párolgás miatt gyönyörű, szép só kiválásokban gyönyörködhetünk.
  Szállás: a táborhelyen.

  6. nap

  Reggel utazunk tovább Dodom-ba. 9 km-es gyalogtúra (folyamatosan emelkedő túraútvonal, lávahomok, majd lávaömlés) után érjük el 616 méterrel, a tenger szintje felett található Erta Ale vulkán kráterét (akik nem biztosak a kondíciójukban a helyszínen teve bérelhető). Éjfél magasságában érjük el Erta Ale-t, és ha szerencsések vagyunk, akkor gyönyörködünk a látványos lávató szépségében. Tábort verünk és pihenünk.
  Szállás: a táborhelyen a kráter peremén.

  7. nap

  Kora reggel gyalogosan visszatérünk az alaptáborba, onnan terepjáróval utazunk tovább a Rift – völgy (Nagy-hasadékvölgy) rézsűin és Afar falvakon keresztül. Mekelébe érkezés után az esti járattal utazunk tovább Addisz Abeba-ba.
  Szállás: Friendship International Hotel

  Hotel Omo – völgy kiegészítő záró program

  Időtartam

  8 nap/ 6 éjszaka

  Utazás

  Addisz Abebából repülővel Arba Minch-be majd a program végeztével vissza valamint Addisz Abebából repülővel vissza Bécsbe.

  Elhelyezés

  Lodge-okban, a foglalás visszaigazolás után minden szálláshoz adunk részletes tájékoztatást, leírást, linket, egyelőre a tervezett szálláshelyeket látják tájékoztatásul.

  Ellátás

  Reggeli, ebéd, vacsora.

  Ár: 577.000 Ft/fő (min 6 fő esetén)
  Egyágyas felár: 220.000 Ft/fő

  Az ár tartalmazza

  - szállást a megadott szálláshelyeken vagy hasonlókban,
  - ellátást (reggeli, ebéd, vacsora),
  - belépőket,
  - közlekedést, transzfereket,
  - helyi idegenvezetőt és magyar csoportkísérőt.

  Külön fizetendő

  - biztosítások (BBP, sztornó),
  - fényképezés és video jegyek,
  - borravalók.

  Omo-völgy program

  1. nap

  Reggeli után visszautazás repülővel a fővárosba. Repülővel kora délután tovább utazás Arba Minch – be. Érkezés után felkeresünk egy Dorze falut a Guge hegységben. A”Dorzek” magas bambuszból épült „elefánt fejű házaikról” híresek. Amennyiben érkezéskor bármi okból ez a program elmaradna, vagy nem jutna rá idő, a hazautazás napján nézzük meg.
  Szállás: Paradise Lodge (1éj).

  2. nap

  Reggel csónakba szállunk és kirándulást teszünk a Chamo – tavon, kis szerencsével hatalmas krokodilokat is láthatunk sütkérezni a tópart fövenyén ezen kívül a tó gazdag víziló állományából és madár világából is ízelítőt kaphatunk. Utazás Jinkaba (3 óra). Útközben Jinka felé különböző törzsek területein áthaladva ismerkedhetünk a helyiekkel. (Gamo, Derashe, Stemai)
  Szállás: ECO Lodge (2 éj).

  3. nap

  Kora reggel a Mago Nemzeti parkba utazunk a Mursi (tányérajkú) törzset látogatjuk meg. A nap során felkeressük az Omo-völgy Múzeumot Jinkában, valamint a Demeke heti vásárt is.

  4. nap

  Utazás Turmiba (3 óra) a Hamerokhoz. Útközben megállunk az Ariknál és a dekoratív testfestésükről ismert Bannáknál is.Felkeressük a turmi piacot, valamint egy Hamer falut is.
  Szállás Buska Lodge. (2 éj)

  5. nap

  Reggel megnézzük a Turmi/Alduba piacot, majd az Omo folyó völgyében, a folyóparton élő Dassauch törzset. A kornyék érintetlen tájairól az itt élő különféle törzsekről és a gazdag madárvilágáról is híres. Délután ismételten ellátogatunk újabb hammar törzshöz.

  6. nap

  Reggel utazás az UNESCO Világörökség részét képező Konso-ba (4 óra). A Konso - felföldön élő népek a teraszos falvaikról híresek, sétát teszünk a faluban. Opcionális lehetőség, meglátogatjuk a helyi királyt és a rezidenciáját.
  Szállás: Kanta Lodge (1éj)

  7. nap

  Reggeli utazunk Arba Minch-be, majd repülőre szállunk, és a fővárosba repülünk. Amennyiben a váltásnapon nem volt lehetőség a Nemzeti Múzeumot felkeresni, akkor a következő programunk lesz. Érkezés után a Nemzeti Múzeumban teszünk látogatást, ahol megtekintjük a 3,2 millió éves előember, „Lucy” maradványait, amelyet Etiópiában találtak a régészek. Rövid szabad program, vásárlási lehetőség után tánc előadással és zenével színesített búcsúvacsora (helyi ételek) egy tradicionális etióp étteremben. A vacsorát követően transzfer a repülőtérre és utazás Bécsbe közvetlen menetrend szerinti járattal.

  8. nap: Bécs – Budapest

  Érkezés után autóbusszal továbbutazás Budapestre.

  Ismerje meg Etiópiát!

  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 42892

  Az alapár tartalmazza

  - nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 350.000 Ft)9 éjszakai szállást
  - helyi 3-4 *-os szállodák kétágyas szobáibana félpanziós ellátást (reggeli és vacsora
  - italok nélkül)a program szerinti transzfereket
  - kirándulásokat légkondicionált gépjárművela magyar nyelvű csoportkísérést Budapestről végig és helyi idegenvezetésta belföldi repülőjegyeket és az illetékeketa belépőjegyeket a programban feltüntetett látnivalókhoz

  Az alapár nem tartalmazza

  - vízumkb. 27 000 Ftborravalók60 USD/főútlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4%

  Egyéb költségek

  - BBP biztosításegyágyas felár 120 000 FtOmo-völgy kiegészítő program 577 000 Ft egyágyas felár 220 000 Ft Danakil-mélyföld program 570 000 Ftegyágyas felár 210 000 Ft

  Etiópia, Etiópia körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!