Görög körút

Nyaralás azonosító szám: 22808
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Utazás leírása

  Az ókori és bizánci görögök nyomában, káprázatos tájakon. Megújított programban, már 2 nap Peloponesszosz!
  Időpontok
  2016. jún. 26 - júl. 4; aug. 28 - szept. 5.
  Részvételi díj
  125.900,-Ft.
  6 vacsora felár
  22.900,-Ft (kötelező).
  Szobák
  - 2 éj Kalambaka központi 4* hotelben
  - 2 éj Athén kp.-i fekvésű hotelében,
  - 1 + 1 éj Tolo és Paralia népszerű tengerparti városokban, 3* központi hotelekben,
  - 1 éj Korinthoszi-öböl közvetlen partján, elegáns 4*-os úszómedencés, kertes, panorámás hotelben,
  - 1 éj Skopje 3* hotel.
  1 ágyas szoba felár
  34.800,-Ft.
  Ellátás
  - 8 bővített hideg büféreggeli,
  - 1 reggeli csomag,
  - 6 extra vacsora (háromfogásos) a szállodában.
  Utazás
  Összkomfortos autóbusszal.
  Idegenvezetés
  Magyar idegenvezető az út során végig!

  Körutazás programja

  1. nap: Utazás Bp. - Belgrád - Skopje útvonalon pihenőkkel.
  Szállás Macedónia fővárosában, Skopje-ban.
  2. nap: Szaloniki - Vergina
  Macedóniában utazunk délre a Vardar folyó festői völgyében. Városnézés Szaloniki-ben, a tengerparti nagyvárosban: 
  - Panorámakilátó a Citadellán,
  - Szent Demeter Bazilika (Agios Dimitrios),
  - Fehér Torony (Lefkos Pirgos),
  - séta a parti sétányon. 
  Görögország belső hegyes vidéke felé haladunk az Olymposz lábánál: Vergina - az ókori Makedón központ volt, megtekintjük a makedón királyok síremlékeit. Szállás Kalambaka központjában (2 éj), a Meteorák sziklaormainak lábánál.
  3. nap: Meteorák - a bizánci művészet fénypontjai
  A kora bizánci, ortodox kolostorépítészet csúcspontjainak tartják a meredek sziklák tetejére épült vallási épületcsoportokat, teljes joggal. A turisták által látogatható 6 kolostorból - az idő függvényében - 4 vagy 5-ben teszünk látogatást (Ag. Stefanos, Ag. Triada, Russzanu, Varleam, Nagy Meteorák) miközben sétákra és fotószünetekre nyílik lehetőség a sziklameredélyek mentén húzódó panorámaútról. Sokkal alaposabban és kényelmesebben fedezhetik fel utasaink a páratlan kincseket és ikonokat bemutató kiállításokat valamint a különleges Meteora-panorámákat, mint a tengerpartról néhány órára átruccanó turisták.
  Fak. ebéd egy jellegzetes görög tavernában a sziklaormok lábánál.
  4. nap: Amfissa - Delfi - Nafpaktos
  Irány Dél-Görögország: hegyi utakon haladunk el Amfissa ókori falakra épült középkori városa (olajfa erdők és vad sziklás ormok közt) mellett, majd irány Delfi - a híres Parnassos-hegy oldalában, festői környezetben találjuk az ókori Görögország egyik csodáját. Megtekintjük: Apolló-templom, jósda, római agóra, görög színház, régészeti múzeum. Nafpaktosz - a görög szárazföld egyik legszebb tengerparti városának tartják: sétánk a kikötőben vezet, ahonnan a fellegvár erődítményei jól láthatóak (a híres lepantói ütközet színhelye volt a városka). A látványos Rio hídon vezet át utunk a Korinthoszi öböl felett a Peloponnészosz félszigetre. Szállás festői helyen, közvetlenül a Korinthoszi-öböl partján.
  5. nap: Olympia - Langadia- Nefplio (Peloponészosz I. túra)
  A Jón-tenger partján haladunk az ókori olimpiák színhelyére: Zeusz templom és a régészeti terület, ókori stadion; Olympia csodás szoborgyűjteménye. Vadregényes hegyi úton haladunk a Peloponnészosz szívében, utcácskáin. Nefplio - utunk egyik csúcspontja ez a velencei stílusú öbölparti város, amely 2 hegyi és 1 tengeri erőddel is büszkélkedhet; lenyűgöző kilátás a Palamidi-erődből és óvárosi séta. Szállás a közeli Tolo üdülővárosban.
  6. nap: Epidaurosz - Mükéné - Korintosz (Peloponnészosz II.)
  A festői hegyek közt megbúvó Epidauroszban megcsodáljuk az ókori világ legnagyobb amfiteátrumát és az Aszklepion-szentély romjait. Mükene - a nevezetes történelmi korszak névadó romvárosában: Atreus halomsírja, oroszlános kapu, fellegvár és gazdagon kibővített Mükene-i múzeum tekinthetők meg. Korinthos-ban két kiemelt látnivalót is felkeresünk: ókori Korintosz jó állapotban fennmaradt szentélyei, útjai, agórája úgymint értékes antik gyűjteménye elbűvöli a látogatót. Panoráma élmény a Korinthosz-i Csatorna feletti hídról (magyar vonatkozású emlékparkkal). Szállás Athén közelében, az Evio-öböl partján.
  7. nap: Athén
  Egésznapos városnézés keretében: ókori Athén csúcspontjai: Akropolis, Agora, Zeusz-templom, Hadrianusz könyvtár a középkori Athén látnivalói: Kapnikarea X. sz. bizánci templom, Plaka hangulatos utcácskái, Parlament (kívülről), régi olimpiai stadion.Szabadidő és vásárlási lehetőség a Plaka negyedben.
  8. nap: Tembi -szurdok - Dion - Paralia
  Az ókori Théba és az Evia tengerszoros mentén észak felé haladunk: pihenés az ókori történelemből híres Thermopülai szorosnál, az emlékmű megtekintése. Rövid séta a félelmetes sziklakaréj által övezett Tembi-szurdokban; fotószünet Platamonasz váránál. Dion - az Olymposz-hegy lábánál elterülő klasszikus ókori város megtekintése, sétálhatunk az i.e. V. sz-i mozaikok, fürdőmaradványok között; Dion Múzeum-értékes gyűjteménnyel. Elfoglaljuk szállásunkat és jut idő a pihenésre is az Olymposzi Riviéra No.1. üdülővárosában Paralián, szabadidő a tengerparton.
  9. nap: Korai indulás, utazás haza pihenőkkel, érkezés Bp.-re késő este.

  Vidéki csatlakozási lehetőség + Belépőjegyek!

  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 22808

  Görögország, Görög nyaralás körutazás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  +36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!