Időtlen Athén és Peloponészosz körutazás

Nyaralás azonosító szám: 43552
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Leírás

  1. NAP Repülés Görögországba
  Repülés Budapestről Athénba. Idegenvezetőnk üdvözli Önt. Szállás: Hotel Candia***, Athén környéke.

  2. NAP Athén városnézés az Akropolisszal
  Ma Athén csodáival ismerkedünk. A görög főváros, az ókori civilizáció egyik legfontosabb városa, színes-szeretnivaló nyüzsgésével és utánozhatatlan hangulatával fogadja a látogatókat. Első mmegállónk a város fölé magasodó fenséges Akropolisz, az ókor egyik gyöngyszeme, jellegzetes épületegyüttese, mely Athénból szinte mindenhol látható, ahol érezzük évezredek történeteit. Legjellegzetesebb része a Parthenón, melyet Pallasz Athéné istennő tiszteletére építettek. A bejárat Propülaia-ként ismert, és klasszikusan elegáns fehér márványból készült. Az Erekhtheion szentély oszlopai lányalakokat formáznak. A modern kialakítású Akropolisz-múzeum ad otthont az Akropoliszon feltárt kincseknek. A 2009-ben megnyitott létesítményben közel 4000 tárgy található. Felkeressük a Syntagma-teret, melynek egyik végében magasodik a Parlament, az ismeretlen katona sírjával. Az evzone-ok, azaz hagyományos viseletbe öltözött katonák strázsálnak itt, az őrségváltás pedig látványos. Kihagyhatatlan nevezetesség a Panathinaiko-stadion, és az úgynevezett Athéni Trilógia 19. századból származó épületei, a könyvtár, az akadémia, az egyetem. Visszatérés a hotelbe. Szállás: Hotel Candia***

  3. NAP Athén – Epidaurosz színház – Mükéné – Navplio
  Kijelentkezés a hotelből. A következő napokban a Peloponészoszi félsziget titkainak nyomába eredünk. Átkelünk a Földközi-tengert és az Égei-tengert összekötő Korinthoszi csatornán. Az antik világ egyik újabb gyöngyszemét, az epidauroszi színházat ismerhetjük meg, melynek építését Kr. e. 4. században kezdték el, nagy befogadóképességéről és kitűnő akusztikájáról volt ismert, és ma is jó állapotban csodálható meg. Mükéné a Peloponészosz-félsziget északkeleti részen Görögország egyik legfontosabb régészeti lelőhelye, az ókori civilizáció egyik központja, a mitológia szerint Agamemnón főhadiszállása. Szállásunk Navplio környékén lesz, mely az Argoliszi-öböl partjának meseszép tengerparti városa. Ez volt az újonnan megalakult görög köztársaság első fővárosa 1823 és 1834 között. Szállás: Hotel Amalia****, Navplio.

  4. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
  Nemea és Skouras borászat
  Töltse kedvére az időt, vagy tartson velünk FAKULTATÍV kirándulásra: Nemea és Skouras borászat. Különleges élményt jelent a nemeai ásatási terület megismerése, melyet nemrég fedeztek fel a Berkeley egyetem munkatársai, így még kevéssé ismert desztináció, kevésbé lepik el a tömegek. Az ókori települést ráadásul mesés környezet veszi körbe: árnyas fák, rózsák, márvány piknikasztalok. Itt egy múzeum gondozza a terület örökségét. A nap másik fénypontja a Skouras birtok megismerése, ahol kiváló minőségű borokat gyártanak. A nemea-i régió különösen kedvez a vörösbornak, itt az EU különleges besorolásának megfelelő, oltalom alatt álló eredet megjelölésű piros nedűt állítanak elő. Szállás: Hotel Amalia****, Navplio.

  5. NAP Olümpia
  A sport és a történelem rajongóinak kihagyhatatlan programot kínálunk. Visszautazunk az időben, az ókori olimpiák idejére. Minden 4 évben megrendezték a játékokat a Kr. e. 8 - Kr.u. 4. század között. Olümpia-ban, az eredeti olimpiák helyszínén, megpillanthatjuk az ásatási területen az egykori atlétikai edzések helyszínét, a stadiont és a Héra és Zeusz tiszteletére emelt szentély maradványait is. Az olümpiai Archeológiai Múzeum őrzi a területen feltárt kincseket. Szállás: Hotel Amalia****, Navplio.

  6. NAP Navplio – Athén
  Kijelentkezés a hotelből. A Korinthoszi-csatornán át visszaindulunk Athén felé. Az esti órákban fakultatív program: Athén by night, azaz esti városnézés. Ezt követően folklórbemutatót élvezhetünk egy tavernában, vacsorával, és ha kedvünk támad, táncolhatunk mi is a buzuki dallamaira. Szállás: Hotel Candia***

  7. NAP Hazautazás
  Transzfer az athéni reptérre, majd hazautazás Magyarországra.

  FONTOS INFORMÁCIÓK
  Az utazáshoz olyan útlevél, vagy személyi igazolvány szükséges, melyek az utazás utolsó napjáig érvényesek. Fakultatív programok vásárlására előzetesen, vagy a helyszínen nyílik lehetőség. A programváltozás jogát fenntartjuk! A programok sorrendje változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám(min. 30 fő) szükséges!

  Az ár tartalmazza

  Repülőjegyet oda-vissza Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat: Feladott poggyász, kézipoggyász, repülőtéri check-in. Transzfereket: Modern, légkondicionált buszokkal. Kirándulóprogramokat: Athén városnézés, Epidaurosz színház, Mükéné, Olümpia a program szerint. Minőségi szállást: Vendégeink 3 és 3 csillagos hotelben kapnak elhelyezést. Reggelit: Az utazás minden napján reggeli a hotelekben. Magyar nyelvű idegenvezetést: Kollégánk ismerteti a körutazásban foglalt programokat, látnivalókat és egyéb lehetőségeket. Ezenkívül ott-tartózkodásuk alatt mindenben készséggel áll utasaink rendelkezésre.

  Egyéb

  Foglalási díj: 2.900 Ft/fő Repülőtéri illeték: 39.990 Ft/fő Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 79.990 Ft/fő/teljes utazás Helyi adó: a helyszínen fizetendő, a helyi előírásoknak megfelelően.

  Amiket ajánlunk Önnek

  Vacsoracsomag (5 alkalom): 33.990 Ft/fő
  Fakultatív programcsomag (Nemea és Skouras borászat, Athén by night folklórműsorral, vacsorával): 39.990 Ft/fő
  Útlemondási biztosítás: 4.050 Ft/fő
  Baleset- és poggyászbiztosítás: 3.990 Ft/fő/hét
  Nyaralás azonosító száma: 43552

  Görögország, Görög nyaralás körutazás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!