Körutazás információk

Utazás repülővel, közvetlen menetrend szerinti WizzAir járattal, elhelyezés 3*-os központi szállodákban, reggelis ellátással, egy alkalommal ebédet

UNESCO Világörökségek. Kis létszámú csoport! Max. 20 fő! Oltással szabadon utazható. Oltás nélkül PCR teszttel utazható, és a harmadik napon Grúziában is csinálnak egyet.

Körutazás leírása

1. nap: Budapest - Kutaiszi

Elutazás Budapestről 23:55-kor a WizzAir menetrend szerinti közvetlen járatával. Érkezés Kutaiszibe másnap 04:55-kor. 

2. nap: Kutaiszi - Gori - Tbiliszi 

Érkezés után Grúzia fővárosába, Tbiliszibe utazunk. Útközben közösen megreggelizünk, majd pihenő Goriban. A számos látnivaló ellenére a város a híres szülöttjéről, Sztálinról vált híressé. Megtekintjük Sztálin szülőházát, a múzeumot, és azt a vasúti kocsit, amelyet csak a Generális használt. Ezután a középkori fellegvárhoz sétálunk. Innen Uplistsikhebe utazunk, ahol az i.e. 6–11. században alapított sziklaszirt várost nézzük meg. Délutáni érkezünk Tbiliszibe, fakultatív vacsoralehetőség egy városi étteremben. Szállás Tbilisziben (3 éj).

3. nap: Tbiliszi

Reggeli után Tbiliszi felfedezésére indulunk. A városnézést az óvárosban kezdjük. A szűk kis utcákban lépten-nyomon ősi időkből származó látnivalókba botlunk. A Metekhi templom után elsétálunk a zsinagógához, a Szioni Székesegyházhoz, a Béke hídjához és az Ancsiszkáti templomhoz. Ezután - kedvező időjárási viszonyok esetén - libegővel érjük el a Grúzia Anyja szobrát, ahonnan leereszkedve a Narikala erődöt is érintjük, innen nyílik a legszebb kilátás a városra. Ezután a híres kénfürdőkhöz látogatunk el. Délután a modern városrészben sétálunk, este fakultatív vacsoralehetőség egy városi étteremben.

4. nap: Ananuri - Stepantsmidna - Tbiliszi

Reggeli után a Kazbegi régióba utazunk. Pihenő Ananuriban, itt megtekintjük a Dukes erődöt, a grúz építészet szép példáját. Ananuriból egy színpompás völgyön keresztül érjük el a 2400 m magasan fekvő Stepantsmidna települést, majd Gergetit. Gergetiből már terepjárókkal megyünk tovább a csúcsra, ahol egy olyan kép tárul elénk, ami szavakkal leírhatatlan. A Gergeti Szentháromság templomból elénk táruló látvány Grúzia nemzeti jelképe. Miután lefotóztuk a káprázatos Kazbeki csúcsot (5047 m), visszatérünk Stepanstsmindába, ahol egy kellemes közös ebédet töltünk el egy helyi család vendéglátásában. Visszautazunk Tbiliszibe. Este fakultatív vacsoralehetőség egy városi étteremben.

5. nap: Mtskheta - Kaspi - Gelati - Kutaiszi

Reggeli után Grúzia egyik legrégebbi településére, Mtskhetaba indulunk, melyet i.e. 5–6. században alapítottak. Megtekintjük a Svetitskhoveli katedrálist és a Jvari kolostort, melyek a grúz keresztény építészet legjelentősebb műemlékei közé tartoznak. Látogatást teszünk egy helyi családi borászatban, ahol megkóstoljuk az ősi módon készült fehér-, illetve vörös bioborokat, majd a szintén szőlőből készült párlatot, a chachát is - ez utóbbi kísértetiesen hasonlít a mi törkölypálinkánkhoz. A grúz borok feltehetően a történelem leghosszabb előzményeire tekintenek vissza, állítólag a bortermelés is a mai Grúzia területén indult meg. Még az egészen különleges betűiket is a szőlőkacsokhoz hasonlítják. Az ősi borkészítési eljárás nagyjából az alábbi: a szőlőmustot méhviasszal lezárt agyagedényekben (grúzul kvevrikben) a földbe ásták, hogy ott állandó, alacsony hőmérsékleten végbemenjen az erjedés. Megkóstoljuk a friss grúz kenyeret, majd saslik ebéddel és hagyományos grúz ételekkel zárjuk a napunkat. Délután érkezünk a Gelati kolostorhoz, amely Grúzia legfontosabb vallási központja. A templom freskókkal gazdagon díszített. Ezután a szomszédos Bagrati katedrálishoz látogatunk. Este érkezünk Kutaiszibe, fakultatív vacsoralehetőség egy helyi étteremben. Szállás Kutaisziben. (1 éj)

6. nap: Kutaiszi - Budapest

Transzfer a repülőtérre a kora hajnali órákban. Indulás Kutaisziből 05:40-kor a Wizz Air járatával, érkezés Budapestre 06:50-kor.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

További információk

Programok
Az úthoz nem tartozik fakultatív program.
PCR teszt
A jelenleg érvényben lévő beutazási szabályok alapján PCR teszt minden olyan utas számára kötelező, aki nem rendelkezik még mindkét oltással. Összesen 2 tesztelésre van ebben az esetben szükségx.
PCR tesztköltség Magyarországon indulás előtt max. 72 órával (kb. 15.000,-Ft/fő-től érhető el - önköltségen), PCR teszt költsége Tbilisziben a 3. napon: kb. 65,- USD/fő, helyszínen fizetendő.
Amennyiben az út indulásáig a kötelező PCR tesztet eltörölnék, úgy Utasainkat erről még az indulást megelőzően tájékoztatjuk.
Úti okmány
Az utazáson a hazaút dátumáig érvényes útlevéllel vagy kártyás személyi igazolvánnyal is részt lehet venni. Az utazásra azt az okiratot kell vinni, amelynek az adatait korábban megadták.
Várható menetrend (változhat)
Légitársaság: WizzAir
Oda út: Budapest - Kutaisi 23:20 - 04:20 (érkezés másnap!)
Haza út: Kutaisi - Budapest 05:40 - 06:50
A légitársaság fenntartja a jogot a menetrend változtatásra.
Előleg
Wizz Air-rel közlekedő csoportos programjaink esetében előlegként fizetendő: a repülőjegy díja, a részvételi díj 10%-a és az útlemondási (storno) biztosítás.
Repülőjegy - utazás WizzAir járattal
Az utazáshoz a repülőjegyet a WizzAir légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. A repülőjegyeket a minimális létszám elérésekor az aktuális árakon állítjuk ki, erről minden addig jelentkezett utasunkat tájékoztatjuk, illetve a beleegyezését kérjük. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők.
Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely max. 10 kg súlyú lehet és max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú. A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 10 kg-os, vagy 20 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. A feladandó bőrönd mérete max.149 × 119 × 171 cm nagyságú lehet.
Wizz Priority
Ha az utasok Wizz Priority szolgáltatást vásárolnak, akkor a fedélzetre magukkal vihetik az ingyenes kézipoggyászt (maximális mérete: 40 × 30 × 20 cm), illetve egy nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 23 cm) is. Mindkét táskát garantáltan felvihetik az utastérbe, amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal: a fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a WizzAir poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.
Üléshely foglalás
A WizzAir szabályzata szerint megfelelő díj ellenében az utasok előzetesen ülőhelyet választhatnak. Ha nem foglalunk előre ülőhelyet, akkor a WizzAir véletlenszerűen osztja ki az üléshelyeket, ezáltal az együtt utazók nem biztos, hogy egymás mellé kerülnek. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)
Tájékoztatjuk Utasainkat arról, hogy a WizzAir járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.
Felhívjuk Utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett WizzAir repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.
Úti okmány
Az utazáson a hazaút dátumáig érvényes útlevéllel vagy kártyás személyi igazolvánnyal is részt lehet venni. Az utazásra azt az okiratot kell vinni, amelynek az adatait korábban megadták. Az utazáshoz lehetőség szerint inkább az útlevelet javasoljuk.
Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás
Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2% Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész. 
Nyaralás azonosító száma: 48577

Az alapár tartalmazza

- a repülőjegyet illetékkel
- 40x30x20 cm-es
- max 10 kg-os kézipoggyásszal
- fix ülőhellyel (melynek értéke:kb. 70.000 Ft)3 éjszakát Tbilisziben3*-os központi szállodában reggelivel1 éjszakát Kutaisziben3*-os központi szállodában reggelivel1 alkalommal ebédet (az 5. napon) a program szerint borkóstolásokataz autóbuszos transzfereket a programok sorána magyar nyelvű idegenvezetésta belépődíjakat

Az alapár nem tartalmazza

- az ajánlott borravalót(a helyi idegenvezetőnek és buszsofőrnek; helyszínen fizetendő) kb. 25 USD/főaz útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)

Egyéb költségek

Egyágyas felár49 500 FtFélpanziós felár (4 alkalomra)25 000 Ft Max. 10 kg bőrönd feladáskb. 15.000 Ft/dbMax. 20 kg bőrönd feladáskb. 20.000 Ft/dbWizzPriority (2 db fedélzetre felvihető poggyásszal: 1 db 40x30x20 cm és 1 db max. 10 kg-os 55x40x23 cm) kb. 7.500 Ft-tólPCR tesztköltség induláskor és a 3. napon (az oltással nem rendelkezőknek kötelezően)BBP biztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő//nap

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

+ 36 1 785 8492

Kérdése van? Hívjon most!