Zanzibár utazás Hotel Sandies Baobab Beach Resort

Nyaralás azonosító szám: 46145
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Fekvése

  Zanzibár északnyugati csücskén, a híres Nungwi parton épült hotel. Nevét az őt körülvevő baobab fákról kapta.

  Szobák

  A hotel 103 darab, 2 szinten épült, szuahéli stílusban berendezett szobával rendelkezik. Az szobák alapterülete változó, felszereltségük közel azonos: moszkitóháló, széf, légkondicionáló mindegyikben megtalálható. A 18 db Swahili szoba egyenként 27 m alapterületű; a legnagyobb szoba típus pedig a családi szoba, amely kb. 45 m területen helyezkedik el.

  Ellátás

  All inclusive rendszer, amely a következőket tartalmazza: Welcome drink, büfé jellegű reggeli, ebéd, vacsora, 10:00-24:00 óra között fogyasztható üdítő, bizonyos borok, helyi sörök, kávé, tea; a medencénél található bárban 18:00 órától fogyasztható koktélok, bizonyos alkoholok; Wi-Fi használat a szálloda bizonyos területein; strandröplabda, darts, strandfoci, esti szórakoztató programok, napernyők, strandtörölközők használata.

  Szolgáltatások

  Az Mvua African Rain Spa kényeztető kezelések széles skálájával várja a testi-, lelki felüdülésre vágyókat: páros masszázs, stresszűző masszázs, forró köves masszázs, lábmasszázs, kozmetikai kezelések, manikűr, pedikűr várja a szálloda vendégeit. A parton helyett kapott étterem egyszerre 220 vendéget tud kiszolgálni. Büfé jellegű étkezéseknél helyi, nemzetközi, mediterrán konyha kényezteti az ízlelőbimbókat. Hetente egyszer pedig tematikus vacsoraest várja a vendégeket.

  FONTOS:

  A listában az indulási és érkezési időpontok szerepelnek. A számítógép nem tudja értelmezni a kint eltöltött éjszakák számát, mert csak annyit tud , hogy a két dátumot kivonja egymásból. Kérjük vegyék figyelembe az utazással eltöltött menetidőt és a jelentős időeltolódást. Pl, ahol azt látja, hogy indulás január 7-én és hazaérkezés január 16-án az nem jelenti azt, hogy a kinti szállodában 9 éjszakát fog eltölteni. Ebben az esetben a lefoglalt éjszakák száma általában 7.
  Ami biztos: A megadott napon indul az utazás és a megadott napon érkeznek haza. Részletekről érdeklődjön irodánkban.

  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 46145

  A területről

  Zanzibár Tanzániához tartozó, két szigetből (Unguja és Pemba) álló szigetcsoport. Ma Zanzibár alatt tulajdonképpen Unguja szigetét értjük, amely az Indiai óceánban, Kelet-Afrika partjai mellett található. Fővárosa és egyben legrégebbi városa Stone Town, az UNESCO Világörökség része. Zanzibár gazdasága főleg a fűszer termelésére és a turizmusra épül. Nem véletlenül nevezik Fűszerszigetnek: szerecsendió, vanília, fahéj, szegfűszeg, bors számít a fő exportcikknek. A szinte érintetlen szigetvilág csodás türkizkéz óceánnal, vakító fehér homokos strandokkal várja a pihenni vágyó turistákat. A sziget lakosságának többsége iszlám vallású. Öltözködés tekintetében a nyilvános helyeken a hölgyektől a felkar és a lábak eltakarását várják el. Rövidnadrág vagy fürdőruha viselése csak a strandon vagy a hotelek medencéjénél lehetséges. A sziget legismertebb strandjai: Nungwi: Északon található a sziget legnépszerűbb partja, Nungwi. A sziget ezen részén az árapály nem érezhető annyira, mint keleti oldalán, és szinte algák sincsenek. Kiwengwa: Nungwi-tól dél felé haladva találjuk Kiwengwát, amelyet minőségi szálláshelyek, csodálatos színű óceán jellemez. Bwejuu: A sziget keleti oldalán található, pálmafákkal övezett terület. Ezen a partszakaszon jellemzően inkább kisebb szállodákkal találkozhatunk. Paje: Bwejuu-tól délre helyezkedik el; rengeteg fiatal, kite szörfös keresi fel ezt a területet. Látnivalók: Stone Town: Ebben a csodás városban szinte megelevenedik a történelem; hisz az elmúlt 200 évben szinte alig változott. A központi Kővárosban találhatjuk az ománi arabok által épített Arab Erődöt. Az erőd mellett található a Csodák Palotája, amely arról is nevezetes, hogy a szigeten itt volt először elektromos áram és folyóvíz. Megtekinthetik a szultáni család számára épített, ma múzeumként működő Palota Múzeumot. Mindenképp látogassanak el a városon kívül található fűszer ültetvényekre és ismerkedjenek meg a Zanzibárt oly jellemző, illatos fűszerekkel. Jozani erdő: A sziget középső részén található erdő az élőhelye a Vörös Colobus védett majomnak. A vadon élő majmokat általában nem kell keresni, mert elég közel jönnek hozzánk és hagyják magukat fényképezni. Kizimkazi mecset: A sziget déli részén található halászfalu, ahol számos palackorrú delfin él a vízben. Ha szerencsénk van, és közel úsznak a parthoz, akkor könnyedén szemügyre is vehetjük őket. Itt található továbbá egy 12. századi mecset is, amely korai bizonyítéka az iszlámnak Kelet- Afrikában. Börtön sziget és óriás teknősök: Stone Town-tól nem messze, csodás korallzátonyok által körülvéve találhatjuk a Börtön-szigetet, amely a maga idejében a nem megfelelően viselkedő rabszolgák börtöne volt. E sziget továbbá az óriás teknősök otthona is.

  Alapár tartalmazza

  Menetrendszerinti repülőjegyet Budapest – Zanzibár – Budapest útvonalon átszállással, repülőtéri illetéket, személyenként 1 db kézipoggyászt és 1 db feladott poggyászt, szállást a választott turnusra a megadott ellátással.

  Alapár nem tartalmazza

  Az útlemondási biztosítást (2%), a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, reptéri transzfereket, fakultatív programokat, a helyszínen fizetendő vízumdíjat és idegenforgalmi adót. 

  Fakultatív programok

  A fakultatív programokat - főként a magyar nyelvű kirándulásokat - célszerű a megrendeléssel egyidőben lefoglalni, mert a helyszínen a nagyfokú érdeklődés miatt már nem biztos, hogy lesz szabad kapacitás!

  MAGYAR NYELVEN FOGLALHATÓ FAKULTATÍV PROGRAMOK:

  A programok minimum 2 fő részvételével indulnak.​
  Árak: minimum két fő együttes jelentkezése esetén érvényesek​.

  Fűszertúra + Jozani esőerdő : 55.000 Ft/fő 
  Delfinles + Jozani esőerdő: 55.000 Ft/fő
  Börtönsziget + Stone Town 55.000 Ft/fő
  Szigettúra: 58.500 Ft/fő

  Búvárkodás kipróbálása:
  44.000 Ft/1 merülés +11.000 Ft opcionális második merülés

  Búvárkodás végzett búvároknak:
  2 merülés/1 nap: 40.000 Ft 
  4 merülés/2 nap: 76.500 Ft 
  6 merülés/3 nap: 111.000 Ft 
  8 merülés/4 nap: 144.000 Ft 
  10 merülés/5 nap: 175.000 Ft 
  Felszerelés bérlés: 15 USD/fő/nap

   

  ANGOL NYELVŰ KÍSÉRETTEL VAGY IDEGENVEZETÉSSEL FOGLALHATÓ FAKULTATÍV PROGRAMOK:

  A fakultatív programok indulása minimum létszámhoz kötött. A programok minimum 2 fő részvételével indulnak.
  Árak: minimum két fő együttes jelentkezése esetén érvényesek​.

  Egy jellegzetes nap a Serengeti Nemzeti Parkban (péntekenként)
  A Serengeti, Afrika 7 csodáinak egyike, a „végtelen föld” , Tanzánia legnagyobb területű védett övezete. 
  1981 óta az UNESCO a Világörökségek között tartja nyilván, és egyike a bioszféra-rezervátumoknak, kb. 15.000 km ² területű. A kontinens legnagyobb vadvilágának élőhelyeként számos állatfaj között a „Big Five”, azaz a nagy ötös (elefántok, oroszlánok, leopárdok, fekete orrszarvú, kafferbivalyok) tagjait is lehetőségük lesz közelről szemrevételezni.

  Rövid programterv:
  06:00 óra: Indulás repülőgéppel a Serengeti Nemzeti Parkba.
  07:30 óra: Leszállást követően találkozó a privát, tapasztalt helyi idegenvezetővel, majd kezdetét veszi az izgalmas szafari kaland.
  12:30 óra: Csomagolt ebéd elfogyasztása a szavanna egy lélegzetelállító pihenőjében.
  13:30 óra: Ebédet követően folytatódik a vadles. Láthatunk elefántokat, oroszlán csapatot, lassan bandukoló zsiráfokat, közben megcsodálhatjuk Afrika lenyűgöző színeit is.
  17:00 óra: Visszaindulás repülőgéppel Zanzibárra.
  18:00 óra: Érkezés Zanzibárra.

  A csomagár tartalmazza: 
  • Retúr transzfer hotel-repülőtér-hotel között
  • Retúr repülőjegy Zanzibár-Serengeti-Zanzibár útvonalon
  • Csomagold ebéd
  • Ásványvíz a szafari alatt
  • Belépőjegy a nemzeti parkba
  • Angol nyelven beszélő helyi idegenvezető

  Ára: 249.900 Ft/fő

  Egy jellegzetes nap a Selous Vadrezervátumban
  Frederick Courteney Selous brit felfedezőről elnevezett, az UNESCO Világörökségének részeként, a vadrezervátum a maga 54.600 km² területével Afrika legnagyobbja. A park 47 részéből mindössze 4 látogatható. Úgy tartják, hogy a kontinens állatvilágának koncentrációja itt a legmagasabb. Kb. 65.000 elefánt, 130.000 bivaly, nagyszámú zsiráf, víziló, oroszlán és leopárd élőhelye. A területen áthaladó Rufiji folyó mentén néhol tavak is képződnek, amely nagyon vonzó itatóhely az állatok számára. A park különlegessége, hogy egyes részei akár gyalogosan is felfedezhetők.

  Rövid programterv:
  06:00 óra: Indulás repülőgéppel a Selous/Nyererere Vadrezervátumba.
  06:40 óra: Leszállást követően találkozó a privát, tapasztalt helyi idegenvezetővel, majd kezdetét veszi az izgalmas szafari kaland.
  12:30 óra: Csomagolt ebéd elfogyasztása egy lélegzetelállító helyen.
  13:30 óra: Ebédet követően folytatódik a vadles. Oroszlánok, zsiráfok, bivalyok kerülhetnek testközelbe.
  17:00 óra: Visszaindulás repülőgéppel Zanzibárra
  18:00 óra: Érkezés Zanzibárra

  A csomagár tartalmazza: 
  • Retúr transzfer hotel-repülőtér-hotel között
  • Retúr repülőjegy Zanzibár-Selous-Zanzibár útvonalon
  • Csomagold ebéd
  • Ásványvíz a szafari alatt
  • Belépőjegy a nemzeti parkba
  • Angol nyelven beszélő helyi idegenvezető

  Ára: 154.900 Ft/fő

  1 éjszaka a Selous Vadrezervátumban-családi szafari
  A kitaposott ösvényen túli világ felfedezése
  Hajós szafari a Rufiji folyón
  Gyalogos szafari
  Big Five, a Nagy ötös, azaz öt legveszélyesebb, legnehezebben vadászható afrikai állat
  Madárles, több, mint 400 madárfaj megfigyelésének lehetősége

  1.nap:
  06:30 óra: Transzfer a szállodából a zanzibári repülőtérre.
  08:00 óra: Indulás a Selous vadrezervátumba.
  09:15. Érkezés a Stiegler George kifutóra, találkozó a privát szafari idegenvezetőjükkel.
  09:30 óra: Kezdetét veszi a lélegzetelállítóan izgalmas vadles.
  12:30 óra: Bejelentkezést követően ebéd a luxus lodge-ban.
  16:00 óra: Hajós vagy autós szafari program
  18:45 óra: Visszatérés a táborba
  20:00 óra: Vacsora és éjszaka a táborban

  2.nap
  07:30: Ébresztő
  08:00 óra: kijelentkezés a táborból, reggeli
  10:15 óra: Visszaindulás repülőgéppel Zanzibárra
  12:00 óra: Érkezés a szigetre, transzfer a hotelhez.

  A csomagár tartalmazza:
  Retúr transzfer hotel-repülőtér-hotel között
  Retúr repülőjegy Zanzibár-Selous-Zanzibár útvonalon
  1 éjszaka szállás egy luxus lodge-ban, teljes panzióval ( reggeli, ebéd, vacsora, italokkal)
  Flying Doctor betegség biztosítás
  Belépőjegy a nemzeti parkba
  Szafari program autóval, hajóval, gyalogosan, professzionális, angol nyelven beszélő helyi idegenvezetővel

  A 12 faházból álló luxus lodge a Selous Vadrezervátum szívében, a Rufiji folyó partja fölött került kiépítésre. A nádfedeles házak mindegyikéhez saját kilátóterasz és merülőmedence tartozik. A szobák stílusában a klasszikus szafari és az ultramodern bőr és rattan elemek keverednek. A folyóra néző hatalmas központi étkező, a könyvtár és a társalgó összekötő folyosójáról lenyűgöző kilátás nyílik a folyóparton összegyűlő vízilovakra, elefántokra.

  A lodge teljesen biztonságos, kifejezetten gyerekbarát, így családosok számára is remek kirándulási lehetőség.

  Ára: 454.900 Ft/felnőtt, 364.900 Ft/ 11 éves korig

  Fél napos Fűszer Farm látogatás
  A fantasztikus 4 órás túra alatt megismerhetik, hogy miért is hívják Zanzibárt Fűszerszigetnek. Egzotikus gyümölcsök (jackfruit, anannász, banán, kókusz, mangó, papaya), különleges fűszerek (kardamom, fahéj, feketebors, szegfűszeg, szerecsendió) és más egyéb különleges növények (henna, parfümfa, rúzsfa) várják Önöket, hogy megszagolják, kézbe vegyék vagy éppen megízleljék őket.

  Szükséges felszerelés: konzervatív öltözet, kényelmes cipő.

  Stone Town-ból: 13.900 Ft/fő
  Zanzibár többi részéről: 24.900 Ft/fő

  Fél napos Luxus Fűszertúra helyi ebéddel
  Stone Town-ból: 20.900 Ft/fő
  Zanzibár többi részéről: 30.900 Ft/fő

  Egész napos Fűszertúra tanulással és ebéddel
  Stone Town-ból: 30.900 Ft/fő
  Zanzibár többi részéről: 42.900 Ft/fő

  Börtönsziget-Gereza:
  Egy pihentető délelőtt vagy délután az Indiai-óceánon. 30 perces hajókázást követően kikötnek a Börtönszigeten, amely egykor az ellenszegülő rabszolgákat tartották fogva. A szigeten lehetőségük lesz óriás teknősökkel is találkozni.

  Időpontok: 10:00-13:00 óra vagy 16:00-19:00 óra.
  Javasolt felszerelés: fürdőruha, törölköző, naptej, kalap, vízicipő.

  Stone Town-ból: 16.900 Ft/Fő
  Zanzibár többi részéről: 30.900 Ft/fő

  Fél napos Jozani Erdő:
  A 3 órás program során végig sétálnak az erdő kijelölt ösvényén, ahol számos élőlény mellett a híres vöröskolobusz majmokkal is találkozhatnak.

  Javasolt felszerelés: kényelmes cipő, ruházat.

  Stone Town-ból: 20.900 Ft/Fő
  Zanzibár többi részéről: 27.900 Ft/fő

  Delfinles/Kizimkazi túra
  Stone Town-ból: 27.900 Ft/fő
  Zanzibár többi részéről: 40.900 Ft/Fő

  Egész napos Safari Blue, ebéddel
  Reggeli után indulás a sziget nyugati oldalára, majd kezdetét veszi az egész napos kaland, melynek során egy kellemes hajókázást követően sznorkeleznek (a felszerelést az ár tartalmazza) az India-óceánban; napoznak egy homokpad gyönyörű fehérhomos partján; úszkálhatnak a magrovék közelében; ebédre barbeque tengeri ételeket, egzotikus gyümölcsöket fogyasztanak egy kis szigeten vagy homokpadon; majd pedig, ha az állatok is úgy akarják, akkor delfineket láthatnak az óceánban úszkálni (85% esélyük van látni).

  Javasolt felszerelés: fürdőruha, törölköző, naptej, kalap, vízicipő, vízhatlan táska a kamerának, fényképezőgépnek)

  Időtartam: 08:00-17:00 óra

  Stone Town-ból: 36.900 Ft/fő
  Zanzibár többi részéről: 44.900 Ft/fő

   

  Egészségügyi tudnivalók

  A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon! Utazással kapcsolatos ajánlott vagy kötelező védőoltásokra vonatkozó információt a Nemzeti Oltóközpont tud nyújtani: https://oltokozpont.hu/hu

  Kiutazás leírása

  A repülőjegyek a jegykiállítás után a légitársaság feltételei szerint módosíthatók, a repülőjegy, repülőtéri illeték valamint a felár ellenében kérhető szolgáltatások (fix ülőhely, extra poggyász) nem visszatéríthetők!

  Fix ülőhely foglalására a jegykiállítás után van lehetőség, az útvonalban szereplő szakaszokra külön-külön, a légitársaság díjszabása szerint, a szabad kapacitás függvényében.

  Tanzánia, Zanzibár nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  94.6 %-os elégedettség 5 vélemény alapján! Hotel értékeléseket utasok írták, ezekért a véleményekért az iroda nem vállal felelősséget.
  4.7
  5 értékelés alapján
  Ár-érték arány
  4.8
  Szálloda elhelyezkedése
  4.8
  Ellátás
  4.6
  Szoba elhelyezkedése
  4.7
  Szoba felszereltsége
  4.7
  Tisztaság
  4.7
  Szolgáltatások minősége
  4.7
  További értékelések
  Értékelések

  Szállodáról vélemények, értékelések

  Red Sea Hotelek vélemények, értékelések
  "Tripadvisor 2 874 értékelés, 9. a hotel 33 hotel közül itt: Tanzánia, Zanzibár. (2020.07.06.)"
  5.0
  Írta: Utazási Iroda véleménye | Értékelése: 100.0% | Részletes értékelés megtekintése
  Red Sea Hotelek vélemények, értékelések
  "Nagy. Tiszta. Barátságos. Jól éreztük magunkat. Étel- ital bőséges. Talán az internet elérés a szobában erősebb lehetett volna. A recepció és a színház környékén tökéletes gyors wifi. Őrök figyelik a vendégeket ha lemennek a partra ,ez jó amikor a parti árusok már túl tolakodóak. - Tripadvisor vélemény"
  4.5
  Írta: Sándor | Mikor járt itt? 2020.06.19 - 2020.06.26 | Értékelése: 90.0% | Részletes értékelés megtekintése
  Red Sea Hotelek vélemények, értékelések
  "7 éjszakát töltöttünk el ebben a jó hírű szállodában, de egy kicsit felemás érzésekkel távoztunk.. Szép, és különleges épületekben, egy semmitmondó, de a funkcióját betöltő szobánk volt, több problémával. Az első éjszaka nem tudtunk aludni, mert a WC folyamatosan, és hangosan folyt, és a klíma is nagyon zajos volt. Másnap a WC-t többszöri kérést követően is, csak akkor csinálták meg, amikor az utazás szervezőnk átjött a szállodába, és azt mondta, hogy addig nem megy el, amíg azt meg nem javítják! A kertje egyszerű, de gondozott volt. A két étterem, ami nyitva volt, kellően változatos ételekkel várta a vendégeket. A pincérek többsége kedves, és mosolygós, de némelyik borzasztóan mufurc volt. A bárokban általában kedves volt a személyzet, de azért itt is akadt egy-két olyan, aki nem is tudom, hogy miért volt ott. Az animátor csoport, hát arról nem is tudom, hogy mit írjak. Alig-alig mosolyogtak, unottak voltak, de nagyon! Egyszer elmentem íjászkodni, amit szerintem az animátor srác nagyon rossz néven vett, mert addig ott aludt az asztalon, és most fel kellett kelnie. Bár miután kiadta az íjat, és a vesszőket, tovább aludt. Majd jött 2 német férfi, és utána már jól szórakoztattuk magunkat.. A strand röplabdát "vezénylő" lányka is érdekesen állt a dolgokhoz, mert rendesen felháborodott, amikor második szettet akartunk játszani, pedig Ő már nagyon unta. A medencék viszont nagyon szépek, gondozottak voltak, gyönyörű kilátással az óceánra! De, a medencéknél lévő WC-ben, nagyon hideg van a klíma miatt! Oda, fel kell venni magára valamit az embernek. Összefoglalva, nem volt rossz, de voltunk már jobb szállodában is Kenyában.. De ettől még Kenya az Kenya marad, és Kenya az csodálatos!!! - Tripadvisor vélemény"
  4.8
  Írta: Lalipapi | Mikor járt itt? 2020.02.19 - 2020.02.26 | Értékelése: 95.8% | Részletes értékelés megtekintése
  Red Sea Hotelek vélemények, értékelések
  "5 napot töltöttünk itt 13 éves gyerekünkkel. Délután 1/2 2-kor érkeztünk fáradtan a 4 napos szafari után, és a szobánk még nem volt kész. A szoba különben tágas és tiszta volt. A törölközők rossz szagúak. Az ételek egysíkúak, minden nap ugyanaz az alapkínálat 1-2 aznapi étellel, de minden indiai ízlésnek megfelelően ízesítve. A reggeli rendben. A bárfiúk rosszul beszélnek angolul, nehéz velük megértetni bármit is, és nagyon lassúak. Nincs kiszolgálás a medencékhez, ami pedig ennyi pénzért elvárható lenne. - Tripadvisor vélemény"
  4.5
  Írta: csilla | Mikor járt itt? 2020.02.02 - 2020.02.09 | Értékelése: 90.0% | Részletes értékelés megtekintése
  Red Sea Hotelek vélemények, értékelések
  "a szállodában mar tobsszor jartam altalaban minden rendben van de ez afrika es ezt azert tudomasul kell venni az etelek finomak csak meg kell keresni kinek mi izlik a kulonbozo esteken is probalnak pluszt hozza rakni a bar azert fejlodhetne a majmokra vigyazni kell mindenhol a szoba ajtokkat mindig zarni az eloadasokat es tengerparti diszkokat kar kihagyni - Tripadvisor vélemény"
  4.8
  Írta: Kalti | Mikor járt itt? 2019.06.19 - 2019.06.26 | Értékelése: 96.7% | Részletes értékelés megtekintése

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!