India Arany Háromszög és kirándulás Rajasthanban

Nyaralás azonosító szám: 21338
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Utazás, körutazás leírása

  Időtartam
  12 nap/10 éj.
  Utazás
  Budapesti indulással, menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással.
  Minimum létszám
  A program minimum 10 fő jelentkezése esetén indul magyar nyelvű helyi idegenvezetővel!
  Szállás
  4 csillagos szállodákban (helyi besorolás).
  Ellátás
  Reggeli.
  Félpanzió kérhető felár ellenében.
  Idegenvezetés
  A magyar nyelvű helyi idegenvezető Indiában, a repülőtéren fogadja az utasokat.
  Helyszínen fizetendő
  A belépőjegyek (kb. 125,- USD/fő), borravaló, kamerázási és fényképezési engedélyek.

  Program

  1. nap
  Utazás Budapestről Indiába, átszállással.
  2. nap
  Kora reggel érkezés Delhi-be, transzfer a szállodába, csomagok elhelyezése. A szobákat 12:00 órától lehet elfoglalni. Városnézés Ó-Delhi-ben, melynek során megcsodálhatják kívülről az 1648-ban épített Vörös Erődöt, az egykori mogul hatalom jelképét. Felkeresik India legnagyobb mecsetjét, a Jama Masjid-ot. Ezután ellátogatnak Mahatma Gandhi emlékhelyéhez, a Raj Ghat-hoz. A városnézés Új-Delhi nevezetességeivel folytatódik. A XVI. században élt Humájun császár síremlékének felkeresése, az India Kapu, a Parlament, a Lakshminarayan templom megtekintése. Szállás Delhi-ben.
  3. nap
  Reggeli után továbbutazás Agra-ba (kb. 5 óra). Érkezést követően rövid látogatás Akbar császár síremlékéhez. Délután a XVI. századi Agra-i Erőd megtekintése. Szállás Agra-ban.
  4. nap
  Kora reggel felkeresik Agra egyik híres szentélyét, a Taj Mahal-t, melyet a szerelem emlékművének is mondanak. Reggeli a szállodában, majd látogatás az Itmad-ud-Daulah síremlékhez. Napközben továbbutazás Jaipur-ba (kb. 6-7 óra). Útközben betérő a Világörökség részét képező Fatehpur Sikri-be, a „szellemvárosba”, mely a XVI. században a hatalmas Mogul Birodalom központja volt, majd teljesen elhagyták lakói. Szállás Jaipur-ban.
  5. nap
  Reggeli után Jaipur leghíresebb építményének, a csodálatos Amber Palotának meglátogatása. Az oda vezető utat elefántháton is megtehetik. Egy fényképezés erejéig megtekintik a Hawa Mahal-t, az igazi keleti ízléssel épült Szelek Palotáját. A délutáni városnézés helyszíne a City Palace, a maharadzsa lakhelye, mely különlegesen szép ötvözete a mogul és hindu stílusú építészetnek. Bejáratánál található az 1728-ban alapított obszervatórium, Jantar Mantar-t, melynek precíz műszerei ma is használhatók. Szállás Jaipur-ban.
  6. nap
  Reggeli a szállodában, majd ezt követően utazás Pushkar-ba (kb. 4 óra). A tó partján fekvő zarándokhely az egyik legöregebb város Indiában. Délután a híres Brahma templom meglátogatása. Szállás Pushkar-ban.
  7. nap
  Reggeli után továbbutazás a Thar sivatag határán fekvô Jodhpur-ba (kb. 4 óra). Jodhpur a második legnagyobb város Rajasthan államban. Délután a XV. században épült Mehrangarh Erőd megtekintése, ahonnan csodálatos kilátás tárul elénk a „kék városra”. Az erődöt körbe ölelő város házai kék szín különböző árnyalataira vannak festve. Szállás Jodhpur-ban.
  8. nap
  Reggeli. Délelőtt utazás a Thar sivatag szélén található Khimsar-ba (kb. 3 óra). Délután dzsip szafari a település környékén. Szállás Khimsar-ban.
  9. nap
  Reggelit követően utazás a sivatagi tájon át Bikaner-be (kb. 4 óra). Érkezés a délutáni órákban a homokdűnék között fekvő oázisvárosba. A hatalmas Junagarh Erőd megtekintése. Szállás Bikaner-ben.
  10. nap
  Reggeli a szállodában, majd utazás Mandawa-ba. A Shekhawati régióban található kereskedőváros méltán híres a gyönyörű festett falú palotáiról, a havelikről. Szállás Mandawa-ban.
  11. nap
  Reggeli. Délelőtt utazás Delhi-be (kb. 6 óra). Érkezést követően a szobák elfoglalása. Délután szabadprogram. Szállás Delhi-ben.
  12. nap
  Hajnalban transzfer a repülőtérre, hazaindulás. Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

  A körutazás más indulási időpontokban is lehetséges, kérje ajánlatunkat.

  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 21338

  India, India körutazás körút nyaralás, India Arany Háromszög és kirándulás Rajasthanban térképe

  India, India körutazás körút nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!