India körút + Goa tengerparti üdülés a The Zuri White Sands Hotel-ben

Nyaralás azonosító szám: 26042
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Indiai körutazás leírása

  Időtartam
  12 nap/10 éj.
  Minimum létszám
  10 fő.
  Utazás
  Menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással.
  Szállás
  Kétágyas szobákban, a körutazás során 4 csillagos hotelekben, Goa-n pedig a választott kategória szerint (helyi besorolás).
  Ellátás
  Reggeli.
  Félpanzió felár ellenében kérhető.
  Idegenvezetés
  A magyar nyelvű idegenvezető Indiában, a repülőtéren fogadja az utasokat.
  Goa-n nincs idegenvezetés, angol nyelvű asszisztencia áll az utasok rendelkezésére.
  Helyszínen fizetendő
  A belépőjegyek kb. 95,- USD/fő, a borravaló, kamerázási és fényképezési engedélyek.

  Program

  1. nap
  Utazás Budapestről Indiába, átszállással.
  2. nap
  Kora reggel érkezés Delhi-be, transzfer a szállodába, csomagok elhelyezése. A szobákat 12:00 órától lehet elfoglalni. Városnézés Ó-Delhi-ben, melynek során megcsodálhatják kívülről az 1648-ban épített Vörös Erődöt, az egykori mogul hatalom jelképét. Nevét jellegzetes színű homokkőből épült falairól kapta. Felkeresik India legnagyobb mecsetjét, a Jama Masjid-ot. Ezután ellátogatnak Mahatma Gandhi emlékhelyéhez, a Raj Ghat-hoz. A városnézés Új-Delhi nevezetességeivel folytatódik. Ezt a negyedet angol gyarmatosítók tervezték és építették. Széles sugárutak, zöldellő parkok és elegáns épületek jellemzik. A XVI. században élt Humájun császár síremlékének felkeresése, az India Kapu, a Parlament, a Lakshminarayan templom megtekintése. Szállás Delhi-ben.
  3. nap
  Reggeli, majd ennek a délelőttnek a fő látványosságaként az impozáns Qutab Minar tornyot ejtik útba. A Hindusztán hetedik csodájaként ismert műemlék XI. századi mesterek remekműve. Délután továbbutazás Agra-ba (kb. 6 óra). Útközben rövid látogatás Krishna születési helyén, Mathura-ban. Szállás Agra-ban.
  4. nap
  Reggeli után a csoport felkeresi Agra két szentélyét, a XVI. századi erődöt és a Taj Mahal-t, melyet a szerelem emlékművének is mondanak. India talán leghíresebb épületén 1630-tól 22 éven át 20.000 munkás dolgozott. Az Agra-i Erőd megtekintése után látogatás az Itmad-ud-Daulah és Akbar császár síremlékéhez. Szállás Agra-ban.
  5. nap
  Reggeli után utazás Jaipur-ba (kb. 6-7 óra). Útközben betérő a Világörökség részét képező Fatehpur Sikri-be, a "szellemvárosba", mely a XVI. században a hatalmas Mogul Birodalom központja volt, majd teljesen elhagyták lakói. Itt található többek között Salim Christi sírja, mely a gyermektelen asszonyok zarándokhelye és az 1.000 hívőt befogadó császári mecset. Szállás Jaipur-ban.
  6. nap
  Reggeli után Jaipur leghíresebb építményének, a csodálatos Amber Palotának meglátogatása. Az oda vezető utat elefántháton is megtehetik (helyszínen fizetendő). A palota épületei és termei lenyűgöző szépségűek. Egy fényképezés erejéig megtekintik a Hawa Mahal-t, az igazi keleti ízléssel épült Szelek Palotáját. A délutáni városnézés helyszíne a City Palace, a maharadzsa lakhelye, mely különlegesen szép ötvözete a mogul és a hindu stílus építészetének. Bejáratánál található az 1728-ban alapított obszervatórium, a Jantar Mantar, melynek precíz műszerei ma is használhatóak. Szállás Jaipur-ban.
  7. nap
  Reggeli után utazás Delhi-be (kb. 6 óra), délután szabadprogram, vásárlási lehetőség. Szállás Delhi-ben.
  8. nap
  Kora reggel transzfer a repülőtérre, utazás Goa-ra. Elhelyezkedés a kiválasztott szállodában.
  9-11. nap
  Tengerparti pihenés Nyugat-India festői partszakaszán. Goa az ország legkisebb állama, népszerű üdülőhely, ahol 100 kilométer hosszú, gyönyörű tengerpart fogadja a látogatókat. 450 éven keresztül tartozott a portugálok fennhatósága alá, s ennek a hazása meglehetősen szembeötlő.
  12. nap
  Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással.
  13. nap
  Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

  A körutazás más indulási időpontokban is lehetséges, kérje ajánlatunkat.
  Az utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal történik, a repülőjegy árának változása befolyásolhatja a részvételi díjat!

  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 26042

  India, India körutazás körút nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!