Írországi kitekintő sör és whiskey kóstolókkal körutazás

Nyaralás azonosító szám: 42867
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Körutazás információk

  Utazás repülővel a RyanAir menetrend szerinti járatával. Elhelyezés 3 éjszaka 4*-os szállodában, 1 éjszaka 3*-os szállodában, reggelis ellátással, 1 alkalommal vacsora.

  Miért ez az út?
  1. Felkeressük az Írország nagyköveteként is ismert Jameson gyárat. Itt készítik a világban legtöbbet eladott ír whiskeyt.
  2. Az Ír Köztársaság legrégebbi whiskey lepárlójába, Kilbeggan-ba is ellátogatunk, ahol kóstolót is kapunk.
  3. A természeti látnivalók közül kiemelkedő: Moher sziklái. Az 50-70 méter magasságból a függőleges sziklafalak látványa az egyik legtöbbet fotózott kép.

  Whiskey és sör kóstolók. Kis létszámú csoport, kulturális látnivalók.

  Körutazás leírása

  1. nap: Budapest - Cork

  Elutazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti Ryanair járattal 16:20-kor. Érkezés Corkba 18:25-kor, majd transzfer a belvárosba és közös vacsora egy helyi pubban. Idegenvezetőnk segítségével megkóstoljuk a corkiak büszkeségét, a fekete Murphyt, vagy akár a Beamish sört. Éjszaka Corkban.
  Szállás: Clayton Hotel Silver Springs 4*

  2. nap: Cork - Jameson Lepárló - Cashel szirtje Kilkenny

  Reggeli után rövid városnéző séta Cork városában, kívülről megcsodáljuk a város legrégebbi épületét, a magányosan álló 13. századi Vörös tornyot. Egy kis szabad idő után tovább utazunk, hogy részt vegyünk egy kóstolóval egybekötött üzemlátogatáson a több, mint 200 éves Jameson Midleton Distilleryben. A hely arról híres, hogy itt készítik a világ legkelendőbb ír whiskey-jét. Az érdekes program után indulás Cashel szirtjéhez, „Írország Akropoliszához”. A tornyokból, kolostor, kastély és fellegvár romokból álló épületegyüttes az ír kereszténység és a korai ír királyság legmonumentálisabb emlékműve. A 10. században ez volt Cormac Mac Cullinan, a legendás papkirály fővárosa. Látogatás a legendás épületekben, majd a múzeumban. Ezt követően utazás Kilkenny-be, ahol a szigetország egyik legszebb középkori óvárosa található. Útközben ismerkedés a kelta Ossory Királyság történetével és a város históriájának középkori fejezeteivel. Este szállás elfoglalása a városban, majd idegenvezetőnk segítségével közös pub túrára indulunk, melynek keretén belül megkóstoljuk a híres Kilkenny édeskés vörös sört is.
  Éjszaka Kilkennyben. Szállás: Kilford Arms Hotel 3*

  3. nap: Kilkenny - Moher sziklák - Galway

  Reggeli után megtekintjük Írország egyik legszebb várát, melyet még a normannok építettek a 12. században, a kilkenny várat. Ezután rövid városnézés a városban: séta a Rothe House reneszánsz palotánál, majd az óriási St. Canice katedrálisnál. Ezt követően tovább utazás az Atlanti-óceán partjára, Írország legnyugatibb szegletébe, a Moher sziklákhoz. A 8 km hosszúságban, nyaktörő mélységekkel „őrt álló” sziklák látványa életre szóló élmény. Este érkezünk Galwaybe. A város afféle „angol telepként” évszázadokon át az amerikai hajóforgalom legfontosabb kapuja volt. Este szabad idő függvényében fakultatív látogatás a Corrib folyó menti óváros kocsmáiban (a helyszínen fizetendő).
  Szállás Galwayben.Szállás: Hotel Oranmore Lodge 4*

  4. nap: Galway - Kilbeggan Lepárló - Dublin

  A napot városnézéssel kezdjük Galwayben. Templomában állítólag Kolumbusz Kristóf is járt, kikötőjében pedig ma is áll az Armada ellen épített Spanyol kapu. A délután folyamán a legrégebbi ír whiskey üzembe, Kilbeggan-ba látogatunk, ahol az 1757-ben alapított lepárlóban 3 különböző whiskeyt kóstolunk meg. Ezt követően Írország fővárosa felé vesszük az irányt.
  Idegenvezető segítségével fakultatív pub túra a híres Temple Bar környékén.
  Este szállás Dublinban.Szállás: Maldron Hotel Smithfield 3*

  5. nap: Dublin - Budapest

  Reggeli után gyalogos városnézés az ír főváros legfontosabb látnivalóinál. Séták a South Bank mentén és a Trinity College-nél. Az egyetemi városrészt 1592-ben Oxford mintájára I. Erzsébet királynő alapította. Legismertebb részei a College Park és a múzeum. Itt fakultatív program: A Book of Kells világhírű, 8. századi kódexmegtekintése, ismerkedés a város legkorábbi történelmével.( Belépő a helyszínen fizetendő!) Séta a parlament mellett a kormányzói palotához, ahol 1919-ben Írország függetlenségét kikiáltották. Ezután látogatás az Ír Whiskey Múzeumban, részvétellel a Premium programon, melynek keretén belül 4 fajta whiskeyt kóstolunk meg, köztük egy idősebb itallal. Ezt követően transzfer a dublini repülőtérre. Indulás 19:55-kor, majd érkezés Budapestre 23:55-kor.

  Várható RyanAir menetrend

  Budapest - Cork: 16:20 - 18:25 óra
  Dublin - Budapest: 19:55 - 23:55 óra
  A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor a Ryanair honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

  Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás
  Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.

  Utazás idegenvezetője

  Az út idegenvezetője Simay Győző.
  "Miért éppen Írország? Hideg, szeles, esős, de ez csak a sztereotípia róla, hiszen az emberek hihetetlen kedvesek, az ételek, italok nagyon finomak, és nem is esik annyit az eső, mint ahogy azt itthonról gondolnánk. Volt szerencsém kint élni és jobban megismerni az írek életét, életérzését és az elmúlt 10 évben, mióta idegenvezetőként dolgozom, nem telt el úgy év, hogy ne mentem volna vissza „második hazámba”. Az ott szerzett tapasztalatokon, élményeken keresztül szeretném bemutatni Önöknek az íreket, illetve természetesen az ír italokat, gasztronómiát, zenét, táncot, pubokat! Remélem, hogy találkozunk szeptember végén és Önöket is „megfertőzhetem” e kis sziget bájával."

  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 42867

  Az alapár tartalmazza

  - a repülőjegyet illetékkel
  - fix ülőhellyel
  - 40x20x25 cm-es kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 60 000 Ft)a megadott szállást reggelis ellátással1 alkalommal vacsorát (1. nap)a helyszíni közlekedésta megadott programokata whiskey üzem látogatásokat
  - sörkóstolót és kulturális belépőket a program szerinta magyar nyelvű idegenvezetést

  Az alapár nem tartalmazza

  - az útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő) 8 EUR/főa borravalókat(helyszínen fizetendő)kb. 10 EUR/fő

  Egyéb költségek

  Feladható poggyász kérhető 20 kg-os kb. 18 000 Ft / db10 kg-oskb. 10 000 Ft / dbElsőbbségi beszállás kérhető (2 db fedélzetre felvihető poggyász: 1 db 40x20x25 cm és 1 db max. 10 kg-os 55x40x20 cmkb. 5 000 Ft BBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/napEgyágyas felár97 000 Ft

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!