Csoportos körutazás a Szentföldön

Nyaralás azonosító szám: 59898
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Izrael - Csoportos körutazás a Szentföldön 2023. október program leírása

  Csoportos körutazás Látogassanak el a Szentföld legfontosabb látnivalóihoz, Galilea vidékére, Jeruzsálembe és a Holt-tengerhez.
  Garantált indulás! Utolsó helyek!
  Dátum: 2023. október 20-26.
  Időtartam: 7 nap/6 éj
  Utazás: menetrendszerinti közvetlen repülőjárattal
  Repülési idő: kb. 3,5 óra
  Elhelyezés: 3 csillagos szállodákban
  Ellátás: Félpanzió
  Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri
  Minimum létszám: 20 fő   Körutazás a Szentföldön ajánlatunk programleírása  

  1. nap: utazás Izraelbe, Jaffa Délelőtt elutazás Budapestről, érkezés Tel Aviv-ba kora délután. Látogatás Tel Aviv óvárosi részén, Jaffában: sétát teszünk a kikötőben és a művész negyed hangulatos szűk utcáin, megtekintjük az óratornyot. Szállás Tel Avivban (1 éj).  

  2. nap: Caesarea, Haifa, Akko Reggel utazás Caesarea ősi római kori romjaihoz, látogatás a színházban és a régészeti területen, majd Haifa szép kikötővárosába tartunk, ahol panoráma városnézés során a kikötővel és a gyönyörű Bahai kertekkel ismerkedünk. Sétát teszünk Akko erődítménnyel védett óvárosában, látogatás a piacon, a régi kikötőben és a mecsetnél valamint a keresztesek várrendszerénél. Szállás Tiberiasban (1 éj).  

  3. nap: Galilea A napot a Genezáreti-tó környékének felfedezésével töltjük, ez Izrael legészakibb tartománya, hegyes-dombos vidék, Jézus evangéliumi működésének fő színtere. Reggel hajókirándulásra indulunk a tavon, majd Kapernaumba látogatunk, megtekintjük a 2. századi zsinagóga romjait. A Hegyi beszéd színhelye a következő állomás, majd Názáret városába utazunk, Jézus gyermekkorának helyszínére. Látogatást teszünk az Angyali Üdvözlet templomában, majd továbbutazunk Jeruzsálembe. Szállás Jeruzsálemben (3 éj).  

  4. nap: Jeruzsálem Az Olajfák hegyéről tárul elénk reggel Jeruzsálem városának látképe, innen indulunk az izraeli főváros felfedezésére. Séta a Gethsemane kertben, láthatjuk a Nemzetek templomát, majd az óvárosba látogatunk. Jeruzsálem fallal körülvett óvárosa keresztény, zsidó, örmény és muszlim negyedekre oszlik. Az ősi római úton, a Cardo-n teszünk sétát, láthatjuk a zsidóság legszentebb helyét, a Templom hegyet, majd a Siratófalat, vagy Nyugati falat. Folytatjuk a város felfedezését a Via Dolorosától a Szent Sír templomig, majd szabad program, vásárlási lehetőség a bazárokban.

  5. nap: Massada és a Holt-tenger Egész napos kirándulásunk során Földünk egyik legmélyebb pontja, a Holt-tenger felé utazunk. Az Izrael és Jordánia területén fekvő tó magas sótartalmáról is híres, aminek köszönhetően a benne fürdőző teste könnyedén lebeg a vízen. Fürdőzés az ásványi anyagokban gazdag vízben, majd továbbutazunk Massada romjaihoz, az erődöt és a hozzá tartozó palotát még Heródes építtette magának i.e. 37 és 31 között. A sziklás fennsíkon fekvő várból mesés kilátás nyílik a Holt-tenger vidékére.

  6. nap: Betlehem és Jeruzsálem Délelőtt Betlehembe utazunk, a Születés templomához, amit a legenda szerint Jézus születésének a helyén emeltek. Mivel Betlehem Palesztina területén fekszik, így az aktuális politikai helyzetnek megfelelően a kirándulás elmaradhat. Délután Jeruzsálem új városrészébe látogatunk, a Mea Shearim negyedben az ortodox zsidók extrém módon vallásos életmódját és kultúráját ismerhetjük meg. További látnivalók: az izraeli parlament, a Knesset és a Menora, Izrael jelképe. Délután transzfer Tel Aviv repülőterére, este hazautazás Budapestre, érkezés a késő esti órákban.  

  A programok sorrendje változhat.

  Fontos

  A részvételi díj tartalmazza:
  repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 79 000 Ft/fő, szállás 6 éjszakára félpanzióval, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.  

  A részvételi díj nem tartalmazza:
  szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 40 USD/fő), utasbiztosítás.

  További árak:
  egyágyas felár: 190 000 Ft/fő

  *Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.
   
  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

  **Szervízdíj/borravaló:
  Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

  Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)
  A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő szervizdíjat/borravalót. Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.  

  Ellátás

  Félpanzió.

  Jellemzők

  -Magyar idegenvezetővel
  -Október 23
  -Tengerpart

  Nyaralás azonosító száma: 59898

  Izrael, Izraeli körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  +36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!