Izrael 5000 év emlékei -os színvonalon körutazás

Nyaralás azonosító szám: 40976
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Körutazás információk

  Utazás repülővel, menetrend szerinti közvetlen járattal, elhelyezés helyi 4* superior vagy 5*-os szállodákban, kétágyas szobákban félpanziós ellátással (reggeli és vacsora, italok nélkül).
  Miért ez az út?
  1. Ezen új körutazásunk egy adott ország különleges látnivalóit mutatja be, de a korábbi ajánlatainkhoz képest másképp.
  2. Ezt a típusú programot azoknak a vendégeknek ajánljuk, akik azt gondolják, hogy a kevesebb több. Akiknek fontosak a részletek, a magas színvonalú szállás, a kényelmesebb tempó és a több pihenés, a nyitottabb, ám kevésbé kötött programok és a kisebb csoportlétszám. A fenti szempontokat figyelembe véve állítottuk össze ezeket az utazásainkat.

  Kis létszámú csoport, max. 20 fő! UNESCO Világörökségi helyszínek, kulturális látnivalók.

  Körutazás leírása

  1. nap: Budapest – Tel-Aviv

  Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal Tel-Avivba. Érkezés után transzfer a szállodába.
  Vacsora és szállás Tel-Avivban (4 éj).

  2. nap: Caesarea – Haifa – Akko

  Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk, a part mentén Caesarea felé vesszük az irányt. A várost és kikötőjét Nagy Heródes építtette és a római Augustus császár tiszteletére nevezte el Caesareának. Tágas tereivel, fenséges templomaival és pompás palotáival igazi metropolisszá vált. A régészeti területen megtekintjük az ókori romokat és az amfiteátrumot, amely a legrégebben megmaradt római kori színház a Földközi-tenger keleti partvidékén. Ezután továbbutazás Haifa-ba, ahol először a Karmel-hegy legszebb pontján fekvő karmelita kolostort látogatjuk meg, a Stella Marist (tenger csillaga), majd a „haifai csodát”, a Bahái kertet keressük fel (fotó szünet), amely az UNESCO világörökség része. A kertből gyönyörű panoráma nyílik a városra és a Földközi-tengerre. Sétánk alatt megismerkedünk a bahái vallással, történelmével és a kert történetével. A mai napunk utolsó célpontja Akko kikötővárosa lesz. Városnézésünk alatt megnézzük az El Jazar mecsetet (kívülről), a bazárt, a karavánszerájt, illetve természetesen a város keresztény és a keresztes lovagokhoz köthető emlékei sem maradnak ki. A program végeztével visszautazás Tel-Avivba. Vacsora a szállodában.

  3. nap: Tel-Aviv - Jaffa

  Reggeli után programunkat egy könnyű sétával kezdjük Jaffa óvárosában, megtekintjük többek között a Szent Péter templomot és az Óratornyot, majd panorámás városnézésünk során megnézzük a művész negyedet, a Carmel piacot, a Nahalat Binyamin művész piacot, majd az UNESCO világörökségi listán szereplő Bauhaus házakat. Végül látogatás a Gyémánt Múzeumban. Vacsora a szállodában.

  4. nap: Galileai-tó – Kapernaum – Tabgha

  Reggeli után a Galileai-tó különleges, bibliai helyszíneit keressük fel. Először Tiberiasba utazunk, majd Kapernaumban megállunk Szent Péter házánál, megnézzük a régi zsinagógánál és az Úr Asztala kápolnát is. Ezt követően Tabghát, a kenyér és halszaporítás csodájának helyszínét, valamint a híres bizánci mozaikokat nézzük meg. Ezt követően utazunk tovább a Nyolc Boldogság hegyére, majd a Ferences kápolnához, amely a Hegyi Beszéd helyszíne volt. Továbbutazunk Názáretbe, ahol megnézzük Mária-kútját és a Fogantatás templomát, vagyis az Angyali Üdvözlet bazilikát. Visszautazás Tel-Avivba, vacsora a szállodában.

  5. nap: Jeruzsálem – Betlehem

  Reggeli után elutazás Jeruzsálembe. Napunkat az Olajfák hegyén kezdjük, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az aranyló városra. Lesétálunk a Gecsemáné kertbe, majd a hegy lábánál Szűz Mária sírját is megtekintjük. Az óváros kapuján belépve a zsidó negyedbe érkezünk, ahol megnézzük a Siratófalat, a Sziklamecsetet és a színes bazárokat. Utunk a Via Dolorosán folytatódik, megállunk a keresztút állomásain, végül sétánkat a Golgota hegyén a Szent Sír templomnál fejezzük be. Innen a jeruzsálemi óváros déli részén található Sion hegyre megyünk, ahol a Nagyboldogasszony bencés apátság található. Megnézzük Dávid király sírját, valamint az Elszenderülés bazilikát. Ezután továbbutazunk Betlehembe, ahol a város legfontosabb építményét, a Születés templomát keressük fel, melyet a hagyomány szerint Jézus születési helyének tartott barlang fölé emeltek.
  Vacsora és szállás Jeruzsálemben (3 éj).

  6. nap: Jeruzsálem

  Felfedezzük Új-Jeruzsálem nevezetességeit, elsőként az Izraeli Múzeumot nézzük meg, ahol megismerhetjük a híres holt-tengeri tekercseket. Ezután a Mahane Jehuda piacra megyünk, ahol kóstolótúrán fogunk részt venni.Délután szabadidő Jeruzsálemben. Vacsora a szállodában.

  7. nap: Masada – Holt-tenger

  Reggeli után Masada felé vesszük az irányt, ahol a régi erőd falairól bámulatos kilátás nyílik a Holt-tengerre. Megnézzük a múzeumot és Heródes palotájának emlékeit, majd leereszkedünk a Holt-tengerhez. Útközben látogatás a Qumran barlangoknál, ahol a holt-tengeri tekercseket megtalálták. A Holt-tengernél az időjárás függvényében fürdési, mártózási lehetőség, majd visszautazunk Jeruzsálembe, vacsora a szállodában.

  8. nap: Tel-Aviv – Budapest

  Reggeli után szabadidő, majd transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre. A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

  UNESCO Világörökségi helyszínek: Masada régészeti lelőhelye, Tel-Aviv Haifa - Bahai szent helyek, Akko óvárosa.

  Ismerje meg Izraelt!
  Nyaralás azonosító száma: 40976

  Az alapár tartalmazza

  - a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb.125.000 Ft)az elhelyezést a körutazás alatt helyi 4* superior vagy 5*-os szállodákban
  - kétágyas szobáibanfélpanziós ellátást (reggeli és vacsora
  - italok nélkül)a helyszíni közlekedésta magyar nyelvű idegenvezetésta megadott programokat belépőkkel

  Az alapár nem tartalmazza

  - borravalókkb. 60 USD/főútlemondási biztosítás1,5%

  Egyéb költségek

  - BBP biztosításegyágyas felár4*-os superior butik hotelben 310 000 Ft, 5*-os szállodában 390 000 Ft

  Izrael, Izraeli körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Hasonló hotel ajánlatok

  Kérdése van? Hívjon most!