Izrael körutazás Tájak, ízek, Vallások, Történelem

Nyaralás azonosító szám: 40131
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Körutazás információk

  Utazás repülővel, közvetlen menetrend szerinti ELAL repülőjárattal, elhelyezés helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban félpanzióval (reggeli és vacsora, italok nélkül).

  Miért ez az út?
  1. A három nagy világvallás szent helyszíneit egyszer az életben feltétlen látni kell!
  2. Mert a gazdag programunkban olyan különlegességek is vannak, mint kibuc látogatás, piaclátogatás, csokoládé és borkóstolás.
  3. Mert a programunk a tájakra, ízekre vallásokra és történelemre is fókuszál, amitől gazdagabb részletesebb képet kapnak az utasaink Izraelről.

  Kis létszámú csoport, max. 20 fő! Audio guide-ot biztosítunk 15 főtől! Tengerparti pihenéssel hosszabbítható Tel Avivban!

  Körutazás leírása

  1. nap: Budapest - Tel Aviv - Názáret

  Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal Tel-Avívba, érkezés a délutáni órákban. Érkezés után transzfer Názáretbe.
  Vacsora és szállás Názáretben (3 éj). Szállás: Ramada Nazareth Hotel 4*

  2. nap: Tábor hegy - Haifa - Akko

  Reggeli után a Tábor-hegyre megyünk, Jézus színeváltozásának a helyszínére, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Jezréel-völgyre. Ezután Haifába utazunk, ahol a Karmel-hegy legszebb pontján fekvő karmelita kolostort, a Stella Marist nézzük meg. Ezt követően a „haifai csodát”, a Bahai kertet keressük fel (felső és alsó rész), amely az UNESCO világörökség része. A kert felső részéről gyönyörű panoráma nyílik a városra és a Földközi-tengerre. Sétánk alatt megismerkedünk a bahai vallással, annak történelmével és a kert történetével. Következő állomásunk Akko kikötővárosa, ahol városnézésen veszünk részt. Az El Jazar mecsetet (kívülről), a bazárt, a karavánszerájt és természetesen a város keresztény és a keresztes lovagokhoz köthető emlékeit érintjük. Vacsora a szállodában.

  3. nap: Názáret - Galileai-tó - Taghba - Kapernaum

  Reggel megnézzük Mária-kútját és a Fogantatás templomát, vagyis az Angyali Üdvözlet bazilikát, majd a Galileai-tó különleges, bibliai helyszíneit keressük fel. Először a Nyolc Boldogság hegyére, majd a Ferences kápolnához látogatunk, amely a Hegyi Beszéd helyszíne volt. Ezt követően Tabghát, a kenyér és halszaporítás csodájának helyszínét, valamint a híres bizánci mozaikokat nézzük meg, majd Kapernaumban megállunk Szent Péter házánál, megnézzük a régi zsinagógát és az Úr Asztala kápolnát is. Ezután hajózás a Galileai-tavon, majd megállunk a Jordán-folyónál, egy hivatalos keresztelőhelynél. Útközben ellátogatunk egy kibucba, ahol a kertészetben a világ legismertebb datolya fajtáit termesztik. Megismerkedünk a termesztés módjaival, a fajtákkal és persze a kóstolás sem fog elmaradni. Visszautazás a szállodába, vacsora.

  4. nap: Jerikó - Jeruzsálem

  Reggeli után Jerikóba utazunk. Zakeus fájának, valamint az Elizeus forrásának megtekintése után következő állomásunk az Izraeli Múzeum lesz, ahol megismerhetjük a híres Holt tengeri tekercseket. Ezután Új-Jeruzsálemben a Parlament (Kneszet) épületét és a híres 7 karú menórát, Izrael állam jelképét, a brit képviselőház ajándékát nézzük meg. A programunk végeztével a Mahane Jehuda piacra megyünk, ahol kóstolótúrán fogunk részt venni.
  Vacsora és szállás Betlehemben (4 éj). Szállás: Hotel Betlehem 4*

  5. nap: Jeruzsálem

  Reggeli után egész napos kirándulás Jeruzsálembe. Napunkat az Olajfák hegyén kezdjük, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az aranyló városra. Lesétálunk a Gecsemáné-kertbe, majd a hegy lábánál Szűz Mária sírját is megtekintjük. Az óváros kapuján belépve a zsidó negyedbe érkezünk, ahol megnézzük a Siratófalat, a Sziklamecsetet és a színes bazárokat. Utunk a Via Dolorosán folytatódik, megállunk a keresztút állomásain, sétánkat a Golgota hegyén, a Szent Sír templomnál fejezzük be. Innen a jeruzsálemi óváros déli részén található Sion hegyre megyünk, a Nagyboldogasszony bencés apátságot nézzük meg (kívülről) és Dávid király sírját, valamint az Elszenderülés bazilikát. Vacsora a szállodában.

  6. nap: Ein Karem - Jeruzsálem - Betlehem

  Reggeli után Ein Karembe látogatunk, amely régen egy hangulatos falucska volt, de mára már Jeruzsálem déli részéhez tartozik. A legenda szerint itt született Keresztelő Szent János. Megnézzük a Szent János templomot, majd fakultatív látogatás a Yad Vashem Holokauszt Múzeumba vagy szabadidő Jeruzsálemben. Ezután visszautazunk Betlehembe, ahol a város legfontosabb építményét, a Születés templomát keressük fel. A hagyomány szerint a templomot a Jézus születési helyének tartott barlang fölé emelték. A templom együttes megtekintése után vacsora a szállodában.

  7. nap: Masada - Holt-tenger

  Reggeli után Masada felé vesszük az irányt, ahol a régi erőd falairól bámulatos kilátás nyílik a Holt-tengerre. Megnézzük a múzeumot és Heródes palotájának emlékeit, leereszkedünk a Holt-tengerhez, és fürdési-mártózási lehetőség után (időjárásfüggő), a nap végén visszautazunk szálláshelyünkre. Vacsora a szállodában.

  8. nap Tel-Aviv - Budapest

  Reggeli után transzfer a repülőtérre, a menetrend függvényében útközben ellátogatunk egy helyi borászatba, ahol kóser borokat kóstolhatunk és megnézzük Jaffa óvárosát, majd hazautazunk Budapestre. A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja! A napok sorrendje az esetleges ünnepek miatt felcserélődhet (indulási nap függvényében).

  UNESCO Világörökségi helyszínek: Masada, Tel-Aviv, Haifa - Bahai kert, Kármel-hegy, Akko óvárosa.

  Programok

  Tengerparti hosszabbítási lehetőség Tel Avivban: 4 nap / 3 éjszaka 4*-os szállodában, kétágyas szobában reggelivel, transzferrel 155.000 Ft-tól/fő.
  Lekérésre foglalható, hosszabbítás esetén a nemzetközi repülőjegy ára változhat!
  Hosszábbítási lehetőség a Holt-tengernél vagy Eilaton: Igény esetén egyedi ajánlatot készítünk. A nemzetközi repülőjegy ára változhat!

  További információk

  Tervezett menetrend (változhat)
  Márciusban:
  Budapest - Tel Aviv 10:45 - 14:55 LY2366/kb.3 óra 10 perc
  Tel Aviv-Budapest 17:10 - 19:40 LY2367/kb.3 óra 30 perc
  Áprilisban és májusban:
  Budapest - Tel Aviv 10:10 - 14:20 LY2366/ kb. 3 óra 10 perc
  Tel Aviv - Budapest 20:00 - 22:20 LY2367/ kb. 3 óra 20 perc
  Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók.
  FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

  Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás
  Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész. Ismerje meg Izraelt!

  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 40131

  Az alapár tartalmazza

  - nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: márciusban kb. 105.000 Ft
  - áprilisban kb. 140.000 Ft
  - májusban kb. 115.000 Ft)7 éjszakai szállást helyi 4*-os szállodákban
  - kétágyas szobákban
  - félpanziós ellátást (reggeli és vacsora
  - italok nélkül)a megadott programokat és belépőket a meghirdetett látnivalókhoza helyszíni közlekedést autóbusszala magyar nyelvű idegenvezetést

  Az alapár nem tartalmazza

  - borravalókat kb. 60 USD/főútlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4%

  Egyéb költségek

  - BBP biztosításegyágyas felár175 000 Ft

  Izrael, Izraeli körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!