Izrael – Zsidó Emlékek - Csoportos körutazás

Nyaralás azonosító szám: 39642
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Izraeli csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

  Útvonal: Tel Aviv - Safed - Tiberias - Akko - Muhraka - Haifa - Caesaria - Qumran - Masada - Holt-tenger - Jeruzsálem - Tel Aviv - Jaffo.

  Az egyedi látnivalókban bővelkedő utazás a történelmi Júdea és Izrael örökségei mellett az 1948-ban alapított Izrael Állam történetébe is betekintést enged. A zsidóság négy legszentebb települése közül három: Safed (Cfát) - a Kabbala városa, Tiberias - a zsidóság egykori szellemi központja és Jeruzsálem a program kihagyhatatlan állomásai. A Nagy Heródes alapította Caesareában és Masadában páratlan régészeti leletek és római kori emlékek nyűgözik le a látogatókat. A jeruzsálemi Emlékezés hegyén - a Herzl Tivadarról elnevezett Herzl-hegyen lévő emlékhelyen található többek között a Nemzeti temető és a Yad Vashem Holokauszt Emlékmű és Múzeum többhektáros komplexuma is, több magyar vonatkozású helyszínnel.

  Minimum létszám: 35 fő.

  Elhelyezés

  7 éjszakai szállás helyi háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban.

  Program

  1. nap: Budapest - Tel Aviv

  Elutazás Budapestről közvetlen repülőjárattal. Érkezés után autóbusszal transzfer Haifá városában, bejelentkezés a szállodába, majd vacsora és szállás.

  2. nap: Safed - Tiberias

  Reggeli után elutazás a Felső-Galilea zöld hegyei között fekvő Safedbe, melyet a Kabbala városának is neveznek és egyike a judaizmus négy szent városának. Városnézés a H’ari és a Habuab zsinagógák megtekintésével, majd látogatás a Magyar Holokauszt Múzeumban, mely a háború előtti magyarországi zsidóság életének és a megszállás alatti ellenállásának állít emléket. Továbbutazás Tiberiasba, az óváros megtekintése. A XII. századi zsidó filozófus és tanító, Maimonides rabbi sírja és a második templom korának egyik tannája, Yohanan Ben Zakkai temetkezési helye a program következő állomása. Hajókázás a Galileai-tavon. Délután az 1910-ben alapított Degania, az első kibuc meglátogatása.
  Vacsora és szállás Haifa városában.

  3. nap: Akko - Muhraka - Haifa - Caesaria

  Reggeli után utazás az ősi Akko kikötővárosába, melyről már a héber Biblia, a Tanakh is említést tesz. Látogatás a máltai keresztes lovagok várában, a Hamam al-Basha török fürdőmúzeumban, majd egy színes piacon. Utazás a Karmel-hegyre Muhrakába, ahol Illés próféta megküzdött Baál papjaival. Ezt követően Haifán a Bahai kert megtekintése, majd továbbutazás Illés barlangjához. A következő állomás a Nagy Heródes alapította római kori Caesarea, városa, ahol számtalan régészeti lelet, templomok, paloták, hippodrom látható. Mind közül a legkiemelkedőbb a hatalmas római amfiteátrum, melyet ma is használnak.
  Vacsora és szállás Haifa városában.

  4. nap: Qumran - Masada - Holt-tenger

  Elutazás Qumranba, a holt-tengeri tekercsek - az Ószövetség eddigi legkorábbi héber nyelvű kéziratainak lelőhelyére. A tekercsek első darabjaira egy beduin kecskepásztor bukkant rá 1945-ben a hegység egyik barlangjában. Továbbutazás Heródes kori erődhöz, melyhez kötélpályás felvonóval lehet eljutni. Az UNESCO világörökség részét képező, Nagy Heródes által alapított Masada-erőd ie. 37-31-ig nyújtott védelmet a behatolókkal, lenyűgöző építményben víztározó, vízvezeték rendszer, gabonaraktár és padlófűtéses szauna is volt. Ezt követően látogatás a Holt tengernél, mely a világ legmélyebben fekvő pontján, 400 méterrel a tengerszint alatt fekszik.
  Fürdési lehetőség, majd vacsora és szállás a Holt-tengernél.

  5. nap: Jeruzsálem

  Reggel utazás Jeruzsálembe. Látogatás az Olajfák hegyén, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a városra. Utazás a Sion hegyre, mely Jeruzsálem legrégebbi lakott része és legfontosabb régészeti lelőhelye. Ezt követően a zsidó negyed látnivalói következnek: a római Cardo, a Hurva zsinagóga és az elégett ház megtekintése, majd látogatás a Nyugati Fal-alagúthoz, mely 500 méter hosszan halad párhuzamosan a Siratófallal a föld alatt. Az utolsó állomás a Davidson Kiállítási Központ, mely a Jeruzsálemi Régészeti Központban található és egy szabadtéri múzeum 5000 év régészeti leleteivel és virtuális modellekkel.
  Vacsora és szállás Jeruzsálemben.

  6. nap: Jeruzsálem

  Reggeli után látogatás az Emlékezés hegyén, az 1953-ban alapított Yad Vashem Múzeumba, mely a holokauszt áldozatainak és hőseinek állít örök emléket. Ezt követően utazás az Izrael Múzeumban, ahol a Könyv Szentélyének megtekintése. Az építészetileg is egyedülálló létesítmény agyagkorsóra emlékeztető, földbe süllyesztett épülete a híres qumráni tekercseket őrzi. Látogatás az Izraeli Parlamenthez és a Menorához (kívülről), majd utazás a Herzl-hegyre, ahol a nemzeti temető és Hertzl Tivadar, a Zsidó Állam megálmodójának sírja is található. Szabadidő a Mahane Yehuda piac színes forgatagában.
  Vacsora és szállás Jeruzsálemben.

  7. nap: Tel Aviv - Jaffa

  Reggeli a szállodában. Városnézés Izrael első modernkori városában, az 1880-ban zsidó bevándorlók által alapított Tel Avivban, mely a Közel-Kelet egyik legizgalmasabb kozmopolita városa. Ismerkedés a történelmi és modern helyszínekkel: Beit Hatfutsot - a diaszpóra múzeum, Neve Tzedek – a tel avivi Soho, a fehér város - Tel Aviv 4000 épületből álló Bauhaus városrésze, a Rabin tér és Nachalat Binyamin szabadtéri kézműves piaca.
  Vacsora és szállás Tel Avivban.

  8. nap: Tel Aviv - Budapest

  Reggeli után kijelentkezés a szállodából, transzfer Tel Aviv déli részére, Jaffába, a hangulatos kisvárosába, mely napjainkban művészek galériáknak, kávézóknak, bároknak ad otthont. Transzfer a repülőtérre, majd hazautazás az közvetlen repülőjárattal Budapestre.

  Az ár tartalmazza

  • utazás közvetlen repülőjárattal Budapest - Tel Aviv-Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladható poggyásszal
  • 7 éjszakai szállás háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • félpanziós ellátás
  • transzferek
  • kirándulások és városnézések a program szerint
  • magyar idegenvezető a helyszínen

  Az ár nem tartalmazza

  • kötelező szervízdíj
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás


  Nyaralás azonosító száma: 39642

  Izrael, Izraeli körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!