Jamaika fakultatív programok

Jamaika Negril naplemente túra és Ricks Cafe

Jamika fakultatív programokVárosnézés Negrilben shoppingolással, majd folytatjuk utunkat a negrili West Enden keresztül, a világhírű Rick`s Café-ig, ahol megtekintjük a helyiek sziklaugrását és merülését. A zenei aláfestést a helyi reggae zenekar szolgáltatja, miközben végignézzük a fenséges naplementét.
Egész napos kirándulás

Jamaika Negril katamarán túra

Ėlvezze a 3 órás hajókázást egy katamaránon a gyönyörű, kék Karib-tengeren. Szól a zene, open bár (ingyenes italfogyasztás), megálló a korallzatonyoknál snorkellezéssel (a felszerelés biztosított), pihenés, napozás a fedélzeten. Lehetőség van kiszállásra a Ricks Café-nál, majd busszal utazunk vissza.
Egész napos kirándulás

Jamaika Kingston

Kirándulás Jamaika fővárosába, melyet a kékes ködbe burkolózó Blue Mountain hegység ölel körül. A helyi múzeumban megtekinthetik Bob Marley szobrát, majd felkeresik az arénát, sétálhatnak a parkban és a festői kikötőben. Ebéd egy helyi étteremben, a Ligunaea Clubban. Délután látogatást tesznek a Bob Marley és zenekara, a The Wailers által alapított Tuff Gong lemezstúdióban.

Jamaika Black River Safari

Ez a kirándulás az esőerdőn át a part menti településekig kalauzolja el Önöket, majd ellátogatnak Jamaica leghosszabb folyójához, a Black Riverhez, ahol számos egzotikus madarat, trópusi növényt és állatot láthatnak, köztük a veszélyeztetett fajnak számító amerikai krokodilt is. A nap végén, a híres „bambusz fasor” megtekintése után ellátogatnak a 37 méter magas Ys vízeséshez, ahol fürdőzésre is lesz lehetőség

Jamaika Port Antonio Day

Egész napos kirándulás, melynek során az északi partvidékre látogatunk, amely egy James Bond film helyszíneként is szolgált. Utunk banánültetvényeken és kis falvakon át vezet, melyekből árad a jamakai életérzés. A Blue Lagoon öblöt elérve felfrissülhetnek a kristálytiszta vízben és megpihenhetnek a hajón. Ebéd után a Frenchman’s Cove gyönyörű strandján fürdőzhetnek, majd a programot a Summerset Falls vízesés megtekintése zárja.

Jamaika Montego Bay városnézés és Rose Hall Great Huse

Megismerkedünk a sziget turisztikai fővárosával, “MoBay”-el, a fő látnivalókkal, lehetőség nyílik ajándékvásárlásra is. A sötétség beálltával meglátogatjuk a 18.századi rezidenciát, Annie Palmer “Fehér Boszorkány Házát”. A gyertyafényes túra során meghallgatjuk Annie történetét, aki három férjét ölte meg. Ėrdemes óvatosnak lenni és vigyázni a szellemekkel. Elképzelhető, hogy Annie maga is megjelenik!
Fél napos program

Jamaika Dunns vízesés, nine miles és a foszforeszkáló laguna

Senki sem mondhatja el, hogy járt Jamaikán, ha még nem mászott végig a Dunn`s River vizesésen. Képzett vezető kíséri a túrát. A vízesés után Ocho Rios városa következik vásárlási lehetőséggel, majd ebéd. Kis falvakon keresztül indulunk fel a hegyekbe, az úti célunk Nine Miles, Bob Marley szülöháza és végső nyughelye. Megismerkedve a reggae szupersztár gyerekkorával megérthetjük sikerének titkát. A Luminous Laggon-t mikroszkópikus foszforeszkáló élőlények lakják, amelyek fényt bocsajtanak ki, amikor a vizet falkavarjuk. Vacsora  és nem sokkal napnyugta után hajóra szállunk, amely kivisz a lagunára. Gyönyörűen látható a világító víz a sikló hajó mögött. A megállónál lehetőség nyílik úszásra, megfigyelhetjük testünk saját világító körvonalát. Az ár az ebédnél és vacsoránál egy- egy pohár italt, a Lagunánál üdvözlőitalt (rum-, vagy gyümölcs puncs) is tartalmaz.

Jamaika Rafting és Swamp szafari

Rövid utazás Falmouth történelmi belvárosán át Swamp Safari-ig, ahol a híres James Bond-film, az “Ėlni és halni hagyni” (Live and Let Die”) jeleneteit forgatták. Krokodilokat es kigyókat láthatunk közelről. Ezután egy pihentető hajózás kezdődik képzett vezetőkkel, kétszemélyes bambusztutajokon, lefelé a Martha Brae folyón. Ezeket  a bambusztutajokat eredetileg a banán szállítására használták az ültetvényekről a kikötőig.

Jamaika Bob Marley minden mennyiségben

Ellátogatunk Nine Miles-ba, Bob Marley szülőházába, és végső nyughelyére Ezután indulunk Kingstonba, ahol megnézzük a két Bob Marley múzeumot: Uptown-ban és a gettóban, Trench Town-ban. Az Usain Bolt Tracks and Recods-nál ebédelünk (fakultatív). A hazavezető úton megállunk egy Jerk Centre-ben azok számára, akik szeretnének ennivalót venni.

Fontos!
Felhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét, hogy a fakultatív programok árai és a programok leírása tájékoztató jellegűek. Pontos információért kérjük, forduljanak helyi képviselőhöz. Nincs magyar idegenvezető!
A helyszínen történő befizetése esetén a szervező iroda közvetlenül kínálja értékesítésre a szolgáltatásait. A jelentkező (érdeklődő), tehát közvetlenül tőle vásárol, vele köt szerződést, tőle kapja valamennyi iratot, jegyet. A lemondás, módosítás, reklamáció, azaz minden jogkövetkezmény a helyi iroda feltételei szerint alakul. Az itthoni utazási iroda az utassal nem köt szerződést fenti fakultatív programok egyikére sem, az utas a helyi cégnél tájékozódhat pontosan a programokról, árakról. Az utas és az utazásszervező iroda közötti utazási szerződés hatálya a fakultatív programokra nem terjed ki.

Ez a szolgáltatás a helyi utazási iroda szervezése, ezért a kirándulással kapcsolatos bármilyen reklamációt kizárólag a tartózkodás helyén lehet elintézni. Hazatérés után a fakultatív kirándulásokkal kapcsolatos reklamációt irodánk nem tud elfogadni. Javasoljuk továbbá, hogy a kirándulásokat a beutaztató utazási iroda képviselőjénél vásárolják meg.
Akik egyénileg utaznak nekik nem tudunk segíteni, sőt ne  is forduljanak irodánkhoz tájékoztatásért illetve olyan kéréssel, hogy segítsünk nekik a kinti a fakultatív programokban.
Az utas nem köt szerződést a Dive Hard Tours-al a fakultatív programok egyikére sem, ezért az utas a helyi cégnél tájékozódhat pontosan a programokról, árakról, ezért utazási szerződésük hatálya a fakultatív programok nem terjed ki.