Jókedvű január - különleges csoportos utazás Lappföldre - ajándék minihómobilozással Mikulásfalván

Nyaralás azonosító szám: 49591
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Jókedvű január - Különleges csoportos utazás Lappföldre - ajándék minihómobilozással Mikulásfalván program leírása

  Szervezett, különleges csoportos utazás Lappföldre. Magyar nyelvű gyermekanimáció, ajándék minihómobilozás Mikulásfalván. A legjobb Karácsonyi ajándék. Jókedvű január - garantált hó.
  Van valami csodálatos titok Lappföldön, ami nemcsak a kicsiket, de a felnőtteket is magával ragadja, mesés hangulatba repíti, és egy életre szóló közös családi élménnyel gazdagítja!
  Nem véletlen, hogy a Mikulás is ezt a helyet választotta! A gyerekek kedvence itt, Rovaniemiben fogadja a világ minden tájáról érkezőket, hogy a fülébe súghassák, mit szeretnének Karácsonyra. A Mikulást nem csak a sarkköri irodájában láthatjuk, hanem egy titkos erdei kunyhóban is, ahol pattogó kandalló mellett csak a magyar gyerekeket várja, hogy meghitt hangulatban személyesen adhassa át nektek az ajándékokat. Lappföldön nemcsak a Mikulással, hanem az őt mindenben segítő manókkal is találkozhattok! Sőt, ha kedvetek van, Ti magatok is manóiskolások lehettek!
  Gyertek el a világ legrövidebb és legviccesebb iskolájába, ahol mindig, mindenki csak kitűnő manóbizonyítványt kap, és olyan tantárgyak lesznek, mint az Óriás Szaloncukor Cipelés, Hóvarázslás, vagy Mézeskalács sütés a Manópékségben.
  Kíváncsi vagy, miért van a Manóprofesszorok csomagjában több kiló kockacukor? Miért van „elsőbbségadás kötelező” KRESZ-tábla a folyóban, és miért látod a repülőgép ablakából rénszarvasagancs formájúnak a város utcaszerkezetét? Ha igen, gyertek velünk Finnországba, ahol további álmaitok is valóra válhatnak, hiszen átlépjük az Északi Sarkkört, utazunk rénszarvas- és husky szánkón és meglessük a postamanókat. Kell-e nagyobb élmény, mint egy erdei farmon 100 huskyval találkozni, hallgatni a sámán meséjét és „repülni” a kutyák vontatta szánkón?! Az utazás során az is kiderül, hogy anyukád, vagy apukád vezeti ügyesebben a motorosszánkót, megtudhatod, hogy ki az a „Hópelyhecske”, és miért nincs jó híre a torkos borznak.
  Ha szeretné családját egy különleges közös élménnyel megajándékozni Karácsonykor, ne is töprengjen tovább! A megoldás rénszarvas szánkón jön! Tegyen a fa alá egy családi lappföldi vakáció, mely során felejthetetlen élményeket élhetnek át kicsik-nagyok közösen.
  Ha csatlakoznak a ”Jókedvű január” programunkhoz garantáljuk a szép havas téli tájat, a kevesebb turistát, ugyanakkor olyan csodában lehet részük, mint látogatás a Mikulásnál, rénszarvas szánkózás, husky farm látogatás, sőt a Sarki Fény vadászok is nagyobb eséllyel járnak szerencsével.
  Vendégeink jellegzetes finn faházakban fognak lakni, ahol minden családnak saját szaunája is lesz! A 4 éjszaka / 5 napos utazás során a szabadidő is rendkívüli, hiszen a gyerekek remekül ellesznek a szálloda kertjében és a Manóiskola kinti és benti programjain. Ha sportolni szeretnétek, akkor jobb helyen nem is lehetnétek, hiszen a szálloda a helyi sípálya közvetlen szomszédságában van!
  Kedves Szülők és Nagyszülők! Tartalmas programok nappal, játékos gyermekanimáció esténként, családias hangulat, meglepetések, ajándékok és egy életre szóló élmény az egész családnak!

  Időpont: 2022. január 19-22.
  Időtartam: 4 nap/3 éj
  Elhelyezés: finn faházakban a Chalet Ounasvaaran szálláshelyen.

  Programajánlat

  Megjegyzés: a programok sorrendje változhat!

  1. nap   

  Utazás Lappföldre a Finnair menetrend szerinti járataival. Átszállás Helsinkiben (11:35-14:55 Budapest - Helsinki, 16:20-17:40 Helsinki - Rovaniemi). Autóbusz transzfer a szállodába. Este Törpi Plusz: „Manóismerkedés”. Manóiskola a szállodában.
  Kötelező  félpanziós vacsora a szállodában.

  2. nap 

  Reggeli a szállodában Délelőtt közös kirándulás autóbusszal az Északi-sarkkörön található Mikulásfalvára. A gyerekeknek lehetősége adódik, hogy a világ minden részéről ideérkező társaikkal együtt személyesen találkozzanak a Mikulással, aki a dolgozószobájában fogadja a vendégeket. Ellátogatunk a Mikulás Postahivatalába is, ahol szorgos postásmanók válogatják a színes-rajzos borítékokat. Megkeressük a magyar gyerekek leveleit, átlépjük együtt a sarkkört, mely ceremóniát nemcsak közös fénykép, hanem névre szóló oklevél is tanúsít.  
  AJÁNDÉK: Mikulásfalván az irodánk ajándékaként minden manóiskolás kisgyerek részt vehet egy 15 perces minihómobilozáson! Szabadidő, vásárlási lehetőség, ebéd egyénileg Mikulásfalván. A program végeztével visszatérés a szállodába, vagy Délutáni fakultatív program felár ellenében:
  Látogatás egy huskyfarmon, husky szánkótúra. Ellátogatunk egy erdei husky farmra, ahol nem kevesebb, mint 75 kékszemű husky várja a gyerekeket. Különleges élményben lesz részük, hiszen kipróbálhatják a havas tájon utazó "lapp taxit", a husky vontatta szánkót, azaz mindenki részt vehet egy kb. 25 perces erdei kutyaszánkózáson. A pálya nyomvonala a hóviszonyok függvénye! Forró italok a farmon tábortűznél.
  Este Törpi Plusz: Manóiskola - közös mézeskalácssütés.
  Kötelező félpanziós vacsora a szállodában.

  3. nap

  Reggeli a szállodában.
  Délelőtt fakultatív program felár ellenében: Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon - „saját Mikulással” A félig vadon élő rénszarvasok, és gazdáik egy hangulatos erdei farmon fogadják a Manóiskola növendékeit. Látogatásunk során megismerkedhetünk a lappok legendáival, hagyományaival és a “kota” sátorral, ahol a helyi sámán egy szép mesével várja a gyerekeket. Népviseletbe öltözött lapp barátaink bemutatót tartanak rénszarvasszánkó hajtásból, s miután ellestük a fortélyokat, a csoport tagjai is mehetnek egy rövid szánkókört! A prémekkel bélelt szánkó varázslatos erdei környezetben siklik, s mire visszatérünk a lapp kunyhóhoz, újabb meglepetésben lesz részünk: minden résztvevő rénszarvasszánkó kategóriára érvényes nemzetközi jogosítványt kap. A nap fénypontja azonban a Mikulással való személyes találkozó lesz, aki külön a manók kedvéért érkezik a farmra, hogy a pattogó kandalló mellett, egy meghitt, családias hangulatú ünnepség keretében adja át ajándékait a gyerekeknek. Lesz idő beszélgetni és fényképet, videót készíteni a Mikulással, átadhatjátok a számára készített rajzokat és fülébe súghatjátok, hogy mit szeretnétek karácsonyra. Késő délután szabad program, vagy
  Fakultatív hómobil túra felár ellenében. Időjárásfüggő program. Vendégeink egy motoros-szánvezetési villám tanfolyamon vesznek részt, ahol megismerik ennek a különleges járműnek a kezelését. A hómobilokon kettesével ülve haladunk. Először mindenki biztonságos körülmények között, sík terepen próbálhatja ki tudását és bátorságát. Ezt követően a túra erdei nyomvonalat követve konvojban halad.  
  Fontos tudnivalók: 
  - A kirándulást jellemzően felnőtteknek ajánljuk! Gyerekek 14 éves kor alatt még utasként sem ülhetnek a hómobilokon, számukra a finn vezető által húzott szánkóban biztosítunk helyet. Átlagos téli időjárás esetén a túra így is nagy élmény a gyerekek számára, ám zord hideg és fagyos szeles körülmények között a gyerekeknek nem ajánljuk ezt a kirándulást. 
  - A túrára jellemzően az esti órákban, a manóiskolai foglalkozással egy időben kerül sor.
  Este Törpi Plusz - Manóiskola: barkácsműhely, majd ünnepélyes bizonyítvány-osztás. Ne feledjétek! Ebben az iskolában minden manótanuló csak kitűnő bizonyítványt kaphat!).
  Kötelező félpanziós vacsora a szállodában.

  4. nap

  Reggeli a szállodában, majd indulás a repülőtérre, közben kb 1,5 órás megállás Mikulásfalván. Hazautazás a Finnair menetrendszerinti járataival, átszállás Helsinkiben (14:10-15:30 Rovaniemi - Helsinki, 17:10-18:30 Helsinki - Budapest).

  Szállás: Chalet Hotel Ounasvaaran

  A jellegzetes finn faházakból álló üdülőtelep csodálatos természeti környezetben, a Kemijoki folyó és a rovaniemi sísánc lábánál, a belvárostól kb. 10 perc autóbusz transzfer távolságra. Minden ház saját szaunával és felszerelt konyhával rendelkezik. A szállodának saját étterme, bárja, kandallós társalgója, játékszobája, számi kotája és egy, a tó parton található tradicionális finn szaunája van.
  Elhelyezés: Családonként, helyi stílusú  faházakban, melyek méretük és befogadóképességük szerint többfélék: kisebbek (max 4 főre) és nagyobbak (max 6 főre). 6 főnél nagyobb családok, vagy baráti társaságok esetén egyedi ajánlatot készítünk.
  „Kis ház” - min: 1 fő, max. 4 fő elhelyezésére alkalmas. Felszereltsége: földszinten: egy nappali sarokkal kiegészített hálószoba két ággyal és egy szófával, továbbá mini-konyha, szauna, zuhanyzó/WC, hajszárító, TV, WI-FI, terasz. A 3. és a 4. ágy a házikó alacsony belmagasságú padlásterében kialakított vagány kis kuckóban található, mely a ház belső, kicsit a kelleténél meredekebb falépcsőjén közelíthető meg. Az emeleti elhelyezést a megközelíthetősége miatt időskorú, vagy mozgásában korlátozott utasoknak nem ajánljuk!
  „Nagy ház” - min: 4 fő, max. 6 fő elhelyezésére alkalmas (min. 4 főágy foglalandó!). Felszereltsége: földszinten: egy nappali szófával, 1 hálószoba dupla ággyal, továbbá mini-konyha, szauna, zuhanyzó/WC, hajszárító, TV, WI-FI, terasz. Az emeleten a padlástérben kialakított hálószobában további 2 ágy található, mely a ház belső, kicsit a kelleténél meredekebb falépcsőjén közelíthető meg.  Az emeleti elhelyezést a megközelíthetősége miatt időskorú, vagy mozgásában korlátozott utasoknak nem ajánljuk!  

  Fontos

  Kisházban: min. 1 - max. 4 fő részére
  Főágyon: minimum 2 fő főágy ár, vagy egyágyas fizetendő! 319 900 Ft/fő
  3. és 4. személy: gyermek (2-12) pótágyon 219 900 Ft/fő
  3. és 4. személy: 12 év fölött 229 900 Ft/fő
  Gyermek (0-2) 29 900 Ft/fő
  Egyágyas ár 429 900 Ft/fő
  Nagyházban: min. 4 - max. 6 fő részére
  Főágyon: minimum 4 fő főágy ár fizetendő! 286 900 Ft/fő
  5. és 6. személy: gyermek (2-12) pótágyon 219 900 Ft/fő
  5. és 6. személy: 12 év fölött 229 900 Ft/fő
  Gyermek (0-2)  29 900 Ft/fő

  A részvételi díj tartalma

  · repülőjegy a Finnair menetrendszerinti járatain, turista osztályon Budapest - Helsinki - Rovaniemi - Helsinki - Budapest útvonalon, fejenként 1 feladott csomaggal, de fedélzeti étkezés nélkül)
  · 3 éjszaka szállás idegenforgalmi adóval
  · svédasztalos reggeli
  · repülőtéri transzferek
  · autóbuszos kirándulás Mikulásfalvára, találkozás a Mikulással
  · magyar nyelvű idegenvezetés
  · gyermek animáció: Manóiskola (esti közös programok, mint mézeskalácssütés, kézműves foglalkozás, játékos feladatok
  ”Mikuláscsomag”, az irodánk az alábbiakkal szeretne örömet okozni a programra jelentkezett családoknak:
  meglepetés ajándék a Mikulástól 15 perces minihómobilozás a gyerekeknek Mikulásfalván.
  A részvételi díj nem tartalmazza:
  · repülőtéri illeték: kb 70 000 Ft/fő (felnőtt és gyermek 2-12 év, ) 0-2 év között ingyenes
  · KÖTELEZŐ félpanziós vacsora: 
  Felnőtt: 48 000 Ft/fő/3 alkalom ital nélkül
  Gyermek (2-4 év): 12 000 Ft/fő/3 alkalom, ital nélkül
  Gyermek (4-12 év): 24 000 Ft/fő/3 alkalom, ital nélkül
  Baba ár: ingyenes
  · fakultatív útlemondási biztosítás
  · fakultatív baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  · fakultatív programok díja    

  Fakultatív programok csak előzetes jelentkezés alapján

  · Exkluzív Mikulás Ünnepély egy rénszarvas farmon:
  Felnőtt: 59 000 Ft/fő
  Gyermek (0-2 év): ingyenes
  Gyermek (2-12 év): 49 000 Ft/fő
  · Husky farm 20 perces szánkózással:
  Felnőtt: 56 000 Ft/fő
  Gyermek (0-2 év): ingyenes
  Gyermek (2-12 év): 47 000 Ft/fő
  · Erdei hómobil szafari - transzferrel
  A vezetés feltétele az érvényes vezetői engedély felmutatása.
  A túra során a jármű biztosított, de esetleges baleset esetén 980 euró önrész fizetendő!
  Felnőtt (ketten egy hómobilon): 37 000 Ft/fő
  Gyermek (4-12 év): 28 000 Ft/fő    

  Ellátás

  Reggeli.

  Jellemzők

  - Családbarát
  - Gyerekbarát
  - Hegyvidék
  - Magyar idegenvezetővel
  - Mikulás programok

  Nyaralás azonosító száma: 49591

  Finnország, Lappföld nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!