Jordánia Legszebb Tájai és Műemlékei

Nyaralás azonosító szám: 42356
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Körutazás információk

  Repülővel, a Ryanair közvetlen menetrend szerinti járatával, helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, félpanzió (reggeli és vacsora, italok nélkül).

  Miért ez az út?
  1. Ha kiváncsi, hogy hol forgatták a filmtörténet kultikus filmjeit, akkor Jordánia a legjobb választás. Wadi Rum sivatagi világa megjelenik többek között a Csillagok háborújában, de volt már Mars is a Túlélő c. filmben. Indiana Jones pedig Petra-ban kereste az utolsó keresztes lovagot.
  2. Ha kívancsi a térség egyik leghíresebb és legnagyobb keresztes lovagvárára, akkor Karak (Kerak) Önre vár!
  3. A jordán vendegszeretet mellett a helyi ételek is legalabb olyan híresek, feltétlen kóstolják meg!

  Kis létszámú csoport, max. 20 fő! Magyar idegenvezetés. UNESCO Világörökségi helyszínek.

  Körutazás leírása

  1. nap: Budapest - Amman

  Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal Jordánia fővárosába, Ammanba. Érkezés után transzfer a szállodába, az est hátralévő részében szabadprogram. Szállás Ammanban (4 éj). Szállás: The Signature Hotel 4*

  2. nap: Sivatagi erődök

  Városnézés Ammanban: citadella, Archeológiai Múzeum, római színház, Folklór Múzeum. Ezután irány a Keleti sivatag, ahol felkeressük az Al Kharraneh erődöt, az Amra erődöt és az Al Azraq erődöt, amely Arábiai Lawrence-nek is otthont adott. Az erődben felidézzük Thomas Edward Lawrence kalandos életét, tetteit és személyiségét. A program végeztével visszautazás Ammanba. Vacsora egy helyi étteremben.

  3. nap: Jerash - Ajloun

  Mai kirándulásunk során Jerashban a római idők emlékeit keressük fel. A település igen jó állapotban maradt fenn, így könnyen tanulmányozhatjuk a legjelentősebb épületeit: Hadrianus diadalívét, a hippodrome-ot, a déli kaput, Zeusz templomát, a déli színházat, az ovális fórumot, a Cardo Maximus „főutat”, a déli Tetrapülont, az egykori katedrálist, a Nymphaneumot, Propülaiat, Artemisz templomát és az északi színházat. Továbbhaladva északra a keresztes háborúk időszakának emlékeit keressük fel. Az iszlám építészet egyik gyöngyszemét, az Ajloun várat Szaladdin szultán építtette 1184-ben, hogy védelmezhesse a Jordánia és Szíria közötti kereskedelmi útvonalakat. A soktornyú, több mint 800 éves Ayyubid várnak jelentős szerepe volt a keresztesek legyőzésében. Vacsora Ammanban.

  4. nap: Madaba - Nebo-hegy - Betánia

  Reggelit követően Madaba-ba, a 6. századi mozaikjairól híres városba utazunk. Madaba-t elhagyva hamarosan megérkezünk a Nebo-hegyre, ahonnan a Biblia szerint egykoron 40 évnyi pusztai bolyongás után az Úr megmutatta Mózesnek az Ígéret földjét, amelyre azonban ő maga sohasem léphetett be.Ezután a Jordán-folyó keleti partján található keresztelőhely, Betánia felé indulunk, ahol a bibliai utalások alapján feltételezhetően Keresztelő Szent János megkeresztelte Jézust. Ezután visszautazunk Ammanba, vacsora egy helyi étteremben.

  5. nap: Petra

  Reggeli után a nabateusok ősi városa, a sziklába vájt Petra felé vesszük az irány. Érkezés után a „rejtett város” gyalogos felfedezésére indulunk, az 1 kilométer hosszú, hatalmas sziklákkal szegélyezett, szűk kanyonban. A páratlan színekben játszó homokkő sziklafalak mindenkit ámulatba ejtenek egészen addig, amíg egy keskeny hasadékon keresztül Petra jelképe, a híres „Kincsesház” látványa elénk nem tárul. Ez a régészeti terület mindenki által ismert látnivalója. Azonban ezen kívül még számtalan lenyűgöző sziklasírt, templomot és amfiteátrumot is találhatunk itt. Másik érdekessége az út végén álló kolostor, ahova 800 lépcső vezet, így megközelítése már jóval nehezebb (felár ellenében szamárháton is lehetséges). Mivel ezt az éjszakát Petrában töltjük, így fakultatív program keretében lehetőségünk van ezt a varázslatos várost este is megcsodálni. Vacsora és szállás Petrában. Szállás: Petra Guest House Hotel 4*

  6. nap: Kis Petra - Wadi Rum

  Reggeli után első állomásunk Kis Petra, a régészeti park kevéssé ismert, de annál szebb sziklavölgye, Siq al-Barid, vagyis a Hideg-kanyon, ahol a világ egyik legősibb települése, Al Beidha is található. Ezután folytatjuk utunkat a helyiek által Hold völgyének is nevezett Wadi Rumba, a Jordánia jelentős részét kitevő sivatagok legszebbikébe. 1,5 órás dzsipszafarink keretében megismerkedünk a vörös sivatag leglátványosabb részeivel. Vacsora és szállás Wadi Rumban, különleges sátras szálláshelyünkön (1 éj). Szállás: Hasan Zawaid sivatagi tábor

  7. nap: Kerak - Holt-tenger

  Reggeli előtt fakultatív tevegelésre nyílik lehetőségünk az aranyló sivatagban. Reggeli után a Holt-tenger felé vesszük az irányt. Útközben meglátogatjuk a keresztesek várát Kerakban, mely fontos kereskedelmi útvonalak kereszteződését védő erődítmény volt. Ezután folytatjuk utunkat a Holt-tengerhez, amely Földünk egyik leggazdagabb, évezredek alatt kialakult természetes só forrása. Vize annyira sós, hogy nem tudunk elsüllyedni benne, könnyen lebeghetünk felszínén. Délután szabadidő pihenésre, fürdőzésre. Vacsora és szállás a Holt-tengernél. Szállás: Dead Sea Spa 4*

  8. nap: Amman - Budapest

  Reggeli után visszautazunk Ammanba, szabadidő a város felfedezésére. Búcsúvacsora egy tradicionális arab étteremben, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

  A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

  UNESCO Világörökségi helyszínek

  Wadi Rum sivatag Petra Quseir Amra, az iszlám világ egyik legkorábbi építménye Jordánon túli keresztelő hely, Betánia Al-Maghtas

  Programok

  Petra by night: 11 000 Ft. A varázslatos táj éjszaka egészen más arcát mutatja. A körülbelül 2 órás program során mesebeli látvány tárul elénk, ahogy a Kincstárat több ezer lámpás fénye világítja meg, miközben lágy tradicionális arab zene ringat minket szinte meditatív állapotba.
  Tevegelés Wadi Rumban: 11 000 Ft. A sivatagi élményt egy körülbelül fél órás vezetett tevegelés teszi feledhetetlenné.

  További információk

  Tervezett menetrend (változhat):
  Budapest - Amman 16:05 20:25 FR5097 / kb. 3 óra 20 perc
  Amman - Budapest 20:50 23:25 FR5096 / kb. 3 óra 35 perc
  *A repülőjegy díja a Ryanair honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő, az ár változhat. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron vásárolja meg. A kiállítást követően a jegyek nem visszatéríthetők és nem módosíthatók. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

  Aktuális beutazási információk:

  Jelenleg a beutazáshoz a gépindulás előtt 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt szükséges. Érkezéskor a repülőtéren is végeznek egy PCR tesztet, melynek költsége 28 JOD (kb. 40 USD).
  Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás
  Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2% Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész. 

  Aktuális hazaérkezési információk:

  A 10 NAP járványügyi megfigyelés alól felmentést kaphat a magyar állampolgár kérelmére engedélyezheti a járványügyi hatóság a karanténban elhelyezett személy számára, hogy 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel, két alkalommal az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálaton (SARS-CoV-2 PCR teszt) vegyen részt a felmentés megadása érdekében, negatív teszt esetén a karantént előíró rendelkezés alól az illetékes járványügyi hatóságfelmentést ad. SARS-CoV-2 PCR tesztként azt a vizsgálatot is figyelembe kell venni, amelyet valamely schengeni térségbe tartozó országban, az Amerikai Egyesült Államokban vagy Kanadában végeztek el, és annak eredményét az érintett magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja.
  FONTOS: a 04.29.-én megjelent 203/2021. (IV. 29.) kormányrendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal illetve oltással rendelkező személyek mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Ez érvényes arra, - aki a határátlépés során a koronavírus elleni védettségét a koronavírus elleni védettségigazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségiigazolvány), valamint a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatóságiigazolvány felmutatásával igazolja, valamint - aki olyan ország által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely a védettségi igazolásokkölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal, és az ezen ország által a részére kiállított koronavírus elleni védettséget igazoló hatósági igazolvány felmutatásával a koronavírus elleni védettségét igazolja.
  A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik!

  További információk 2

  Az út idegenvezetője Szabó Ákos
  Annak ellenére, hogy egyetemen alapképzésen Nemzetközi Gazdálkodást, mesterfokon pedig Marketing szakon végeztem, az utazás és a turizmus határozta meg, formálta életemet. Először családommal majd az idő múlásával már egyénileg és csoportokkal, munkámon keresztül ismertem meg más országokat, kultúrákat, szokásokat, vallásokat, embereket. 20 éves korom óta vezetek csoportokat, több évet telepített idegenvezetőként dolgoztam Jordániában és Törökországban. Szent Ágoston egyházatya kijelentésével miszerint A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa elteljes mértékben azonosulni tudok. Látni és tapasztalni kell, minden egyes helynek a világon megvan a saját szépsége, amit értékelni kell. Véleményem szerint egy országot a saját szemüvegén keresztül lehet jól megismerni helyi ételeket enni, szokásokat megérteni az ott élők szemszögéből szemlélni. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy azt csinálhatom, amit szeretek, ami a hobbi. Célom, hogy a velem utazók feledhetetlen pozitív élményekkel, kalandokkal érkezzenek haza egy-egy utazás után és örömmel gondoljanak vissza az ott eltöltött időre. „Töltsd meg az életedet kalandokkal, ne tárgyakkal! Legyenek történeteid, amiket elmesélhetsz, ne dolgaid, amiket megmutathatsz.”

  Ismerje meg Jordániát!
  Nyaralás azonosító száma: 42356

  Az alapár tartalmazza

  - a repülőjegyet illetékkel és személyenként 1 db max. 40x20x25cm-es kisméretű kézipoggyásszal (melynek érteke*: kb. 90 000 Ft)7 éjszakai szállást
  - helyi 4*-os szállodákban
  - kétágyas szobákban
  - félpanziós ellátást (reggeli és vacsora
  - italok nélkül)a megadott programokat és belépőket a meghirdetett látnivalókhoza helyszíni közlekedést autóbusszala magyar nyelvű idegenvezetést

  Az alapár nem tartalmazza

  - 20 kg feladható poggyász költsége (változhat)kb. 25 000 Ft-tól/poggyászRyanair Plus (20 kg feladható poggyász
  - ülőhely
  - ingyenes repülőtéri utasfelvétel)kb. 29 000 Ft-tól/főborravalókatkb. 45 USD/főútlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4%

  Egyéb költségek

  - BBP biztosításegyágyas felár121 000 Ftfakultatív programokülőhely foglalás

  Jordánia, Jordánia körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!