Nyugat-Kanada és Alaszka titkai

Nyaralás azonosító szám: 43657
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Körutazás programja

  1. NAP Repülés Kanadába

  Utazás Budapestről Kanadába, Calgary-be átszállással. Idegenvezetőnk fogadja Önt.
  Szállás: Calgary környékén.

  2. NAP Calgary – Banff Nemzeti Park

  Calgary-t az olaj felfedezése változtatta kisvárosból kifinomult nagyvárossá. Itt rendezik meg a Calgary Stampede-t, a cowboyok rodeóversenyét is. A nevezetességek közé tartozik az olimpiai park és a Saddledome (jégcsarnok). Majd a vadregényes Banff Nemzeti Park felé tartunk.
  Szállás: Canmore/Banff környéke.

  3. NAP Banff Nemzeti Park – Louise-tó – Columbia jégmező – Jasper Nemzeti Park

  A mai nap a magával ragadó szépségek jegyében telik. A Louise-tó türkizkék vize visszatükrözi környező hegyek és fenyők látképét. A Columbia-jégmezőnél a Columbia-gleccser bűvöl el minket. FAKULTATÍV program: utazás az „Ice Explorer”-en, egy terepjárón, mely olyan jégen képes haladni, ami 225 méter vastag. Majd a Jasper Nemzeti Park vár ránk, hósapkás hegycsúcsokkal, szemkápráztató árnyalatban ragyogó zöld és kék tavakkal. Ezután orientációs túra Jasper-ben.
  Szállás: Jasper környékén.

  4. NAP Jasper Nemzeti Park – Mount Robson – Kamloops

  Követjük a Fraser folyót Mount Robson környékén, majd dél felé haladunk a Yellowhead autópályán.
  Szállás: Kamloops környékén.

  5. NAP Kamloops – Vancouver

  Ma Kanada Csendes-óceáni partvidéke felé tartunk. Délután Vancouverben panoráma városnézés keretében ismerhetjük meg a Stanley Park-ot, a Gastown városrészt, és a kínai negyedet. Szabadidő során felfedezheti a Robson Street-et, Brit Columbia egyik legjobb bevásárló-övezetét.
  Szállás: Vancouver környéke.

  6. NAP Vancouver – Hajózás (Serenade of the Seas)

  A nap folyamán szabadidő. Délután transzfer a vancouveri kikötőbe. Az idegenvezető nem hajózik utasainkkal. Kihajózás 6 óra körül.
  Vacsora és szállás a Serenade of the Seas hajó fedélzetén.

  7. NAP Hajózás – Belső átjáró

  Élvezze ki a hajó nyújtotta lehetőségeket! A hajózás idejére teljes ellátást kapunk. Megcsodálhatjuk a Belső átjárót. A Washington államtól Alaszkáig húzódó útvonalat tengerjáró hajók használják. Az állatvilág rendkívül gazdag.
  Szállás a hajón.

  8. NAP Hajózás – Ketchikan, Alaszka

  A reggeli órákban érjük el az alaszkai Ketchikant, a lazac fővárosát. Gazdag az őslakosok öröksége is. Továbbindulás délután 4 órakor. A nap folyamán szabadidő.
  Szállás a hajón.

  9. NAP Hajózás – Juneau, Alaszka

  Reggel 9 körül kötünk ki Juneau-ban, továbbindulás este 8.30 körül. Juneau Alaszka állam (USA) fővárosa. Rendkívül nehéz eljutni ide, csak légi úton, vagy vízen lehetséges. Zord hegyek és erdőség veszik körbe a várost. Sok lehetőség kínálkozik a szabadidő eltöltésére.
  Szállás a hajón.

  10. NAP Hajózás – Skagway, Alaszka

  A hajó reggel 7 körül fut be Skagway kikötőjébe, és este 8.30 körül fogja újra felszedni a horgonyt. Szabadidő. A klondike-i aranyláz kezdetétől Skagway jó kiindulásként szolgált a vadonban tett kalandokhoz. A kalandorok is innen vágtak bele az aranymezők felkutatását célzó utakba. Számos, adrenalinlöketet garantáló program kínálkozik: kutyaszánozás a Laugthon gleccsernél, vagy raftingolás a Lynn fordnál.
  Szállás a hajón.

  11. NAP Hajózás – Tracy Arm ford, Alaszka

  Úszó járművünk reggel 7-kor fut be a Tracy Arm fordhoz, továbbindulás déli 12 körül. Alaszka egyik legfenségesebb látképe tárul elénk: gleccserek, melyek 2000 méter magas hegyekbe fúródtak, vízesések, mélykék jéghegyek.
  Szállás a hajón.

  12. NAP Hajózás

  A mai napon dél felé hajózunk. Használja ki a fedélzeti lehetőségeket, pihenjen, szórakozzon!
  Szállás a hajón.

  13. NAP Hajózás – Vancouver – hazautazás

  Vancouverben búcsút veszünk hajónktól, a Serende of the Seastől, majd szabadidő. Transzfer a vancouveri reptérre, hazautazás.

  14. NAP Hazaérkezés

  Felejthetetlen élményekkel gazdagodva érkezünk Budapestre.

  Fontos információk

  Kanadai beutazás: vízum nem, de légi úton történő beutazás esetén előzetes elektronikus beutazási engedély (eTA) szükséges. Az eTA egyénileg, online intézendő (ára: 7 CAD).
  A program során alaszkai területre is eljutunk, és Alaszka az USA egyik szövetségi állama, így szükséges az utazás előtt amerikai beutazási engedélyt is intézni. Magyar turisták vízum előzetes beszerzése nélkül utazhatnak az USA-ba, ha regisztrálnak az ESTA rendszerében. Ez a biometrikus azonosítóval ellátott (bordó) útlevélre vonatkozik, a régi típusú (kék) útlevél továbbra is vízumköteles. Az ESTA intézése egyénileg online történik (ára: 14 USD). Útlevelének érvényesnek kell lennie min. a visszatérés után 1 hónapig!
  Fakultatív programok vásárlására foglaláskor, vagy a helyszínen nyílik lehetőség. Az utazáshoz min. csoportlétszám szükséges (min. 25 fő). A programváltozás jogát fenntartjuk! A hajón fognak plusz kirándulási lehetőségeket kínálni (helyszínen fizetendőek).

  Az ár tartalmazza

  - Repülőjegyet oda-vissza, repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat: feladott poggyász, kisméretű kézipoggyász, repülőtéri Check-in.
  - Transzfereket: izgalmas, látványos kirándulóprogramokat légkondicionált, modern panorámabuszokkal Calgary, Banff Nemzeti Park, Louise tó, Columbia gleccser, Jasper Nemzeti Park, Vancouver program alapján.
  - Minőségi szállásokat: Vendégeink minőségi, középkategóriájú hotelekben kapnak elhelyezést 5 éjszakára, reggelivel.
  - Hajóutat: teljes ellátással, szállás 7 éjszakára külső kabinokban a Serenade of the Seas fedélzetén.
  - Magyar nyelvű idegenvezetést: kollégánk ismerteti a körutazásban foglalt programokat, látnivalókat és egyéb lehetőségeket. Ezenkívül ott-tartózkodásuk alatt mindenben készséggel áll utasaink rendelkezésre.

  Egyéb

  - Foglalási díj: 2.900 Ft/fő
  - Repülőtéri illeték: 158.000 Ft/fő
  - Baleset- és poggyászbiztosítás: 10.360 Ft/fő
  - Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 599.990Ft/fő/teljes utazás
  - Kötelező borravaló a hajón: 13,50 USD/fő/nap -becsekkoláskor fizetendő bankkártyával

  Amiket ajánlunk Önnek

  - Fakultatív programcsomag (Utazás az Ice Explorer-en, Vancouver-sziget túra komppal Victoriába): 79.990 Ft/fő
  - Kirándulási lehetőségek a hajóról: helyszínen fizetendő
  - Útlemondási biztosítás: 9.000 Ft/fő
  Nyaralás azonosító száma: 43657

  Kanada, Kanada körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!