Korea - Egy Félsziget, Két Ország, Észak- és Dél-Korea körutazás

Nyaralás azonosító szám: 42904
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Körutazás információk

  Utazás repülővel, menetrend szerinti járatokkal, átszállással, elhelyezés helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban Dél-Koreában félpanziós ellátással, Észak-Koreában teljes ellátással.

  Miért ez az út?
  1. Észak-Korea és Dél-Korea is olyan különlegességekkel, látványosságokkal, érdekességekkel rendelkezik, hogy feltétlen látni kell!
  2. Két ország egy nemzet, ezt a világot addig kell megnézni, amíg a jelenlegi politikai helyzet ezt lehetővé és érdekessé teszi. Közvetlen közelből megtapasztalva hihetetlen felismerésekre jöhetünk rá.
  3. Az Észak-koreai, a Dél-koreai konyha nem teljesen azonos, számtalan olyan különlegességet kínál, amely hasonló, ám de mégis más, mint a többi ázsiai konyha íz világa.

  Kis létszámú csoport, max. 20 fő! UNESCO Világörökségi helyszínek.

  A 2021-es szeptemberi időpont és ár tájékoztató jellegű!

  Körutazás leírása

  1-2.nap: Budapest - Peking

  Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatta, átszállással Pekingbe.
  Érkezés után transzfer a szállodába éjszaka Pekingben. (1 éj) Szállás: Wuhuan hotel 3*+

  3. nap: Peking - Phenjan

  Reggeli után szabad program, majd indulás a repülőtérre és utazunk Phenjanba, Észak-Koreába, a Koreai Népi Demokratikus köztársaság fővárosába. Útközben megkezdjük az ismerkedésünket a közel 3 milliós várossal. Megnézzük a fehér gránittömbből épült Győzelem diadalívét, és megállunk a Kim lr Szen téren is, egy foto stopra.
  Szállás Phenjanban (4 éj). Szállás: Koryo Hotel 4*

  4. nap: Phenjan

  A mai napunkat a fővárosban töltjük. A Mansudue Szökőkút Park megtekintését követően a következő látványosság a Nagy Népi Tanulmányi Palota és könyvtár, koreai stílusú épülete lesz, ahonnan nagyon szép kilátás nyílik a Kim lr Szen térre. Ezt követően a Taedong folyó partján álló, Ryonwang Pavilont, Phenjan egyik büszkeségét, a régmúlt idők kevés emlékeinek egyikét keressük fel. Ebéd előtti utolsó programunk a híres Phanjani Bronz harang megtekintése lesz. Ebéd egy „hot pot étteremben. Délután a 150 méter magas Dzsucse - Eszme tornyából nézzük meg a város panorámáját, majd a Koreai Munkapárt megalapításának emlékművét keressük fel, és kipróbáljuk a helyi metrót is. A nap hátralévő részében Kim lr Szen szülőházát nézzük meg Mangyongdae-ben, és a Koreai Háború Múzeumát is. Vacsora egy helyi étteremben.

  5. nap: Phenjan - Kaesong - Phenjan

  Reggel autóbuszra szállunk és a 38. szélességi fok mentén található pammindzsoni demilitarizált övezetbe utazunk, amely 4 km szélesen húzódik Észak és Dél-Korea között. Ebéd után megnézzük Kaesong-ban a Nam kaput, amely a régi hét városkapu közül az egyetlen, amely megmaradt. A nap folyamán még látogatás teszünk a Korea Múzeumban, valamint felkeressük a Kongmin, Zhuge Liang sírját. Visszautazunk Phenjanba, útközben megállunk a Nemzeti Újraegyesítés emlékművénél. Vacsora a Mangyondae étteremben.

  6. nap: Phenjan - Myohyangsan - Phenjan

  A mai napon egy érdekes helyre látogatunk Myohyangsan-ba utazunk a az első programunk Nemzetközi Barátság Múzeum felkeresése lesz. Ebben a múzeumban őrzik a Kim család tagjai részére a világ minden pontjáról küldött ajándékokat. Megtalálható itt a Sztálin golyóálló limuzinjától, Fidel Castro által küldött krokodil bőrön keresztül, a Ceausescu által ajándékozott medvefejen át minden. Következő megállónk a Koryo dinasztia által alapított, az észak koreai buddhisták központjának tartott, Pohyon templom lesz. Ebéd után egy gyalogos túra következik a Manpok vízeséshez. A program végeztével visszautazunk Phenjanba.

  7. nap: Phenjan - Peking

  Reggeli után transzfer a repülőtérre és utazunk vissza Pekingbe. Érkezés után transzfer a szálláshelyre a nap hátralévő részében szabad program.
  Szállás Pekingben (1 éj)

  8. nap: Peking - Szöul

  Kora reggel transzfer a repülőtérre és utazás Szöul- ba, Dél - Korea fővárosába. Érkezés után máris egy rövid városnézéssel kezdjük a programunkat. Első látogatunk a koreai buddhizmus egyik legnagyobb rendjének templomában, a Jogyesa templomban lesz. Ezt követően a Gwangjang Piacra megyünk ahol a híres „street food kóstoló részre is ellátogatunk.
  Vacsora és szállás Szöulban. (3 éj) Szállás: Ibis Ambassador Insadong3*

  9. nap: Szöul

  Reggeli után megkezdjük egész napos szöuli programunkat. Három UNESCO világörökségi listán szereplő műemléket keresünk fel. Először a suwon-i Hwaseong Erődöt és az egész várost körülölelő falát keressük fel, majd a Jogmyo Királyi Szentélyt. Harmadik világörökség a Kjongbokkung királyi palotakomplexum. A napunkat az lnsadong piacon zárjuk, ahol ajándéktárgyakat, régiségeket vásárolhatunk és természetesen a koreai konyha extrém ételeit is megkóstolhatjuk.

  10. nap: Szöul

  Reggeli utána a szigorúan őrzött Demilitarizált Zóna déli oldalát keressük fel. Megnézzük az lmjingak Parkot, a híres alagutak közül, a 3. Alagutat, a Dora megfigyelő pontot, kilátót és a Dorasan vasútállomást. Délután visszatérünk Szöulba és folytatjuk az ismerkedésünket a várossal. Meglátogatjuk a Myeondong vásárló negyedet, valamint a Namsan-völgyben található tradicionális házakat nézzük meg. A napi programunkat a Namsan hegy tetején álló kilátónál fejezzük be.

  11-12. nap: Szöul - Budapest

  Reggeli után folytatjuk szöuli városnézésünket, a kormányzati negyedben megnézzük a „Kék házat a mindenkori elnöki hivatalt és rezidenciát. Részt vesszünk az őrségváltáson és megtekintjük a Gyeongbokgung Palotát, valamint a Néprajzi Múzeumot. Az esti órákban transzfer a repülőtérre és utazás átszállással Budapestre, érkezés a 12. napon.

  UNESCO Világörökségi helyszínek

  Suwon Hwaseong Erőd, Jongmyo Királyi Szentély, Changdeokgung Királyi Palotakomplexum.

  A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

  További információk

  Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás
  Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.

  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 42904

  Az alapár tartalmazza

  - nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 360.000 Ft)9 éjszakai szállást
  - helyi 3-4*-os szálloda kétágyas szobáibanteljes panziós ellátás (reggeli
  - ebéd
  - vacsora) Észak-Koreában
  - a félpanziós ellátást Dél Koreában és Kínában (reggeli
  - és egy főétkezés
  - italok nélkül)a program szerinti transzfereket
  - kirándulásokat autóbusszala magyar nyelvű csoportkísérést Budapestről végig és helyi idegenvezetésta belépőjegyeket a programban feltüntetett látnivalókhoz

  Az alapár nem tartalmazza

  - a borravalókb. 60 USD/főútlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4%

  Egyéb költségek

  egyágyas felár 155 000 FtBBP biztosítás

  Dél-Korea, Korea körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!