Körutazás és nyaralás a szocialista Kubában

Nyaralás azonosító szám: 40977
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Leírás

  1. NAP Repülés Kubába
  Utazás Budapestről átszállással Havannába. Idegenvezetőnk üdvözli Önt. Szállás: Havanna környékén 3 éjszakára. Tervezett hotel: Hotel Kohly.

  2. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
  Havanna
  Szabadidő vagy FAKULTATÍV (ebéd nélkül): Havanna városnézés. A Forradalom tér, ahonnan Fidel Castro szólította meg népét, a Malecon-sétány, a Havanna Egyetem, a Hotel Nacional de Cuba és a parlament egykori épülete, az El Capitolio segítségével belekóstolunk Kuba különleges hangulatába. Sétánk során felfedezzük a Habana Vieja-t, a Plaza San Francisco-t, a bikaviadalok és festák egykori helyszínét, a Plaza Vieja-t, a Plaza de Armas-t és Parque Centralt. Ernest Hemingway kedvenc helyeinek számított az El Floridita bár és a Mojito koktél szülőhelyként ismert La Bodeguita del Medio bár. Felkeressük az El Morro erődöt, mely a Havannába vezető vízi utat vigyázta a kalózok ellen.

  3. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
  Viñales
  Szabadidő vagy FAKULTATÍV (ebéddel): Egész napos kirándulást teszünk Viñales-be, ahol környék egyediségét a dohányültetvények adják. A magas minőségű dohánylevelekből készülnek a kubai szivarok. Útközben tartunk egy kávészünetet Los Barrigones-nél. A Las Jasmines-kilátó csodálatos panorámát biztosít a Viñales-völgyre. Izgalmas élményt ígér sétánk az Indiánbarlangban, melynek földalatti folyóján rövid csónakázás teszi teljessé napunkat. Megtekintjük a gigantikus sziklafestményeket is. Felkeressük a Finca del Veguero-t, azaz dohánytermesztők házát, vagy egy helyi dohánygyárat.

  4. NAP Havanna – Cienfuegos
  Kijelentkezés a hotelből. Cienfuegos-ba tartva megállunk a Finca Turistica Fiesta Campesina-nál. A Kubától kb. 250 km-re található Cienfuegos-t a Dél Gyöngyének becézik. A tengerparti fekvésű várost franciás elegancia lengi körbe. A főbb látványosságok közé tartozik a Parque Marti, a központi tér és a neogótikus stílusban épült Palacio del Valle (kívülről tekintjük meg). Cienfuegosban számos paladar, azaz magánkézben lévő étterem található, melyek igazi élményt kínálnak ebédünkhöz (a program ebédet nem tartalmaz). Transzfer a hotelbe, szállás Cienfuegos környékén.

  5. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
  Trinidad
  Szabadidő vagy FAKULTATÍV: Trinidad. Buszunkkal transzfer Trinidadba, a turisztikai irodánál átszállunk az előírás szerinti, itteni buszra. A Manaca Iznaga birtok őrtornyából tartották szemmel a cukornádültetvényen dolgozó rabszolgákat. A Valle de San Luis kilátó-pontjáról mesés kilátás nyílik az Escambray-hegységre és a Karib-tengerre. Következő állomásunk egy fazekas-műhely. Trinidadban a spanyol gyarmati idők légköre, a terrakotta tetős házak elbűvölik a látogatót. Az óvárosban megtekintjük a Plaza Mayor-t és a Plaza Real del Jigüe-t. A híres Canchanchara bárban a mézes-rumos koktélt lehet megkóstolni. Ebéd egy étteremben. Visszatérés a hotelbe.

  6. NAP Cienfuegos – Santa Clara – Cayo Santa Maria
  Kijelentkezés a hotelből, ezt követően útnak indulunk. Santa Clara városa fontos szerepet töltött be az 1958-as forradalomban. Itt felkeressük a Forradalom Teret és a Che Guevara Emlékművet. Megtekintjük a páncélvonatot, amit Che Guevara vezette felkelők csapata foglalt el, és ezáltal elvágták a kormány utánpótlásának útját. Transzfer Cayo Santa Mariába. Szállás 5 éjszakára: Golden Tulip Aguas Claras Hotel****, Cayo Santa Maria.

  7-10. NAP Pihenés Cayo Santa Mariában
  Cayo Santa Maria Kuba egyik tengerparti üdülőhelye. Adja át magát a karibi napsütés simogatásának, a fehér homokos tengerpart, az elképzelhetetlenül türkizkék csillogású víztükör látványának!

  11. NAP Hazautazás
  Busztranszfer a repülőgép indulásától függően a havannai repülőtérre. Utazás átszállással Budapestre.

  12. NAP Hazaérkezés
  Felejthetetlen élményekkel gazdagodva érkezünk Budapestre.

  FONTOS INFORMÁCIÓK
  Az utazáshoz olyan útlevél szükséges, mely az érkezéstől számítva még 6 hónapig érvényes! Turistakártya beszerzése szükséges a budapesti kubai nagykövetségen, mely egyénileg intézendő (ára: kb. 22 EUR) Fakultatív programok vásárlására előzetesen vagy a helyszínen nyílik lehetőség. A programváltozás jogát fenntartjuk! Háromfős foglalás (egy szobában 3 fő) nem tehető ennél az útnál. Az út indításához minimális csoportlétszám szükséges (min. 20 fő)!
  Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.


  Az ár tartalmazza

  Repülőjegyet: Oda-vissza Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat: Feladott poggyász, kisméretű kézipoggyász, repülőtéri check-in. Transzfereket: Modern, légkondicionált buszokkal. Kirándulóprogramokat: Cienfuegos városnézés, Santa Clara városnézés a program alapján. Minőségi szállásokat: Elhelyezés középkategóriájú hotelekben. Reggelit: A körutazás minden napján reggeli. Minőségi szállást a tengerparti pihenés idejére: Vendégeink 4 csillagos hotelben kapnak elhelyezést Cayo Santa Mariában a tengerparti pihenés idejére. Relaxációt: Pihenés, feltöltődés. Magyar nyelvű idegenvezetést: Kollégánk ismerteti a körutazásban foglalt programokat. Ezenkívül ott-tartózkodásuk alatt mindenben készséggel áll utasaink rendelkezésre.

  Egyéb

  Foglalási díj: 2.900 Ft/fő Repülőtéri illeték: 158.000 Ft/fő Baleset- és poggyászbiztosítás: 6.840 Ft/fő Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, ill. egyedül utazó ügyfelek esetén): 89.990 Ft/fő/teljes utazás Kilépési illeték (Kubában fizetendő): 25 CUC/fő (kb. 6.500 Ft/fő) Turistakártya (egyéni ügyintézéssel a nagykövetségnek fizetendő): kb. 22 EUR/fő Amiket ajánlunk Önnek: Vacsora a körutazás alatt és all inclusive ellátás a nyaralás során: 49.990 Ft/fő Fakultatív programcsomag (Havanna városnézés, Trinidad kirándulás, Viñales kirándulás): 87.990 Ft/fő Tropicana show: 34.990 Ft/fő Útlemondási biztosítás: 7.500 Ft/fő

  Fakultatív programok

  Hotel

  Járatok

  Nyaralás azonosító száma: 40977

  Kuba, Kuba körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  +36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!