Madeira - Csoportos Körutazás

Nyaralás azonosító szám: 45219
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

  Funchal - Câmara de Lobos - Porto Moniz - Paul da Serra - Camacha - Pico Arieiro - Santana - Machico - Monte - Eira do Serrado - Lisszabon

  Üdítő színfolt az Atlanti-óceánban megbúvó Madeira szigete, ahol pompás virágok illatoznak és egész évben kellemes az idő. A hatalmas hegyek, vízesések, egzotikus banánültetvények és babérerdők borította sziget fővárosában, Funchalban Sir Winston Churchill is előszeretettel nyaralt, festett és írta háborús memoárját az ötvenes évek elején.
  Funchal hírnevét a madeirai csipke és a bor mellett árubőségtől roskadozó piacai és vulkanikus lávamedencéi alapozták meg, melyek a téli napokban is alkalmasak a fürdőzésre.
  Magyar vonatkozása is van Madeirának, hiszen a főváros legmagasabb pontja nem csupán pazar kilátást kínál, de itt magasodik a monte-i templom, ahol az utolsó magyar király, IV. Károly sírja is található.

  Szállás leírása

  5 éjszakai szállás négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban Funchalban, 1 éjszakai szállás háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban Lisszabonban.

  Előkészületben: 2022 tavasz.

  Program

  1. nap: Funchal

  Elutazás a kora reggeli órákban repülőgéppel, lisszaboni átszállással Funchalba. Megérkezést követően transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása, majd szabad program.

  2. nap Câmara de Lobos - Porto Moniz

  Reggeli után egész napos kirándulás a sziget nyugati részébe. Séta Câmara de Lobosban, egy festői halászfaluban, mely Winston Churchill kedvenc tartózkodási helye volt. A következő megálló a Cabo Girão fok, melynek szabadtéri kilátójából lélegzetállító a panoráma, a hatalmas sziklatömb 580 méterrel emelkedik a tenger fölé. Továbbutazás a sziget északi partjára az Encumeada-hágón keresztül. Érkezés egy gyönyörű panorámaúton Porto Monizba, Madeira északnyugati csücskébe, mely szabadtéri medencéiről ismert. Ebéd egy helyi étteremben, majd rövid szabadidő. Délután utazás az 1400 méteres magasságban lévő Paúl da Serra fennsíkra. Ez a kietlen, mocsaras vidék pont az ellentéte a buja növényzettel borított tengerpart közeli területeknek. Visszautazás a szállodába.

  3.nap: Camacha - Pico Arieiro - Santana - Machico

  Reggeli, majd egész napos kirándulás a sziget keleti tájaira. Camacha elsősorban a kosárfonó kézművesek munkáiról ismert, ahol nádból, vesszőből készült használati tárgyakat lehet megcsodálni. Utazás a sziget harmadik legmagasabb pontjához (Pico Arieiro - 1.810 m), ahonnan a környező, lenyűgöző hegyekre, völgyekre nyílik kilátás. Ezt követően ebéd egy helyi étteremben. Ezután Santana világszerte ismert háromszögletű házai közötti sétával válik feledhetetlenné a kirándulás. Útközben 670 m magasból (Portela) az északi part sziklaképződményeire gyönyörű panoráma nyílik, majd Machico településen át - ahol az első felfedezők szálltak partra - visszatérés Funchalba.

  4. nap: Funchal - Eira do Serrado

  Reggeli után egész napos városnézés Funchalban: a XV. században épült Katedrális megtekintését követően a helyi piacon tett látogatás alkalmával a színpompás virágok, gyümölcsök mellett a halpiac gazdag kínálata is szemügyre vehető. Látogatás egy borospincében, ahol a híres Madeira bor kóstolására is lehetőség nyílik. Látogatás a botanikus kertbe, melyben számos lenyűgöző növény látható a világ különböző tájairól. Ebéd elfogyasztása után látogatás a Funchal felett fekvő Monte apró településére, ahova felvonó visz fel. A helynek magyar vonatkozása is van: itt élte le utolsó éveit IV. Károly, az utolsó magyar király, sírhelye a montei Miasszonyunk templomban található. Vállalkozó szelleműek kipróbálhatják a híres szánkót, a tobogánt, mellyel helyi férfiak irányításával csúszhatnak le a meredek aszfaltozott úton, feledhetetlen pillanatokat átélve. (A szánkózás nem kötelező, díja a helyszínen fizethető, kb. 15-20 EUR/fő). Az izgalmas program után utazás Eira Do Serrado kilátóponthoz, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Apácák völgyére és Madeira legmagasabb pontjaira a Pico Arieiro és a Pico Ruvio hegycsúcsokra. Visszautazás a szállodába.

  5. nap: Funchal (Porto Santo)

  Reggeli után egész napos szabadprogram, vagy fakultatív program keretében egész napos kirándulás Porto Santora. Transzfer a kikötőbe, majd komphajóval átutazás Porto Santo szigetére. A program első állomása Calheta, a sziget legnyugatibb sarka, ahonnan csodálatos a panoráma az Atlanti-óceánra, tiszta időben a távolban Madeira szigete is feltűnik. Ezután látogatás a múzeumba, ahol egykoron Kolumbusz Kristóf élt, majd továbbutazás Pico do Castelora, a sziget egyik legmagasabb pontjára, ahonnan az egész sziget látható. Rövid megálló a Portela kilátó pontnál, ahol a 8 kilométeres homokos strandra és Vila Baleira kis falujára nyílik kilátás. Transzfer egy tengerparti szállodába, ahol az ebéd elfogyasztása után strandolásra van lehetőség. Késő délután transzfer a kikötőbe, visszahajózás Funchalba.

  6. nap: Funchal - Lisszabon

  Reggeli a szállodában, majd délben kijelentkezés. Rövid szabad program, késő délután transzfer a repülőtérre. Tranzitszállás elfoglalása a lisszaboni repülőtéren.

  7. nap

  Kora reggel hautazás Budapestre, érkezés a kora délutáni órákban.

  Minimum létszám 18 fő.

  Az ár tartalmazza

  • utazás repülőgéppel Budapest - Lisszabon - Funchal - Lisszabon - Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon
  • illetékek
  • a transzferek és városnézések alkalmával légkondicionált autóbusz
  • 5 éjszakai szállás négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban Funchalban, 1 éjszakai szállás háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban Lisszabonban
  • reggelis ellátás
  • három egész napos kirándulás ebéddel Madeirán
  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

  Az ár nem tartalmazza

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • Porto Santo fakultatív kirándulás


  Nyaralás azonosító száma: 45219

  Portugália, Portugál körutazás, éves átlaghőmérséklet

  Kérdése van? Hívjon most!