Csillagtúra A Napsütötte Máltán

Nyaralás azonosító szám: 43240
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Leírás

  1. NAP Repülés Máltára
  Repülés Máltára Budapestről átszállással. Idegenvezetőnk fogadja Önt. Szállás: Sunflower Hotel***+

  2. NAP Valletta
  Az egész napos kiránduláson megtekintjük a főváros, a kb. 6000 fős lakosságú, a 16. században, a Johannita Lovagrend által alapított Valletta-t. A rend irányította több, mint kétszáz évig Máltát, és az általuk örökül hagyott légkör a mai napig belengi a várost. A Felső Barakka-kertekből mesés kilátás nyílik a Nagy Kikötőre. Meglátogatjuk a barokk Szent János Társkatedrálist (a belépőt az ár tartalmazza). A művészet rajongóinak kihagyhatatlanok az itt található Caravaggio-festmények, a flamand faliszőnyegek. Elsétálunk a Nagymesterek Palotája mellett. Kis vásárlásra is adódik lehetőség. Délután panoráma városnézés keretében Valletta erőd-rendszerét tekintjük meg. Megpillanthatjuk Ta Xbiex és Sliema sétányait is, ahogy a szálloda felé tartunk.

  3. NAP Mdina
  Egész napos kirándulásunk Málta középső része felé visz minket. A középkori Mdina utcácskái impozáns bástyákhoz vezetnek, melyek csodálatos kilátást ígérnek. A Csendes Városnak nevezett Mdina-ban mintha megállt volna az idő, így tökéletes helyszínt biztosít a filmeseknek. A Görög kapun át hagyjuk el Mdinát, majd a keresztény katakombák mesélnek letűnt időkről Rabat-ban. Dingli szikláiról letekinteni a tengerre kihagyhatatlan élmény. A San Anton botanikus kert az Elnöki Palota közelében helyezkedik el, melyet kívülről tekintünk meg. Ta Qali kézműves- központjában is töltünk időt, majd a Mosta-ban található Dómot örökíthetjük meg (kívülről).

  4. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
  Málta másik arca (félnapos)
  Málta arisztokratikus arca alkot különleges keveréket a 400 éves bortermelő vidékkel. A Palazzo Parisio-t „Miniatűr Versailles”-nak nevezik. Freskói, márvány díszei, festményei elvarázsolják a látogatót. A kert is a választékos pompát tükrözi. Ezt követően Málta egyik vezető borászatát keressük fel, ahol a pincészetben beavatnak a bortermelés titkaiba, majd megkóstolhatjuk a helyi nedűket.

  5. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
  Hagar Qim és mészkő örökség (félnapos)
  A program Málta egyik legrégebbi kőfejtőjében kezdődik, melyet turista látványossággá alakítottak. A szigeten évezredek óta nagy hagyománya van a mészkő építészeti céllal történő felhasználásának. Hagar Quim, a prehisztorikus templom-együttes Kr. e. 3600 körül épült. Évezredes pillantását a Földközi-tenger kékségére és Filfla szigetére veti. Amennyiben az időjárás engedi, Wied iz-Zurrieq kikötőjéből hajóval átkelünk (külön fizetendő) a Blue Grottohoz (Kék Barlang), ahol a szikrázó víztükör és a rajta táncot járó napfény elvarázsolja az utazókat.

  6. NAP Három város-kirándulás
  A félnapos kirándulás középpontjában a Három Városként emlegetett Vittoriosa, Cospicua és Senglea környéke áll. Vittoriosa-ban sétálunk a történelmi épületek árnyékában, például a lovagok által használt nemesi házaknál. A Senglea-kertből káprázatos, 360 fokos kilátás tárul a látogató elé, a Nagy Kikötővel és a Sant Angelo-erőddel, ahonnét a rend Nagymestere sikeresen verte vissza az 1565-ös török támadást.

  7. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
  Gozo (egész napos)
  Gozo festői lankái, nyugodtsága más benyomást kelt, mint a nagyobb sziget, Málta. Ggantija, a megalitikus templomrom a világ egyik legrégebbi, ember által alkotott építménye, mely szabadon áll. Victoria citadellájának eredete a középkorba nyúlik vissza. A Xlendi-nél található öböl fjordokra emlékeztet. Dwejra festői szépségű. Gozo hírnevét kézműves termékei, többek között csipkéje és kötött ruházati termékei is öregbítik.

  8. NAP Hazautazás
  Transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Magyarországra.

  FONTOS INFORMÁCIÓK
  Az utazáshoz új típusú személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges, melyeknek minimum az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie. Fakultatív programok vásárlására előzetesen vagy helyszínen nyílik lehetőség. A programváltozás jogát fenntartjuk! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 30 fő) szükséges! Február 17-i időpontunk a máltai karnevál időszaka, melyen Ön is részt vehet!

  Az ár tartalmazza

  Repülőjegyet oda-vissza Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat: Feladott poggyász, kézipoggyász, repülőtéri check-in. Transzfereket: Modern, légkondicionált buszokkal. Kirándulóprogramokat: Valletta, Mdina, Három város-kirándulás a program szerint. Minőségi szállást: Vendégeink 3+ csillagos hotelben kapnak elhelyezést. Reggelit: Az utazás minden napján svédasztalos reggeli a szállodák éttermében. Magyar nyelvű idegenvezetést: Kollégánk ott tartózkodásuk alatt mindenben készséggel áll rendelkezésükre.

  Egyéb

  Foglalási díj: 2.900 Ft/fő Repülőtéri illeték: 59.990 Ft/fő Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 39.990 Ft/fő/teljes utazás.
  Idegenforgalmi adó: a helyszínen fizetendő, a helyi előírásoknak megfelelően (0,5 euró/fő/éj)

  Amiket ajánlunk Önnek

  Vacsoracsomag (menüs vacsorák a hotel éttermében): 33.990 Ft/fő
  Fakultatív programcsomag (Málta másik arca, Hagar Qim és mészkő örökség, Gozo): 49.990 Ft/fő
  Útlemondási biztosítás: 4.050 Ft/fő Baleset- és poggyászbiztosítás: 4.560 Ft/fő/hét
  Nyaralás azonosító száma: 43240

  Málta, Málta körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!