Marokkó - Királyi Városok

Nyaralás azonosító szám: 49660
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Szállás leírása

  7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

  Csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel

  Casablanca – Meknes – Fez – Rabat – Marrakech
  1. nap Budapest – Casablanca
  Elutazás Budapestről repülőgéppel, ászállással Casablancába. A megérkezés után transzfer a szállodába. A város Marokkó legnagyobb városa, forgalmas kikötő és ipari központ izgalmas óvárossal. A legendás metropoliszt minden idők egyik leghíresebb filmje, az azonos című Casablanca tette világhírűvé. A mediterrán világ, a kelet varázsa és Afrika misztikuma is jelen van színes világában. Vacsora és szállás Casablancában.
  2. nap Casablanca – Meknes – Fez
  Reggeli után a város főbb látnivalóinak megtekintése. A Habous negyedben, másnéven az új medinában francia és marokkói ihletésű impozáns épületek és számos nevezetesség fogadja a látogatókat. A lenyűgöző Királyi Palota megtekintése kívülről, a város szívét jelentő V. Mohamed tér, a központi piac, a világ harmadik legnagyobb mecsete a II. Hasszán mecset megtekintése szintén kívülről, végül továbbutazás az Anfa villanegyeden keresztül Meknesbe, melyet Királyi Palotája miatt neveznek a marokkói Versailles-nak is. Útközben fakultatív ebédlehetőség egy helyi étteremben. Meknes egyedülálló látnivalója a 40 km hosszú, háromszoros városfal, mely Marokkó leghosszabb városfala. Itt található a lenyűgöző, faragott Bab Mansour kapu, a királyi istálló romjai és a zsidó negyed. Továbbutazás Moulay Driss szent városának érintésével, a rómaiak alapította Volubilisbe. A város Marokkó bölcsője: az Idríszida dinasztia őse, Mulaj Idrísz ugyanis innen kiindulva alapította az országot 788-ban. Utazás Fez városába, az ország vallási és szellemi központjába. Vacsora és szállás Fezben.
  3. nap Fez
  Reggeli után egész napos városnézés az ősi királyi városban: a középkori medina és a területén található, XIV. században alapított Bou Inania medresze (iszlám vallási iskola), a Nejjarine kút, a Moulay Idriss mauzóleum és a Karaouine mecset megtekintése kívülről. Ebéd a szállodában, majd látogatás az egzotikus, végtelennek tűnő soukok labirintusában, ahol többek között kézzel készített lámpák, papucsok, táskák, illatos és színes fűszerek, aszalt gyümölcsök, magvak, palánták, rusztikus ruhaboltok ejtik ámulatba a látogatókat. Fakultatív programlehetőség: vacsorával egybekötött folklór est. Szállás Fezben.
  4. nap Fez – Rabat – Marrakech
  Reggeli után utazás Marokkó mai fővárosába, az Atlanti-óceán partján fekvő Rabatba. A királyi város régészeti örökségének első emlékei a Kr.e. VIII. századra nyúlnak vissza. Panoráma városnézés: az Ouadayas kert és vár megtekintése, az V. Mohamed mauzóleum, a Királyi Palota, amely a király lakhelyét, az Ahl Fez mecsetet, a királyi főiskolát és számos kormányzati épületet tartalmaz, a Hassan torony, melyet a világ legmagasabb minaretjének terveztek, ám az építkezések félbe maradtak, így a tervezett magasság felét éri csak el. Útközben fakultatív ebédlehetőség halételekből. Továbbutazás Marrakech-be, ahol vacsora és szállás.
  5. nap Marrakech
  Egész napos városnézés Marokkó második legrégebbi királyi városában, melyet a dél gyöngyének is neveznek. A különleges hangulatú város vörös agyaggal festett házai a narancs és rózsaszín árnyalataiban pompáznak. A városnézés során látható a Menara kert, melyet a XII. században építettek, és több kisebb kertből tevődik össze, ahol pálmafák, olíva- és gyümölcsfák, valamint egy hatalmas mesterséges tó is található. A Szadida sírok a hagyományos királyi temetkezések jellegzetességeit mutatják be. A legdíszesebbek a férfi uralkodók sírhelyei, tőlük külön vannak a feleségek, anyósok, gyermekek sírjai. Az andalúz-mór stílusú Bahia Palotát színpompás mozaikok, domborművek és fafaragások díszítik. A Koutubia mecset 77 méter magas, rózsaszín minaretével és központi elhelyezkedésével uralja a várost. A Dar Si Said Múzeum az egyik legismertebb folklór múzeum Marrakech-ben. Egyik részén főként a berber kultúra eredetét mutatják be, láthatók ékszerek, szőnyegek, textíliák, hangszerek, kerámia és fegyverek is a marokkói történelem dekádjaiból. Az egyik legkiemelkedőbb örökség egy ősi kőmosdó, melyet 1000-ben készítettek Córdobában és évszázadokon át a Ben Youssef medreszében, Marokkó legnagyobb iskolájában állt. Ez a darab ritkaságnak számít az iszlám antifigurális művészetben. Míg egyik oldalán gazdagon díszítik az arabeszk motívumok, a keskeny oldalán két sas látható széttárt szárnyakkal. Ebéd a szállodában, majd a híres Djemaa el Fna főtér és piac meglátogatása következik, ahol kígyóbűvölők, mutatványosok, hennafestők forgataga nyújt fantasztikus élményt. Fakultatív vacsoralehetőség. Szállás Marrakech-ben.
  6. nap Marrakech
  Reggeli után egész napos szabadprogram. A város egyéni felfedezése, fakultatív ebédlehetőség egy helyi étteremben. Vacsora a szállodában.
  7. nap Marrakech- Casablanca (240 km)
  Reggeli után utazás Casablancába. A szállás elfoglalása, majd ebéd a szállodában. Délután a város felfedezése egyénileg. Fakultatív vacsoralehetőség.
  8. nap Casablanca
  Reggeli után transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre repülőgéppel, átszállással. Megérkezés a menetrend szerint.
  Minimum létszám: 16 fő

  Az ár tartalmazza

  • utazás repülőgéppel Budapest – Casablanca – Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, valamint légkondicionált autóbusszal a program során
    
  • 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
    
  • félpanziós ellátás (7 reggeli, 4 vacsora, 3 ebéd)
    
  • a leírás szerint programok a szükséges belépőkkel
    
  • magyar idegenvezető
  • helyi adók

  Az ár nem tartalmazza

  • borravalók (kb. 30 EUR/ hét)
  • teljes panziós felár
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás


  Nyaralás azonosító száma: 49660

  Marokkó, Casablanca, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!