Marokkó Körutazás - Az Atlanti-óceántól A Királyi Városokig

Nyaralás azonosító szám: 51128
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Körutazás információk

  Repülővel, menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással helyi 4*-os szállodák kétágyas szobáiban félpanzió (reggeli és vacsora, italok nélkül) UNESCO Világörökségi helyszínek Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

  Körutazás leírása

  1.nap: Budapest - Casablanca

  Elutazás Budapestről átszállással Casablancába. Délután megismerkedünk Marokkó legnagyobb városával. Vacsora és szállás Casablancában (1 éj). Szállás: Idou Anfa Hotel 4*

  2.nap: Casablanca - Rabat - Fez

  Reggeli után városnézés Casablancában, majd megnézzük a II. Hasszán mecsetet is, mely a nyüzsgő és kozmopolita város legkülönlegesebb látványossága, a világ egyik legnagyobb mecsetje. Ezután Marokkó fővárosába indulunk, a szintén az óceán partján található Rabatba, a „királyi városok” egyikébe. Ismerkedés Rabat nevezetességeivel. Marokkó sokszínűségét éppen ez a város jelképezi a legjobban, komoly történelmi múltra tekint vissza, hangulatos óvárossal rendelkezik, de a modern városrészei is figyelemreméltóak. Legismertebb látnivalója a Hasszán torony. Ezután megtekintjük az V. Mohamed mauzóleumot, a Chellah romvárost, majd sétálunk a Kasbah des Udayas kék-fehér falai között, végül megcsodálhatjuk a virágokkal és szökőkutakkal tarkított Andalúz kerteket. A városnézés végeztével továbbutazunk Fezbe. Vacsora és szállás Fezben (3 éj). Szállás: Hotel Atlas Saiss 4*

  3.nap: Fez

  Reggeli után Marokkó északi részének legkülönlegesebb és legérdekesebb városát, Fez-t fedezzük fel. Az óvárosba a várost körbevevő 17 km hosszú fal egyik kapuján jutunk be. A híres medreszék közül a Bou Inania Madrasa-t keressük fel. Természetesen meglátogatjuk a Moulay Idriss mauzóleumot (a nem iszlám hitűek csak kívülről csodálhatják meg) és a Karaouyne mecsetet is. Fezben járva nem hagyhatjuk ki a bőrfestők műhelyeit sem. A napi programunkat a Fez el Jedidben zárjuk, ahol a királyi palota is található. Vacsora a szállodában.

  4.nap: Fez - Meknes – Volubilis

  Reggeli utánMeknes felé indulunk. A 44 kilométeres városfallal körbevett óvárosba, az egykori medinába a Bab el–Mansour kapun át jutunk be. A szultán fogadó pavilonja, a Mulej–Izmail mauzóleum (kívülről) és természetesen a hatalmas Dar el–Ma (a „víz palotája”) megtekintése is része a programunknak. Továbbutazunk a Meknestől 27 km-re található, két nagy dombra épült Moulay Idriss felé. A próféta egyik családtagjának végső nyughelyet adó várost a marokkóiak szent helyként tisztelik, I. Idriss Mauzóleumába csak muszlimok léphetnek be. Továbbhaladunk Volubilisbe, a római időkből származó városba, amely az i.sz. I. században, Claudius császár alatt élte a virágkorát. Leginkább itt maradtak meg jó állapotban régi épületek, mozaikok és vízvezetékek. A program végeztével továbbutazás Fezbe. Vacsora a szállodában.

  5.nap: Ifran - Beni Mellal - Marrakesh

  Reggeli után Marokkó legmegkapóbb városa, Marrakesh felé indulunk. A Középső-Atlaszon átkelve vízesések, fennsíkok, cédrus és tölgyerdők tarkítják a tájat. A marokkói síterepet, Ifrant is érintjük. Útközben megállunk Beni Mellalban, a Középső-Atlasz szívében, a 625 méter magasan fekvő városban, melyet piacai és a várost körbevevő olajfa ültetvényei tesznek híressé. A késő délutáni órákban érkezünk Marrakeshbe. Vacsora és szállás Marrakeshben (3 éj). Szállás: Kech Boutique Hotel 4*

  6.nap: Marrakesh

  Az Almoravid dinasztia közel ezer éves városa számtalan műemlékkel büszkélkedhet, melyek közül elsőként a Koutoubia mecsetet, a város egyik jelképét keressük fel. Következő helyszínünk a Bahia palota, az egykori nagyvezíri palota. Természetesen a híres souk, a bazár sem maradhat ki a napi programunkból. Érdekessége, hogy nemcsak az üzleteket, hanem a régi karavánszerájokat is látni fogjuk. Késő délután Jemma El Fna-ra, Marrakesh főterére megyünk, ahol a vásári forgatagban kígyóbűvölők, mutatványosok szórakoztatják a látogatókat. Vacsora a szállodában.

  7.nap: Marrakesh

  Reggeli után folytatjuk a városnézést Marrakeshben. Megnézzük az egykor pompás El Badi Palota romjait, ellátogatunk a Saadian sírokhoz és a Majorelle kertbe, amely Marrakesh egyik legnépszerűbb látnivalója. A gazdag botanikai gyűjteménnyel rendelkező „kék oázis” igazi művészi alkotás. Ezután ha időnk engedi a Ben Youssef Madrasa, a XIV. századi vallási iskola épületét tekintjük meg, mely ma múzeumként üzemel. Búcsúvacsora egy helyi étteremben.

  8.nap: Marrakesh - Budapest

  Korai reggeli után transzfer a repülőtérre és utazás Budapestre menetrend szerinti járattal, átszállással. A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

  UNESCO Világörökségi helyszínek

  Marrakesh óvárosa Meknes óvárosa Fez óvárosa Volubilis régészeti területe Rabat

  Programok

  Tengerparti hosszabbítás Agadírban: 5 nap/4 éjszaka 4*-os szállodában, félpanzióval, transzferrel: 179.000 Ft-tól/fő Lekérésre foglalható! A repülőjegy módosítás díját nem tartalmazza.

  További információk

  Tervezett menetrend (változhat) Július 18. Budapest - Párizs 06:00 08:25 AF1695 Július 18. Párizs - Casablanca 12:25 14:35 AF1596 Július 25. Marrakesh - Párizs 06:00 10:20 AF9407 Július 25. Párizs - Budapest 16:45 18:55 AF1494 Október 26. Budapest - Párizs 06:00 08:25 AF1695 Október 26. Párizs - Casablanca 12:25 14:35 AF1596 November 2. Marrakesh - Párizs 07:00 10:30 AF9407 November 2. Párizs - Budapest 14:30 16:40 AF1294 A légitársaság fenntartja a jogot a változtatásra. Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók.

  FONTOS!
  A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni. Beutazási feltételek: Minden utas köteles oltási igazolványt és 48 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet (angol nyelven, QR kóddal ellátva) felmutatni a járatra való beszálláskor. Marokkó minden olyan oltási igazolványt elfogad, amely a kibocsátó országban érvényesnek számít (ennek megfelelően minden Magyarországon elfogadott oltás elfogadott Marokkóban is). A 6-18 év közötti kiskorúaknak egy 48 óránál nem régebbi negatív PCR teszt szükséges, míg a 6 év alatti gyermekeknek sem oltási igazolvány, sem PCR teszt nem szükséges.

  További feltételek: érkezéskor gyorsteszt elvégzése (ingyenes) - szúrópróba szerűen PCR tesztet is végezhetnek (szintén ingyenes) pozitív eredmények esetén a szükséges intézkedések eltűrése; enyhe esetben karantén elrendelése és szoros utókövetés; súlyos esetben kórházba szállítás, a kezelés megkezdése. A belépéskor a marokkói hatóságok kérik a marokkói tartózkodási hely igazolását (pl. szállásfoglalás, tartózkodási engedély vagy egyéb erre alkalmas irat). A marokkói hatóságok az alábbi egészségügyi formanyomtatvány kitöltését kérik a belépéséhez (francia, angol vagy arab nyelven elérhető): http://www.onda.ma/en/I-am-passenger/Traveller-Guide/Public-health-passenger-form A fenti formanyomtatvány az országba belépéshez kell, de gyakran már a gépre történő utasfelvételkor kérik, így javasoljuk az utazás előtti kitöltést.

  Fizetési határidők
  Egzotikus útjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek: Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő. 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő. 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

  Biztosítások Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk.
  Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2% Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben: Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés. Minden egyéb esetben az önrész: 20% Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

  További információk 2

  Az út idegenvezetője júliusban Topozidu Mária Ismerje meg Marokkót!

  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 51128

  Az alapár tartalmazza

  - a repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: júliusban kb. 315.000 Ft
  - októberben kb. 165.000 Ft)7 éjszakai szállást
  - helyi 4*-os szállodákban
  - kétágyas szobákbana félpanziós ellátást (reggeli és vacsora
  - italok nélkül)a megadott programokata helyszíni transzfereketa szükséges belépőket a programban meghirdetett látnivalókhoza magyar nyelvű idegenvezetést

  Az alapár nem tartalmazza

  - a borravalókat kb. 40 USD/főaz útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%

  Egyéb költségek

  Egyágyas felár 93 000 FtBBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap

  Marokkó, Marokkó körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 84 92

  Kérdése van? Hívjon most!