Mikulástúra Lappföldön - Karácsonyi Csengettyű

Nyaralás azonosító szám: 46459
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Mesés Mikulástúra Lappföldön - Karácsonyi Csengettyű - ajándék mini hómobilozással Mikulásfalván program leírása

  Szervezett csoportos utazás - ajándék mini hómobilozással Mikulásfalván
  „Karácsonyi Csengettyű” időpont: 2020. december 9-12. Jelentkezés lezárva.
  Megjegyzés: a programok sorrendje változhat

  Programajánlat

  1. nap december 9. szerda

  Utazás Budapestről Lappföldre a Finnair menetrend szerinti járataival. Átszállás Helsinkiben.
  11:35 – 14:55 Budapest - Helsinki
  16:20 – 17:40 Helsinki - Rovaniemi
  Késő este érkezés Rovaniemibe, autóbusz transzfer a szállodába.
  Fakultatív félpanziós vacsora a szállodában.
  Este a szálloda lobbyban találkozunk, ahol szeretettel várjuk a manóiskolásokat egy könnyed bemelegítő barkácsolásra és a felnőtteket, hogy részleteiben is megismerkedhessenek a ránk váróprogrammal .

  2. nap december 10. csütörtök

  Reggeli a szállodában. Délelőtt közös kirándulás autóbusszal az Északi-sarkkörön található Mikulásfalvára.
  A gyerekeknek lehetősége adódik, hogy a világ minden részéről ideérkező társaikkal együtt személyesen találkozzanak a Mikulással, aki a dolgozószobájában fogadja a vendégeket. Ellátogatunk a Mikulás Postahivatalába is, ahol szorgos postásmanók válogatják a színes-rajzos borítékokat. Megkeressük a magyar gyerekek leveleit, átlépjük együtt a sarkkört, mely ceremóniát nemcsak közös fénykép, hanem névre szóló oklevél is tanúsít.

  AJÁNDÉK: Az irodánk ajándékaként minden manóiskolás kisgyerek (2-12 év) Mikulásfalván részt vehet egy kb. 10 perces mini hómobilozáson. A gyerekek a járművet maguk vezethetik!

  Szabadidő, vásárlási lehetőség, ebéd egyénileg Mikulásfalván.A program végeztével visszatérés a szállodába, vagy

  Délutáni fakultatív program felár ellenében: Látogatás egy huskyfarmon, husky szánkótúra.Ellátogatunk egy erdei husky farmra, ahol nem kevesebb, mint 75 kék szemű husky várja a gyerekeket. Különleges élményben lesz részük, hiszen kipróbálhatják a havas tájon utazó "lapp taxit", a husky vontatta szánkót, azaz mindenki részt vehet egy  kb. 20-25 perces erdei kutyaszánkózáson. A pálya nyomvonala az aktuális  hóviszonyok függvénye! Forró italok a farmon tábortűznél. Figyelem! Csak abban az esetben tudjuk garantálni, hogy családonként szánkózzanak, ha szánonként egy felnőtt vállalkozik a kutyaszánkó vezetésére.

  Fakultatív hómobil túra felár ellenében (a 2. vagy a 3. napon). Időjárásfüggő program, a túra pontos napját és indulási idejét csak indulás előtt néhány héttel tudjuk megadni.Vendégeink egy motoros-szánvezetési villám tanfolyamon vesznek részt, ahol megismerik ennek a különleges járműnek a kezelését. A hómobilokon kettesével ülve haladunk. Először mindenki biztonságos körülmények között, sík terepen próbálhatja ki tudását és bátorságát. Ezt követően a túra erdei nyomvonalat követve konvojban halad. Fontos tudnivalók:A kirándulást jogosítvánnyal rendelkező felnőtteknek ajánljuk! Gyerekek 14 éves kor alatt még utasként sem ülhetnek a hómobilokon, számukra a finn vezető által húzott szánkóban biztosítunk helyet. Átlagos téli időjárás esetén a túra így is nagy élmény a gyerekek számára, ám zord hideg és fagyos szeles körülmények között a gyerekeknek nem ajánljuk ezt a kirándulást.

  Késő délután Törpi Plusz: Manóiskola, azaz közös mézeskalácssütés Fakultatív  félpanziós vacsora a szállodában

  3. nap  december 11. péntek

  Reggeli a szállodában. Délelőtt fakultatív program felár ellenében:  Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon – „saját Mikulással”A félig vadon élő rénszarvasok, és gazdáik egy hangulatos erdei farmon fogadják a Manóiskola növendékeit. Látogatásunk során megismerkedhetünk a lappok legendáival, hagyományaival és a “kota” sátorral, ahol a helyi sámán egy szép mesével várja a gyerekeket. Népviseletbe öltözött lapp barátaink bemutatót tartanak rénszarvasszánkó hajtásból, s miután ellestük a fortélyokat, a csoport tagjai is mehetnek egy néhány perces rövid szánkókört!A prémekkel bélelt szánkó varázslatos erdei környezetben siklik, s mire visszatérünk a lapp kunyhóhoz, újabb meglepetésben lesz részünk: minden résztvevő rénszarvasszánkó kategóriára érvényes nemzetközi jogosítványt kap.
  A nap fénypontja azonban a Mikulással való személyes találkozó lesz, aki külön a manók kedvéért érkezik a farmra, hogy a pattogó kandalló mellett, egy meghitt, családias hangulatú ünnepség keretében adja át  ajándékait a gyerekeknek. Lesz idő beszélgetni és fényképet, videót készíteni a Mikulással, átadhatjátok a számára készített rajzokat és fülébe súghatjátok, hogy mit szeretnétek karácsonyra.
  Késő délután szabad program, vagy helyszíni jelentkezés  esetén fakultatív Arktikum múzeumlátogatás magyar vezetéssel (kis csoportban, min. 10 fő, a helyszínen történő jelentkezéssel) vagy

  Fakultatív Santa Park program (egyénileg). A Santa Park nevű Mikulás élménybarlang  kb 2-3 órás  szórakozási lehetőséget nyújt. Színvonalas manóshow, jégszobor kiállítás, Mikulásposta, kisvasút, barkácsműhely várja a gyerekeket és természetesen itt is lehet találkozni a Mikulással!Késő délután Törpi Plusz Manóiskola: karácsonyi barkácsműhely, közös ajándékkészítés a gyerekekkel, majd ünnepélyes bizonyítványosztás. Ne feledjétek! Ebben az iskolában minden manótanuló csak kitűnő bizonyítványt kaphat! Fakultatív  félpanziós vacsora a szállodában.

  4. nap december 12. szombat

  Reggeli a szállodában, szabadidő indulásig. Utazás a Finnair menetrend szerinti járataival.
  Átszállás Helsinkiben: 14:10.
  Indulás Rovaniemiből Helsinkibe :15:30-17:05.
  Csatlakozási idő Helsinkiben 17:05.
  Indulás Helsinkiből18:30.
  Érkezés Budapest Liszt Ferenc repülőterére.

  Szállás

  Santa Claus Hotel 4* - Az egyik legjobb városi szálloda, a Santa Claus Hotel Rovaniemi városközpontjában található. Mikulásfalva a szállodától 10 perc autózásra fekszik.A Santa Claus Hotel minden szobájában TV, valamint minibár, vízforraló és vasaló várja a vendégeket. A privát fürdőszobában modern zuhanyzó és kád áll rendelkezésre. Választható szobatípus: standard és superior. A szobák berendezése, stílusa teljesen azonos, csak a szobában elhelyezhető vendégek számában van különbség: a standard szobák esetében 2+1, míg a  superior szobákban összesen 2+2 fő elhelyezése lehetséges. Előzetes kérésre felár ellenében- a szabad kapacitás függvényében- összenyitható szobákat biztosítunk. A Gaissa étteremben modern finn ételeket és lappföldi specialitásokat szolgálnak fel vacsorára, a Bar & Grill ZoomUp pedig svédasztalos ebédet és a' la carte vacsoramenüt kínál. A késő estig nyitva tartó Café & Bar Zoomit italokkal és könnyű harapnivalókkal várja a vendégeket.

  Fontos

  Standard szobában min. 1-max. 3 fő részére:
  - Felnőtt főágyon: 289 000 Ft/fő
  - Gyermek (2-12) pótágyon: 199 000 Ft/fő
  - Felnőtt pótágyon: 215 000 Ft/fő
  - Gyermek (0-2) babaággyal: 55 000 Ft/fő

  Összenyitható szoba felár mindösszesen 2 szobára: 26 000 Ft/3 éjszaka
  Egyágyas felár / 3 éj: 70 000 Ft/fő

  Superior szobában: min. 2 –max. 4 fő részére:
  - Felnőtt főágyon: 299 000 Ft/fő
  - Gyermek (2-12) pótágyon: 199 000 Ft/fő
  - Felnőtt pótágyon: 215 000 Ft/fő
  - Gyermek (2-12) főágyon: 289 000 Ft/fő
  - Gyermek (0-2) babaággyal: 55 000 Ft/fő
  Összenyitható szoba felár mindösszesen 2 szobára: 26 000 Ft/3 éjszaka

  A részvételi díj tartalma

  - Repülőjegy a Finnair menetrendszerinti járatain, turista osztályon Budapest - Helsinki - Rovaniemi - Helsinki - Budapest útvonalon, fejenként 1 feladott csomaggal, de fedélzeti étkezés, és ülőhely választás nélkül,
  - 3 éjszaka szállás idegenforgalmi adóval.,
  - svédasztalos reggeli,
  - repülőtéri transzferek,
  - autóbuszos kirándulás Mikulásfalvára, találkozás a Mikulással,
  - magyar nyelvű idegenvezetés Lappföldön,
  - gyermek animáció: Manóiskola hotelben (esti közös programok, mint mézeskalácssütés, kézműves foglalkozás, játékos feladatok” Mikuláscsomag”, az irodánk az alábbiakkal szeretne örömet okozni a programra jelentkezett családoknak: meglepetés ajándék a Mikulástól, 10 perces mini hómobilozás a gyerekeknek Mikulásfalván.

  A részvételi díj nem tartalmazza

  A részvételi díj nem tartalmazza

  - Fakultatív félpanziós vacsora a hotelben 3 alkalom, ital nélkül:
  Felnőtt: 40 000 Ft/fő
  Gyermek (0-2 év): ingyenes
  Gyermek (2-4 év): 14 000 Ft/fő
  Gyermek (4-12 év): 25 000 Ft/fő
  - Repülőtéri illeték: 69 000 Ft/fő (felnőtt és gyermek 0-12 év)m,
  - kötelező útlemondási biztosítás: 1,4%fakultatív baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
  - fakultatív programok díja,
  - ültetés a Finnair járatokon,
  - Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás igény esetén kérje munkatársunk személyre szabott egyedi ajánlatát! 

  Fakultatív

  Fakultatív programok előzetes jelentkezés alapján.

  Exkluzív Mikulás Ünnepély egy rénszarvas farmon:

  - Felnőtt: 53 000 Ft/fő
  - Gyermek (0-2 év): ingyenes
  - Gyermek (2-12 év): 47 000 Ft/fő

  Husky farm 25 perces szánkózással:

  - Felnőtt: 56 000 Ft/fő
  - Gyermek (0-2 év): ingyenes
  - Gyermek (2-12 év): 49 000 Ft/fő

  Erdei hómobil szafari – transzfer

  A vezetés feltétele az érvényes vezetői engedély felmutatása.
  A túra során a jármű biztosított, de esetleges baleset esetén 980,- euro önrész fizetendő!
  - Felnőtt ( ketten egy hómobilon): 45 000 Ft/fő
  - Egyedüli használat felár: 24 000 Ft/fő
  - Gyermek (4-12 év): 35 000 Ft/fő

  TERMORUHA

  Amennyiben utasaink mindkét farm programra jelentkeznek, azaz befizetnek az „Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon” és a „Husky farm” fakultatív kirándulásra is, úgy a termoruhát (bakancs, overall, sapka, sál, kesztyű, maszk) ingyenesen biztosítjuk a 2. naptól a hazautazás előtti estéig.

  Ellátás

  Reggeli.

  Jellemzők

  - Családbarát
  - Gyerekbarát
  - Hegyvidék
  - Magyar idegenvezetővel

  Nyaralás azonosító száma: 46459

  Finnország, Lappföld nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!