Mikulástúra Lappföldön - Lesd meg a Mikulást

Nyaralás azonosító szám: 46458
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Mesés Mikulástúra Lappföldön - Lesd meg a Mikulást - ajándék minihómobilozással Mikulásfalván program leírása

  Szervezett csoportos utazás - ajándék mini hómobilozással Mikulásfalván
  „Lesd meg a Mikulást” 2020. december 2-5. Jelentkezés lezárva.
  Megjegyzés: a programok sorrendje változhat.

  Programajánlat

  1. nap december 2. szerda

  Utazás Budapestről Lappföldre a Finnair menetrend szerinti járataival. Átszállás Helsinkiben.
  11:35 – 14:55 Budapest - Helsinki
  20:05 – 21:25 Helsinki - Rovaniemi
  Késő este érkezés Rovaniemibe, autóbusz transzfer a szállodába.
  Fakultatív félpanziós vacsora a szállodában.
  Este a szálloda lobbyban találkozunk, ahol szeretettel várjuk a manóiskolásokat egy könnyed bemelegítő barkácsolásra és a felnőtteket, hogy részleteiben is megismerkedhessenek a ránk váróprogrammal .

  2. nap december 3. csütörtök

  Reggeli a szállodában
  Délelőtt közös kirándulás autóbusszal az Északi-sarkkörön található Mikulásfalvára.
  A gyerekeknek lehetősége adódik, hogy a világ minden részéről ideérkező társaikkal együtt személyesen találkozzanak a Mikulással, aki a dolgozószobájában fogadja a vendégeket. Ellátogatunk a Mikulás Postahivatalába is, ahol szorgos postásmanók válogatják a színes-rajzos borítékokat. Megkeressük a magyar gyerekek leveleit, átlépjük együtt a sarkkört, mely ceremóniát nemcsak közös fénykép, hanem névre szóló oklevél is tanúsít.
  AJÁNDÉK:
  Az irodánk ajándékaként minden manóiskolás kisgyerek (2-12 év) Mikulásfalván részt vehet egy kb. 10 perces minihómobilozáson. A gyerekek a járművet maguk vezethetik!
  Szabadidő, vásárlási lehetőség, ebéd egyénileg Mikulásfalván.A program végeztével visszatérés a szállodába, vagy Délutáni fakultatív program felár ellenében:Látogatás egy huskyfarmon, husky szánkótúra.
  Ellátogatunk egy erdei husky farmra, ahol nem kevesebb, mint 75 kékszemű husky várja a gyerekeket. Különleges élményben lesz részük, hiszen kipróbálhatják a havas tájon utazó "lapp taxit", a husky vontatta szánkót, azaz mindenki részt vehet egy  kb. 20-25 perces erdei kutyaszánkózáson.A pálya nyomvonala az aktuális  hóviszonyok függvénye! Forró italok a farmon tábortűznél.
  Figyelem!
  Csak abban az esetben tudjuk garantálni, hogy családonként szánkózzanak, ha szánonként egy felnőtt vállalkozik a kutyaszánkó vezetésére.
  Fakultatív hómobil túra felár ellenében ( a 2. vagy a 3. napon).
  Időjárásfüggő program, a túra pontos napját és indulási idejét csak indulás előtt néhány héttel tudjuk megadni.Vendégeink egy motoros-szánvezetési villám tanfolyamon vesznek részt, ahol megismerik ennek a különleges járműnek a kezelését. A hómobilokon kettesével ülve haladunk. Először mindenki biztonságos körülmények között, sík terepen próbálhatja ki tudását és bátorságát. Ezt követően a túra erdei nyomvonalat követve konvojban halad.
  Fontos tudnivalók
  A kirándulást jogosítvánnyal rendelkező felnőtteknek ajánljuk! Gyerekek 14 éves kor alatt még utasként sem ülhetnek a hómobilokon, számukra a finn vezető által húzott szánkóban biztosítunk helyet. Átlagos téli időjárás esetén a túra így is nagy élmény a gyerekek számára, ám zord hideg és fagyos szeles körülmények között a gyerekeknek nem ajánljuk ezt a kirándulást. Késő délután Törpi Plusz: Manóiskola, azaz közös mézeskalácssütésFakultatív  félpanziós vacsora a szállodában

  3. nap  december 4. péntek

  Reggeli a szállodában.
  Délelőtt fakultatív program felár ellenében:  
  Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon – „saját Mikulással”A félig vadon élő rénszarvasok, és gazdáik egy hangulatos erdei farmon fogadják a Manóiskola növendékeit. Látogatásunk során megismerkedhetünk a lappok legendáival, hagyományaival és a “kota” sátorral, ahol a helyi sámán egy szép mesével várja a gyerekeket. Népviseletbe öltözött lapp barátaink bemutatót tartanak rénszarvasszánkó hajtásból, s miután ellestük a fortélyokat, a csoport tagjai is mehetnek egy néhány perces rövid szánkókört!
  A prémekkel bélelt szánkó varázslatos erdei környezetben siklik, s mire visszatérünk a lapp kunyhóhoz, újabb meglepetésben lesz részünk: minden résztvevő rénszarvasszánkó kategóriára érvényes nemzetközi jogosítványt kap.  
  A nap fénypontja azonban a Mikulással való személyes találkozó lesz, aki külön a manók kedvéért érkezik a farmra, hogy a pattogó kandalló mellett, egy meghitt, családias hangulatú ünnepség keretében adja át  ajándékait a gyerekeknek. Lesz idő beszélgetni és fényképet, videót készíteni a Mikulással, átadhatjátok a számára készített rajzokat és fülébe súghatjátok, hogy mit szeretnétek karácsonyra.
  Késő délután szabad program, vagy helyszíni jelentkezés  esetén fakultatív Arktikum múzeumlátogatás magyar vezetéssel (kis csoportban, min. 10 fő, a helyszínen történő jelentkezéssel) vagy fakultatív Santa Park program (egyénileg). A Santa Park nevű Mikulás élménybarlang  kb 2-3 órás  szórakozási lehetőséget nyújt.  
  Színvonalas manóshow, jégszobor kiállítás, Mikulásposta, kisvasút, barkácsműhely várja a gyerekeket és természetesen itt is lehet találkozni a Mikulással!
  Késő délután Törpi Plusz > Manóiskola: karácsonyi barkácsműhely, közös ajándékkészítés a gyerekekkel, majd ünnepélyes bizonyítványosztás.
  Ne feledjétek!
  Ebben az iskolában minden manótanuló csak kitűnő bizonyítványt kaphat! 
  Fakultatív  félpanziós vacsora a szállodában.

  4. nap december 5. szombat

  Reggeli a szállodában, szabadidő indulásig

  Utazás a Finnair menetrendszerinti járataival, átszállás Helsinkiben:

  14:10 indulás Rovaniemiből Helsinkibe15:30-17:05
  Csatlakozási idő Helsinkiben17:05
  Indulás Helsinkiből18:30
  Érkezés Budapest Liszt Ferenc repülőterére.

  Szállás

  Santa Claus Hotel 4*

  Az egyik legjobb városi szálloda, a Santa Claus Hotel Rovaniemi városközpontjában található. Mikulásfalva a szállodától 10 perc autózásra fekszik.
  A Santa Claus Hotel minden szobájában TV, valamint minibár, vízforraló és vasaló várja a vendégeket. A privát fürdőszobában modern zuhanyzó és kád áll rendelkezésre.Választható szobatípus: standard és superior. A szobák berendezése, stílusa teljesen azonos, csak a szobában elhelyezhető vendégek számában van különbség: a standard szobák esetében 2+1, míg a  superior szobákban összesen 2+2 fő elhelyezése lehetséges. Előzetes kérésre felár ellenében- a szabad kapacitás függvényében- összenyitható szobákat biztosítunk.A Gaissa étteremben modern finn ételeket és lappföldi specialitásokat szolgálnak fel vacsorára, a Bar & Grill ZoomUp pedig svédasztalos ebédet és a' la carte vacsoramenüt kínál. A késő estig nyitva tartó Café & Bar Zoomit italokkal és könnyű harapnivalókkal várja a vendégeket.

  Fontos

  Standard szobában min. 1-max. 3 fő részére
  Felnőtt főágyon:    289 000 Ft/fő
  Gyermek (2-12) pótágyon    199 000 Ft/fő
  Felnőtt pótágyon    215 000 Ft/fő
  Gyermek (2-12) főágyon    279 000 Ft/fő
  Gyermek (0-2) babaággyal    55 000 Ft/fő
  Összenyitható szoba felár mindösszesen 2 szobára:   26 000 Ft/3 éjszaka
  Egyágyas felár / 3 éj    70 000 Ft/főSuperior szobában: min. 2 –max. 4 fő részére
  Felnőtt főágyon:    299 000 Ft/fő
  Gyermek (2-12) pótágyon    199 000 Ft/fő
  Felnőtt pótágyon    215 000 Ft/fő
  Gyermek (2-12) főágyon    289 000 Ft/fő
  Gyermek (0-2) babaággyal    55 000 Ft/fő
  Összenyitható szoba felár mindösszesen 2 szobára:   26 000 Ft/3 éjszakaA részvételi díj nem tartalmazza:
  Fakultatív félpanziós vacsora a hotelben 3 alkalom, ital nélkül
  Felnőtt    40 000 Ft/fő
  Gyermek (0-2 év):    ingyenes
  Gyermek (2-4 év):    14 000 Ft/fő
  Gyermek (4-12 év):    25 000 Ft/fő

  A részvételi díj tartalma

  Repülőjegy a Finnair menetrendszerinti járatain, turista osztályon Budapest-Helsinki-Rovaniemi-Helsinki-Budapest útvonalon, fejenként 1 feladott csomaggal, de fedélzeti étkezés, és ülőhely választás nélkül 3 éjszaka szállás idegenforgalmi adóval svédasztalos reggeli repülőtéri transzferek autóbuszos kirándulás Mikulásfalvára, találkozás a Mikulással magyar nyelvű idegenvezetés Lappföldöngyermek animáció: Manóiskola hotelben (esti közös programok, mint mézeskalácssütés, kézműves foglalkozás, játékos feladatok” Mikuláscsomag”, az irodánk az alábbiakkal szeretne örömet okozni a programra jelentkezett családoknak:meglepetés ajándék a Mikulástól10 perces minihómobilozás a gyerekeknek Mikulásfalván

  A részvételi díj nem tartalmazza

  • Félpanziós vacsora, repülőtéri illeték: 69 000 Ft/fő (felnőtt és gyermek 0-12 év)
  • Kötelező útlemondási biztosítás: 1,4%
  • Fakultatív baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
  • Fakultatív programok díja,
  • Ültetés a Finnair járatokon,
  • Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás
  Igény esetén kérje munkatársunk személyre szabott egyedi ajánlatát! 

  Fakultatív programok előzetes jelentkezés alapján

  Exkluzív Mikulás Ünnepély egy rénszarvas farmon:
  Felnőtt: 53 000 Ft/fő
  Gyermek (0-2 év): ingyenes
  Gyermek (2-12 év): 47 000 Ft/fő
   
  Husky farm 25 perces szánkózással:
  Felnőtt: 56 000 Ft/fő
  Gyermek (0-2 év): ingyenes
  Gyermek (2-12 év): 49 000 Ft/fő
   
  Erdei hómobil szafari – transzfer
  A vezetés feltétele az érvényes vezetői engedély felmutatása.
  A túra során a jármű biztosított, de esetleges baleset esetén 980,- euro önrész fizetendő!
  Felnőtt ( ketten egy hómobilon): 45 000 Ft/fő
  Egyedüli használat felár : 24 000 Ft/fő
  Gyermek (4-12 év):  35 000 Ft/fő
   
  TERMORUHA
  Amennyiben utasaink mindkét farm programra jelentkeznek, azaz befizetnek az „Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon” és a „Husky farm” fakultatív kirándulásra is, úgy a termoruhát (bakancs, overall, sapka, sál, kesztyű, maszk) ingyenesen biztosítjuk a 2. naptól a hazautazás előtti estéig.

  Ellátás

  Reggeli.

  Jellemzők

  -Családbarát
  -Gyerekbarát
  -Hegyvidék
  -Magyar idegenvezetővel

  Nyaralás azonosító száma: 46458

  Finnország, Lappföld nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!