Misztikus Mexikó - Azték és Maja Piramisok körutazás

Nyaralás azonosító szám: 44908
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Körutazás információk

  Utazás repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással, elhelyezés a körutazás alatt helyi 4*-os szállodákban, Playa del Carmenben helyi 5*-os szállodában, kétágyas szobákban. Ellátás a körutazás során félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora, italok nélkül), Playa del Carmenben all inclusive ellátás.

  Körutazás leírása

  1. nap: Budapest – Mexikóváros

  Elutazás Budapestről Mexikóvárosba, átszállással. Érkezés után transzfer a szállodába.
  Vacsora és szállás Mexikóvárosban (3 éj).

  2. nap: Mexikóváros

  Reggeli után városnézés Mexikóvárosban, a 2.400 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő városban. A világ egyik legnagyobb tereként ismert Alkotmány tér (Zocalo) monumentális épülete az öthajós Metropolitan Katedrális, tőle jobbra pedig a Nemzeti Palota található, ahol megcsodálhatjuk Diego Rivera falfestményeit, melyeken Mexikó legfontosabb történelmi eseményeit követhetjük végig. Látjuk majd az aztékok templomának romjait is. Ebéd egy helyi étteremben, majd meglátogatjuk az Antropológiai Múzeumot, ahol az ország különböző kultúráival ismerkedhetünk meg és páratlan értékű műkincseket láthatunk.

  3. nap Teotihuacan piramisok – Guadalupe

  Kirándulás a Teotihuacan régészeti lelőhelyhez, mely az istenek városa. Megcsodálhatjuk a Nap és a Hold lenyűgöző piramisait, sétálunk a „Holtak sugárútján”, megismerjük a Quetzal-pillangó-palotát és a tollas kígyó templomát (Quetzalcoatl), valamint a fellegvár obszidián műhelyét. Ebéd után meglátogatjuk a Guadalupe-i bazilikát, ahol a Guadalupe-i Szűz eredeti képét láthatjuk. A program végeztével visszautazás Mexikóvárosba.

  4. nap: Mexikóváros – Puebla – Oaxaca

  A Puebla felé vezető útról látjuk majd a Popocatepetl és Ixtaccihuatl vulkánokat, tetejüket mindig hó borítja. A vulkánok uralják a völgyet, ahol a Puebla de los Angeles épült, az óváros a gyarmati építészet ékes példája és a világörökség része. Gyalogos városnézés Puebla koloniális központjában, mely a „Talavera” kerámiákkal díszített épületeiről híres. Látjuk majd a barokk palotákat, a Szent Domonkos templomot és a Rózsafüzér kápolnát arany oltárával, a kézműves piacot, onyx műhelyeket. Ebéd, majd transzfer az Oaxaca-i hotelbe.
  Szállás Oaxaca-ban (2 éj).

  5. nap: Oaxaca – Monte Alban

  Meglátogatjuk Monte Alban csodálatos régészeti lelőhelyét, Mexikó egyik legimpozánsabb városát, melyet bölcsek, harcosok és csillagászok laktak. A tengerszint feletti 1940 méteres magasságban ez a terület egy Gran Plaza-n összpontosul, melyet paloták, templomok, szentélyek és sírok vesznek körül, mely szintén világörökségi helyszín. Visszatérve a városba, felfedezzük Oaxaca fenséges városát, és meglátogatjuk a gyarmati időszak legnevesebb emlékeit: a főteret (Zócalo), Santo Domingo székesegyházat, Benito Juarez piacot, ahol többek között ízletes ételeket, textileket, kerámia és bőr kézműves termékeket láthatunk majd. Vacsora a szállodában.

  6. nap: Oaxaca – Tule – Mitla – Tehuantepec

  Reggel meglátogatjuk Tule fáját, a világ legidősebb mexikói mocsárciprus fáját (ahuehuete), mely több mint 2000 éves, 42 méter magas, törzsének kerülete pedig mintegy 58 méter. Ezután meglátogatjuk Mitla-t, az Oaxacai vallás és kultúra legjelentősebb poszt-klasszikus régészeti lelőhelyét, amely Mesoamerica legmodernebb építészeti példája is egyben. A túra után továbbutazunk Tehuantepec-be (kb. 4,5 óra). Vacsora a szállodában.
  Szállás Tehuantepec-ben (1 éj)

  7. nap: Tehuantepec – Tuxtla Gutiérrez – Sumidero Canyon – San Cristobal de las Casas

  Kora reggeli indulás Tuxlta Gutierrezbe (kb. 5 óra). Hajókirándulás a Sumidero Canyon-nál, amelyet Mexikó „Grand Canyon”-jaként is emlegetnek és egyik leglátványosabb természeti szépsége.. Vízesések, barlangok és sziklás képződmények tarkítják, amelyek közül kiemelkedik a „Karácsonyfa”, mely különleges formájáról kapta nevét. Látogatás Chiapa de Corzo-ba, ahol az első települést, „Mudejar”-t a spanyolok alapították. A település ma „La Pila” néven ismert, a 16. században épült, az arab hatású gyarmati építészet egyik példája.
  Ebéd után továbbutazás, szállás San Cristobal de las Casasban (2 éj).

  8. nap: San Juan Chamula – Zinacantan

  Meglátogatjuk a San Juan Chamula tzotzil közösséget, amely hagyományairól és ünnepeiről ismert. Itt részt veszünk egy helyi rituálén is. Végül Zinacantanban is meglátogatunk egy másik fontos tzotzil falut, temploma a gyarmati korból származik, de a 19. században neoklasszikus stílus szerint felújították, így a templom belsejében a katolikus és őshonos hiedelmek érdekes keveréke látható. A Zinacantan-i lakosok elsősorban a virágok termesztésével foglalkoznak, ez magyarázza ruháik lenyűgöző színeit is. Szabad délután San Cristobalban. Vacsora a szállodában.

  9. nap: San Cristobal de las Casas – Agua Azul – Palenque

  Reggeli után elutazunk Palenquebe, útközben megállunk az ország egyik legszebb vízesésénél, a 7 km hosszan húzódó, több „lépcsőből” álló Agua Azul vízesésnél, ahol úszhatunk is. Ezután folytatjuk utunkat Palenquebe, az esőerdő mélyére.
  Vacsora és szállás Palenqueben (1 éj).

  10. nap: Palenque – Campeche

  Délelőtt városnézés Palenque-ben, Mexikó egyik leghíresebb maja városában. Palenque a 7. században élte virágkorát, majd a 9. század első felében elnéptelenedett és benőtte az őserdő, így a látnivalók jelentős részét buja növényzet rejti, ami misztikus környezetet teremt a romvárosnak. A Feliratok Piramisában találták meg Pakal király szarkofágját és lenyűgöző faragott sírköveit. Megnézzük a Nap templomot, a Kereszt Templomot és a Palotát. Továbbutazás a gyönyörű, fallal körülvett Campeche városába, utunk során szép panoráma nyílik a Mexikói-öbölre. Ebéd helyi étteremben.
  Szállás Campecheben (1 éj).

  11. nap: Campeche – Uxmal – Merida

  Reggel Uxmal felé vesszük az irányt, a „háromszor épült” városba, hogy megismerjük a Guesser piramist, az apácazárdát, a kormányzó palotáját és a Ballgame-bíróságot. Érkezés Meridaba, a fehér városba, ahol panorámás városnézésünk során a Montejo sugárút, a főtér, a székesegyház és a kormány palotái láthatók.
  Vacsora és szállás Meridában.

  12. nap: Merida – Chichen Itza – Playa del Carmen

  Reggeli után indulás Chichén Itzába, Mexikó legfontosabb és lenyűgözőbb maja romvárosába, amely a világörökség része és a világ 7 új csodájának egyike. Meglátogatjuk a Kastély (El Castillo) néven ismert, Kukulkan tollas kígyóisten tiszteletére emelt piramist, a labdajáték-pályát, a Koponya templomot, a Jaguár templomot, a csillagvizsgálót, az ezer oszlop terét és az áldozat kútját. A program zárásaként felkeresünk egy cenotét, ahol úszhatunk a kristálytiszta vízben. Ebéd útközben.
  Szállás Playa del Carmenben (3 éj).

  13-14. nap: Playa Del Carmen

  Pihenés a tengerparton, vagy fakultatív program: a Yucatan-félsziget északi részének két különleges romvárosát, Tulumot és Cobát tekintjük meg. Tulum, a hajdani kereskedőváros a Karib-tenger partján épült. A fehérhomokos part fölé magasodó sziklán álló templom-együttes festői látványt nyújt. Ezután a dzsungel közepén található Coba piramishoz látogatunk, amit a mai napig meg lehet mászni. A romterületet kerékpárral vagy sétálva tudjuk felfedezni. Fakultatív programként másnapra is egy izgalmas programot szervezünk, kirándulás a Xcaret öko- és aquaparkba. A parkban közelebbről is megismerhetjük a Yucatan-félsziget állat- és növényvilágát, úszhatunk delfinekkel vagy cápákkal (felár ellenében), búvárkodhatunk a barlangfolyóban, folklór előadásokat nézhetünk meg és megtekinthetünk egy tradicionális mexikói labdajátékot is.

  15-16. nap:Cancun – Budapest

  Transzfer a cancuni repülőtérre, hazautazás.Érkezés Budapestre a 16. napon.

  Tájékoztató jellegű időpont és részvételi díj! (változhat).
  A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

  UNESCO Világörökségi helyszínek: Mexikóváros történelmi óvárosa és Xochimilco, Teotihuacan, Puebla óvárosa, Oaxaca és Monte Alban Palenque, Campeche óvárosa, Uxmal, Chichen Itza.

  Programok

  Félnapos Tulum és Coba kirándulás: 35 000 Ft
  Xcaret Ökopark látogatás showműsorral: 48 000 Ft

  Utazás idegenvezetője

  A perui utazás idegenvezetője Zea Javier.
  A Limai Katolikus Egyetemen szerzett történész diplomát. Lassan tíz éve vezet csoportokat Peruba. Helyismerete és származása miatt olyan fantasztikus helyeket is ismer, ahová turisták másképpen alig juthatnak el. Részt vett idegenvezetőként és tolmácsként abban a programban is, amelyet Kepes András „Világfalu” címmel televízióra vitt. Több éve él feleségével Budapesten.

  Ismerje meg Mexikót!

  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 44908

  Az alapár tartalmazza

  - a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 320 000 Ft)az elhelyezést a körutazás alatt helyi 4*-os szállodákban
  - Playa del Carmenben helyi 5*-os szállodában
  - kétágyas szobákbana körutazás során félpanziót (reggeli és ebéd vagy vacsora
  - italok nélkül)
  - Playa del Carmenben all inclusive ellátásta helyszíni közlekedésta megadott programokat belépőkkela magyar nyelvű idegenvezetést

  Az alapár nem tartalmazza

  - borravalót kb. 5 USD/fő/napútlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4%

  Egyéb költségek

  - BBP biztosítás
  - fakultatív programokegyágyas felár240 000 Ft

  Mexikó, Mexikó körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!