Moszkva és Szentpétervár - Csoportos Városlátogatás

Nyaralás azonosító szám: 45119
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Csoportos városlátogatás magyar idegenvezetéssel

  Útvonal: Moszkva - Szergijev Posad - Moszkva - Szentpétervár - Peterhof - Puskin

  Új városlátogató programunk két ikonikus orosz város: a grandiózus Moszkva és a ragyogó Szentpétervár lenyűgöző látnivalóit mutatja be egy csokorba kötve. A program során az orosz cárok fényűző kincsei és kastélyai mellett remekbe szabott, hagymakupolás székesegyházak, az egyedülálló moszkvai metró és a világ egyik leggazdagabb műkincs-gyűjteményével rendelkező múzeum, az Ermitázs ejti ámulatba az utazókat, hogy felejthetetlen emlékeket szerezzenek e két rendkívüli városról.

  Minimum létszám: 20 fő.

  Szállás leírása

  3 éjszakai szállás Moszkvában és 3 éjszakai szállás Szentpéterváron helyi besorolás szerinti négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban.

  Program

  1. nap

  Elutazás menetrend szerinti repülőjárattokkal Moszkvába. Érkezés után autóbuszos városnézés, mely során a többek között a főváros főbb sugárútjai, a Bolsoj Szinház, a Megváltó Krisztus Székesegyház, a Moszkvai Állami Egyetem, a Kreml és épületei (kívülről) és a 16–17. századi orosz építőművészet kiemelkedő alkotása, a Novogyevicsij-kolostor látható.
  Bejelentkezés a szállodába.

  2.nap

  Reggeli után szabad program.
  Fakultatív programlehetőség: Egész napos kirándulás a Moszkvától 71 km-re található Szergijev Poszadba, az ősi orosz ortodox egyház centrumába. Látogatás a UNESCO Világörökség részét képező Szentháromság-Szergij Lavrában (mely a legmagasabb rang az ortodox kolostorok között). Visszautazás a szállodába, ahol szállás.

  3.nap

  Reggeli után az 1935-ben alapított, a világ második legsűrűbben használt metróhálózatának megtekintése. A moszkvai metró híres a szocialista realizmus művészetének darabjai által szobrokkal, freskókkal és mozaikokkal díszített állomásairól.
  Látogatás a világ legmagasabb ortodox templomában, a Megváltó Krisztus Székesegyházban, majd séta a Moszkva közepén fallal körülvett történelmi épületegyüttesben, Oroszország kulturális és hatalmi központjában, a világörökség részét képző Kreml épületei között: Nagy Kreml Palota, Lázár templom, Blagovescsenszkij székesegyház, Arhengelszkij székesegyház, Nagy Iván harangtorony, Tizenkét Apostol temploma, Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota.
  Látogatás a Tretyjakov Képtárban, az orosz képzőművészet alkotásait gyűjtő és bemutató múzeumban.
  Visszautazás a szállodába.

  4. nap

  Reggeli után transzfer a vasútállomásra, ahonnan 4 órás utazás gyorsvonattal Szentpétervárra.
  Érkezés után autóbuszos városnézés, mely során többek között a Nyevszkij sugárút, a kívülről látható a Szent Izsák Székesegyház, a Téli Palota, az Ermitázs, az 1917-es forradalom jelképévé vált Aurora cirkáló, a Művészetek terén a Mihalkovszky Palota és a cárok sírhelyét őrző Péter-Pál erőd látható.
  Egy órás hajókázás a Moyka és Fontanka folyókon, majd bejelentkezés a szállodába.

  5. nap

  Reggeli a szállodában, szabad program.
  Fakultatív programlehetőség: kirándulás Peterhofba, ahol az orosz művészetek egyik legismertebb remekműve, az „orosz Versailles”-ként is emlegetett tengerparti cári kastély található. A nyaralóegyüttes I. Péter cár nevét viseli, kertjét több szintből álló szökőkutak, vízesések, szobrok tarkítják. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Palota Múzeum, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt.
  Visszautazás Szentpétervárra autóbusszal.

  6. nap

  Reggeli után félnapos autóbuszos kirándulás Puskinba - a Carszkoje Szelo megtekintése - amely 200 éven keresztül a cárok nyaralóhelye volt. Ott található a barokk és rokokó építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét káprázatosan díszített, egymásba nyíló arany teremsornak köszönheti, melyek közül a legismertebb a Borostyánszoba. Visszautazás Szentpétervárra autóbusszal.

  7. nap

  Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd látogatás az Ermitázsban, Oroszország legnagyobb, és leghíresebb múzeumában, ahol a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteménye található, többek között Van Gogh, Michelangelo, El Greco, Leonardo De Vinci és Rembrandt műalkotásai. Transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással.

  Az ár tartalmazza

  • utazás menetrend szerinti légitársaság repülőjárataival, átszállással Budapest - Moszkva és Szentpétervár - Budapest útvonalon
  • illetékek
  • 3 éjszakai szállás Moszkvában és  3 éjszakai szállás Szentpéterváron helyi besorolás szerinti négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban
  • reggelis ellátás
  • gyorsvonat jegy Moszkva és Szentpétervár között
  • a leírás szerinti programok belépőkkel
  • magyar idegenvezető

  Az ár nem tartalmazza

  • orosz vízum díja
  • félpanzió felára
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • fakultatív programok (minimum létszám 15 fő)
   - Kirándulás Szergiev Posadba
   - Kirándulás Peterhofba
  Tekintse meg Szentpétervár és Moszkva csoportos városlátogatásunkat is.
  Nyaralás azonosító száma: 45119

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!