Nyugat-kanadai Nemzeti Parkok körutazás

Nyaralás azonosító szám: 45182
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

  Útvonal: Vancouver – Campbell River – Victoria – Kamloops – Fraser Canyon – Jasper – Lake Louise – Banff – Calgary.

  Nyugat-Kanada fjordokkal, erdőségekkel, sebes folyókkal szabdalt csoda szép tartományát, Brit Columbiát nevezik a Csendes-óceán kapujának is. Az utazók által kevésbé ismert látnivalók Kanada igazi arcát tárják itt fel. A nyüzsgő Vancouver mellett régimódi, történelmi hangulatú városkák, virágzó kertek, kanyonok és hágók, fjordok és hegycsúcsok, festői panorámautak ejtik ámulatba a látogatókat. Itt húzódik a lenyűgöző Sziklás-hegység északi része, melynek érintetlen tájain a Wells Gray Park ragyogó vízesései és a Banff Nemzeti Park csillogó tükrű tavai gyönyörködtetik a szemet. A hatalmas nemzeti park túloldalán Alberta tartomány és „a Sziklás-hegység fővárosa”, Calgary nyűgözi le szépségével az utazókat.

  Ellátás

  Reggeli.

  Szállás leírása

  3 vagy 4 fő esetén a szobákban 2 db franciaágyon történik az elhelyezés gyermekek és felnőttek esetén is!
  Gyermek elhelyezése: legfeljebb két 10-16 éves gyermek két teljes árat fizető felnőttel egy szobában.
  10 éjszakai szállás helyi középkategóriájú szállodák kétágyas szobáiban.

  Figyelem!

  A beutazáshoz Kanadába eTA engedély szükséges, melynek ügyintézését irodánk vállalja 10 000 Ft/fő/engedély áron.

  Program

  1. nap Budapest – Vancouver

  Elutazás Budapestről Vancouverbe menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. Érkezést követően transzfer a szállodába.
  Szállás Vancouverben.

  2. nap Vancouver – Campbell River

  Félnapos városnézés Vancouverben. A város kialakulásában a legnagyobb szerepet azon kínai munkások játszották, akiket először az arany vonzott Kanadába, azután pedig a vasút építése miatt érkeztek Ázsiából. A kínai kolónia ma is számottevő, emlékei jelen vannak a Chinatownban, illetve a közeli Ming-stílusú kínai kertben is, mely felüdülést nyújt a nagyváros forgatagában. Az óváros, a Gastown eredeti macskaköves utcácskáival, a gőzmotoros órával és az alapító „Gassy” Jack szobrával azokról az időkről árulkodik, amikor a város kikötőként és kereskedelmi központként vált híressé. A városnézés folytatásaként másfélórás komputazás Nanaimo-ba. Útközben sasok, fókák és akár még kardszárnyú delfin is látható!
  Szállás Campbell River-ben.

  3. nap Campbell River

  A sziget északi részén elhelyezkedő helység a lazachorgászat fővárosa. Több jelentős lazacfaj, többek között a királylazac is ezen a vonulási útvonalon úszik fel minden évben az ívási területére. Fél napos szabadprogram a környék felfedezésére, majd 4 órás hajós szafarin lehetőség nyílik a bálnák megfigyelésére.
  Szállás Campbell River-ben.

  4. nap Campbell River - Victoria

  Visszautazás Nanaimo kikötőjébe. Útközben rövid séta a MacMillan parkban, a douglas fenyők és vöröscédrusok között. Akad olyan vastag törzsű fa, amelyiket 5 ember éri csak körül! Ezen a napon Chemainus városa vár felfedezésre, ahol a helyi művészek hatalmas és látványos falfestményekkel díszítették ki az épületek külső falait. A műalkotások témája a város története: az őslakosok és a telepesek mindennapjait örökíti meg.
  Szállás Victoriában.

  5. nap Victoria

  Délelőtt városnézés, a kellemes, régimódi tengerparti város legszebb látnivalói várnak felfedezésre: a Beacon Hill zöldellő parkja, a Royal British Columbia múzeum, a festői kikötő és a Parlament épülete, melynek esti fényei visszatükröződnek az öböl vizén, valamint a város ékességének tekintett Empress Hotel borostyánnal befuttatott épülete. Délután szabadprogram.
  Szállás Victoriában.

  6. nap Victoria - Harrison Hot Springs

  Délelőtt látogatás a Butchart Gardens egykori kőfejtőből kialakított kertben, melyben a világ különböző tájairól származó ritka növényeket tekinthetnek meg. A sziklakertre a legszebb rálátás felülről nyílik, érdemes felmászni a hatalmas sziklára! Nyaranta a rózsák illata belengi a környéket, versenyre kelve a liliomokkal. Az út a Fraser völgyön vezet keresztül, mielőtt megérkezik a csoport a hőforrásáról híres városba. Az ásványi anyagokban gazdag forrásokat először az őslakos indiánok használták orvosi célokra, manapság a látogatók számára a gyógyhatása mellett a relaxációs hatása a legfontosabb.
  Szállás Harrison Hot Springsben.

  7. nap Harrison Hot Springs - Kamloops

  Utazás a Thompson-Okanagan régión keresztül, ahol változatos látkép tárul az utazó elé: zsályacserjével benőtt kopár domboldalak állnak szemben a buja növényzettel dicsekedő hegyvonulattal. Továbbutazás a Fraser Canyon-ban, ahol a Pokol Kapujának örvénylő folyama uralkodik. Átkelés a folyó felett 153 méter magasságban libegővel.
  Szállás Kamloopsban.

  8. nap Kamloops - Jasper

  Elutazás a természeti szépségekben gazdag tájon át Jasperbe. Útközben Clearwater és a csodálatos Wells Gray Park vízeséseiben gyönyörködhetnek, majd a terület vadállatvilágának felfedezése következik, hiszen számos madár és szarvas faj, és a feketemedve lel otthonra a parkban. Átszelve a Yellohead-hágót, látható a kanadai Sziklás-hegység legmagasabb csúcsa, a Mount Robson.
  Szállás Jasperben.

  9. nap Jasper – Lake Louise – Banff

  Kora reggeli indulás az Icefield Parkway-en, a világ legszebb panorámaútján a gleccserek lenyűgöző világába. Rövid megállás az Athabasca- és a Sunwapta-vízeséseknél, mielőtt elérik az Athabasca-gleccsert, ahol lehetőség van egy túrát tenni a jégmezőkön egy speciálisan erre a célra kialakított járművel (Ice Explorer). A tiszta vizű hegyi tavak a Bow és Peyto tavak már a Banff Nemzeti Parkhoz tartoznak, mely az UNESCO Világörökség részét képezi.
  Szállás Banff-ben.

  10. nap Banff

  Kanada legrégebbi nemzeti parkját 1885-ben hozták létre, miután a vasútépítő munkások hőforrásokra bukkantak. Az ámulatba ejtő természeti park az egész ország legszebb tájait foglalja magába, számtalan tó és hegyvidéki tájak váltják egymást kanyonokkal és völgyekkel. Egész évben látogatják: nyáron a túrázók, vízisportot kedvelők, télen pedig a sielők veszik birtokukba.
  Szállás Banff-ben.

  11. nap Banff - Calgary

  Reggel elutazás az 1988-as téli olimpia helyszíneként ismert Calgary-ba, ahol félnapos program keretében ismerkedés a látnivalókal. A város kellemes ötvözete a mai nagyvárosokra jellemző felhőkarcolóknak és a vízpart mentén kialakított számos sétánynak és parknak. Transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Budapestre.

  12. nap Budapest

  Megérkezés a menterend szerint Budapestre.

  Minimum létszám: 20 fő

  Az ár tartalmazza

  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Vancouver / Calgary – Budapest útvonalon, turista osztályon
  • illetékek
  • utazás a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
  • 10 éjszakai szállás helyi középkategóriájú szállodák kétágyas szobáiban
  • reggelis ellátás
  • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel
  • magyar idegenvezető

  Az ár nem tartalmazza

  • eTA engedély
  • borravalók
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  Nyaralás azonosító száma: 45182

  Kanada, Kanada körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!