Utazás időtartama

6 nap/5 éjszaka, CSAK A X.29-nél 7 nap/ 6 éjszaka
Időpont: VIII.18., IX.15., X.29.

Utazás

Közvetlen menetrend szerint repülőjárattal

A Nápolyi-öböl kincsei A Nápolyi-öböl kincsei elhelyezés

4*-os szállodában Nápolyban

A Nápolyi-öböl kincsei A Nápolyi-öböl kincsei ellátás

Reggeli, fakultatív vacsora felár ellenében előzetesen kérhető

Minimum létszám

15 fő

1. nap

Budapest - Nápoly
Elutazás Budapestről az esti órákban Nápolyba. Érkezés után transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés.
 

2. nap

Egész napos fakultatív kirándulás Capri szigetére (min 15 fő) 43.900 Ft/fő
Transzfer Nápoly kikötőjébe, ahonnan áthajóznak Capri szigetére, ahol minibusszal közlekedik a csoport. Anacapriban megtekinthetik Axel Munthe villáját, libegővel felmehetnek a sziget legmagasabb pontjára, Augustus császár kertjéből élvezhetik a Faraglioni sziklák látványát, megkóstolhatják a limoncellot. Visszatérés Nápolyba az esti órákban, transzfer a szálláshelyre. (Helyszínen fizetendő belépő: 10 EUR/fő).
 

3. nap

Fakultatív kirándulás a Vezúvra (borkóstolóval) és Pompei megtekintése (min 15 fő) 34.900 Ft/fő
A kirándulás a Vezúvon, a kontinens egyetlen működő vulkánján kezdődik. Busszal feljutnak 1000 m magasságig, az út a különböző korszakbeli lávakiömlések között vezet, innen kb. 25 perces gyaloglással lehet a kráter peremére eljutni, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Nápolyi-öbölre. A vulkántúra egy jellegzetes borászatban fejeződik be, ahol megkóstolhatják a Vezúv legjobb borait, valamint a tipikus helyi ínyencségeket (bruschetta, helyi készítésű olívaolaj, mozzarellagolyók, szalámik, sajtok). Ezután irány Pompei romvárosa, amely Kr. u. 79-ben, néhány óra leforgása alatt eltűnt a Föld felszínéről. Ez egy kihagyhatatlan időutazás 2000 évvel visszafelé. (Helyszínen fizetendő belépő: 25 EUR/fő).
 

4. nap

Fakultatív kirándulás Positano - Amalfi útvonalon (min 15 fő) 38.900 Ft/fő
A Sorrentoi félsziget felé indulva gyönyörű tájakkal találkozhatnak. A Nápolyi öböl látványa háttérben a Vezúvval, narancs- és citromligetek mindenütt. Sorrento előtt elkanyarodva az Amalfi partvonal veszi kezdetét. Ez a kanyargós, sziklákba vájt út a világ egyik legszebb panorámájú útja, amely 1850 óta összeköti a középkor óta itt élő apró városkákat egymással. Positano, a "Függőleges Város" két hegy közé épült be, pasztellszínű házai, mint egy szőlőfürt kapaszkodnak egymásba... a látvány valóban meseszép. Egy rövid fényképszünet után irány Amalfi! Több bájos falvacskát érintve érkeznek Amalfiba, a partvonal központjába, amely ma egy tengerparti nyaralóváros. Amalfi a középkorban gazdag, nagyhatalmú kereskedelmi köztársaság volt. A nagy múlt emlékei a mai napig megtekinthetőek itt: a városka katedrálisa lenyűgöző, a kultúrák keveredése minden sikátorban, minden épületen nyomot hagyott. (Helyszínen fizetendő belépő: 8 EUR/fő).
 

5. nap

Fakultatív autóbuszos kirándulás Sorrentoba (min.12 fő) 27.900 Ft/fő
Fakulltatív kirándulás Sorrentoba, mely a Nápolyi-öböl leghangulatosabb kisvárosa. Egy hullámos fennsíkon fekszik, parkok, erdők, narancs- és olajültetvények között, a fennsík 2040 m magas egyenes sziklafallal szakad a vízbe. Központja a kávézókkal teli Piazza Tasso, ahol érdemes kis időre megpihenni. Aki nem vesz részt a fakultatív kiránduláson az egyénileg felfedezheti Nápoly városát, és megtekintheti a város múzeumának régészeti részlegét is, ahol többek között a pompei mozaikok eredeti, épen megmaradt darabjait is őrzik.
 

6. nap


Reggeli után autóbuszos városnézés Nápolyban. A Posillipo-hegyről megtekinthetik a lábuk alatt elterülő Nápolyi-öbölt, a kimagasodó Vezúvot, a tenger kékjéből kitűnő Ischia, Procida és Capri szigeteit és persze Nápoly városát. Az útvonal érinti a Tojásvárat, a Castel Nuovo-t (Anjou-vár), a Királyi Palotát, a San Carlo Operaházat, az Umberto-galériát, valamint a város lenyűgöző főterét, a Piazza del Plebiscito-t.

7. nap
Egész napos szabad program, transzfer a nápolyi repülőtérre az esti órákban, hazautazás menetrend szerinti járattal Budapestre.

Helyszínen fizetedő idegenforgalmi adó 24 EUR/fő.
Az alapdíj a kisméretű kézipoggyászt tartalmazza, feladható poggyászok felárért foglalhatóak.

Fakultatív program

Ok (min 15 fő, Sorrentonál min 12 fő jelentkezésétől):

Vezúv-Pompei 34.900 Ft + 26 EUR belépő
Capri 43.900 Ft + 10 EUR belépő
Sorrento 27.900 Ft
Amalfi 38.900 Ft + 8 EUR belépő

Utazási iroda hazai besorolás
Nyaralás azonosító száma: 39913

Olaszország, Nápoly városlátogatás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

+ 36 1 785 8492

Kérdése van? Hívjon most!