Cote D'azur és az olasz Riviéra program

1. nap: Repülés Olaszországba

Utazás Budapestről Olaszországba, Milánóba, transzfer a hotelbe. Idegenvezetőnk információs találkozót tart. Szállás: 3 csillagos hotelben San Remo régióban.

2. nap: Nizza és Cannes

Ezen a napon Franciaország vár ránk: a legendás Côte d'Azur, azaz az Azúr-part. Ez egy 120 km-es partszakasz az ország déli részén, mely az első modern nyaralóhely volt. Manapság a felső tízezer, a filmsztárok kedvenc egyik úticélja. Időtlen pompája, kellemes éghajlata, a bájos városkák, a csillogó azúrkék tenger, a hegyek között kacskaringózó utak számos művészt megihlettek. Élt és alkotott itt többek között Chagall, Monet, Picasso, F. Scott Fitzgerald és Hemingway is. Nizzában átélhetjük a hely hangulatát városnézésünk során, megcsodálva a kikötőt, a több, mint 100 éves, legendás Negresco luxushotelt, mely a Riviéra egyik szimbóluma, és a szemkápráztató színekben pompázó virágpiacot. Cannes nevezetes filmfesztiváljáról, melyet 1946 óta rendeznek meg. Ikonikus tengerpartja a sétánnyal, pálmafákkal övezett Promenade de la Croisette. Visszatérés a hotelbe.

3. nap: Szabadidő vagy fakultatív program

Genova, Rapallo és Portofino
Szabadidő, vagy tartson velünk FAKULTATÍV kirándulásunkra! Ligúria, az Olasz Riviéra a francia határtól húzódik a Ligúr part mentén, Toszkánáig. Vadregényes hegyvidékek, homokos partok, elbűvölő kisvárosok jellemzik. A francia Riviéra népszerűvé válása után kezdett ez a vidék is felkapottnak számítani a 19. században. A Ligúr Appeninek fenséges vonulatai között haladunk Genova felé. A Via Aurelia-n utazunk, a romantikus, sziklás hegyekben gyönyörködve. Az Olasz Riviéra központjának tartott Genova kikötője a legnagyobb Olaszországban. Az egykori tengeri köztársaság évszázadokon keresztül fontos szerepet töltött be a régióban. Fekvése elragadó: a Ligúr-tenger és az Appeninek ölelésében található. Ezután Rapallo-ba érünk, a népszerű turistadesztincióhoz, a Tigullio-öbölnél. Ezt követően Portofino felé indulunk. Portofino kifinomult hangulatú üdülőhely, az olasz Riviéra egyik ékköve, kis házakkal, villákkal, színpompás növényekkel. A település nagy népszerűségnek örvend a gazdagok és híresek körében is. Visszatérés a hotelbe.

4. nap: San Remo és Albenga

Félnapos kirándulásunk célpontja a mintegy 56.000 főnyi lakosságú San Remo, az impozáns üdülőhely és fesztiválhelyszín. Sétát teszünk az óváros hangulatos utcáin, majd szabadidő, ebédelési lehetőség. Ezután Albenga vár ránk, melyet a Kr. e. 2. században alapítottak. A Római Birodalom idején vált fontos várossá. A városnézés során felfedezhetjük a római idők nyomait és középkori épületeket is. Visszatérés a hotelbe.

5. nap: Szabadidő vagy fakultatív program

Dolceacqua és Monaco
Szabadidő, vagy FAKULTATÍV kirándulásként első állomásunk a középkori Dolceacqua. A festői fekvésű olasz falucska látképét a híres híd, a Ponte Vecchio di Dolceacqua dominálja. A 13.században épült építészeti műremek a Nervia folyón kecses ívként nyúlik át. Claude Monet, az impresszionizmus kiemelkedő alakja egy festményen örökítette meg a híd szépségét. Felkeressük az óvárost. Izgalmas élményt ígér Monaco programunk. A hercegség a francia Riviérán gyöngyszeme, Franciaország és a Földközitenger között. Ez a világ 2. legkisebb országa, népessége 38.000 fő. Az állam élén a Grimaldi-ház áll, uralkodója II. Albert herceg. Szerencsejáték, kaszinók, a világ legmagasabb egy főre jutó GDP-je, FORMA-1-es verseny, a luxus világa – mindez Monaco. Meglátogatjuk az óvárost, és az 1875-ben épült katedrálist, mely a hercegi dinasztia tradicionális temetkezési helye. A Szent Miklós-székesegyházban kötött házasságot Grace Kelly és III. Rainer herceg, és itt helyezték őket végső nyugalomra is. Visszatérés a hotelbe.

6. nap: Milánó városnézés

Ezen a napon az egyik legvérpezsdítőbb olasz város, Milánó vár ránk. Az ország második legnagyobb városa fontos gazdasági központ. A divat rajongóinak kihagyhatatlan a majdnem másfél milliónyi lakosságú nagyváros: itt rendezik meg a Milánói Divathetet. A kultúra fellegvára számos múzeummal, művészeti gyűjteménnyel csábítja a látogatókat. Félnapos program keretében ismerkedünk a nevezetességekkel, miközben az utcán sétálva megtapaszthatjuk Milánó egyedi hangulatát, a jól öltözött helyiek nyüzsgését. Felkeressük a gótikus csodát, a Dómot, a Galleria Vittorio Emanuele passzázst, a Santa Maria delle Grazie templomot, a milánói hercegek egykori rezidenciáját, a Sforsesco-kastélyt, a S. Ambrogiobazilikát. A délután folyamán szabadidő, hódolhatunk a vásárlás örömeinek a Corso Buenos Aires-en. Visszatérés a hotelbe.

7. nap: Szabadidő vagy fakultatív program

Cinque Terre
A mai napon szabadidő vagy FAKULTATÍV program: Cinque Terre (UNESCO-Világörökség). A magyarul Öt Földnek nevezett meseszép részen öt városka osztozik: Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia és Monterosso al Mare. A hegyoldalról a tengerre lenéző színpompás házak övezte vidék sokak bakancslistáján szerepel. Utunk Monterosso-ba vezet, a kis öbölnél megbújó, bűbájos településre. Vonatra szállunk (a környéken korlátozottak a turistabuszos közlekedési lehetőségek), így egyedi élményben lehet részünk. Majd Portovenere-be megyünk. Visszatérés a hotelbe.

8. nap: Hazautazás

A busz a repülő indulásának függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Fontos információk

Min. csoportlétszám: 30 fő.
Igyekszünk a fent említett hotelben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.
A helyszínen kiegészítő fakultatív programok foglalhatóak!
Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges, melynek a visszautazástól még minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie!
Fakultatív program vásárlására a helyszínen olyan útlevél, vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, mely min. az utazás utolsó napjáig érvényes.
Jelenlegi beutazási szabályok:
Franciaország: EU-s oltás, vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR- vagy antigén-teszt, vagy ha az utazó igazolja, hogy átesett a fertőzésen (min. 11 napja, max. 6 hónapja). Tanácsos az ún. becsületbeli nyilatkozat kitöltése.
Olaszország: EU-s oltás, vagy 48 óránál nem régebbi negatív antigén (AG) vagy PCR teszt, vagy gyógyultság igazolás (max. 180 nap), és online regisztráció.

Az ár tartalmazza

Repülőjegy oda-vissza.
Reptéri illeték.
Repüléshez kapcsolódó szolgáltatások: feladott poggyász, kézipoggyász, repülőtéri check-in.
Transzfereket modern, légkondicionált buszokkal. Kollégánk a repülőtéren várja Önöket, aki a résztvevőket elkíséri a szállodába, az elutazás napján pedig a szállodából a repülőtérre.
Kirándulóprogramokat: Nizza, Cannes, San Remo, Albenga, Milánó.
Olaszos reggelit.
Minőségi szállásokat: Vendégeink középkategóriájú hotelekben, kétágyas szobákban kapnak elhelyezést a csillagtúra alatt.
Magyar nyelvű idegenvezetés: Kollégánk ismerteti a körutazásban foglalt programokat, látnivalókat és egyéb lehetőségeket. Ezenkívül ott-tartózkodásuk alatt mindenben készséggel áll Utasaink rendelkezésre.

Egyéb

Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 49.990Ft/fő/teljes utazás.
Turisztikai adó: a helyszínen fizetendő, a helyi előírásoknak megfelelően (kb. 2 euró/fő/éj).

Amiket ajánlunk Önnek

Baleset- és poggyászbiztosítás.
Útlemondási biztosítás: 6.900 Ft/fő.
Vacsoracsomag: 39.990 Ft/fő.

Fakultatív programok

Genova, Rapallo, Portofino, Dolceacqua és Monaco, Cinque Terre.
Nyaralás azonosító száma: 49546

Olaszország, Olasz körutazás, éves átlaghőmérséklet

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

+ 36 1 785 8492

Kérdése van? Hívjon most!