Csillagtúrák Szicíliában

Nyaralás azonosító szám: 39914
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!
  Csillagtúrák Szicíliában

  Utazás időtartama

  5 nap / 4 éjszaka

  Indulási időpontok

  V.16., VI.13., IX.12., X.10.

  Utazás

  Közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal (Budapest - Catania- Budapest)

  Csillagtúrák Szicíliában elhelyezés

  3*-os szállodában Taormina térségében

  Csillagtúrák Szicíliában ellátás

  Félpanzió (reggeli, vacsora)

  Minimum létszám

  15 fő

  1. nap

  Érkezés Cataniába menetrend szerinti járattal. Érkezés után megismerkedhetnek Catania város főbb nevezetességeivel (Dóm, Fő tér, Via Etnea) majd transzfer a szállodához. Félnapos fakultatív kirándulás a "Keresztapa" nyomában (min. 15 fő) 21.900 Ft/fő A híres amerikai rendező Coppola, Forza d'Agro és Savoca nevű településeken forgatta a négy Oscar-díjjal jutalmazott filmjét, a Keresztapát. Ha valaki szeretne igazán hamisítatlan szicíliai falvakba eljutni, akkor feltétlenül érdemes fél napot áldozni erre a két településre. Savoca háromszáz méter magasan fekszik a tengerszint felett. Egy hatalmas, kettéhasadt sziklára épült, a valamikor selyemvásárairól híres település. Itt játszódnak a bárjelenetek a Bar Vitelli teraszán. Sétálhatnak a békés utcácskákon, megtekintik a Cappuccini Konvent katakombáit és a Santa Maria degli Angeli templomot Forza d'Agro 420 méter magasan fekszik a Ion-tenger felett. A Szent Háromság tiszteletére felszentelt templom altemplomában preparálták hajdan a múmiákat. Ezen a településen is forgattak a filmből jeleneteket. Transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés a szállodában, vacsora.

  2. nap

  Fakultatív kirándulás az Etnához és Taorminába (min. 15 fő) 39.900 Ft/fő Utazás autóbusszal az Etna délkeleti lejtőjén Santa Venerinán és Zafferanán keresztül kb. 2 000 m magasságig. (Rifuggio Sapienza). Ezen a szinten lehetőség nyílik az 1882-ben keletkezett Silvestri kráterek megtekintésére (ingyenes), étkezési és vásárlási lehetőség helyi termékekből (különböző ízű mézek, pisztácia, borok ...) Aki szeretné teljessé tenni az élményt, annak felárért az időjárás függvényében lehetősége van kabinos felvonóval 2400 m magasságig fölmenni, majd onnan tovább Mercedes típusú terepjáró buszokkal egészen 3 000 méterig, a mai napig aktívan működő központi kráterek aljáig, és ezen a szinten körbejárni a 2002-ben 3 hónap alatt keletkezett 9 új kráter egyikét szakképzett helyi túravezető magyarázatával.Ezt követően a kirándulás Taorminában folytatódik. A görögök által alapított, gyönyörű fekvésű várost a Monte Tauro hegy fennsíkján az 1770-as években kezdték fölfedezni a turisták. Pezsgő kulturális élet jellemzi. A görögök által épített, majd a rómaiak által átépített színházat a mai napig használják, operaelőadásokat, balett esteket, koncerteket tartanak benne. A görög színház az idelátogató turisták kedvelt fotótémája, melyet a magyar közönség elsősorban Csontváry Kosztka Tivadar egyik legismertebb alkotásáról ismerhet. (Helyszínen fizetendő belépő: 10 EUR/fő). Vacsora a szállodában.

  3. nap

  Egésznapos fakultatív hajókirándulás Lipari és Vulcano szigetekre (min. 15 fő) 36.900 Ft/fő Autóbusszal jutnak Milazzoba, onnan egy elegáns hajóval Liparira, majd továbbutazás szintén hajóval Vulcano szigetére, ahol szabadidő és fürdési lehetőség a kénes sárfürdőben. Hazafelé hajózás a szigetek és a Faraglioni-sziklák körül, majd visszahajózás Milazzoba és autóbusszal a szállodába.

  4. nap

  Fakultatív kirándulás Siracusa-ba (min. 15 fő) 32.900 Ft/fő Ismerkedés Siracusa római kori és görög emlékeivel a régészeti parkban. (Helyszínen fizetendő belépő: 16,50 EUR/fő.) Európa egyik legnagyobb kiterjedésű ásatási területén belül a görögök által épített színházban ma is tartanak előadásokat. Klasszikus görög tragédiákat mutatnak be a hajdan 16 000 néző befogadására alkalmas teátrumban. A hajdani kőfejtőt, ahol 10 ezer athéni hadifogoly lelte halálát, az arabok különböző gyümölcsfákkal és dísznövényekkel ültették be, kellemes hűs parkot hozva így létre. a mindössze 500 m széles és 1 km hosszú Ortigia szigeten, Archimedes szülőhelyén elsősorban a városka barokk látnivalóit csodálhatják meg. (Helyszínen fizetendő belépő: Ortigia katedrális 2 EUR/fő.) Vacsora a szállodában.

  5. nap

  Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerinti járattal. A programok sorrendje felcserélődhet. Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó 0,80 EUR/fő/éj. Helyszínen fizetendő belépők a fakultatív programoknál: 35 EUR. A díj egy kisméretű kézipoggyászt tartalmaz, feladható poggyász felárért foglalható.

  Fakultatív program

  Ok (min. 15 főtől): Etna-Taormina 39.900 Ft/fő Lipari-Vulcano 36.900 Ft/fő Siracusa 32.900 Ft/fő A keresztapa nyomában 21.900 Ft/fő

  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 39914

  Olaszország, Olasz körutazás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 84 92

  Kérdése van? Hívjon most!