A Kaukázus Gyöngyszemei - Azerbajdzsán, Grúzia, Örményország körutazás

Nyaralás azonosító szám: 42881
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Körutazás információk

  Utazás autóbusszal Bécsbe, repülővel Bécs - Jereván és Baku - Budapest útvonalon közvetlen WizzAir járattal, elhelyezés 3-4* szállodákban, félpanzióval.

  Miért ez az út?
  1. Az ősi alapokon nyugvó, nagyon jó állapotban megmaradt grúz és örmény templomok egy letűnt világ hangulatát idézik.
  2. A körutazás 7 UNESCO világörökségi helyszínt keres fel, emellett a természeti látnivalók sem elhanyagolhatók, a Szeván-tó vagy a Kaukázus hegycsúcsai minden évszakban elragadók.
  3. Azerbajdzsánban két merőben eltérő látnivaló hívja fel magára a figyelmet: míg Bakuban a modern felhőkarcolók Dubai gazdagságát idézik, addig az UNESCO világörökségi védelem alatt álló gobusztáni sziklarajzok az ősemberek világát elevenítik fel.

  Magyar nyelvű idegenvezetéssel. A program 7 világörökségi helyszínt is érint. A körutazás természeti látnivalókat is kínál, pl.: Szeván-tó, Kazbegi 2.170 m magas csúcsai. Utazás a Kaukázusba.

  A 2022-es árak és dátumok tájékoztató jellegűek!

  Körutazás leírása

  1. nap: Budapest - Bécs - Jereván

  Reggeli indulás Budapestről csoportos busztranszferrel Bécsbe. Közvetlen járattal, utazás Jerevánba. Az esti órákban érkezés, majd transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Jerevánban.

  2. nap: Zvartnotsz - Ecsmiadzin - Jereván

  Reggeli után utazás Zvartnotsz templomához, ezt követően utazás Ecsmiadzin-be, a Szt. Hripszime templom és a katedrális megtekintése mely az UNESCO világörökség része. Délután visszaérkezés a városba, városnézés Jerevánban, Örményország fővárosában. Vacsora és szállás Jerevánban.

  3. nap: Jereván - Khor Virap - Aren 1 barlang - Noravank - Jereván

  Reggeli után meglátogatjuk a belvárosi vízesést és a Gafesdzsian Művészeti Központot. Továbbutazunk a Khor Virap kolostorba. Az apátság felett magasodik Ararát hegye, mely csodálatos látványt nyújt. Útközben Areni-ben lehetőség nyílik borkóstolásra egy helyi borászatban és felkeressük az Areni-1 barlangrendszert is mely 5-6 ezer éves múlttal büszkélkedhet. Ezt követően kirándulás a 13. században alapított Noravank apátságba, vacsora Novarankhoz közeli étteremben. Vacsora és szállás Jerevánban.

  4. nap: Jereván - Gerhard - Garni - Szevan-tó - Dilijan

  Reggeli után kirándulás a Geghard apátságba, majd a Garni-ban lévő pogány templomhoz, ez után Garni George és a Sziklák Szinfóniája bazaltképződmény felkeresése. Továbbutazunk a világ egyik legnagyobb magashegyi tavához, a Szevan-tóhoz. Látogatás a 9. században épült Szevanavank apátságban. Vacsora és szállás a Szevan-tónál.

  5. nap: Sevan/Dilijan - Haghpat - Sanahin -Tbiliszi

  Reggeli után látogatás a Haghpat és Sanahin apátságokban. Ezek a komplexumok, melyek a középkori örmény építészet csodái. Utazás az örmény-grúz határhoz, itt átszállás a grúz autóbuszra. Vacsora és szállás Tbilisziben (4 éj).

  6. nap: Tbiliszi

  Ezen a napon a grúz főváros látnivalóiban gyönyörködünk. A városnézés során megtekintjük: Metekhi templom, Sulphur fürdő, Narikala erőd, zsinagóga, Sioni katedrális, Ancsiszkáti templom, Rusztaveli sugárút, Grúz Nemzeti Múzeum.

  7. nap: Ananuri komplexum - Kazbegi

  Napunkat a grúz hadiút megismerésével töltjük. Oda úton felkeressük az Ananuri komplexumot, mely a 17. századból származik. Kazbegibe érkezésünk után átszállunk négykerék meghajtású terepjárókba és egészen 2.170 méterig jutunk fel velük, gyönyörű völgyeken és erdőkön keresztül, egészen a Gergeti Szentháromság templomig.

  8. nap: Mcheta - Gori - Upliszcihe

  Reggeli után Grúzia ősi fővárosába és vallási központjába, Mchetába indulunk. Városnézés: Jvari székesegyház-kolostor (6. sz.) és Szvetichoveli Székesegyház. Indulás Gori városába. A város környékén található barlang város, Upliszcihe felkeresése.

  9. nap: Sighnaghi - Sheki - Kish

  Reggeli után először Sighnaghi erőddel védett városát keressük fel, mely megőrizte a 18. század hangulatát. Utolsó grúz látnivalónk Bodbe apátsága. Itt háromféle bort is kóstolunk egy helyi pincészetben. Átlépve az azerbajdzsáni határt, utunk Sheki városa felé folytatódik. Legfontosabb látnivalói: Sheki kán nyári palotája, az erődítmény, 18. századi karavánszerájok, illetve számtalan templom és mecset. Utazás Kish faluba, amely a St. Elishe templom által ismert. Vacsora és szállás Shekiben.

  10. nap: Nidj - Gabala - Shamakhi - Baku

  Reggeli után elindulunk Azerbajdzsán fővárosa, Baku felé. Útközben látogatás Nidj-ben, majd Gabala következik. A városnézés során a helyi múzeumot, illetve az erődítmény romjait keressük fel. A következő állomás Maraza, majd utunk Shamakhi városába vezet, ahol a legfontosabb látnivalók a Juma mecset és a Shirvan uralkodók sírjai. Vacsora és szállás Bakuban.

  11. nap: Baku

  Reggeli után a főváros, Baku nevezetességeivel ismerkedünk meg. Hajókirándulást teszünk az öbölben, majd felkeressük a középkori óvárost a shirváni sahok palotáját, karavánszerájt, középkori piacteret és a szőnyegszövő műhelyt. A délután folyamán látogatást teszünk az Abseron félszigeten található „Égő hegynél” és a Tűz templománál. Vacsora és szállás Bakuban.

  12-13. nap: Gobusztan - Baku - Budapest

  Kirándulás Gobusztanba, ahol az UNESCO Világörökség részét képző, 40 hektáros sziklarajz múzeum található. Visszaúton felkeressük a Bibi-Heybat mecsetet, az Eurovíziós fesztivál színhelyéül szolgáló Kristály palotát és a szőnyegmúzeumot. Szállás Bakuban. Másnap korai reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal, átszállással.

  UNESCO Világörökségi helyszínek

  Örményország Ecsmiadzin Geghard monostora és az Azát-folyó felső szakasza, Sanahin-kolostor, Haghpat-kolostor, Grúzia Mcheta város székesegyházai, Azerbajdzsán, Baku óvárosa, Gobusztáni sziklarajzok, Sheki kán nyári palotája.

  Programok

  A szeptemberi csoport esetében, minimum 10 fő részvétele esetén: Tbiliszi városnézés főzőleckével (ebéddel): 29.500,-Ft/fő.

  További információk

  Előleg Wizz Air-rel közlekedő csoportos programjaink esetében előlegként fizetendő: a repülőjegy díja, a részvételi díj 10%-a és az útlemondási (storno) biztosítás.
  Várható menetrend (változhat)
  Légitársaság: WizzAir
  Oda út: Bécs - Jereván 15:05 - 20:35
  Haza út: Baku - Budapest 05:10 - 07:15
  A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja.
  Vízum
  Az azeri vízumoztatást irodánk intézi, melyhez színes, jó felbontású, jpg formában scannelt útlevél szükséges. Az útlevélnek a vízum kiállításának időpontjához képest még 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
  Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás
  Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 1,5% Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
  Utazás Wizz Air járattal
  A repülőjegy ára személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú, kisméretű (max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú) kézipoggyászt,és 1 db max. 20 kg-os (max. max. 149 x 119 x 171 cm nagyságú) feladható poggyászt és üléshely foglalást tartalmaz. (A megadott méretek alapján a bőrönd maximum ekkora nagyságú lehet, természetesen ennél kisebb bőrönd is feladható.) Amennyiben a fent meghatározott csomagok mérete, súlya vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.
  Üléshely foglalás: a repülőjegy ára tartalmazza az üléshely foglalást. Ez azt jelenti, hogy a párokat szinte kivétel nélkül egymás mellé tudjuk ültetni, viszont a WizzAir által alkalmazott ültetési rendszer miatt ezt nem tudjuk garantálni. Továbbá, mivel egy sorban 3 ülés van, emiatt előfordulhat az, hogy a párok egymás mellett ülnek, de a folyosó két oldalán.
  A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti. Tájékoztatjuk az Utasainkat arról, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.
  Felhívjuk az Utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett WizzAir repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza. Repüljön biztonságban a WizzAir-rel!

  További információk 2

  A körutazás idegenvezetője Négyesi Miklós
  Az utazás mindig is fontos része volt az életemnek. Szüleimnek köszönhetően már gyerekkoromban bejártam Európa számos országát. Később felnőtt fejjel pedig egyre távolabbi helyre próbáltam eljutni. Szerencsésnek mondhatom magam, mert manapság pedig már a munkám is a hobbim: az utazás. Bölcsész végzettségemet remekül tudom hasznosítani az utakon és az se zavar, ha le kell térni a járt útról. Azt vallom, hogy éljük meg, ne csak át. Egy országot nemcsak a történelmén, hanem a jelenén keresztül kell megismerni, ezért fontosnak tartom azt, hogy az adott helyet a helyiek szemszögéből is próbáljuk megnézni Ismerje meg a Kaukázust! 

  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 42881

  Az alapár tartalmazza

  - a repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 db max. 10 kg
  - max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyásszal és1 db max. 20 kg-os feladható poggyásszalés üléshely foglalással (melynek értéke:kb. 125.000 Ft)a megadott szállásokat félpanziós ellátássala szükséges transzfereket légkondicionált autóbusszalaz autóbuszos közlekedést Budapest - Bécs közötta belépőjegyeketa magyar nyelvű idegenvezetést

  Az alapár nem tartalmazza

  - az azeri vízumdíjat12.000 Ftaz útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)a borravalókat(helyszínen fizetendő)kb. 65 EUR/fő

  Egyéb költségek

  Egyágyas felár139.000 FtUtasbiztosítást (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

  Örményország, Örményország körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!