Moszkva egyénileg WizzAirrel

Nyaralás azonosító szám: 49063
További indulási időpontok »

Utazás információk

Repülés menetrend szerinti WizzAir járattal, 3 éjszaka kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban: Hotel Izmailovo Vega, svédasztalos reggeli.

Kétségtelenül Moszkva az ország szíve, kelet és nyugat határán terül el ez az egyszerre ősi, és egyszerre 21. századi megapolisz. Hogy kihagyható-e? Semmiképpen! Az ősi városról Karamzin, a neves orosz író is azt vallotta, ha nem láttad Moszkvát, nem láttad Oroszországot. A főváros szíve a Vörös tér, a Kreml; templomai számos jelentős történelmi esemény színhelyei voltak. Igen nehéz eldönteni, mit nézzünk meg Moszkvában. A Kincstárban képet kapunk a cárok gazdagságáról, a Veréb-hegy magasából gyönyörű kilátás nyílik a ragyogó, csillogó aranykupolás városra, a Novogyevicsi temetőben tiszteleghetünk az orosz művészet nagyjai előtt, este sétálhatunk egyet az Arbat különleges forgatagában, de az Űrrepülés múzeuma is rengeteg izgalmas látnivalóval vár.

Egyéni utazás, már 2 főtől, nem kell a csoporthoz igazodni! Garantált indulás a Wizzair járataihoz igazodva, tetszőleges dátumokon. A program és a szállás változtatható, egyéni igények szerint testreszabható. 

Utazás leírása

1. nap: Budapest - Moszkva

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban (felszállás 05:55), érkezés Moszkvába 09:30-kor, majd transzfer a szállodába és szállás elfoglalása. A rendelkezésünkre álló szabadidőben érdemes felkeresni a város leghíresebblátnivalóit. A szállás metróközeli , így rövid időn belül belvárosba érhetünk, ahol megkezdhetjük a város bejárását. Irodánk fakultatív program keretein belül privát városnézést ajánl magyar nyelvű idegenvezetővel. A program során elsőként a Lomonoszov Egyetem főépületét tekintjuk meg, mely a Veréb-hegyen található. Tartunk egy rövid pihenőt, mivel a hegyről gyönyörű kilátás nyílik Moszkvára. Az egyetem jellegzetes formájú főlétesítménye a „Hét nővér” építményeinek egyike, elkészültekor a világ hetedik legmagasabb épülete volt. Majd utunkat Moszkva délnyugati része felé folytatjuk, ahol célpontunk a Novogyevicsij kolostor. A 16-17. századi III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. Az épületegyüttes 2004-től az UNESCO világörökség részét képezi. A kolostor temetőjében számos híresség és közéleti személyiség sírja található, mint például: Mihail Bulgakov, Nyikolaj Gogol, Anton Csehov, Nyikita Hruscsov és Borisz Jelcin. A temetőben egy rövid sétát teszünk, a kolostort viszont csak kívülről tekintjük meg. Következő megállónk a Megváltó Krisztus Székesegyház, az ortodox vallás egyik páratlan remekműve. A világ legmagasabb ortodox templomát eredetileg I. Sándor cár emeltette fel, miután Napóleon seregei vesztett félként elhagyták Moszkvát. A hatalmas székesegyházat 1931-ben felrobbantották, majd az újjáépített templomot 2000. év augusztusában szentelték fel. Este egy újabb lehetőségként tárul elénk egy fakultatív, hangulatos séta a régi Arbaton, a város legrégebbi sétálóutcáján, majd napunkat Moszkva autóbuszos megtekintésével zárjuk. A városnézésünk során a város modern negyedét, Moszkva City-t is felkeressük. A negyedben 1992-től kezdődően sorra épültek fel a 300 méternél magasabb látványos felhőkarcolók, melyek a város hagyományos látképe fölé magasodnak. Az autóbuszos városnézést az épületek szinte művészi fokon történő kivilágítása teszi különlegessé.

2. nap: Moszkva - Szergiev Poszád

Reggeli után érdemes egy sétát tenni a szállás közelében található parkban, majd megtekinteni az ott található Izmailovói Kremlt.Sokak számára talán meglepetésként szolgálhat, hogy Moszkvában van egy második kreml is! Az épületegyüttes viszonylag újépítésűnek számít, 1998-ban kezdték el a munkálatokat, és azok 2007-ben fejeződtek be. Az alapötlet pedig egy olyan komplexum létrehozása volt, ami bemutatja az I. Péter cár ideje előtti orosz építészetet. Az Izmailovói Kreml tehát ezekhez a régi, elhagyott gyökerekhez kíván visszanyúlni. Irodánk alternatív fakultatív program keretein belül Szergijev Poszádba invitálja Önöket, az ősi orosz ortodox egyház centrumába, mely templomokban, kolostorokban és szent helyekben gazdag. (Moszkvától 71 km-re észak-keletre található.) A város legismertebb, meghatározó épületegyüttese a Szentháromság-Szergij kolostor, mely 1993 óta a világörökség része. Ez után elmondhatjuk, hogy nemcsak a pazar, gazdagságában egyedülálló Moszkvát láttuk, hanem a vidéket is, amely megőrizte a hagyományos Oroszország hangulatát. A program végén egyéni ebéd lehetőség Szergiev Poszadban, egy hagyományos orosz éteremben, ahol az orosz gasztronómia legismertebb és legízletesebb ételeit fogyasztjuk el. A késő délutáni órákban érünk vissza Moszkvába, ahol a VDNH (más néven: Összoroszországi Kiállítási Központ) területét keresshetjük fel. Hatalmas területén a volt szovjet tagköztársaságokat bemutató pavilonok kerültek kialakításra. A moszkvaiak kedvelt pihenő parkja, mivel az épületek szépen kialakított zöld környezetben találhatók. A kiállítási terület egyik érdekes látnivalója a szovjet filmek főcíméből ismert, az 1937-es párizsi világkiállításra készült Munkás és kolhozparasztnő szobor. A park közvetlen közelében látható a 100 méter magas Szputnyik emlékmű, amely egy kilőtt rakétát ábrázol. Az emlékmű mellett várja látogatóit az Űrhajózási múzeum, melyben a Vosztok-1 is megtalálható. Ebben az űrhajóban kerülte meg Gagarin a Földet. A program végén a szállodába metróval utazunk vissza.

3. nap: Moszkva

A reggelit követően, hajókirándulást ajánlunk a Moszkva folyó hangulatos csatornáin. Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontból azokat a látványosságokat nézhetjük meg, amelyeket a városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik a városnézés teljessé és felejthetetlenné. Jegyek a sétahajózásra megvásárolhatják irodánkban. Ezt követően az UNESCO világörökség listáján szereplő Vörös teret keresshetjük fel, melynek jellegzetes épületei Moszkva jelképévé váltak. Irodánk fakultatív program keretein belül a privát városnézés folytatását ajánlja magyarnyelvű idegenvezetővel, mely során megtekintjük a tér főbb látnivalóit: Vaszilij Blazsennij-székesegyház, GUM áruház, Állami Történeti Múzeum, Lenin-mauzóleum. Egy rövid sétát teszünk a téren, majd a Vaszilij Blazsennij (Boldog Vazul) székesegyházat látogathatjuk. A látványos, színes hagymakupolákkal díszített templom a tér egyik jelképe, melyet Rettegett Iván cár a kazáni tatár kánság felett aratott győzelmének emlékére építtetett. Majd fakultatívan a világörökség részévé vált Kremlt és annak területén található Kincstárat látogathatjuk meg. A Kreml területén található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. Ezután a Kincstárat keressük fel. A régebben fegyvertárként működő épületben ma kincstár található, amelyben a cári udvar tárgyi történelme látható, orosz mesterek által készített ezüst és arany ékszerek, illetve a külföldi delegációk ajándékai. Megtekinthetők a cári koronázási kellékek és ruházat, díszes étkészletek, a híres Faberge tojások és régi fegyverek. Délutáni programként eddigi élményeinket még tovább gazdagítva, fakultatív programként az orosz művészet leghatalmasabb és műkincseiben páratlan gyűjteményének, a Nemzeti képtár (Tretyakov) megcsodálására invitáljuk Önöket. A képtár megtekintése után a szállodába metróval utazunk vissza, mely utazás során megtekintjük a világhírű metróhálózat néhány igazi műalkotásként számon tartott állomását is.

4. nap: Moszkva - Budapest

A reggelit követően kijelentkezés a szállodából. Egyéni transzfer a repülőtérre. Utazás Budapestre közvetlen menetrendszerinti Wizzair járattal, indulás 10:05-kor, érkezés 11:40-kor.

Autóbérlés: Egyéni autóbérlésre van lehetőség a szállodában, így az egyes városok, mint pl. Szergiev Poszád viszonylag gyorsan, könnyen megközelíthető, így a városlátogatás több látnivalóval bővíthető!
Ajánlott éttermek, a helyi konyha megismerésére: Oblomov LavkaLavka Farm Buloshnaya

Külön utakon szeretne járni barátaival, családjával és már megvan a társasága hozzá? Bármely utunkat megrendelhetik személyre szabottan tetszőleges időpontban is a zárt csoport saját igényei alapján, magyar vagy helyi idegenvezetővel. Keressen minket bizalommal!

További információk

Várható menetrend:
Budapest - Moszkva 06:05 - 09:35 (W6 2489)
Moszkva - Budapest 10:15 - 11:55 (W6 2490)
Menetidő: 2 óra 35 perc
A légitársaság a menetrendváltoztatás jogát fenntartja.

Utazási iroda hazai besorolás
Nyaralás azonosító száma: 49063

Az alapár tartalmazza

- szállást kétágyas szobában
- 4*-os szállodábansvédasztalos reggelitprivát transzfertvízumotrepülőjegyet illetékkel (változhat) személyenként 1 db max. 10 kg-os
- max. 40x30x20 cm-es kézipoggyászt

Az alapár nem tartalmazza

- útlemondási biztosítást

Egyéb költségek

fakultatív programokutasbiztosítás: irodánkban köthető Aegon basic: 590 Ft/ fő/ nap1 db max. 20 kg-os feladandó bőrönd oda-visszakb. 20.450 Ft/ fő

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

+ 36 1 785 8492

Kérdése van? Hívjon most!