Pekingi Szilveszter

Nyaralás azonosító szám: 42239
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Városlátogatás szilveszterkor magyar nyelvű idegenvezetéssel

  Peking Kína kihagyhatatlan városa, a legtöbb kínai út kiindulópontja, s olyan lenyűgöző látnivalók otthona, mint a Tiltott város, vagy a tőle északra húzódó nagy fal. Az itt tett látogatást a nyugati újév köszöntése fűszerezi meg, melyet mindig izgalmas élmény megélni egy távoli országban.
  Minimum létszám: 15 fő

  Program

  1. nap

  Elutazás kora délután Budapestről Pekingbe menetrend szerinti járatokkal, átszállással.

  2. nap

  Megérkezés a délelőtti órákban Pekingbe, majd ismerkedés Kína második legnagyobb városával, melynek neve azt jelenti: „északi főváros”. Látogatás a világ legnagyobb terén, a Tian anmen téren. Itt található a Mao Mauzóleum, az Országos Népi Gyűlés csarnoka, valamint a Palotamúzeum bejárata. Az 1406-1420 között épült Tiltott Város megtekintése, mely a Ming- és a Csing-dinasztia uralkodóinak lakóhelye volt és 24 császár uralkodott itt csaknem 500 éven keresztül. Ezután riksákkal látogatás a Tiltott város környékén található szűk, kanyargós utcákból és régi udvarházakból álló hutongokban, ahol ismerkedés a helyiek mindennapjaival.
  Szállás Pekingben.

  3. nap

  Délelőtt félnapos kirándulás a kínai nagy falhoz, mely több ezer kilométer hosszan kígyózik hegyeken, síkságokon, sivatagokon át. A világ legnagyobb ember által alkotott létesítménye közel kétezer évig épült Kína északi határán, célja az északi nomád törzsek távoltartása volt. Útközben a 2008-as pekingi olimpiai falu, a Madárfészek Stadion és a Pekingi Nemzeti Vízi Központ – más néven a Vizeskocka látható. Délután szabadprogram, vásárlási lehetőség.
  Szállás Pekingben.

  4. nap

  Reggel a Nyári Palota felfedezése, mely az uralkodók menedékeként szolgált a nyári hőségek idején. Cixi anyacsászárné kétszer is újjáépíttette, mára a kiterjedt területen fekvő parkban templomok, pavilonok, díszesen megfestett fedett folyosó, és egy Márványhajó is található. Később látogatás Peking legszentebb császári templomához. A taoista Ég temploma egy hatalmas park közepén terül el, amelyet reggelenként tai ji quan gyakorlók töltenek meg és a császárok 600 éven át járultak ide minden évben rituális szertatásaikkal őseik tiszteletére, valamint a jó termésért imádkozni. Este szabadprogram. Fakultatív szilveszteri vacsora egy helyi étteremben.
  Szállás Pekingben.

  5. nap

  Reggeli a szállodában, délelőtt szabadprogram. Később a tibeti buddhista kolostor, a Láma-templom, avagy a Yonghegong megtekintése, majd séta a híres bevásárló utcán a Wangfujingon és az Ízek utcáján. Este transzfer a repülőtérre és hazautazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással.

  6. nap

  Megérkezés Budapestre a délelőtti órákban.

  Peking "TOP 5" látnivalója

  A Tiltott Város
  Falai két császári dinasztia családi titkait és múltját őrzik

  A Tienanmen tér
  Szó szerint óriási élmény

  Az Ég temploma
  A legszentebb császári templom valóságos építészeti remekmű

  A Nyári Palota
  A császárok egykori pihenőhelye ma a harmónia szentélye

  A hutongok
  Régi idők Pekingje
   

  Az ár tartalmazza

  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Peking – Budapest útvonalon, turista osztályon, valamint a városnézés során légkondicionált autóbusszal
  • 3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • félpanziós ellátás
  • a program szerinti belépőjegyek
  • magyar idegenvezető

  Az ár nem tartalmazza

  • illetékek
  • vízumdíj
  • borravalók (javasolt mértéke 4-5 USD/fő/nap)
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • fakultatív program (minimum létszám 10 fő)
   Szilveszteri vacsora
  Nyaralás azonosító száma: 42239

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!