Peru Bolívia Ecuador Körút

Nyaralás azonosító szám: 19461
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Ecuador, Peru, Bolívia, Chile körutazás

  A világ legszebb és legmisztikusabb történelmi helyei közé tartoznak az Andok óriási hegyvonulatai között megbúvó, misztikus, több ezer éves ősi inka emlékhelyek. Természeti szépségei az Andok égbe nyúló vonulatai, a vulkánok hófödte csúcsai, a trópusi őserdők, tavak, fennsíkok látványához párosul egyedülállóan gazdag állat és növényvilága. A legtermészetesebb, hogy csak barátságos emberekkel találkozhatunk, akik nagyon szívesen tárják elénk autentikus életüket.

  Program

  1 nap: Budapest - Quito
  Elutazás Budapestről Quito-ba az Air France menetrendszerinti járatával a reggeli órákban. Érkezés a délutáni órákban, ahonnan egy rövidebb városnéző túrára megyünk. Az óvárosban sétálgatva eljutunk a város főterére, ahol az Elnöki Palota és a San Francisco templom, majd a El Sagrario templom történetével ismerkedünk meg. Szállás: H. Casona de la Ronda 4*
  2. nap: Cotopaxi Nemzeti Park
  Cotopaxi kecsuául Hold-hegyet jelent és a kecsuák számára szent hely volt. A vulkán körül található a Cotopaxi Nemzeti Park botanikailag lenyűgöző lápvidék, ahol kivételes növénykék élnek a sziklák védett oldalaiban, lakói közé tartoznak a pumák, szarvasok, andoki farkasok. Estére érkezünk viszsza Quitoba a szállásunkra, Casona de la Ronda 4* szállodába.
  3. nap: Otavalo piac - Egyenlítő - Lima
  Reggeli után ellátogatunk Ecuador leghíresebb, legautentikusabb piacára, ahol főként kézzel készített termékek cserélnek gazdát. Megtapasztaljuk milyen felemelő érzés egyik lábunkkal a Föld déli, másik lábunkkal az északi felén állni. Programunk után átrepülünk Limába. Érkezés után transzfer a szállodába, H. Jose Antonio 4*.
  4. nap: Lima - Pachacamac - Paracas
  Délelőtt Lima nevezetességeivel ismerkedünk. Először gyalogosan sétálunk a koloniális negyedben, a főtéren/Plaza Major. Láthatjuk többek között a Kormányzói Palotát, a Katedrálist és a San Francisco Szerzetes Rendet. Ezután ellátogatunk a Larco Múzeumba, ahol felbecsülhetetlen régészeti leletek vannak kiállítva. Ebéd után felkerekedünk Pachacamac templom körüli régészeti lelőhelyre, ahol eddig 17 piramist azonosítottak. A program végén Paracasba buszozunk, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket a La Hacienda 4* szállodában.
  5. nap: Ballestas-szigetek - Nazca vonalak - Lima
  Reggeli után indulás a kikötőbe, ahonnan motorcsónakokkal száguldunk Ballestas sziklás partjáig. A mini Galapagosként számon tartott szigetvilág a Ballestas szigetek, ahol a Humbold áramlat hideg, és táplálékban gazdag vize több ezer kormorán, pelikán, pingvin és fóka élőhelye.
  Ebéd után fakultatív program keretében lehetőség lesz a szélsőségesen forró és víztelen Atacama sivatagban található Nazca vonalak fölé repülni, és megismerni ennek a misztikus helynek a történetét.
  Programunk végén visszatérünk Limába, és elfoglaljuk újra szállásunkat a Jose Antonio 4* szállodában.
  6. nap: Cusco környéke - Ollantaytambo
  Korai reggeli után elrepülünk Cusco városkába, majd ellátogatunk a környéken található híres inka romokhoz. Kenko amfiteátrumát, Puca Puca katonai létesítményt, Tambomachay-t, az - Inka Fürdőt - is meglátogatjuk. Ebéd után Ollantaytambo felé folytatjuk utunkat, ahol monumentális épitkezések voltak a pre-inka időkben. Programunk végén elfoglaljuk szállásunkat a szépséges Szent Völgyben található Yucay városka szélén, a koloniális stílusban épült H. Sonesta Yucay 4* szállodában.
  7. nap: Machu Pichu
  Körutazásunk igazi fénypontja következik ma, hiszen a világ egyik legnagyobb energetikai központjába, a Machu Picchu-hoz kirándulunk. Ősi városa egy mitikus, elveszett világ jelképe az egész világ számára. Vistadome vonattal robogunk egyik völgyből a másikba trópusi tájakon haladva. Aguas Calientes-be érve kis buszokkal megyünk fel a fellegvárba. Végig járhatjuk a kilátópontokat, sétálhatunk a korabeli utcákon és épületek között. Késő délután visszavonatozunk Ollantaytambo városkáig, majd buszozunk egy keveset Yucay-ba. Szállás: H. Sonesta Yucay 4*.
  8. nap: Pisac - Salineras De Maras - Moray
  Reggeli után Cusco-tól távolodva az inkák szent völgyében (Valle Sagrado) jutunk el Pisac városkába, melynek híres piacán alkudjuk le a színpompás láma, vagy alpakka gyapjából készült poncsót és egyéb kézműves termékeket. Következő állomásunk a Salineras de Maras, ahol az inkák a sólepárlókat évszázadok óta használják. Ezután Moray-ba megyünk, ahol az inka földművesek koncentrikus körökkel alkottak olyan teraszokat a földben, melyek remek mikroklímájának elérésével növelni tudták a termények hozamát. Szállásunk Cusco-ban lesz, a H. Costa del Sol Ramada 4* szállodában.
  9. nap: Cusco
  Reggelit követően a történelmi belvárosban, a Plaza De Armas környékén bóklászva megismerkedünk a spanyol koloniális és az andoki stílusjegyekkel. Megnézzük a Nap Isten templomát, a Coricancha-t és a Katedrálist. Ezután következik Peru legnagyobb archeológiai, antropológiai és történelmi tárlatának megtekintése a Nemzeti Múzeumban.
  Ebéd után fakultatív kirándulás keretében ellátogatunk Tipon ősi városába, ahol többek között a mérnöki bravúrral kiépített csatorna rendszerét is láthatjuk, majd Andahuaylillas barokk templomához érkezünk.
  Szállás: H. Costa del Sol Ramada Cusco 4*
  10. nap: Umayo-tó/Sillustani - Puno
  Cusco városát elhagyva egy hosszabb buszozás vár ránk az Andok 5-6000 méteres vonulatai között. A Bolíviai- fennsíkon haladva az Umayo-tónál megnézzük a 15. századból származó Sillustani tornyokat, melyeket az inkák egyik leigázott törzse, a Collas épített fel, és temetkezési rituáléiban játszottak fontos szerepet. Estére érkezünk meg a Titicaca-tó partján fekvő Puno-ba, ahol elfoglaljuk szállásunkat a H. Casa Andina Private Collection 4* szállodában.
  11. nap: Titicaca-tó - Tiahuanaco - La Paz
  Puno kikötőjéből kihajózunk a Titicaca-tóra, mely a világ legmagasabban (3856 m) fekvő, hajózható tava, és valahol a felszínén húzódik Peru és Bolívia határa. A mélykék színű tó hátterében fehér, havas csúcsok, partján és az - úszó szigeteken - Peru legősibb népeihez tartozó kecsua és aymara indiánok nádból épített kunyhói. Majd a bolíviai határon áthaladva Tiahuanaco (Tiwanaku) felé vesszük az irányt, mely Bolívia legmisztikusabb régészeti lelőhelye. Az ajmara indiánok nyelvén a hely - kő a középpontban - vagyis arra utal, hogy a város a világ középpontjában áll. Estére elérkezünk Bolívia fővárosába, majd elfoglaljuk szállásunkat a H. Europa 4*-ban.
  12. nap: La Paz - Lima vagy La Paz - Uyuni
  Reggeli után nyakunkba vesszük a várost. A hegyoldalakon egymásra épült házacskák, koloniális építmények kontrasztban a hatalmas futball stadionnal és a magas, modern épületekkel. Városnézésünk alatt bejárjuk az óvárosi részt, San Francisco templom, Plaza Murillo/Katedrális, Elnöki Palota. A nagyvárosi élethez képest a helybeliek évszázadokkal ezelőtti divat szerint öltözködnek. Kirándulást teszünk a Valle de la Luna völgybe, majd a nemrégiben épült felvonóról csodálhatjuk a város ezer arcát. Programunk után transzfer La Paz repülőterére, innen Limába, majd Budapestre repülnek azon utasaink, akik nem jelentkeztek a hosszabbításra. A jelentkezők tovább repülnek Uyuniba. Érkezés után transzfer a szállodába, H. Girasoles 4*.
  13. nap: Atacama sivatag
  Reggeli után ellátogatunk az Atacama sivatagba, mely a világ legnagyobb só sivataga. Vakítóan fehér képződmények mellett haladva hatalmas kaktuszokat, sóbányákat és vulkánokat látunk. Ebédünket egy sóból készült házban fogyasztjuk el, majd az Incahuasi szigetet is bejárjuk, ahonnan páratlan kilátás nyílik a környező sivatag sótengerére. Alota és San Christobal falvakon áthaladva eljutunk a Sziklák Völgyébe. Estére megérkezünk Villa Mar-ba, ahol elfoglaljuk szállásunkat a Jardines De Mallku Cueva hotelben.
  14. nap: Atacama sivatag
  Reggeli után a Laguna Colorada tó felé utazunk, melynek élénk vörös színe bizonyos fitoplanktonoktól színeződik be. Következő állomásunk a Sol de Manana gejzírek, melyek a hatalmas aktív vulkanikus területen kénes gőzfelhőket bocsájtanak ki, akár 50 méter magasra is. A Dali sivatagon keresztül eljutunk Lagunas Blanca-ba, majd Lagunas Verde falvakba, melyek 6.000 méteres vulkánok lábaihoz épültek. Lassan elérkezünk San Pedro de Atacama sivatagba, ahol a Hold Völgy elképesztő színekben, formákban pompázó sziklás vidékein haladunk tovább a szállásunkra, a H. San Pedro de Atacama 4*-ba.
  15. nap: El Tatio - Calama - Santiago
  Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk az El Tatio gejzírekhez, melyek 4.300 m magasságban találhatók. Itt vulkanikus gejzírek medencéiben fogunk megmártózni és egyúttal lazítani. A program után egyenesen a repülőtérre megyünk, és Santiago de Chile-be repülünk. Érkezés után transzfer a hotelbe, a Plaza San Francisco 4*-ba.
  16. nap: Santiago
  Reggelit követően megismerkedünk Santiago de Chile metropoliszával. Felkeressük a Plaza Constitucion teret, a Casa de la Moneda Elnöki Palotát, a Katedrálist, majd felmegyünk a Santa Lucia hegyre, mely Santiago alapításának helyszíne, s kilátójából gyönyörű panoráma tárul elénk. Szállás: H. Plaza San Francisco.
  17. nap: Valparaiso - Vina del Mar
  Reggeli után Valparaiso-ba kirándulunk, mely Chile fővárosa, illetve Dél-Amerika legfontosabb kikötője volt, de sajnos csak a Panama csatorna megnyitásáig. UNESCO világörökséget képező óváosában és a kikötőben is körülnézünk, majd a közeli Vina del Mar-ban eredeti Húsvét-szigetek-i kultikus kőszobrokat is látunk. Szállás: H. Plaza San Francisco 4*.
  18-19. nap: Santiago - Budapest
  Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre, Párizson keresztül. Hazaérkezés a 19. napon.  

  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 19461

  Peru, Peru körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  +36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!