Peru körutazás Peru - Bolívia

Nyaralás azonosító szám: 43754
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

  A XII. század elején egy kecsua indián törzs telepedett le a termékeny Cuzco területén, hogy később, az Inka Birodalomként Kolumbiától egészen Chiléig, mintegy 2 millió négyzetkilométeren meghódítsa Dél-Amerikát. A páratlanul gazdag kultúra mai szemmel is hihetetlen vívmányokat tudhatott a magáénak: 16 ezer kilométeres úthálózattal, posta-és futárszolgálattal rendelkezett, s az információkat írás és olvasás tudásának hiányában csomóírással, zsinórokon tárolták. Házaik építéséhez nem használtak habarcsot, az egymáshoz csiszolt s összeillesztett robusztus kövek számos városban a mai napig rendületlenül állnak. A lenyűgöző birodalom a XVI. században már szétesőben volt, végül az Eldorádó kincseit megszerezni vágyó Francisco Pizzaro és a spanyol hódítók vetettek végleg véget az inkák uralmának.

  Peru és Bolívia területén az egykor virágzó civilizáció helyszínei közül számos város és rom ma is áll, lehetőséget nyújtva az utazóknak e különleges nép és birodalom megértésére és megismerésére. A körutazás során az inka civilizáció előtti kultúrák ritka örökségeivel, lélegzetelállító természeti szépségekkel és a nyüzsgő városokkal, Limával és La Pazzal is megismerkedhetnek az utazók.

  Lima - Paracas - Ballestas-szigetek - Huacachina - Nazca - Arequipa - Sillustani - Puno - Titicaca-tó - Copacabana - Nap-sziget - Tiwanaku - La Paz - Cuzco - Aquas Calientes - Machu Picchu - Ollantaytambo - Chinchero - Maras - Moray - Cuzco - Lima

  Szállás leírása

  12 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos - Nazcában jó háromcsillagos - szállodák kétágyas szobáiban.

  Körutazás programja

  1. nap: Budapest - Lima

  Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Limába a kora reggeli órákban. Megérkezés Peru fővárosába a késő délutáni órákban, transzfer a szállodába. Szállás és vacsora Limában.

  2. nap: Lima - Paracas - Ballestas-szigetek - Huacachina - Nazca

  Hideg reggeli csomag, hajnalban elutazás autóbusszal a kb. 200 km-re fekvő, 1975-ben létrehozott nemzeti parkjáról nevezetes Paracas városába. Utazás motoros kishajókkal a Peruhoz tartozó csendes-óceáni természetvédelmi körzet részét képező, Kis Galapagos-nak is nevezett Ballestas-szigetekhez, ahol a part mentén ritka tengeri madárfajok, flamingók, kormoránok, szulák, sirályok, szürke (perui) pelikánok, sőt, néha oroszlánfókák és Humboldt-pingvinek is láthatók.
  Ebéd Huacachinában, majd utazás Nazcába, ahol szállás.

  3. nap: Nazca - Arequipa

  Kora reggel transzfer a Marie Reiche repülőtérre, majd fakultatív program: utazás kisrepülővel a Nazca – vonalak fölött (magyar idegenvezető nélkül). A rejtélyes Nazca–vonalak különböző alakokat, állatokat formáló, gigantikus ábrák a sivatagban, amelyek csak a magasból vehetők ki. A vonalak az i.e. I-VIII. század között élt Nazca kultúra idejében keletkeztek, titkukat a mai napig nem fejtették meg. A fakultatív programot nem választók a nazcai Antonini Régészeti Múzeumban ismerkedhetnek meg közelebbről a nazca kultúrával. A programok után továbbutazás autóbusszal Arequipába (kb.11 órás buszút), útközben hideg ebéd csomag az autóbuszon. Vacsora Camanában egy helyi étteremben.
  Megérkezés Arequipába a késő esti órákban, szállás.

  4. nap: Arequipa

  Városnézés Arequipában, mely Peru délnyugati részén, 2 316 méterrel a tengerszint felett emelkedik. A várost 1540-ben alapító Francisco Pizarro a Szép város (Villa Harmosa) nevet ajándékozta az alvó vulkánok által körül ölelt városnak. Fénykorát a XVII. - XVIII. században élte a gazdag hegyi bányászoknak köszönhetően, akik csodálatos templomokat és épületeket emeltek itt. A Szent Katalin kolostor, a katedrális, a monumentális főtér, a Jezsuita templom és a város egyéb látnivalóinak megtekintése. Délután utazás a Yanahuara kilátóhelyre, ahol kivételes panoráma nyílik a városra és a környező vulkánokra: a Mistire, Pichupichura és Chachanira. Út közben ebéd. A délután hátralévő részében szabadprogram.
  Szállás Arequipában.

  5. nap: Arequipa - Sillustani - Puno

  Kora reggel utazás Punóba. Az út a Yura kerületen és a Pampa Cañahuán át vezet, ahol vikunyák is láthatók. Hideg ebéd az út során. Punóhoz közeledve megálló Sillustani-nál. Az Umayo-lagúna partján fekvő pre-inka temetkezési helyen a Kolla kultúrához tartozó látványos sírok találhatók. A régészeti lelőhely hatalmas „chullpá”-iról - sírjairól nevezetes, melyek alakja a fordított, csonka kúphoz hasonlít és némelyikük eléri a 12 méteres magasságot is.
  Továbbutazás Punóba, ahol szállás.

  6. nap: Puno - Titicaca-tó

  Kirándulás hajóval a Titicaca-tavon. A 3821 méteres magasságban fekvő tó Peru és egyben a világ legmagasabban fekvő, hajózható tava, 8300 m2-es kiterjedésével pedig Dél-Amerika legnagyobb édesvízi tava. Partján és szigetein a Peru legősibb népeihez tartozó kecsua és aymara indiánok élnek. Látogatás az Uros-szigeteken, az uros indiánok által nádból épített szigeteken, melyek a tavon lebegnek és otthonként szolgálnak az itt élők számára. Ebéd, majd visszatérés Punóba. A délután szabad pihenésre, vagy látogatás az idegenvezetővel a punói kokamúzeumba (Museo de La Coca y Costumbres), ahol a kokacserje feldolgozása és a kokalevél sokoldalú felhasználása mellett történelmi és kulturális érdekességek hallhatók és hagyományos perui öltözékek is láthatók.
  Szállás Punóban.

  7. nap: Puno - Copacabana - Nap-sziget - La Paz

  Reggeli után elutazás autóbusszal Kasaniba, ahonnan tovább utazás Bolívia irányába. Copacabanában a Szűz Mária szobor és szentély megtekintése a XVI. századi bazilikában. Katamarán hajóval utazás a Titicaca-tó legnagyobb szigetére, a Nap-szigetre, ahol a legenda szerint Manco Capac és felesége Mama Ocllo alapította az inkák birodalmát. A sziget inka kori emlékeinek felfedezése: az inka lépcső, mely az ifjúság szökőkútjához vezet, a picoclainai templom és Chincana kő-labirintusa. Látogatás az Inti Wata kulturális komplexumban, ahol a sziget legnagyobb archeológiai és antropológiai gyűjteménye látható, majd vitorlázás egy hagyományos Titicaca-tavi hajón. Visszatérés a katamarán hajóra, utazás Chua kikötőjében. Út közben büféebéd a hajón.
  A megérkezés után transzfer a La Paz-i szállodába, ahol szállás.

  8. nap: Tiwanaku - La Paz

  Kora reggel utazás autóbusszal a La Paz-tól kb. másfél órás útra fekvő Tiwanaku régészeti központjához. A 3900 méteres magasságban fekvő ősi preinka város az V-X. század között élte virágkorát. Az ajmara indiánok elképesztő, mészkőből, bazaltból, andezitből épített hatalmas megalitikus templomainak, szobrainak megépítése ma is rejtély. A régészeti központ meglátogatása után ebéd, majd visszatérés La Paz városába. Utazás a La Paztól 13 km-re található Hold völgyébe, mely kanyon szerű, sziklás természeti képződményeivel különleges látványt nyújt. Ezt követően panoráma városnézés La Paz-ban, a világ legmagasabban fekvő (3 620 m) adminisztratív központjában. A Killi Killi kilátópontról lenyűgöző látvány nyílik a városra, ahol siklóval is megcsodálható ez a rendkívül „magas” város.
  Szállás La Pazban.

  9. nap: Cuzco

  Transzfer a repülőtérre, elutazás helyi repülőjárattal Cuzcóba, mely Peru egyik legkülönlegesebb városa. A megérkezést követően transzfer a szállodába. Délután városnézés Cuzcóban, melynek jelentése: a világ köldöke. Az inkák alapították i.sz. 1100-ban és az Inka Birodalom központja volt. Főtere, a Plaza de Armas a híres katedrálissal, a koloniális épületek és a szűk kis utcácskák varázslatos hangulatot árasztanak. A Koricancha templom és a katedrális megtekintése, majd látogatás a Cuzco környéki régészeti központba, ahol Sacsayhuaman, a villám temploma, Puca Pucara, Kenko és Tambomachay inka fürdői láthatók. Út közben ebéd.
  Szállás Cuzcóban.

  10. nap: Cuzco - Machu Picchu

  Kora reggel transzfer a Poroy vasútállomásra, utazás Peru legszebb vidékein az Andok festői vonulata mentén panoráma vonattal Aguas Calientesbe, ahonnan rövid autóbuszút vezet a tengerszint felett 2400 méterrel található híres perui templomváros, a Machu Picchu romjaihoz. Az hegynyergen megbúvó kis erődített települést 1450 körül Pacsakutek Yupanki inka király parancsára építették. A város fél évszázadig virágzott, majd kb. 400 évig nem tudott róla a világ, míg 1911-ben-ben újra felfedezték: a Yale-en dolgozó Hiram Bingham kalandos régészeti expedíciójának köszönhetően. 1983-tól a Világörökség kincseit, 2007-től a Világ Új Hét csodáját gazdagítja. A romváros megtekintése perui vezetővel, majd ebéd Aquas Calientes-ben. A délután szabad.
  Szállás Aquas Calientesben.

  11. nap: Aquas Calientes - Ollantaytambo - Chinchero - Maras - Moray

  Elutazás vonattal Ollantaytambó-ba, a szent völgyhöz, ahol az Urubamba, az inkák szent folyója folyik. A folyóvölgy számtalan inka romot és városkát rejt a hatalmas hegyek ölelésében. Ollantaytambóban az erőd, Chinchero jellegzetes falvában egy régi inka település romjai tekinthetők meg. Tovább utazás Maras városába, mely a környék hegyoldalaiban lévő, eredetileg a wari civilizáció által létrehozott, majd az inkák által felvirágoztatott lépcsőzetes sólepárlóiról nevezetes. Moray inka kori települése koncentrikus körökből álló, különböző mélységben a földbe vésett teraszairól híres, melyek eltérő mikroklímával rendelkeznek, ezért feltételezhetően különböző feltételeket igénylő növények termesztésére használták őket az inkák.
  A program után visszautazás Cuzcóba, ahol vacsora és szállás.

  12. nap: Cuzco - Lima

  Kora reggel transzfer a repülőtérre, elutazás repülővel Limába. Városnézés a királyok városában, melyet 1535. január 18-án alapított Francisco Pizarro. A Plaza Mayor – a főtér, a katedrális, az óváros házai jellegzetes, fedett, Mudéjar stílusú balkonjaikkal, a San Francisco kolostor – a perui koloniál építészet igazi ékköve, és lenyűgöző katakombáinak megtekintése, majd látogatás a Miraflores és a San Isidro negyedben és a közeli óceánparton
  Vacsora és szállás Limában.

  13. nap: Lima

  Szabad program Limában vagy félnapos fakultatív programlehetőség: a világon egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező Aranymúzeum megtekintése idegenvezetővel, ahol a prekolumbián időkből származó, páratlan arany, ezüst és bronz tárgyak, valamint kerámiák és textíliák és a spanyol gyarmati időkből való fegyverek gyűjteménye tekinthető meg. A program után ebéd Limában. Délután transzfer a limai repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járatokkal, európai átszállással Budapestre.

  14. nap: Lima - Budapest

  Megérkezés Budapestre a menetrend függvényében.

  További információk

  Minimum létszám: 15 fő.
  A sárgaláz elleni védőoltás kötelező!

  Az ár tartalmazza

  • utazás menetrend szerinti légitársaság repülőjárataival, átszállással Budapest - Lima - Budapest útvonalon, La Paz - Cuzco - Lima között helyi repülőjáratokkal
  • illetékek
  • utazás a körutazás alatt autóbusszal, valamint Poroy - Aquas Calientes között panoráma ablakos vonattal
  • 12 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos - Nazcában jó háromcsillagos - szállodák kétágyas szobáiban
  • félpanziós ellátás (a leírás szerint 12 alkalommal reggeli, 10 alkalommal ebéd, 4 alkalommal vacsora; egyes étkezések hideg csomagban a program szerint)
  • a leírás szerinti programok belepőkkel, magyar idegenvezető

  Az ár nem tartalmazza

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • Fakultatív programok
   minimum létszám: 10 fő
   - utazás kisrepülővel a Nazca-vonalak felett
   - a limai Aranymúzeum megtekintése


  Nyaralás azonosító száma: 43754

  Peru, Peru körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!