Körutazás információk

Utazás repülővel, menetrend szerinti KLM/Air France járattal, átszállással, elhelyezés helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban reggelivel, 6 alkalommal főétezés program szerint.

Miért ez az út?
1, A legnépszerűbb látványosságok, és az inka emlékek bemutatásában a legalaposabb és leggazdagabb program a magyar utazási kínálatban.
2, Egyedülálló műemlékek, égbeszökő hegyek, az Andok csúcsai, titkok - misztikumok és a Titicaca - tó világa várja a vendégeket.
3, Mert a gazdag program mellett, egyedülálló kulináris élményeket is nyújtunk a vendégeinknek indián családoknál.

Peru várja a turistákat, az éttermek, látnivalók nyitva vannak, a beutazáshoz mindössze egy 72 órás negatív PCR teszt és kitöltött egészségügyi nyomtatvány szükséges.
Kis létszámú csoport, max. 16 fő! UNESCO Világörökségi helyszínek.

Körutazás leírása

1. nap/dec. 30. Budapest - Lima

Elutazás Budapestről menetrendszerinti járattal európai átszállással Limába, Peru fővárosába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállásunk Lima Miraflores nevű városrészében található. Szállás Limában (1 éj).

2. nap/dec. 31. Lima - Arequipa (reggeli, ebéd)

Reggel transzfer a repülőtérre, utazás Arequipába. Érkezés után városnézés a három vulkán lábánál található Arequipában. Előttünk magasodik a Misti Vulcano, majdnem 5822 méter magas csúcsa, a kihagyhatatlan látványosság háttérben a többnyire havas csúcsokkal. A spanyolok a területen uralkodó kellemes klíma miatt építették ide a várost. A városnézés során kívülről megnézzük a XVII. században épült katedrálist, az elegáns Plaza de Armas teret, ahol pálmafák, kertek, szökőkutak, hangulatos éttermek és egy barokk stílusban épült XVII. századi jezsuita templom található. Busszal elmegyünk a közeli kilátóponthoz, ami tökéletes hely fotók készítésére. Három vulkán látványa fogad bennünket: a Misti (5821 m.), a Chachani (6075 m.) és a Pichu Pichu (5664 m.). Innen elmegyünk a Yanauhara kilátóponthoz, ahonnan a legszebb képet lehet készíteni a Misti vulkánról. Útközben ebéd egy hangulatos helyi étteremben. Szállás Arequipában (1 éj). – Szilveszter este a főtéren!

3. nap/jan. 1. Arequipa- Titicaca-tó – Puno (reggeli)

Korai ébredés után, reggel 7 órakor indulunk az Andok hegyláncain keresztül autóbusszal Punóba, a perui folklór, Titicaca-tó parti fővárosába. Utunk során vikunya, láma és alpaka csordákat csodálhatunk meg. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, amelynek felszínén húzódik a perui-bolíviai határ. Az inka legenda szerint a tóból léptek elő az inka császárság titokzatos alapítói: Manco Cápac és Mama Ocllo. Délutánra érünk Puno kikötőjébe, ahonnan hajókirándulásra indulunk a totora nádból készült Uros-szigetekhez. Naplemente a Titicaca-tónál. Szállás Punoban (1 éj).

4. nap/jan. 2. Puno – Cusco (reggeli, ebéd)

Reggeli után fél 8-kor, az inkák szerinti világ köldökébe, Cusco-ba indulunk. Festői tájakon vezet az utunk. Az út során megtekintjük a világ legmagasabban fekvő piacát (4313 m.) valamint azt a hegyet is, ahonnan az Amazonas folyó ered. Svédasztalos ebédünket Sicuaniban, a déli völgyben egy hangulatos étteremben fogyasztjuk el. Megállunk Raqchiban, ahol az inkák által létrehozott nagy raktárak találhatóak. Az esti órákban érkezünk meg Cuscóba, a kecsua indiánok lakta városba, amely a híres Inka-ösvény és a Machu Picchu bejáratánál fekszik. Szállás Cuscoban (3 éj).

5. nap/jan. 3. Pisac – Szent Völgy (reggeli, vacsora)

Reggeli után a Szent Völgy felé indulunk. Útközben a földön egyedülálló gyümölcsfajtákat és több száz fajta kukoricát láthatunk. Lehetőségünk nyílik lámát és alpakát etetni és simogatni. Ezután megyünk a Taray kilátóponthoz, ahonnan megnézhetjük az Urubamba szent folyót. Majd indulunk a Pisaci régészeti együtteshez. Felmegyünk a pisaci kilátó ponthoz, ahonnan meg lehet örökíteni a szent völgyet. Majd a folyóparti faluban meglátogatjuk a híres indián piacot, Peru legnagyobb kézműves piacát. Visszautazás Cuscoba. Svédasztalos vacsora egy helyi étteremben, ahol folklór műsor vár minket többféle perui zenével és tánccal.

6 nap/jan. 4. Cusco (reggeli)

Reggeli után városnézésre indulunk. Cusco kecsua nyelven azt jelenti, hogy a „világ közepe”. A város számtalan látnivalója a világ minden tájáról ide vonzza a látogatókat. Korikancha, itt különféle templomokat csodálhatunk meg az inka kőművesség legszebben megmunkált darabjai közül. Majd a legnagyobb legimpozánsabb lelőhelyeket tekintjük meg, ahonnan nem mellesleg gyönyörű kilátás nyílik Cusco-ra. A város fölé emelkedő Saqsaywaman épületkomplexumának maradványait játjuk körbe. Kenqo szakrális központját is megnézzük, délután pedig ellátogatunk a cuscoi indián piacra. (Ezen és a következő napon reggel 7 és 8 óra között a cuscoi katedrálisban mise van, érdemes egyénileg felkeresni.)

7 nap/jan. 5. Chinchero - Maras – Moray - Ollantaytambo (reggeli, ebéd)

Reggeli után, 8 órakor folytatjuk utazásunkat. Ezen a napon egy 3800 méter magasan fekvő apró falucskát, Chincherot látogatjuk meg, mely ősi hagyományairól, kézművességéről és kézzel készített textíliáiról nevezetes. Ehhez hasonlóval sehol sem találkozhatunk Amerikában. Betérünk egy kézműves műhelybe, ahol a kecsua asszonyok a mai napig ősi körülmények között készítik a szőtteseket alpaka- és lámaszőrből. Majd látogatást teszünk Moray-ba, ahol kör alakú teraszos ültetvények találhatók, azután megnézzük a völgy legkülönlegesebb, világviszonylatban is egyedülálló látnivalóját, a Salinasi só kitermelőt. Svédasztalos ebéd várja a csoportot a Szent Völgy egyik legszebb éttermében. A völgy itt már teljesen összeszűkül, és innen nem vezet tovább közút a Machu Picchu-hoz. Elfoglaljuk a szállásunkat, majd elsétálunk Ollantaytambo-ba, a legnagyobb inka hadvezér erődítményébe. Egy helyi sámán vezetésével részt vehetünk egy tisztító szertartáson. Szállás a Szent Völgyben (1 éj).

8 nap/jan. 6. Machu Picchu (reggeli, ebéd)

A reggeli vonattal utazunk Peru egyik legismertebb látványossága felé, a Machu Picchu lábánál fekvő Aguas Calientes kisvárosába (2200 m.). Itt buszra szállunk, így érkezünk meg a Világ Új Hét Csodájának egyikéhez. Az Urubamba folyó felé magasodó, sziklás hegygerincre épült Machu Picchu, mely az inka birodalom egyik legfontosabb települése volt. Idegenvezetőnk egy közel két órás séta során avat be minket a város titkaiba. Először közösen járjuk körbe a szinte teljes egészében épségben maradt világi és szakrális épületegyütteseket, majd szabadprogram keretében barangolhatunk az ámulatba ejtő szépségű természeti környezetben épült város utcáin. Miután körbejártuk az UNESCO Világörökség listáján is szereplő romvárost, vonatra szállunk és visszatérünk Cuscoba. Szállás Cuscoban (1 éj).

9 nap/jan. 7. Cusco - Lima (reggeli)

Reggelit követően szabadidő Cuscoban. Délután transzfer a repülőtérre és visszautazás Limaba. Szállás Limában (1 éj)

10-11. nap/jan. 8-9. Lima (reggeli) - Budapest

A mai program Lima megismerése, felfedezése, melynek óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az ismert látványosságok megtekintése: Főtér, Állami Palota, Városi Palota. A program után transzfer a repülőtérre és repülés európai átszállással Budapestre. A 11. napon érkezés Budapestre. A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek Peruban

Lima történelmi óvárosa, Arequipa óvárosa, Cuzco óvárosa, Machu Picchu.

További információk

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás
Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2% Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész. 

További információk 2Utazási iroda hazai besorolás
Nyaralás azonosító száma: 45253

Az alapár tartalmazza

- nemzetközi és belföldi repülőjegyet (melynek értéke: kb. 415.000 Ft)9 éjszakai szállást
- helyi 3-4*-os szállodákban
- kétágyas szobákbanreggelit és 5 főétkezést
- italok nélkülaz utazást bérelt kisbusszal
- hajóval és turista vonatokkala megadott programokat
- szükséges belépőkkelmagyar nyelvű idegenvezetést

Az alapár nem tartalmazza

- borravalókb. 55 USD/főútlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4%

Egyéb költségek

- BBP biztosításegyágyas felár165 000 Ft

Peru, Peru körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

+ 36 1 785 8492

Kérdése van? Hívjon most!