Perui Körutazás – Utazás Az Inkák Földjén

Nyaralás azonosító szám: 32874
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Szállás leírása

  Az április-májusi időpontban 10, a júniusi időpontban 11 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

  Ellátás

  félpanzió

  (10 illetve 11 alkalommal reggeli, 8 illetve 9 alkalommal ebéd, 2 alkalommal vacsora)

  Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

  Lima – Ballestas-szigetek – Cantalloc - Nazca - Arequipa – Colca – Puno – Titicaca-tó – Cuzco – Szent völgy – Machu Picchu - Lima
  Dél-Amerika legtitokzatosabb országának meghódításához egy óceánt és egy kontinenst is át kell repülni, amikor azonban szembesül az utazó azzal, hogy Peruban lenni mit is jelent, nem kételkedik többé, hogy megérte-e a fárasztó utazás. A hatalmas Andok fenséges láncolata és a Titicaca-tó rezzenéstelen, jeges tükre, az indiánok piros pozsgás mosolya és az út szélén szelíden bámészkodó lámák, a spanyol hódítók barokk templomai és az inkák nyers kőépítményei, az ízek, a színek, a ritka hegyi levegő, a csend hangjai mind egy-egy pillanatkép az emlékezet számára arról, hogy itt és most egy nem mindennapi ország látnivalóinak vagyunk tanúi. Itt még a hegyekben is istenek laknak, s szinte érezzük Pachamama, vagyis Föld Anya szellemét a Machu Picchu szó szoros értelmében szédítő látványába belefeledkezve.
  A legtalálóbban perui körutazásaink nagy tapasztalattal rendelkező Dél-Amerika-specialista idegenvezetője fogalmazta meg e különleges ország lényegét: vannak a világ országai - és ott van Peru.
  Időpontok: 2023. április 27. - május 8., június 15-27.
  1. nap Budapest - Lima
  Kora reggel elutazás Budapestről repülőgéppel, átszállással Limába. Megérkezés Peru fővárosába a késő délutáni órákban, transzfer a szállodába. Szállás Limában.
  2. nap Lima – Ica – Nazca-vonalak - Huacachina - Paracas
  Hideg reggeli csomag, hajnalban elutazás autóbusszal a kb. 300 km-re (4,5 órás buszútra) fekvőIca városába. Indulás dél irányába az óceánpart mentén, a híres Pánamerikai főútvonalon, mely az amerikai kontinensen vonul végig mintegy 30 000 km hosszan, Alaszkától Patagóniáig. Ica sivatagi városa festői homokdűnéi mellett borászatáról is nevezetes. Icába érve fakultatív program: utazás kisrepülőgéppel a Nazca-vonalakhoz, mely kb.122 km-re található. A rejtélyes Nazca–vonalak különböző alakokat, állatokat formáló, gigantikus ábrák a sivatagban, amelyek csak a magasból vehetők ki. A vonalak a dél-perui partvidék legjelentősebb kultúrája, az i.e. I-VIII. század között élt Nazca kultúra idejében keletkeztek, titkukat a mai napig nem fejtették meg. A program időtartama kb. 1 óra 10 perc, melyből a Nazca-vonalak fölött történő repülés 30 perces. Az utazás során a Huacachina-sivatag dűnéi és oázisai, a perui táj szépsége is megcsodálható. A Nazca-vonalak felé érve a 13 híres ábra: a bálna, a trapéz, az űrhajós, a majom, a kutya, a kolibri, a kondor, a pók, a fregattmadár, a papagáj, a fa, a kezek, valamint a gyík restaurált alakja látható. A programot nem választók a Javier Cabrera tudományos múzeumba látogatnak el, ahol a térség ritka régészeti leleteinek kiállítása, többek között a misztikus fekete andezit Ica-i kövek tekinthetők meg. A különleges kövek az Ocuaje régióból származnak és szertartások, állatok ábráinak vésete díszíti azokat.
  A programot követően ebéd és látogatás egy helyi borgazdaságban, ahol a helyi borkészítés és a pisco szőlőpárlat készítésének titkai ismerhetők meg. A rendelkezésre álló idő függvényében fakultatív program az Icától kb. 5 km-re lévő oázis-városban, Huacachinában: buggy túra a homokdűnéken. Utazás terepjárókkal a sivatag dűnéi között, majd lehetőség a sandboarding kipróbálására. Továbbutazás a kb. 1 órás buszútra lévő Paracasba, ahol szállás.
  3. nap Ballestas-szigetek - Lima - Arequipa
  Utazás motoros kishajókkal a Peruhoz tartozó csendes-óceáni természetvédelmi körzet részét képező Ballestas-szigetekhez, ahol a part mentén ritka tengeri madárfajok, flamingók, kormoránok, szulák, sirályok, szürke (perui) pelikánok, sőt, néha oroszlánfókák és Humboldt-pingvinek is láthatók. A szigeteket állatvilága miatt „Kis Galapagos”-ként is emlegetik. A kikötő mögötti domboldalban megfigyelhető a Candelabro, vagyis gyertyatartó geoglifája, mely a Nazca-vonalakhoz hasonlatos és kb. i.e. 200 körül keletkezett.
  Visszautazás autóbusszal Limába, útközben ebéd. Limába érve elutazás repülőgéppel Arequipa városába. Megérkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába, szállás Arequipában.
  4. nap Arequipa - Colca
  Városnézés Arequipában, mely Peru délnyugati részén, 2 316 méterrel a tengerszint felett emelkedik. A várost 1540-ben alapító Francisco Pizarro a Szép város (Villa Harmosa) nevet ajándékozta az alvó vulkánok által körül ölelt városnak. Fénykorát a XVII. - XVIII. században élte a gazdag hegyi bányászoknak köszönhetően, akik csodálatos templomokat és épületeket emeltek itt. A Szent Katalin kolostor, a katedrális, a monumentális főtér, a Jezsuita templom, a Carmen Alto kilátópont és a város egyéb látnivalóinak megtekintése. Továbbutazás a 3600 méteres magasságban fekvő Colcába. Szállás Colcában.
  5. nap Colca Canyon - Puno
  Utazás a lenyűgöző Colca Canyonhoz, amely a világ egyik legmélyebb Canyonja (3270 m), kétszer olyan mély, mint a Grand Canyon. Nevét az alatta hömpölygő folyóról kapta, a Colca az egykor itt élt indián törzs neve. Itt élnek az igen ritka kondorok, amelyek köröző röpte egy kis szerencsével a megfigyelő pontokról jól látható. Az út olyan festői, tipikus perui városkákat is érint, mint Pinchillo, Maca, Achola, Yanque és Chivay. Ebéd Chivayban, majd továbbutazás Puno városába, ahol szállás.
  6. nap Puno – Titicaca-tó
  Kirándulás hajóval a Titicaca-tavon. A 3821 méteres magasságban fekvő tó Peru és egyben a világ legmagasabban fekvő, hajózható tava, 8300 m2-es kiterjedésével pedig Dél-Amerika legnagyobb édesvízi tava. A Titicaca gyönyörű látványt nyújt háttérben a havas hegyvonulatokkal, előtérben a sima víztükörrel. A legenda szerint a tó a Föld születésének és az inka civilizációnak szent helye: Viracocha, a Nap és vihar istene emelkedett itt ki, s alkotta meg a Napot, a csillagokat és az első embereket. A Titicaca-tó partján és szigetein a Peru legősibb népeihez tartozó kecsua és aymara indiánok élnek. Látogatás az Uros-szigeteken, az uros indiánok által nádból épített szigeteken, melyek a tavon lebegnek és otthonként szolgálnak az itt élők számára. Ebéd, majd visszatérés Punóba. A délután szabad pihenésre, vagy látogatás az idegenvezetővel a punói kokamúzeumba (Museo de La Coca y Costumbres), ahol a kokacserje feldolgozása és a kokalevél sokoldalú felhasználása mellett történelmi és kulturális érdekességek hallhatók és hagyományos perui öltözékek is láthatók. Szállás Punóban.
  7. nap Puno - Cuzco
  Elutazás turista autóbusszal Cuzcóba (kb.380 km). Az út során az inka kultúra további kincsei láthatók: a Pukara komplexum, a 4335 méteres magasságban található La Raya hágó és szemet gyönyörködtető látképe a vadon élő vikunyákkal (dél-amerikai tevefaj), a Raqchi templom, az Andahuaylillas templom. Útközben ebéd Sicuaniban. Késő este megérkezés Peru egyik legrégibb városába, Cuzcóba, ahol szállás.
  8. nap Szent völgy – Pisac- Cuzco
  Délelőtt kirándulás a szent völgybe, ahol az Urubamba, az inkák szent folyója folyik. Pisac faluban látogatás a híres indián piacon. Visszautazás Cuczóba és a Cuzco környéki régészeti központ megtekintése: Sacsayhuaman, a villám temploma, Puca Pucara, Kenko és Tambomachay inka fürdői. Ezt követően városnézés Cuzcóban, melynek jelentése: a világ köldöke. Az inkák alapították i.sz. 1100-ban (Manco Cápac) és az Inka Birodalom központja volt. A város épületei egyaránt magukon hordozzák az inkák masszív építészetének és a XVI. századi spanyol hódítók részletgazdag stílusának jegyeit. Főtere, a Plaza de Armas a híres katedrálissal, a koloniális épületek és a szűk kis utcácskák különleges hangulatot árasztanak. A Koricancha templom és a katedrális megtekintése. Este vacsora és folklór táncbemutató. Szállás Cuzcóban.
  9. nap Cuzco – Machu Picchu
  Kora reggel transzfer a Poroy vasútállomásra, hogy kezdetét vegye a program talán leglátványosabb kirándulása. Utazás Peru legszebb vidékein az Andok festői vonulata mentén panoráma vonattal Aguas Calientesbe, a Machu Picchu lábához. Kb. félórás autóbuszos utazás a tengerszint felett 2400 méterrel található híres perui templomváros, a Machu Picchu romjaihoz. Az ég és az Andok között, egy szinte megközelíthetetlen hegynyergen bújik meg a kis erődített település, amelyet 1450 körül Pacsakutek Yupanki inka király parancsára építettek. A város fél évszázadig virágzott, majd kb. 400 évig nem tudott róla a világ, míg 1911-ben-ben újra felfedezték: a Yale-en dolgozó Hiram Bingham kalandos régészeti expedíciót vezetett Peruba, az utolsó inka főváros, Vilcabamba felkutatására, és egy indián földműves vezette el a sűrű növényzettel benőtt hegyhátra. A tudósok mai álláspontja szerint Machu Picchu az inka társadalom uralkodó osztályai számára épített templomokból, palotákból és obszervatóriumokból álló komplexum volt. 1983-tól a Világörökség kincseit, 2007-től a Világ Új Hét csodáját gazdagítja. A romváros megtekintése perui vezetővel. Ebéd. Délután visszautazás vonattal Cuzcóba, ahol szállás.
  10. nap (június): Napisten-ünnep, Inti Raymi fesztivál a Szent völgyben
  Az Inti Raymi az inkák idején a legfontosabb vallási ünnep volt, melynek hagyományait hűen őrzik ma is. Minden évben a téli napforduló után három nappal, június 24-én ünneplik Napistent látványos, jelmezes, álarcos ünnepséggel és felvonulással Cuscóban és Sacsayhuamanban. Inti Raymi, a Napisten Viracocha, a Föld teremtőjének istene után a második legnagyobb isten volt az inka kultúrában. A Napistenhez fohászkodnak a bőséges terméshozamért is. Az egésznapos, színpompás, zenés felvonulás kora reggel kezdődik a Naptemplomnál, Qorikancha templománál, majd a Plaza de Armason folytatódik és a Cuscó környéki Sacsayhuamanban ér véget a fő ceremóniával, a Napistennek való felajánlással, hálaadással és kérésekkel. A nap során hideg ebédcsomag biztosított, valamint autóbuszos transzfer Sacsayhuamanba. Délután visszautazás Cuzcóba, ahol szállás.
  10. nap (április-május), 11. nap (június): Cuzco - Lima
  Délelőtt transzfer a repülőtérre, elutazás repülőgéppel Limába. Délután fakultatív program: a világon egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező Aranymúzeum megtekintése idegenvezetővel, ahol a prekolumbián időkből származó, páratlan arany, ezüst és bronz tárgyak, valamint kerámiák és textíliák és a spanyol gyarmati időkből való fegyverek gyűjteménye tekinthető meg. Vacsora és szállás Limában.
   
  11. nap (április-május), 12. nap (június): Lima
  Városnézés a királyok városában, melyet 1535. január 18.-án alapított Francisco Pizarro és már a XVII. század kezdetétől reneszánsz és barokk templomok, csodálatos épületek és paloták, egyetemek, püspöki rezidenciák és intenzív kulturális élet jellemezte. A Plaza Mayor – a főtér, a katedrális, az óváros házai jellegzetes, fedett, Mudéjar stílusú balkonjaikkal, a San Francisco kolostor – a perui koloniál építészet igazi ékköve, és lenyűgöző katakombáinak megtekintése. A program után ebéd Limában. Délután transzfer a limai repülőtérre, elutazás repülőgéppel, európai átszállással Budapestre.
   
  12. nap (április-május), 13. nap (június)
  Megérkezés Budapestre a menetrend függvényében.
  Minimum létszám: 15 fő
  A sárgaláz elleni védőoltás felvétele ajánlott!
  A programok sorrendje változhat.
  Az utazás a nagy magasságok miatt megviselheti a szervezetet.

  Az ár tartalmazza

  • utazás repülőgéppel Budapest – Lima / Cuzco – Lima - Budapest útvonalon, átszállással, turista osztályon
    
  • utazás  a körutazás alatt autóbusszal, Puno és Cuzco között helyi buszjárattal, valamint Poroy - Aquas Calientes között panoráma ablakos vonattal
    
  • az április-májusi időpontban 10, a júniusi időpontban 11 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
    
  • félpanziós ellátás a leírás szerint (április-májusban 10 reggeli, 8 ebéd, 2 vacsora, júniusban 11 reggeli, 9 ebéd, 2 vacsora; egyes étkezések hideg csomagban)
    
  • a leírás szerinti programok belépőkkel
  • magyar idegenvezető

  Az ár nem tartalmazza

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • fakultatív programok (minimum létszám: 10 fő)
   Utazás repülővel a Nazca-vonalak felett
   A limai Aranymúzeum megtekintése
   Buggy-túra a Huacachina-oázisban

   

  Nyaralás azonosító száma: 32874

  Peru, Peru körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 84 92

  Kérdése van? Hívjon most!